hirdetés
francia-mentohajo-baleset-1000x580.jpg

Felborult egy francia mentőhajó az Atlanti-óceánon, többen meghaltak

Négyen élték túl a balesetet, ők úszva érték el a partot. A hét önkéntes mentőből hárman meghaltak, és egyelőre sem a halászcsónak, sem utasai nem kerültek elő.
MTI - szmo.hu
2019. június 07.


hirdetés

Felborult egy francia mentőhajó az Atlanti-óceánon, Sables d'Olonne-nál pénteken, miközben egy halászcsónak felé tartott, amely a viharos időben bajba került. A hét önkéntes mentőből hárman meghaltak, és egyelőre sem a halászcsónak, sem utasai nem kerültek elő.

A mentőhajó mintegy 800 méterre a parttól borult fel. A négy túlélő úszva érte el a partot. A baleset után mintegy 60 tűzoltó és több helikopter kereste az esetleges túlélőket.

SNSM BANDOL on Twitter

En pleine #TempêteMiguel, une vedette des @SauveteursenMer #SNSM se retourne aux Sables d'Olonne en allant porter secours à un bateau de pêche en difficulté qui avait activé sa balise de détresse. Il y avait 7 sauveteurs à bord, 3 sont décédés ??

A tengeri mentők francia szövetségének csaknem 8 ezer önkéntese ingyen végez tengeri mentést.

A francia hatóságok szerint 1946 óta nem történt ilyen súlyos tengeri baleset a francia partok mentén.

Le Parisien on Twitter

Le bateau de la SNSM, qui comptait 7 personnes à bord, a chaviré à 800 m des côtes des Sables d'Olonne. Il y a quelques heures, la SNSM appelait justement à la vigilance en raison de la #tempêteMiguel https://t.co/ZUBodxQ1oC

Franciaország nyugati és középső részén tíz megyében rendelt el riasztást a francia meteorológiai szolgálat a Miguel névre keresztel viharral érkező óránkénti 110-120 kilométeres sebességű széllökések és az eső miatt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kamille-mckinney-gyerekrablas-gyilkossag-1000x583.jpg

Kukában találták meg a 3 éves kislány holttestét, akit egy szülinapi partiról raboltak el

Az amerikai Kamille McKinney 10 napja tűnt el egy parkból, és már csak holtan került elő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 23.Holtan, egy kukában találták meg azt az amerikai kislányt, aki 10 napja tűnt el egy szülinapi buliról Alabamában.

Kedden este a rendőrség jelentette be, hogy Kamille McKinney maradványaira egy szemeteskukában bukkantak rá egy hulladéklerakóban az amerikai Birmingham városában.

A 3 éves kislány október 12-én egy szülinapi bulin vett részt egy park játszóterén, amikor este fél 9 körül eltűnt. A rendőrség múlt pénteken közzétette egy közeli térfigyelő kamera felvételét, amin az látszik, hogy

Kamille egy másik gyerekkel játszik, amikor egy férfi megjelenik és elkezd beszélgetni velük, majd kisétál velük együtt a képből.

Előtte egy másik férfi is elment mellettük, ő a rendőrök szerint szemtanú lehet, ezért azt kérik, hogy álljon elő, mert fontos információkat mondhat az üggyel kapcsolatban.

A rendőrség 24 órán belül két gyanúsítottat is megnevezett, akiket őrizetbe is vettek. Egyikük a 39 éves Patrick Devone Stallworth, a másik pedig a barátnője, a 29 éves Derick Irisha Brown.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
72531583_601796160564630_1588485206224928768_n-1000x667.jpg

Évek óta halott nőt találtak egy családi házban Pápán

A rendőrök gondozási kötelezettség elmulasztása miatt folytatnak eljárást egy 61 éves nő ellen.
Forrás: police.hu - szmo.hu
2019. október 23.A rendőrségre 2019. október 21–én érkezett bejelentés arról, hogy egy pápai családi házban egy női holttestet találtak. A helyszíni szemle és a nyomozás adatai alapján a rendőrök megállapították, hogy

az idős asszony közel két évvel ezelőtt hunyt el.

A halálesettel kapcsolatban a Pápai Rendőrkapitányság gondozási kötelezettség elmulasztása miatt indított büntetőeljárást, melynek során a nyomozók egy 61 éves nőt gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozásról egyelőre további részleteket nem árultak el.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai-nyomozas.png

Hivatalosan is kezdeményezték Borkai életjáradékának megvonását a MOB-nál

A törvényjavaslatot a jobbikos Steinmetz Ádám terjesztette be, aki szintén olimpiai bajnok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 23.Bár már eddig is volt szó arról, hogy Borkai Zsolttól botrányai miatt vonják meg az olimpikonokat megillető életjáradékot, most a parlamentben is kezdeményezték az eljárást - értesült a HVG.

Steinmetz Ádám, a Jobbik képviselője állt elő a törvényjavaslattal, miszerint a polgármester méltatlan viselkedése miatt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vonja meg tőle az életjáradékot. A javaslatot már benyújtotta a MOB jogi osztályának, ahol véleményezik azt, majd etikai bizottságot állítanak fel, hogy ők döntsenek a polgármester sorsáról.

Amennyiben arra jutnak, hogy Borkai valóban olimpikonhoz nem méltó magatartást tanúsított, megvonják tőle az életjáradékot.

Steinmetz, aki maga is olimpiai bajnok - 2004-ben Athénban nyert aranyérmet vízilabdázóként -, volt az, aki kedden megkérdezte a parlamentben Orbán Viktortól, mit gondol a kiszivárogtatott szexvideóról. Miután a miniszterelnök elmondta, hogy beteg dolognak tartja a szexuális együttlétek lefilmezését, azt tanácsolta Steinmetznek, hogy ha úgy ítéli, nyújtson be törvényjavaslatot ezzel kapcsolatban.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kyle-alwood-gyujtogato-kisfiu-csalad-1000x563.jpg

Szándékosan gyújthatta családjára a házukat a 9 éves kisfiú – öt rokona halt meg a tűzben

Egyedül az amerikai fiú és édesanyja élte túl a halálos tüzet, amelyben három kisgyerek is életét vesztette. A mentális betegségekkel küzdő gyereket fél évvel a tragédia után bíróság elé állították.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 23.Egy 9 éves fiút állítottak bíróság elé Amerikában öt családtagja szándékos megöléséért.

A tragédia még április elején történt Illinois állam Peoria városában, egy mobilházas lakóparkban, ahol a fiú családja élt. Az otthonukban késő este tűz ütött ki, és hiába érkeztek ki hat perc alatt a tűzoltók, a lángok addigra már felemésztették a mobilépületet. Egy szomszéd szerint hallani lehetett a házban rekedt emberek sikoltását, de a tűz olyan intenzív volt, hogy nem tudták kimenteni őket.

Öt családtag halt meg, mindannyian már a házban terjengő, nagy mennyiségű füst belélegzésétől életét vesztette. Köztük volt az említett kisfiú 34 éves mostohaapja, a 69 éves nagymamája, és három kisgyerek, az 1 éves és a 2 éves féltestvérei, valamint a szintén 2 éves unokatestvére.

A Kyle Alwood nevű fiút és édesanyját, Katrina Alwoodot kórházba szállították az eset után, de ők nem szenvedtek komolyabb sérülést a tűzesetben, mivel csak nekik sikerült kimenekülniük az otthonukból.

A családi tragédia kapcsán a 9 éves kisfiút vádolták meg a tűz okozásával. A vád szerint ugyanis szándékosan csinált tüzet, amely végül öt családtagját megölte.

A megyei államügyész azt mondta, nehéz döntés volt egy 9 éves gyereket megvádolni az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel, de az igazságszolgáltatás érdekében meg kellett tenni.

Kyle most először állt bíróság elé, ahová apai nagyszülei kísérték el, mivel jelenleg ők a hivatalos gondviselői. A CBS helyszínről tudósító riportere szerint a kisfiú alig volt magasabb, mint az a szék, amin ült, a lábai pedig épphogy leértek a padlóra. Ügyvédjének el kellett neki magyaráznia néhány olyan kifejezést, amit a bíró mondott. Ilyenek voltak például az "állítólagos", a "gyújtogatás" és a "lakók" szavak. A meghallgatás végén a beszámolók szerint sírva hagyta el a bíróság épületét.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Kyle miért akarta rágyújtani családtagjaira az otthonukat.

Édesanyja, Katrina szerint a gyerek mentális betegségekben szenved: nemrég skizofréniát, bipoláris személyiségzavart és figyelemhiányos hiperaktivitási zavart (ADHD) állapítottak meg nála.

Azt is elárulta, hogy fia korábban érdeklődést mutatott a fények és a tűz iránt. Abban viszont biztos, hogy Kyle nem egy gonosz gyerek.

"Mindenki úgy néz rá, mintha valami szörnyeteg lenne, de ő nem az. Az emberek hibáznak, ez is ilyen eset. Igen, ez egy borzalmas tragédia, de akkor sem olyasmi, ami miatt el kell venni az életét"

- mondta a CBS-nek Katrina Alwood.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!