hirdetés

FELFEDEZŐ

5 és fél kilós óriásbébinek adott életet egy amerikai nő

A kisfiú már születésekor csak a háromhónapos babákra való ruhába fért bele.
Fotó: erikasilenceweber/TikTok - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Lenyűgözte az internetezőket az a kisfiú, aki öt kilós testsúllyal látott napvilágot - írja a Daily Star.

Erika Weber egy TikTok-os videóban tette közzé az újszülöttjéről készült felvételeket, miután valaki “a TikTok legnagyobb babáját” szerette volna látni.

“37 hetesen bementem egy ultrahangra. Ekkor a kisfiam már 4 és fél kilós volt, ezért az orvos a császármetszés mellett döntött. Már előző nap beindították nálam a szülést, mégis császár lett a vége. Végül 5 és fél kilós babát szültem!” - meséli a nő.

A baba születésekor már a 3 hónaposokra tervezett ruhákat hordta, most, fél évesen pedig csak a másfél évesek ruhái mennek rá.

@erikasilenceweber##baby ##bigboy ##babyboy ##mom ##fyp @keewee67

♬ original sound - Dylanlopez__

hirdetés

A videó megtekintői elképedtek a baba méretei láttán, és azzal viccelődtek: már meglett férfi, és itt lenne az ideje, hogy maga fizesse a számlákat.

“Egy focistát szültél!” - írta az egyikük, még egy másik szerint “Ez a 'férfi' már adóköteles!”

Ám Erika kisfiánál még nagyobb babákat is számon tartanak: egy 6,8 kilós baba anyukájának például teljesen új babaruhákat kellett vásárolnia a szülés után, mivel semmi nem jött rá az újszülöttre.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Véletlenül lenyelt, majd élve kiköpött egy rákászt egy óriási bálna Amerikában

Az 56 éves búvár már éppen számot vetett az életével a bálna csukott szájában, amikor a hatalmas állat váratlanul kiköpte.
hirdetés

Éppen homárokat keresett pénteken a tenger mélyén egy amerikai rákász, amikor bekapta egy hosszúszárnyú bálna, írja a BBC. Michael Packard 30-40 másodpercet töltött az állat szájában, és már éppen felkészült a halálra, amikor a behemót szerencséjére kiköpte.

A 56 éves amerikai férfi az egyik helyi tévétársaságnak elmondta, hogy június 11-én reggel hajóztak ki Cape Cod mellett a tengerre. Az időjárás ideális volt, a vízben pedig nagyjából 6 méterig lehetett lelátni. Amikor búvárruhában a vízbe ugrott, azonnal egy hatalmas ütést érzett és minden elsötétült. Packard először azt hitte, hogy egy fehér cápa támadta meg, de miután körbetapogatott a vaksötétben, rájött, hogy sehol nincsenek fogak.

"Ekkor rájöttem: Istenem, egy bálna szájában vagyok, ami éppen megpróbál lenyelni. Ennyi volt, meg fogok halni"

- mondta az interjúban a lenyelt rákász.

Packard ekkor már a feleségére és két tizenéves fiára gondolt, amikor a bálna hirtelen a felszínre úszott, elkezdte rázni magát, végül pedig kiköpte a férfit.

Packard elmondása szerint a magasba repült, majd a víz felszínén landolt, ahol másodpercekig lebegve azon gondolkozott, micsoda mázlija volt, hogy életben maradt. Az amerikai rákász csodával határos módon egy kisebb térdsérüléssel megúszta a bálnás kalandot.

A teljes angol nyelvű interjút itt lehet megnézni:

hirdetés

A hosszúszárnyú bálnák akár 15 méteresre is megnőhetnek, súlyuk pedig elérheti a 36 tonnát. A WWF adatai szerint világszerte 60 ezer példány élhet a tengerekben. A tengeri emlős általában jókorára nyitott szájjal úszik a vízben, hogy a lehető legtöbb táplálék jusson a szervezetébe. Szakértők szerint Packardot is éppen azért nyelhette le véletlenül az óriás, mert éppen akkor úszott arrafelé hatalmasra tátott szájjal, ahol a férfi a vízbe ugrott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Letépte a vendég szemhéját egy amerikai kozmetikus csivavája

Kelsey az eset után 7 órát várakozott a kórházban, hogy megműtsék, ezután azt mondták neki: mondjon le a szemhéjáról, mert még soha nem láttak ilyen esetet. Végül egy másik kórházba szállították, ahol mégis sikerült visszavarrni.
Fotó: kelseysalmon/TikTok - szmo.hu
2021. június 13.

hirdetés

Születésnapja előtt csináltatott volna műszempillát egy amerikai nő, a kezelést azonban horrorbaleset szakította félbe: a kozmetikus csivavája váratlanul letépte a vendég szemhéját - írja a Daily Mail.

A 23 éves Kelsey Salmon a kutyát simogatta, miközben a szakember felhelyezte neki a műszempillát. Az állat hirtelen, minden ok nélkül ugrott neki és tépte le a szemhéját a pillákkal együtt.

Az atlantai nő eredetileg Hawaii-on ünnepelt volna, ám ehelyett a kórházban töltötte a születésnapját, ahol visszavarrták a bőrdarabot. Ezután 10 napra leragasztották a szemét, a teljes gyógyulás pedig akár egy évbe is beletelhet.

“A kozmetikus lakásán történt. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztam vele. Amikor nekikezdett a munkának, berohant a csivavája és felugrott mellém az ágyra. Én simogattam, egy darabig minden oké volt” - meséli.

@kelseysalmon

Screw the haters. Thank you to everyone who is being kind and understanding of my situation!

hirdetés
♬ original sound - kelsey salmon ?

A katasztrofális eset akkor történt, amikor a nő pillája már elkészült, és felülni próbált a székből.

“A kutya ekkor már a padlón ült. Lenéztem rá, ő meg visszabámult rám. Azután egyszercsak rámugrott, arcon harapott és letépte a szemhéjamat. Olyan gyorsan történt, hogy elhúzódni sem volt időm”

- mondja Kelsey, akinek a szemhéja a padlón hevert és mindent vér borított.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Boris Johnson egy ingyenesen letölthető képpel köszöntötte Joe Bident, aki 6 ezer dolláros biciklit vitt neki ajándékba

Felrobbant a Twitter a hír hallatán, a kommentelők jó része nagyon kibukott a brit miniszterelnök ajándékán.
Fotó: UK Prime Minister/Twitter - szmo.hu
2021. június 13.

hirdetés

Az amerikai elnök, Joe Biden komoly ajándékkal érkezett Nagy-Britanniába a G7-csúcsra: egy 6 ezer dolláros biciklivel lepte meg Boris Johnsont, a brit miniszterelnököt - írja az Indy100.

Johnson a maga részéről jóval szerényebb ajándékkal készült Bidennek: egy Edinburgh-i falfestményről készült, bekeretezett fotóval, ami a rabszolgaság ellen kampányoló Frederick Douglasst ábrázolja.

A korábbi rabszolga a XIX. századi mozgalom egyik vezéralakja lett, aki Nagy-Britannia-szerte beszédeket tartott. A falfestményt 2020-ban, a Black Lives Matter tüntetések idején készítették.

hirdetés
Az ajándékon már csak azért is sokan kiakadtak, mert maga a fotó ingyenesen letölthető, Wikipedián is megtalálható, így Johnson legfeljebb a kinyomtatására és a bekeretezésére költhetett. A pár ezen felül egy 40 fontba, azaz 16 ezer forintba kerülő könyvet vett Bidenéknek.

Az amerikai elnök ezzel szemben még sisakot is hozott az egyedi tervezésű biciklihez, ami az angol zászló színeit viseli, Boris Johnson felesége, Carrie pedig bőrtáskát és selyemsálat kapott tőlük.

Az angol Twitter felrobbant a hír hallatán:

“Jesszusom, mi miért a turkálóból veszünk ajándékokat?” - kérdezte egy kommentelő, míg egy másik azzal viccelődött: “Egyszerűbb lett volna, ha Johnson egy tekercs tapétát ad Bidennek, és kész.”

Akadt olyan is, akit védelmébe vette a brit miniszterelnököt:

“Na és? Miért számít ebben ennyit az anyagi érték? Talán meg lehet venni ezt a képet máshol ilyen formában? Esetleg Bidennek nem tetszett a kép, nem közvetít számára semmilyen értéket?” - szállt vitába egy hozzászóló.

A mostani nem az első kínos ajándék a diplomácia történetében: korábban Obama elnök lepte meg Gordon Brownt egy rakás DVD-vel, amiket Angliában nem is lehetett lejátszani.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

10 hónapig volt kómában egy olasz nő, nem is tudta, hogy időközben megszületett a babája

A szülést a sürgősségi osztályon vezették le, a kislány teljesen egészségesen jött a világra.
Fotó: GoFundMe - szmo.hu
2021. június 12.

hirdetés

10 hónapig volt kómában a szívinfarktusát követően egy 37 éves olasz nő, aki időközben rendben megszülte gyerekét, írja a Mirror. A már akkor terhes Cristina Rosi még tavaly júliusban esett kómába az infarktust követően.

A szülést a sürgősségi osztályon vezették le, a kis Caterina teljesen egészségesen jött a világra. A nemrég az innsbrucki klinikán magához tért anya első szava férje szerint a "Mamma" volt.

A nő anyja is éppen lánya betegágya mellett volt, amikor magához tért a kómából. Elmondása szerint olyan élmény volt újra hallani a lánya hangját, mintha másodszor szülte volna meg.

Egyelőre attól még messze vannak, hogy Cristina teljes értékű életet élhessen, de férje szerint már az is óriási előrelépés, hogy a nő egyedül képes lélegezni és nyelni. A 42 éves férj szerint a feleségére még nem igazán lehet ráismerni, például a sok gyógyszer miatt lényegesen lassabb, mint korábban.

Ettől függetlenül tisztában van a körülötte zajló eseményekkel: a férfi például megmutatta neki a kedvenc énekesnőjétől, Gianna Nanninitől kapott támogató hangüzenetet, amin Cristina a meghatódottságtól elsírta magát.

A család úgy számol, hogy Cristina teljes rehabilitációja 300 ezer euróba (104 millió forint) kerülhet. Éppen ezért egy GoFundMe oldalon kezdték el gyűjteni a pénzt, ahol már 184 ezer eurót (64 millió forint) össze is dobtak az emberek.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: