hirdetés

FELFEDEZŐ

34 mézeskalács karácsonyfadíszt evett meg egy kutya, majdnem belehalt

Marley esete intő példa minden állattartó számára. Figyeljetek oda kedvenceitekre az ünnepekkor!

Link másolása

hirdetés

Kis híján meghalt egy falánk kutya, miután 34 mézeskalácsból készült karácsonyfadíszt evett meg az angliai Dorset városában.

Mivel a labrador ezután nagyon rosszul lett, gazdája rögtön állatorvoshoz vitte őt. Ott kiderült, hogy életmentő műtétre van szüksége a Marley nevű ebnek, amely során eltávolították belőle azokat a szalagokat, amikkel a mézeskalácsdíszeket díszítette a gazdája. Ezek ugyanis olyan elzáródást okozhatnak, amibe a kutya bele is halhatott volna.

Az orvosok végül a háromórás, kockázatos műtét végén 34 darab díszszalagot találtak, amiből kikövetkeztették, hogy Marley 34 darab mézeskalácsot habzsolhatott be. Egy másik operációval több csontot is eltávolítottak a gyomrából, amiket korábban nyelt le, de nem tudta megemészteni.

Gazdája, Rachael Bulmer elmondta, hogy a hétéves házi kedvenc már nem először evett olyat, amit nem kellett volna, de eddig nem volt gond belőle. Most azért férhetett hozzá a mézeskalácshoz, mert a 37 éves nő a konyhapulton hagyta őket kis csomagokban, mert ajándékba szánta őket.

A műtétet követően még nem sok esélyt láttak az orvosok arra, hogy Marley felépül, de végül túlélte a kritikus órákat, négy nap megfigyelés után pedig hazamehetett, és egyre jobban van.

hirdetés

"Már arra készültünk, hogy el kell búcsúznunk tőle, de ő harcolt, és valahogy túlélte a műtétet. Ő a mi csodakutyánk. Ez a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha kaphattam"

- mesélte boldogan Rachael.

Nagy köszönetet mondott a PDSA állatkórháznak, akiknek köszönhetően szeretett kedvence már jól van és vele karácsonyozhat. Az életmentő műtét és a kezelés több mint 2000 fontba (770 ezer forint) került, amit az állatkórház teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott.

A Marleyt is kezelő orvos, Aoife Clancy az eset kapcsán minden állattartó figyelmét felhívta arra, hogy nagyon ügyeljenek kedvenceikre az ünnepekkor, nehogy olyasmit egyenek meg, amitől akár meg is halhatnak. A számukra mérgező ünnepi ételek (torták, sütemények és olyan finomságok, amikben például csokoládé, hagyma, szőlő, makadámdió van) és a karácsonyi dekoráció jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért ezeket jobb, ha nem tesszük az állatok közelébe.

Ha mégis megtörténne a baj, vegyük észre a gyanús jeleket: ha a kedvencünk hány, hasmenése van, nagyon sokat iszik, reszket és nyugtalat, jobb minél előbb felkeresni egy állatorvost. De ha rajtakapjuk őket azon, hogy olyat esznek, amit nem szabadna, nem érdemes megvárni a tüneteket, azonnal kérjünk orvosi segítséget.

Forrás: Daily Mail, címkép: PDSA


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Letámasztották a halott férfit a postán, hogy felvehessék a nyugdíját
A filmvígjátékba illő jelenet Írországban történt.

Link másolása

hirdetés

A 444 adott hírt arról a különös esetről, ami az írországi Carlow-ban történt.

Egy férfi jelent meg a helyi postahivatalban, hogy felvegye egy bizonyos Peadar Doyle nyugdíját. Amikor a postahivatalban közölték vele, hogy ehhez a nyugdíjasnak is jelen kell lennie, elment. De kisvártatva megjelentek hárman: ketten betámogatták a nyugdíjast, majd stabilizálták helyzetét.

Az alkalmazottaknak feltűnt a gyanúsan csendes és mozdulatlan, hatvan körüli férfi, ezért kollégáit hívta segítségül. Ekkor azonban a két segítő menekülőre fogta, a néma nyugdíjasról pedig nem volt nehéz megállapítani, hogy nem pihenget éppen, hanem véglegesen és visszavonhatatlanul halott.

Az eset a város polgármestere szerint sokkolta a lakosságot. Ami érthető, hiszen viszonylag ritkán fordul elő, hogy halottakkal sétálgatnak Carlow utcáin.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Veséjét adományozta a barátjának egy nő, aki ezután megcsalta és elhagyta őt
A férfi szerint Colleen csak azért adta neki a veséjét, hogy jó embernek tűnjön.
Fotó: colleeeniie/TikTok - szmo.hu
2022. január 23.


Link másolása

hirdetés

A TikTokon mesélte el Colleen Lee, hogyan adta a veséjét a barátjának, aki nem sokkal ezután elhagyta és megcsalta - írja az Indy100.

Amikor öt évvel ezelőtt összejöttek, a férfit krónikus veseelégtelenséggel diagnosztizálták, az egyik veséje mindössze 5 százalékosan szűrt. Azóta dialízisen kellett részt vennie.

Colleen úgy döntött, segít a barátjának, ezért kivizsgáltatta magát, hogy a veséje kompatibilis-e az ő szervezetével. Miután igenlő választ kapott, a lány vállalkozott az operációra, ami erős szorongással töltötte el.

Amikor azonban a férfi hazatért egy utazásról, közölte vele, hogy megcsalta.

@colleeeniie Everything happens for a reason ? #fyp #foryoupage #foryourpage #fypシ #kidneydonation #kidneydonor #relationshipgoals #relationships ♬ original sound - boiwhatdahelllboi1

hirdetés
“Rengeteg veszekedéssel később megbocsátottam neki, és adtam még egy esélyt a kapcsolatnak” - mondja a lány. A barátja ennek ellenére három hónappal később szakított vele, közölve: “ha együtt kell lennünk, Isten majd visszavezet minket egymáshoz”. Azt is hozzátette, Colleen csak azért adta neki a veséjét, hogy jó embernek tűnjön, aztán mindenhol letiltotta a lányt.

A kommentelők elképedtek az azóta 8 milliószor megtekintett videón:

“Szerintem feküdj le mindenkivel az életében, beleértve az apját, anyját és a nagymamáját!” - dühöngött egyikük.

“Vedd tőle vissza a vesédet, nem érdemli meg” - írta egy másik.

Egy harmadik hozzáfűzte: “Ne aggódj, ez a pasi szó szerint nem élhet nélküled, és ez az egész életére kihatással lesz.”

Colleen azonban mindenkit megnyugtatott, hogy a történteknek már 5 éve, és azóta újra boldog.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Gyurcsány Ferenc: „Mára hiszek a nagycsaládban. Persze tudom, van, akinek egy gyerek nevelése is hatalmas teher.”
A Demokratikus Koalíció elnöke egy Facebook-posztban elmélkedett a családi életről.

Link másolása

hirdetés

Gyurcsány Ferenc mai Facebook-posztjában a családos élet szépségeiről osztott meg gondolatokat.

A következőt írta a Demokratikus Koalíció elnöke:

„Nem volt erős elhatározás bennem egykoron, hogy kisebb vagy nagyobb családot szeretnék. Aztán úgy alakult, hogy lett öt saját gyerekünk, neveltünk még két unokahúgot, rövidebb-hosszabb időre további két-három ismerőst. Most is velünk él egy vendég (kis-nagy) lány. Kitűnő teremtés. Vidéki lány, aki Pesten tanul. Így volt könnyebb.

Persze, sok a dolog velük. Valami gond mindig van. De annál sokkal több öröm. Valójában nem is egyesével, hanem ahogy együtt vannak. Ahogy egymásra találnak. Ahogy segítenek és vigyáznak egymásra. Hogy jönnek a közös barátok. Hogy összenőnek. Elkezdenek hasonlítani egymásra. Külön nyelvük, szokásaik lesznek. Közös titkaik a szülők mögött. Alkotnak egy csipetvilágot. Az övékét.

Mára hiszek a nagycsaládban. Persze tudom, van, akinek egy gyerek nevelése is hatalmas teher. Tudom. Becsület és tisztesség érte.

(A kép jó pár éves, Marci és Anna)"

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Másnak adta ki magát, hogy megszerezze az exe címét, és kifizettesse vele a gyerektartást
Az amerikai anyukát sokan megdicsérték az akciója után. Még mindig tartozik az exe 23 ezer dollárral.
Fotó: VisionPics/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. január 23.


Link másolása

hirdetés

Sokan próbálják magukat másnak kiadni az interneten, például, hogy felszedjenek valakit. Egy amerikai anyukának azonban nyomós oka volt erre - írja a Daily Star.

A nő hét éve szakított az élettársával, akivel közösen nevelték a gyerekeiket.

“Rég túl vagyok a kapcsolaton, de azt nem nézem el neki, hogy tartozik a gyerektartással, és nem vállal felelőséget” - írta a nő, aki ezért sajátos módszerhez folyamodott.

“Ekkorra már a bíróság sem tudta őt megtalálni. Ezért egy másik nőnek adtam ki magam, hogy kiszedjem belőle, mi a címe és hol dolgozik. Minden információt elküldtem a bíróságnak, így most már hetente kapom tőle a csekkeket, de még mindig tartozik 23 ezer dollárral” - mesélte.

Habár az anyuka ennél több részletet nem osztott meg, azt még hozzátette: “rémisztőnek” találta, milyen könnyen kiadta a férfi az adatait egy idegen nőnek.

hirdetés

“Gondolom, az exem kétségbeesetten vágyott egy kis ‘társaságra’” - fűzte hozzá.

A videó nézői közül sokan dicsérték a nőt a sikeres trükkért. Sőt, olyan is volt, aki kijelentette: a jövőben akár használja is az ötletet, ha az exe nem hajlandó gyerektartást fizetni neki.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: