hirdetés

FELFEDEZŐ

17 évesen egy szelfinek köszönhetően tudta meg, hogy csecsemőkorában elrabolták

Miché Solomon számára egy hihetetlen véletlennek köszönhetően derült ki, ki is ő valójában.

Link másolása

hirdetés

1997 áprilisában egy nővérnek öltözött nő sétált ki egy fokvárosi kórházból, karjában egy háromnapos csecsemővel, akit a szülészetről hozott el, miközben édesanyja az igazak álmát aludta.

Nem sok esély volt arra, hogy 17 évvel később az elrabolt kisbaba felfedezi valódi személyazonosságát, mégis pontosan így történt.

Az igaz történetet a BBC közölte hasábjain.

Minden Miché Solomon végzős évében kezdődött, a szintén fokvárosi Zwaanswyk középiskolában.

2015 januárjában az akkor 17 éves lányt azzal kezdték el piszkálni az iskolatársai, hogy kísértetiesen hasonlít az új lányra, Cassidy Nurse-re, aki három évvel alatta kezdte meg a tanulmányait. Miché eleinte nem sokat foglalkozott a témával, de amikor a folyosón összefutottak, a lány azonnal érezte a megmagyarázhatatlan összeköttetést kettejük között.

hirdetés

"Szinte úgy éreztem, hogy ismerem. Nagyon ijesztő volt, nem értettem, hogy miért érzem ezt"

- magyarázta a lapnak.

A korkülönbség dacára a két lány ezután sok időt töltött együtt, nagyon jó barátnők lettek. Ha valaki arról kérdezte őket, hogy testvérek-e, mindig azzal viccelődtek, hogy nem tudják, talán majd egy következő életben azok lesznek.

Aztán egy nap elkészítették azt az ominózus szelfit, ami mindent felborított.

Egy barátjuk még fel is vetette Michének, hogy egészen biztos benne, hogy nem adoptálták? Ő azonban csak nevetett az ötleten.

Később otthon is megmutatták a fotót a családtagjaiknak. Lavona, Miché anyukája - aki "hercegnőmnek" hívta lányát és bármit megtett érte - meg is jegyezte, hogy mennyire egyformán fest a két lány.

De Cassidy szülei meglepődve bámultak a fényképre és azt mondták, hogy lenne egy kérdésük lányuk új barátnőjéhez.

Mikor legközelebb találkoztak, Cassidy meg is kérdezte Michét, hogy 1997. április 30-án született-e. A lány először nem értette a faggatózást, de aztán elmondta, hogy bizony, akkor született. Pár héttel később Michét váratlanul az igazgató irodájába hívatták a matekórájáról és két szociális munkás várt rá. Elmeséltek neki egy történetet egy háromnapos babáról, akit Zephany Nurse-nek hívtak és 17 évvel ezelőtt elraboltak a fokvárosi kórházból. Elmagyarázták neki, hogy több bizonyíték is arra utal, hogy ő lehet ez a gyermek.

Ő eleinte nem hitte el a dolgot, azt bizonygatta, hogy a születési anyakönyvi kivonatán is egy másik kórház szerepel, a szociális munkások azonban nem tágítottak. Miché azt gondolta magában, hogy csakis egy félreértésről lehet szó, de azért beleegyezett a DNS-tesztbe.

"Annyira hittem anyámban, aki felnevelt, hogy soha nem hazudna nekem, főleg arról, hogy honnan származom. Ezért biztos voltam benne, hogy a teszt negatív lesz."

De a reményei nem igazolódtak be, másnap kiderült, hogy valóban ő az a Zephany Nurse, akit annak idején elloptak a kórházból. Michét sokkolták a hírek, úgy érezte, hogy elvesztette a kontrollt élete felett. A sztori a dél-afrikai újságok címlapjára került és a felnőttkor küszöbén álló lány élete fenekestül felfordult. Azt mondták neki, hogy míg három hónappal később be nem tölti a 18. életévét, addig nem hozhat saját döntést a témában és nem térhet haza, hanem egy otthonban kell maradnia.

Ezután a nőt, akit 17 évig édesanyjának hitt, letartóztatták.

"Ez teljesen összetört engem. Szükségem volt rá. Szükségem volt arra, hogy megkérdezzem, 'Miért? Mi ez az egész?' Nagyon felkavart, hogy valaki máshoz tartozom"

- mondta a lány.

Miché ott volt, amikor kikérdezték Lavona férjét, Michaelt, akit egészen addig gyengéd, gondoskodó édesapjának tekintett, és akire hősként nézett fel. A rendőrség sosem talált bizonyítékot arra, hogy a férfi is részt vett a gyermekrablásban. Elmondása szerint Lavona terhes volt.

A hatóságok úgy gondolják, hogy a nő vetélése után úgy tett, mintha még mindig terhes lenne, majd ellopta a gyermeket a kórházból és azt hazudta, hogy az övé.

Noha Celeste és Morne Nurse további három gyermeknek is életet adott, sosem adták fel elveszett lányuk keresését, és minden évben megünnepelték a születésnapját, még azután is, hogy elváltak. Fogalmuk sem volt arról, hogy a kislány csupán 5 kilométerrel arrébb cseperedik.

A lányt hamar egyesítették biológiai szüleivel, de nem volt minden zökkenőmentes. Hiába ölelte meg őket, hiába sírtak valamennyien, valami hiányzott.

"Úgy voltam vele, hogy sajnáltam ezeket az embereket, amiért sok mindenen mentek keresztül. Ez szomorú, de valójában nem éreztem semmit. Nem éreztem, hogy hiányoztak volna"

- nyilatkozta Miché, aki érzelmi zűrzavarba került.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Csak egy csonk maradt a péniszéből súlyos autóbalesete után, de a fiatal amerikai férfi azt mondja, még sosem érezte magát ilyen férfiasnak

Az amerikai férfi eltörte a nyakát, az állkapcsát, a csípőjét, az orrát, a medencéjét és agysérülést is szenvedett a balesetben, amely örökre megváltoztatta az életét.

Link másolása

hirdetés

Egy szörnyű autóbaleset következtében veszítette a péniszét egy fiatal amerikai férfi, egyik heréjét pedig amputálni kellett.

A 29 éves férfi még 2014-ben szenvedett balesetet: ittas állapotban ült volán mögé, egyszer csak elvesztette uralmát az autója felett, és kirepült a járműből. Az autó felborult és a testére csapódott: eltörte a nyakát, az állkapcsát, a csípőjét, az orrát, a medencéjét és agysérülést is szenvedett. Mindezek mellett a pénisze és az egyik heréje is megsérült, olyan súlyosan, hogy amputálni kellett – írja a The Sun.

„Olyan, mintha kivágtak volna egy fát, csak egy csonk maradt” – mondta Paul, hozzátéve: „ironikus, mert csak a baleset után kezdtem el igazán férfinak érezni magam. Szeretném elmondani a világnak, milyen legyőzhetetlen érzelmi károkat okozott nekem ez a baleset. Örökre megváltoztatta az életemet, de úgy, hogy azt nem kívánom az ellenségemnek sem”

– jegyezte meg.

Az eset 2014. május 10-én hajnali 2 óra körül történt: Paul, aki akkoriban Saint Louis-ban élt, éppen a barátnőjét vitte haza az Illinois államban található Columbiába, és bevallotta, hogy ivott a barátaival, mielőtt kocsiba ült. Egy ideig minden rendben volt, ám miután áthajtott a Jefferson laktanya hídján, elvesztette az uralmát az autó felett. „Vagy elaludtam, vagy megcsúsztam az esőben. Az autó elkezdett csúszni az egyik irányba, én pedig a másik irányba tekertem a kormányt, hogy korrigáljam ezt, de túl nagyot fordítottam rajta, ami miatt a kocsi felborult” – mondta.

Paul úgy emlékszik, az autó néhányszor megpördült, eközben ő kirepült a hátsó ablakon, a kocsi pedig éppen rá esett. Egy teherautó sofőrje állt meg segíteni, majd több másik autóssal együtt megpróbálták leemelni az autót a férfiról. Közben mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, és kórházba szállították az akkor már kómában lévő Pault.

hirdetés

„Azt mondták, hogy amikor a levegőben voltunk, a szívem néhány másodpercre megállt” – idézte fel Paul, aki öt hétig nem ébredt fel a kómából. Ezalatt az idő alatt titán állkapcsot kapott: 13 csavart helyeztek az állába, amiről Paul viccelődve azt mondta: „ha rám néznek, ezt nem lehet megállapítani, baromi jó munkát végeztek”.

A baleset során az autó kereke leszakadt, a fém váz pedig közvetlenül Paul balján landolt, és összezúzta a nemi szervét. Mint fogalmazott: „volt egy durva sebhelyem, amely most meglepően gyógyultnak tűnik, de alapvetően az történt, hogy az autó levágta a péniszemet. A sebészek próbálták rekonstruálni, de sikertelenül.” Paul szervezete ugyanis rosszul reagált a beavatkozásra és olyan erős gyulladás lépett fel nála, amelybe belehalhatott volna, ezért az orvosok kénytelenek voltak a rekonstrukció helyett amputálni a péniszét, illetve az egyik heréjét.

Amikor felébredt, Paul először nem fogta fel, mi történt vele. „Nem tudtam, nem akartam elhinni. Sokkoló volt. Azt hittem, rendbe fog jönni, de amikor bejött az orvos és megkérdezte, fagyasztottam-e le az évek során spermát, mert másként nem tudok gyereket nemzeni, rájöttem, hogy a péniszem és a herém végleg eltűnt. Összeomlott az életem. 14 éves koromban már kiválasztottam a kislányom nevét, a baleset azonban összezúzta ezt az álmot.”

Az orvosok azonban azt mondták Paulnak, igazi csoda történt vele. Mivel, ha egy centivel arrébb töri el a nyakát, akkor nyaktól lefelé teljesen lebénult volna. „Azt hiszem, szerencsésnek kellett volna éreznem magam amiatt, hogy egyáltalán életben vagyok, de hogy őszinte legyek, életem azon szakaszában cseppet sem éreztem magam szerencsésnek” – idézte fel Paul, aki, bár hat hetet töltött a kórházban különféle rehabilitációs terápiákkal, csodával határos módon képes volt lábra állni és járni a baleset után.

„Az orvos belépett a szobámba, én a tolószékben ültem, és akkor azt mondta: nos, Paul, nem azt mondom, hogy soha többé nem fogsz járni, csak azt, hogy újra meg kell tanulnod. Erre én felálltam és elindultam felé, közben pedig azt mondtam, hogy bocsásson meg, doktor úr, de nem hallottam, mit mondott.”

Hazatérése után nagymamája, a 86 éves Nancy Berry vigyázott Paulra. Sokáig nem érezte jól magát, ha elment otthonról, vagy randira hívott valakit. Mint mondta: eleinte úgy érezte, el kell titkolnia, mi történt vele, de később rájött, hogy ha egyszer valakivel eljut addig, hogy levetkőzzenek egymás előtt, akkor már nem tud titkolózni.

Paul egyelőre még a boldog szinglik életét éli, de mostanra már úgy érzi, képes megnyílni. „Már nem szégyellem magam” – mondta, és megjegyezte azt is: élete során sosem érezte magát igazi férfinak, de ez teljesen megváltozott akkor, amikor elveszítette a férfiasságát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Saját anyját is kidobta az esküvőjéről egy férfi, miután a női családtagok megviccelték a menyasszonyt

A férfi kérte a nőket, hogy legyenek kedvesek a menyasszonyához, ám azok nem hallgattak rá.
Fotó: Free-Photos/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. október 18.


Link másolása

hirdetés

Kiakadt egy vőlegény, mivel egy rossz viccet követően kénytelen volt női családtagjait, köztük a saját anyját is kizárni az esküvőjéről - írja az Indy100.

A három héttel ezelőtt zajlott ceremónián ugyanis a férfi nőrokonai közül többen is úgy döntöttek: fehérbe öltöznek, hogy ezzel hecceljék a menyasszonyt.

A férfi a Reddit “Vajon én vagyok-e a s.ggfej?” című fórumán tárta a nagyközönség elé a kérdést: ő követett-e el hibát, miután kirakta az esküvőkről a nőket, akik állításuk szerint ártatlan viccnek szánták az egészet?

Mint elmondta: nagy családban él, és a női hozzátartozói szeretnek poénkodni. Sőt mi több, a nők egységet alkotnak, és minden új jövevényt “teszt” elé állítanak, hogy kiderüljön, “megérdemli-e, hogy a család tagja legyen”. Ezek után általában néhány hónap múlva befogadják.

Amikor a férfi bemutatta a menyasszonyát, kiemelten kérte a nőket, hogy legyenek kedvesek vele, ám azok nem hallgattak rá, és azonnal szapulni kezdték a külsejét és a munkáját is. Amikor a férfi erre rájött, követelte: a nők kérjenek bocsánatot, különben nem hívja meg őket az esküvőre. Ezt sietve meg is tették.

hirdetés
Amikor aztán a vőlegény arról is kapott egy fülest, hogy a nők “végső tesztként” fehérbe öltözve jelennének meg az esküvőn, előre közölte: ebben az esetben ki fogja dobni őket.

“Esküdöztek, hogy nem tennének ilyet, ám végül mindannyian megjelentek fehérbe öltözve. Mindenkit kidobtam, annak ellenére, hogy először próbáltak kifogásokat keresni, aztán jelenetet rendeztek."

A csapat “nagy öregei”, a férfi anyja és nagynénjei is fehérben jöttek, és nem voltak hajlandóak hazamenni, míg azonban végül a vőlegény őket is hazaparancsolta “a döbbent férfiak szeme láttára”.

“Borzalmasan érzem magam, mert az esküvőnket ilyen jelenetek szakították meg. A feleségemet rettenetesen megbántották, de még nekik állt feljebb: közölték, a feleségem nem tudja más nők jelenlétét elviselni. Anyám szerint egyébként is átöltöztek volna, csak a feleségem reakcióját akarták látni, hogy viselkedik ilyen helyzetben, de én elrontottam a kirohanásommal az egész esküvőt.”

A férfit a családja most mindenből kiközösítette, egyedül az apja állt a pártjára - valamint az internetes kommentelők.

“Sajnálom, hogy ilyet tettek a feleségeddel, ugyanakkor nagyon örülök, hogy olyan férje van, aki mindenben támogatja és kiáll mellette. Habár a családod megpróbálta széttrollkodni az esküvődet, hogy a hatalmukat fitogtassák, te helyesen cselekedtél”

- írta a legtöbb kedvelést kapott kommentelő.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Nem tudott kiszabadulni egy szarvas a folyóból, egy horgász mentette meg az életét

A férfi videóra is vette, ahogy a szarvas boldogan elúszik a szabadulása után.

Link másolása

hirdetés

Lipták András a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán horgászott, amikor egy furcsa hangot hallott. Csónakjával közelebb ment a hang forrásához, ekkor látta, hogy egy dámszarvasbika agancsa beleakadt a partmenti növényzetbe. A horgász látta, hogy a szarvas már legyengült a sok szabadulási próbálkozástól, segíteni akart neki, ezért felhívta egy vadász barátját. Ő elmondta neki, hogyan járjon el, és óva intette attól, hogy közel menjen hozzá, mert az állat komolyan megsebesítheti az agancsával.

A horgász ezután a csáklyájával segített kiszabadulni az állatnak, biztos távolból. Megvárta, amíg a szarvas kiúszik a partig, ahol még ácsorgott egy darabig, és a horgászt nézte.

"A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget"

– mesélte a a Pecaverzumnak a végkifejletet András, aki aznap nem fogott halat, de az elmondása alapján így is megérte kimenni.

VIDEÓ: Horgász mentett ki egy szarvast a folyóból

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Tartózkodási helyét, névjegyzékét és több ezer hangfelvételt gyűjtöttek róla Amazonos okos eszközei – fedezte fel egy népszerű TikTokos

'Hé Alexa, hol voltam előző hét pénteken 8 órakor?'

Link másolása

hirdetés

Egy népszerű, adatbiztonsággal foglalkozó felhasználó mesélt arról a TikTokon, hogy felfedezte, az Amazonos okos eszközei a tartózkodási helyét, az összes telefonos elérhetőségét és több ezer hangfelvételt gyűjtöttek róla - szúrta ki a Mirror.

A nő hivatalos kérést adott be a róla gyűjtött adatokról, amiket egy tömörített fájlban kapott meg, amiben különböző mappák voltak.

Az egyik ilyen mappa, ahogy a videóban is mutatja, a 'Hangok', amelyben összesen 3534 rövid hangklip található, az egyiken például az hallható, ahogy felkapcsolja a villanyt.

„Aztán rákattintottam a névjegyekre, és kiderült, hogy a telefonom teljes névjegyzékével rendelkeznek, és nem emlékszem arra, hogy bármikor is szinkronizáltam volna az Amazonos eszközökkel” - mondta.

„A legeslegutolsó dolog, amiről nem tudtam, hogy náluk van, pedig feltételezhettem volna, az a tartózkodási helyem. Ha megnyitod ezt a fájlt itt, akkor megmutatja, hogy hol vagy, egészen a szélességi és hosszúsági fokig” - folytatta.

A videót már több mint 2,6 millióan látták a TikTokon.

hirdetés
@my.data.not.yoursReply to @ladyisabellemae ##privacy ##fyp ##foryoupage ##amazon ##alexa ##dataprivacy ##bigtech ##bigbrother ##trending ##bigdata ##privacyrevolution ##update

♬ Spongebob - Dante9k

Az Amazon a Mirror szerint úgy reagált, csak azokat az adatokat gyűjtik, amikre a felhasználók engedélyt adnak.

"Az ügyfeleknek átláthatóságot és kontrollt biztosítunk az Alexa-élményük felett. Bármikor könnyedén felülvizsgálhatják és törölhetik hangfelvételeiket, vagy dönthetnek úgy, hogy egyáltalán ne mentse le az eszköz őket" - mondta a cég szóvivője.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: