News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

34 mézeskalács karácsonyfadíszt evett meg egy kutya, majdnem belehalt

Marley esete intő példa minden állattartó számára. Figyeljetek oda kedvenceitekre az ünnepekkor!

Link másolása

hirdetés

Kis híján meghalt egy falánk kutya, miután 34 mézeskalácsból készült karácsonyfadíszt evett meg az angliai Dorset városában.

Mivel a labrador ezután nagyon rosszul lett, gazdája rögtön állatorvoshoz vitte őt. Ott kiderült, hogy életmentő műtétre van szüksége a Marley nevű ebnek, amely során eltávolították belőle azokat a szalagokat, amikkel a mézeskalácsdíszeket díszítette a gazdája. Ezek ugyanis olyan elzáródást okozhatnak, amibe a kutya bele is halhatott volna.

Az orvosok végül a háromórás, kockázatos műtét végén 34 darab díszszalagot találtak, amiből kikövetkeztették, hogy Marley 34 darab mézeskalácsot habzsolhatott be. Egy másik operációval több csontot is eltávolítottak a gyomrából, amiket korábban nyelt le, de nem tudta megemészteni.

Gazdája, Rachael Bulmer elmondta, hogy a hétéves házi kedvenc már nem először evett olyat, amit nem kellett volna, de eddig nem volt gond belőle. Most azért férhetett hozzá a mézeskalácshoz, mert a 37 éves nő a konyhapulton hagyta őket kis csomagokban, mert ajándékba szánta őket.

A műtétet követően még nem sok esélyt láttak az orvosok arra, hogy Marley felépül, de végül túlélte a kritikus órákat, négy nap megfigyelés után pedig hazamehetett, és egyre jobban van.

hirdetés

"Már arra készültünk, hogy el kell búcsúznunk tőle, de ő harcolt, és valahogy túlélte a műtétet. Ő a mi csodakutyánk. Ez a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha kaphattam"

- mesélte boldogan Rachael.

Nagy köszönetet mondott a PDSA állatkórháznak, akiknek köszönhetően szeretett kedvence már jól van és vele karácsonyozhat. Az életmentő műtét és a kezelés több mint 2000 fontba (770 ezer forint) került, amit az állatkórház teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott.

A Marleyt is kezelő orvos, Aoife Clancy az eset kapcsán minden állattartó figyelmét felhívta arra, hogy nagyon ügyeljenek kedvenceikre az ünnepekkor, nehogy olyasmit egyenek meg, amitől akár meg is halhatnak. A számukra mérgező ünnepi ételek (torták, sütemények és olyan finomságok, amikben például csokoládé, hagyma, szőlő, makadámdió van) és a karácsonyi dekoráció jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért ezeket jobb, ha nem tesszük az állatok közelébe.

Ha mégis megtörténne a baj, vegyük észre a gyanús jeleket: ha a kedvencünk hány, hasmenése van, nagyon sokat iszik, reszket és nyugtalat, jobb minél előbb felkeresni egy állatorvost. De ha rajtakapjuk őket azon, hogy olyat esznek, amit nem szabadna, nem érdemes megvárni a tüneteket, azonnal kérjünk orvosi segítséget.

Forrás: Daily Mail, címkép: PDSA


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
„Reggel még nem tudtuk, hogy akkor látjuk utoljára élve a lányunkat” – megszólalt egy édesapa, aki elvesztette a lányát a texasi lövöldözésben
A seriff azt reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb áldozat lesz, hanem most végre történik valami a laza fegyvertartási szabályokkal.

Link másolása

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy 18 éves fiatal megölt 19 gyereket és 2 tanárt egy texasi iskolában. Az egyik meggyilkolt lány apja, Felix Rubio seriff most megszólalt – írja a Metro.

"Reggel, amikor elvittük az iskolába, mondtuk neki hogy szeretjük és hogy délután jövünk érte. Nem tudtuk, hogy ez egy végleges búcsú lesz"

– mondta Rubio. Lexi, a lányuk kitűnő tanuló volt, a halála előtt nem sokkal készítettek is egy közös családi képet, amin a kislány a jeles bizonyítványát tartotta a kezében.

A férfi nagyon reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb szám lesz a halálos áldozatok listáján, hanem most tényleg történik valami az USA fegyvertartási szabályait illetően. Seriffként is úgy gondolja, hogy elég volt az erőszakból és a fegyverekből.

A lap azt is megemlítette, hogy Amerikában ez volt idén a 212.-ik ilyen jellegű lövöldözés, és még az év felénél sem járunk.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
FELFEDEZŐ
23 éve csak szendvicsen élt a lány, aki most végre kigyógyult a fóbiájából
Hosszas terápia után végre sikerült átesnie az első normális étkezésén.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Zoe Sadler totyogó kora óta kizárólag szendvicset evett, amibe csak chips, hagyma és vaj került. A szülei elmondása alapján már olyan kicsiként is félt az ételektől, kivéve ettől a kombinációtól.

"A szüleim azt mondták, hogy semmi mást nem voltam hajlandó a számba tenni"

– mesélte Zoe. Azt is elmondta, hogy más étel szóba sem jöhetett, ugyanis fizikailag megbetegedett tőlük.

Viszont szeretett volna meggyógyulni, ezért David Kilmurryhez járt hipnoterápiára, ami sikeres volt, így mostanra már tud más ételeket is enni. 23 év után végre az első rendes étkezésén is túl van.

Kép: Northfoto/SWNS

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Egy lehúzott vécé miatt késett hat órát a Ryanair egyik járata
Dublinból Amszterdamba indultak volna, de az utazást elmosta a szennyvíz.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. május 26.


Link másolása

hirdetés

Gondok adódtak a Ryanair egyik, Dublinból Amszterdamba tartó járatán, mert egy utas lehúzott egy olyan WC-t, aminek csöve el volt repedve – adja hírül a DublinLive-ra hivatkozva a Blikk.

Egy utas elmondása szerint hat órás késést és káoszt okozott az öblítés, sokan emiatt lemaradtak a Dublinból Nápolyba tartó különjáratukról.

Az FR3104-es járatnak 15:30-kor kellett volna indulnia a dublini repülőtérről az amszterdami Schiphol repülőtérre, de a várt egy óra és tíz perces út hamarosan hatórásba torkollott, és az utasok helyi idő szerint csak 23 óra után érkeztek meg Hollandiába.

Egy utas beszámolója szerint

„amikor az aszfalton ragadtunk, és nem engedtek fel a fedélzetre, kezdett kicsit gyanús lenni a dolog. Végül az utasok 15:45 körül szálltak fel, és a repülőgép a pilóta figyelmeztető üzenete előtt kezdett kigurulni. A kapitány végül jelezte, hogy a mellékhelyiségek nem működnek a fedélzeten”.

Körülbelül 20 percig ültek a gépen, miközben a pilóta folyamatosan közölte az információkat: kívülről próbálták megjavítani a csövet, majd végül leszállították az utasokat.

hirdetés

Az új járatnak 18:20-kor kellett volna felszállnia, ami végül 19:20-ra csúszott, mert állítólag nem érkezett meg cseregép – írja a lap.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Leharapta egy kutya a nő orrát, de sikerült visszavarrni – örökre sebes lesz az arca
Megpróbálta megakadályozni, hogy kiszökjön a kutya, a következő dolog, amire emlékszik, hogy leszakadt az orra.

Link másolása

hirdetés

A 31 éves Ashley Unger fordrászként dolgozik Illinois államban. Március 17-én házhoz ment hajat vágni, ahol a kliense lakótársának volt egy pitbullja. A fodrász eleinte jól eljátszott vele, simogatta a kutyát, viszont miután végzett a munkával, a kutya egyszer csak megtámadta őt.

Egészen pontosan kinyitotta az ajtót, mire a kutya megindult felé. Unger ekkor leguggolt, és megpróbálta megakadályozni, hogy a kutya kiszökjön, ezután pedig csak azt vette észre, hogy az orra lóg az arcáról, a pitbull ugyanis leharapta azt.

Természetesen azonnal a kórházba vitték, az odaúton pedig kézzel tartotta össze az arcát.

'Életem végéig elkísér ez az ijedtség. Az orvos azt mondta a kórházban, hogy ilyen durva kutyaharapást még sosem látott' - mesélte a fodrász. Azt is elmesélte, hogy poszttraumás stresszben szenved, gyakran felidéződnek benne az emlékek.

Mostanra már összeforrtak a sebei, de ahogy a fenti képen is látszik, ez a heg nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: