hirdetés
dull-szabolcs-index-tavozas.jpg

Felcsöngetett Dull Szabolcs lakására a PestiTV stábja

„Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon ” – nyilatkozta az Index volt főszerkesztője.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 05.


hirdetés

Dull Szabolcsot július 22-én rúgta ki Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke arra hivatkozva, hogy a főszerkesztő üzleti titkokat szivárogtatott ki. Két nappal később az Index szinte teljes szerkesztősége beadta felmondását.

Augusztus 4-én pedig már forgó kamerával állított be a PestiTV az Index volt főszerkesztőjéhez. Dull Szabolcs a hvg360 Terasz interjújában elmondta,

az otthonában csöngetésre nyitott ajtót, mire azzal szembesült, hogy az új jobboldali tévécsatorna emberei jöttek hozzá.

A PestiTV Vaszily Miklós résztulajdonában van, ahogy az Index reklámfelületeit értékesítő Indamédia is.

hirdetés

Dull elmondása szerint az ajtaja előtt álló csapat azzal érvelt, hogy miután nem tudták telefonon elérni, felkeresték őt az otthonában. A volt főszerkesztő nem hagyta, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, megkérte őket, hogy ezt fejezzék be, majd becsukta az ajtót.

„Nem értem, miért az én ajtómnál toporognak, mikor nem tőlem lehet a legfőbb titkot, az Index összeomlásának okát kiszedni. Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon”

- mondta az Index volt főszerkesztője.

Dull Szabolcs hozzátette, egy szó sem igaz abból, hogy ő Dobrev Klárát hívogatta volna, ahogyan azt a kormányközeli médiában állítják róla. Csupán egyszer beszéltek az elmúlt időszakban, de elmondása szerint annak nem volt köze az Index összeomlásához.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
maszk-emberek.jpg

A külföldön élő magyarok szerint itthon rosszul védekezünk a járvány ellen

Mi működik másképp, mitől hatékonyabb a vírus elleni védekezés Tajvanban, Németországban, Olaszországban vagy éppen Skóciában? Erre a kérdésre válaszolnak a külföldre kivándorolt magyarok.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Míg Magyarországon a járványügyi intézkedések tavasszal még meglehetősen szigorúak voltak, a második hullám kellős közepén ez már korántsem mondható el. Hiába növekszik napról-napra a fertőzöttek száma, a gyerekek már járhatnak iskolába, a tesztek még mindig méregdrágák és nehezen hozzáférhetőek, a maszkviselést pedig nem tudják megszokni az emberek. Az RTL Fókusz megkérdezte a külföldön élő magyarokat, mit gondolnak az itthoni intézkedésekről.

A 24 milliós Tajvan szinte érintetlen maradt a járványban: az általános maszkviselés és a hatékony kontaktkutatás eredménye, hogy 8 hónap leforgása alatt összesen mindössze 510 fertőzöttet és 7 halálos áldozatot regisztráltak. Ehhez képest Magyarországon a napi megbetegedések száma ennek majdnem a kétszerese.

A kint élő Zsellér Máté az RTL-nek azt nyilatkozta, hogy:

„A vírus annyira nem létezik, hogy a hírekben is csak külföldi hírekként jelenik meg néha-néha, de a napi hírfolyamnak nem része egyáltalán.”

hirdetés

Az Isten veled, Magyarország! című műsorból ismert Dorina Németországban él családjával, és egyik legfőbb aggodalma, hogy nem tudni pontosan, ki milyen szabályok alapján kerülne karanténba, ha hazajönnének látogatóba.

„Nem teljesen egyértelmű, hogy ki kap karantént, ki nem kap. Valaki munkaszerződéssel átjut, valaki magyar lakcímmel sem.”

Jenei Attila szeptember elején tért vissza Skóciába több hónapos magyarországi vakációjáról, így közvetlen tapasztalata van mindkét országról. Elmondása szerint az alapvető különbség a maszkviseléssel kapcsolatos fegyelmezettség: Skóciában szinte mindenki betartja a szabályokat, életkortól függetlenül, míg Magyarországról ez már nem mondható el.

Az országban senki sincs elzárva a teszteléstől, a távoli területen élők postán kapnak tesztcsomagot, amivel egyedül is elvégezhetik a mintavételt és visszaküldhetik a laborba. A tesztek minden esetben ingyenesek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
london_tomeg-1.jpg

Elképesztő tömeg özönlött az utcákra a kocsmák 22 órás zárása után Londonban

A rengeteg ember miatt rendőri jelenlétre is szükség volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Kocsmázók tömege özönlötte el London több kerületének utcáit csütörtökön este 10 óra után, a koronavírus miatti új szabályozások nyomán Nagy-Britanniában ugyanis ekkor kell bezárni az éttermeknek és puboknak - írja az Independent.

A város központjában, a Sohoban kisebb rendőri jelenlétre is szükség volt, de problémát nem jelentettek.

A hatóságok jelentése szerint Cressida Dick rendőri biztos is az utcákon járőrözött helyi tisztekkel, figyelmeztetve az ott lévőket a távolság lehetőség szerinti betartására, és a felelősségükre abban, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Dick szerint a londoniaknak fel kell készülniük a rendőri jelenlétre az utcákon, főként a nagyobb forgalmú sétálóutcákon, ahol olyan sokan gyűlnek össze, hogy megnő a vírus átadásának veszélye.

Az átlagemberek viszont általánosságban véve szkeptikusan és gúnnyal állnak az intézkedéshez. A legtöbben azt sérelmezik, hogy az intézkedés nem volt kellően átgondolva, nem számoltak a pubokkal sűrűn ellátott területekre, ahol a zárás után az emberek egyszerre tódulnak az utcákra.

hirdetés

„A 10 órás zárás csak annyit eredményezett, hogy mindenki egyszerre tódult az utcákra és le a metróba, ez volt a legnagyobb tömeg, amit az utóbbi időben Londonban láttam”

- írta egyikük.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZFE_15.jpg

Az SZFE dolgozói sztrájkot tartottak, a kuratórium azonnal be is kérte a résztvevők névsorát

Az egyetem közleménye szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ezért a sztrájkbizottság tagjai bejelentést tettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.
Címkép: Markovics Z. Kristóf - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Pénteken a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást folytatta le. Ezúttal a kuratórium ügyvédje nem vett részt a tárgyaláson, csak a munkáltatók. Megegyezés ezen a napon sem született, a tárgyalások szombaton folytatódnak – adta tudomásul az SZFE sztrájkbizottsága egy Facebook-posztban.

A közlemény szerint az egyetem dolgozói csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, amely alatt az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel.

A fenntartó kuratórium pénteken aztán az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját.

„A sztrájkbizottság nem értett egyet azzal, hogy ezt a listát kiadjuk a munkáltatón kívül bárkinek. Kérték a kancellárt, hogy ezt a tényt jelezze a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy

hirdetés

ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel, amit nem a kuratórium végez, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak.”

A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), véleményük szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ebből következően se célja, se jogalapja nem volt az adatok átadásának.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
osz-eso-pocsolya-pxhere.jpg

Majdnem egyhavi csapadék esett egy nap alatt az ország nyugati részén

Zircet 61 mm eső áztatta el péntek reggeltől szombat reggelig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

[sz]Címkép: illusztráció (PxHere)

Rengeteg eső esett a pénteki és az éjszakai viharok során az ország nyugati felében - írja az Időkép.

Többfelé 30-40 mm csapadék hullott 24 óra alatt, Zircet pedig 61 mm eső áztatta el péntek reggeltől szombat reggelig.

Forrás: Időkép

Szombat reggelre a keleti országrész fölé helyeződött a front, a kiszáradt földeket itt is egyre többfelé eső, záporok öntözik.

hirdetés

Napközben még főként keleten, északkeleten eshet, jó pár mm itt is összegyűlhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Átmeneti szünet után vasárnap este dél, délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezhet - írja az Időkép.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!