hirdetés
zenteuj.jpg

„Feladat van, megint, folyamatosan” – romlott Zente gerince, de jó hírek is vannak

A kisfiú édesanyja számolt be az elmúlt hetek eseményeiről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 29.


hirdetés

Új Facebook-posztot írt a világ legdrágább gyógyszerével kezelt kisfiú édesanyja arról, mi minden történt velük mostanában.

Az elmúlt heteiket egyrészt a házfelújítás határozta meg, ami már 2 éve váratott magára, ugyanis akkor mindent megvettek hozzá, aztán kiderült Zente betegsége, és a ház maradt úgy ahogy volt. Most azonban túlestek az aljzatozáson.

"Mellette hónapok óta szerveztünk egy kis összejövetelt a barátainkkal, és gondoltam remek apropó, hogy addigra szebb legyen a ház. Aha! Hát szebb lett kétségtelen, de én személy szerint hulla vagyok. Rohangáltunk a fejlesztésekre, közben szerveztem a bulit, közben takarítottam stb. stb. Nem ragozom, minden anyuci el tudja képzelni mi volt itt"

– írja az anyuka.

hirdetés

Volt egy budapesti kórházi körük is Zentével, ahol megnézték a gerincét. Erről így számolt be:

„Több mint egy éve voltunk röntgenen. Azóta romlott, amit szabad szemmel is láttunk természetesen, viszont a jó hír, hogy ez nem rögzült görbület. Teljesen vissza lehet kézzel "egyengetni".

Nehéz kettősség ez a "gerincharc". Fűzőben is megmarad bizonyos fokú görbület és gyengül a hátizom, mivel belekényelmesedik a gyerek, nem úgy mozog a viselése közben. Fűző nélkül erősödik a hátizom, de nem elég gyorsan, így görbül tovább a gerinc. Nem estem pánikba, feladat van, megint, folyamatosan. Találtunk ki új dolgokat, víz, torna, stb. aztán fél év múlva újra megnézzük, hogyan is állunk.”

A fentebb említett buli pedig nagyon jól sikerült az anyuka elmondása szerint: közel harmincan voltak, ebből Zente nagy örömére 11 gyerek. Egyedül az időjárás kavart be, mivel az ígért 28-29 fok helyett végül 18 fok és eső várta őket aznap. Két nagy, kölcsönbe kapott sátorral viszont megoldották a problémát.

Ami a jövőt illeti: vasárnap költöznek majd be a Budai Gyermekkórházba egy hét rehabra, de addig sincs megállás: folytatódnak a fejlesztések, illetve a kisfiú keresztelőjét is elkezdték szervezni.

Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA

Gyors összefoglaló az elmúlt hetek eseményeiből. Huhh, volt itt mind... en... Először is festés és aljzatozás a házban ami már 2 éve váratott magára, ugyanis akkor mindent szépen megvettünk aztán kiderül Zente betegsége és a ház maradt úgy ahogy volt. Mellette hónapok óta szerveztünk egy kis összejövetelt a barátainkkal, és gondoltam remek apropó, hogy addigra szebb legyen a ház.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bejruti-robbanas-nover-babak-northfoto.jpg

Szívmelengető fotón a bejrúti nővér, kezében a három újszülött babával, akiket megmentett a robbanáskor

Az ápolónő a három kicsit magához szorítva menekült el a szülészetről, amikor a robbanás történt.
Fotó: Northfoto - Xinhua News Agency/eyevine - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási robbanás rázta meg kedden Bejrútot. Egy raktár gyulladt ki a libanoni főváros kikötőjében, ahol nagy mennyiségben tároltak ammónium-nitrátot. A robbanásnak legalább 135 halálos áldozata van, a sérültek száma több mint ötezer.

A beszámolók szerint a detonáció olyan nagy erejű volt, hogy még 10 km-ről is lehetett érezni a hatását. A kikötő több kilométeres körzetében az épületek ablakai kitörtek, leszakadtak a mennyezetek és a berendezésben is hatalmas károk keletkeztek.

Sok kórház, köztük az Al Roum kórház is megrongálódott a robbanás következtében. Bilal Jawich fotóst "szakmai megérzés" vezérelte, hogy odamenjen, és nem csalódott az intuíciójában, ugyanis egy nagyon emlékezetes pillanatnak lehetett szemtanúja.

Látta, ahogy egy nővér három újszülöttet tart a karjában meglepő nyugodtsággal, ami igencsak furcsa volt a körülötte látható káoszban a fotós szerint. A földön ugyanis rengeteg halott és sérült ember hevert.

hirdetés

"Mindezek ellenére a nővér olyan volt, mintha egy rejtett erővel kontrollálná magát, hogy megmentse azokat a gyerekeket"

- mesélte Jawich a CNN Arabicnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
gyurcsany-ferenc-bodocs-tibor-parodia.jpg

„Elment. Csendben. Hosszan.” – megható posztban emlékezik édesanyjára Gyurcsány Ferenc

Eredetileg nem akart írni gyászáról, de úgy gondolta, talán jobb így.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 04.


hirdetés

Ahogy hétfőn mi is megírtuk, két hónappal ezelőtt meghalt Gyurcsány Ferenc édesanyja, Varga Katalin.

A politikus először nem akart nyilvánosan beszélni édesanyja betegségéről és saját gyászáról, de mint új posztjában írja: „talán így a jobb”.

A posztban a Demokratikus Koalíció elnöke felidézi életük nehéz szakaszait is:

„Amikor apám eltűnt, és sokszor eltűnt, ő maradt. És simogatóan vigyázott ránk. Évára és rám. Tudott nevetni. Kacagni. Mosni teknőben. Lisztestercet csinálni. Pocsék kaja. De olcsó. Hajnalban keltett. Messze volt a gyár és az óvoda. Mentünk gyalog. Fogta a kezemet. Aztán még sokáig.”

hirdetés

A volt miniszterelnök édesanyja évek óta Alzheimer-kórral küzdött.

„Sokat kibírt. Nagyon sokat. Sokkal többet, mint amennyit érdemelt. De nem panaszkodott. Időnként csendesen sírt. Csodálatos anyám volt. Isten nyugosztalja”

- zárja posztját Gyurcsány Ferenc.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mentoauto-omsz.jpg

A családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, már megszületett a baba, mire kiértek a mentők

A családnak sikerült gond nélkül világra segíteni az újszülött kislányt a mentésirányító telefonos segítségével, az Országos Mentőszolgálat oldalán gratuláltak is nekik ehhez.
Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook - szmo.hu
2020. augusztus 05.


hirdetés

Újabb rendhagyó szülésről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Mint írták, kedd este egy mindenórás zuglói kismamánál otthon indult meg a szülés, ezért mentőt hívtak hozzá.

Mivel azonban a baba már nagyon ki akart bújni, a mentők kiérkezéséig a mentésirányító telefonon instruálta a családot a teendőkre, akik így gond nélkül világra is segítették az újszülött kislányt, mire a mentők odaértek.

A mentők az édesanya és a kislány helyszíni ellátása után mindkettőjüket stabil állapotban szállíthatták kórházba. A baba a Jázmin nevet kapta szüleitől.

"Jázminnak boldog, egészséges életet kívánunk, a családnak, az édesanyának és bajtársainknak gratulálunk"

- írták a mentőszolgálat bejegyzésében.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
barmouth.png

Három gyermekét is kimentette a vízből a hős brit apa, mielőtt belefulladt a tengerbe

Özvegye hét gyerekkel maradt magára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 03.


hirdetés

Meghalt az a hétgyermekes apa, aki három gyermekét is kimentette a tengerből, ő maga viszont a habok közt lelte halálát. A 36 éves Jonathan Stevens történetét gyászoló barátnője osztotta meg - írja a The Sun.

A kőművesként dolgozó férfi az észak-walesi Barmouth partjainál fürdőzött gyermekeivel, amikor egy erősebb áramlat elsodorta a 10 és 12 év közötti gyerekeket. A férfi azonnal a segítségükre sietett, és sikerült is a part közelébe hoznia mindhármukat, akiket aztán a kiérkező mentők segítettek a partra. Nem sokkal később azonban már ő is segítségre szorult, és a mentők húzták ki a vízből.

A férfit helikopterrel vitték kórházba, ám ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A három gyerek jól van, ám kettőt elővigyázatosságból kórházba vittek. Édesanyjuk, aki a nagyjából 100 kilométerrel távolabb található telfordi otthonukban tartózkodott, a közösségi oldalára írta ki ismerősei számára, hogy aki Barmouth közelében van, és megteheti, menjen ki a partra, mivel gyerekei ott maradtak, miután apjukat helikopterrel szállították kórházba.

Gyászának is a közösségi oldalán adott hangot:

hirdetés

"Nincsenek szavak, amivel leírhatnám a fájdalmamat. Örökké hálás leszek neki, amiért visszahozta a gyerekeinket"

- írta.

A bejegyzés rengeteg emberhez eljutott, és egy közösségi finanszírozású GoFundMe-kampány is indult azért, hogy a hős apa családját anyagilag támogassák, mivel az édesanya most magára maradt a hét gyerekkel. Jelenleg több mint 2100 font gyűlt össze számukra.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!