hirdetés
fankafo
FankaDeli: a szeretet határozza meg a mindennapjaimat
A korábban mozgalmas életet élő zenész most hangmérnök, van két gyermeke, és kevésbé radikálisan látja a világot.
Schranez Rebeka - szmo.hu
2016. február 20.


hirdetés

FankaDeli mutatkozott már közösen Kokóval és Simicskó Istvánnal is egy videóklipben, segítette több magyar underground zenekar felemelkedését, ilyen például a Punnany Massif, a Halott Pénz. Valamint Szabó Balázzsal együtt megalakították a Suhancos formációt, mely egészen 2009-ig működött. Nemrég jelent meg legújabb lemeze a „Csigákat gyűjtöttünk”, és már készül is a következőre, a „Felhőtérképre”. Beszélgettünk a gyermekeivel való kapcsolatáról, a hitről, a nevéhez köthető magyar földre mozgalomról és a politikai radikalizmusról.

– Újfajta kezdeményezést indítottál el Magyarországon a közösségi-finanszírozású lemezeiddel és klipjeiddel. Milyen volt a támogatottsága és fogadtatása a „Csigákat gyűjtöttünk” c. új albumodnak?

Eleinte sokan kétkedve fogadták ezt az elképzelést, de tizennégy hónap múlva, mikor megjelent a lemez, megváltozott ez a hozzáállás. A zene önmagáért beszél, de a designja is! Eddigi albumaim közül ennek sikerült legjobban a kivitelezése: dupla tok - minőségi papírból, rajta a két gyönyörűen megrajzolt „csigaház”, belül egy DVD, egy CD valamint egy könyvecske található. Sajnos ez a színvonal nem jöhetett volna létre önerőből! Szerencsére nemcsak a lemezkiadást sikerült így finanszírozni, hanem két új klipet is: az „Ott találsz” és a „Szappanbuborék” címűt. Megjegyzésként mindehhez csak annyit fűznék, hogy Nyugat-Európában már évekkel ezelőtt is láttam ilyen, közösségi finanszírozással életre keltett - nem csak zenei - elképzeléseket.

Utólag sajnálom, hogy akkor még nem vágtam bele, de azóta tanultam a hibámból, és a „Felhőtérképre” - az idén megjelenő albumomra - elkezdődött gyűjtés már igen jól halad. Emellett persze vannak véletlenszerűen létrejött projektjeim, ilyen a „Most” c. klip is, mely tavaly novemberben, az eddig befolyt összeg egy kis részéből készült. Karácsonyhoz közeledvén úgy éreztem, mindenképp aktuális lesz, így szinte hirtelen felindulásból szerveztem egy forgatást - rengeteg telefonálgatás, ügyintézés árán...A sikerét látva, szeretnék még az új album néhány dalához is klipet készíteni.

– A „Most” c. klipedben megjelenik a kisfiad is. Nehéz volt őt szereplőnek felkérni?

A dal üzenete mindkét fiamhoz szól. Jó lett volna, ha részt vehettek volna benne mindketten, de Regő még túl pici, így Zente jelképezi mindkettőjüket. Szerencsére az anyukájukkal, Andival, nem volt nehéz dolgom, mivel ő vokálozik is a számban. Csak attól féltem, hogy tudom majd a gyerekem érdeklődését a forgatás ideje alatt fenntartani. Ezért kilátásba helyeztem számára a LEGO – „Gyűrűk ura” számítógépes játék megvételét...

rebeka

Igazán vicces volt a forgatás, állandóan poénkodtunk. Egy ilyen „beszólásán” azóta is folyamatosan röhögünk: mikor a klipben, a futárt játszó Csabi barátom, Kokóval „Fifát” játszott a boltban - és veszített, Zente azt mondta: „Neked sokat kell még gyakorolnod ezzel a játékkal!”

– Említetted az előbb Kokó nevét. Mi alapján választod ki az együttműködő partnereket? Milyen új zenei projektek vannak most készülőben?

Először mindig létrejön velük valamilyen emberi kapcsolat és csak utána lesz belőle együttműködés. Soha nem a „koncepció” számít, hogy ki kellene mellém, vagy ki mutatna jól. Persze ehhez szükséges, hogy hallgassák a dalaimat és szeressék, amit csinálok. Így volt ez Kokóval és Kowával is. Néhány napja jelent meg az MFLP-lemez, amit néhány „reppes” barátommal közösen készítettünk. Számos ötlettel, elképzeléssel készültem erre az évre.

– Vannak-e olyan fiatal zenészek, zenekarok, akiknek az indulását segíted?

Az MFLP tagjai is, valamilyen formában ide sorolhatóak. Talán Pit a leginkább közkedvelt közülük. Sokan kérnek tőlem tanácsot időről - időre. Sajnos, vagy sem, soha nem voltam „akkora arc” a zenei színtéren, hogy komolyabban segíteni tudjak másnak – bár az indulásnál valóban sokaknak segítettem: Punnany Massif, Háborgató Maszkura, Deniz, Halott Pénz... Néhány éve jelentősen megváltozott a „zeneipar” is. Az internet mindenhová betört, függetlenül attól, hogy ki, hogyan éli meg, és mit gondol róla. Ma már a netes közönség dönt, emiatt leginkább önsegítésről érdemes beszélni. Vagyis, minden eszköz megvan arra, hogy valaki akár a YouTube-on, az Instagramon, vagy a Facebookon jelenjen meg, és feltöltsön bármit. A siker számokban, nézettségben és lájkokban mérhető.

Elképesztő a túlkínálat a valóban jók mellett, de azt hiszem, garázs-zenekarok mindig is voltak. Csak eddig a kiadók profithajhász emberei döntöttek a sorsukról, most pedig a közönség. Bár jobbnak hangzik a jelenlegi felállás, de a közönség óriási hányadának „Mónika-show” iránti igényei miatt még sem annyira a fejlődést, inkább a hanyatlást jelenti... Mindegyik változat sok sebből vérzik, de talán a jelenlegi a legpokolibb, ha végignézünk a zenei palettán. Ez már tényleg Szodoma-kapujának tűnik, de tartok tőle, hogy lehet ennél rosszabb is…

rebeka2

– Úgy tudom, hangmérnökként is dolgozol, és ezért rengeteget utazol az országban. Hogyan fogadnak az emberek, hiszen rendkívül személyes a kapcsolatod a hallgatóiddal? Tudnál mondani néhány példát?

Sokan felismernek, kellemesek a tapasztalataim. Jó hatással van rám ez a „polgári foglalkozás”, ezek az élmények mind megjelennek a dalaimban is. Mondhatni csiszolódtam, mint a gyémánt... Tizennyolc éve lépek fel, és arról vagyok híres, hogy mindig maradok az utolsó fotóig vagy kérdésig. Mármint, azok számára, akik oda mernek jönni, nem csak utólag levelet írni, hogy: „láttalak csak nem mertem odamenni”. Na, az ilyenektől mindig lekaparom a falat... Nekik üzenem: mindkettőnk számára fontos minden találkozás! Ki kell használni az alkalmat. Azt szeretem, mikor valaki odajön hozzám, megkopogtatja a vállam, és mond, mesél valamit, vagy csak kérdez. Annak van értelme!

– A te nevedhez köthető a Magyar Földre mozgalom. Mióta működik, és milyen indíttatásból hoztad létre? Milyen projektek, kezdeményezések köthetőek hozzá?

Ez egy olyan kis közösség, ami körülöttem szerveződött, él és változik nyolc és fél éve. A „magyarfoldre.hu” oldal ennek a virtuális bázisa. Minden évben tartunk egy ötnapos „elvonulást” a nyár folyamán. Erről sok kép és videó is található a neten, illetve „A szivárvány végén” című dalunk képi világa is jól tükrözi ezeket a napokat. Számos kezdeményezésünk volt az évek során. Annak, aki felkeresi a weboldalunkat, lesz mit néznie...

rebeka3

– Állandóan bírálták eddig a munkásságodat jobbról és balról is. Ennek ellenére mégis nőtt a hallgatottságod. Szerinted mi lehet ennek az oka? Mi lehet az az üzenet, ami ilyen hatással van az emberekre?

A rajongók mellett sok a bennem csalódottak száma is. Markáns véleményem van a világról, határozott elképzeléseim, és ez nem mindig egyezik azzal, amit tőlem várnának... Ahogy nő a rajongók köre, néhányan el is hagyják azt. Vannak köztük, akik, csalódásukban „anyáznak” is. Ha tinglitangli, vagy elvárt számokat írtam volna, akkor nyilván csak nőne a tábor. Úgy gondolom, nekem más az utam. A média részéről sem érzek igazán nyitottságot. Bár mostanában egyre több interjút adok, továbbra sem kapok lehetőséget, hogy hozzászóljak a közélethez. Ki lehet mondani: abszolút nem vagyok tényező. Hogy ez mindig így lesz-e, vagy mennyire fontos ez egyáltalán, nem tudok konkrét választ adni.

– Hogyan tudnád most önmagadat és a munkásságodat definiálni? Mik azok az alapértékek, amik az egész eddigi munkásságodban állandóak voltak?

Sem önmagam, sem a munkásságom nem tudom meghatározni, hiszen úgy van ez velem, mint a pap sírján a felirattal: Tanulmányait befejezte... A rengeteg tapasztalás, példa és az egyre több ismeret átformálja az embert. Sokszor érdekes szembesülnöm régebbi kinyilatkoztatásaimmal. Ma már jóval árnyaltabban látom a világot, és érdekes mód, mégis pálcát törnek felettem - most mások. Pedig csak egyetlen - elcsépeltnek tűnő - gondolat határozza meg a mindennapjaimat: a szeretet. Ennek a jegyében próbálok látni és láttatni...

– Hogyan egyeztethetőek össze az ősi magyar szokások, jelképek és tradíciók a keresztény értékrenddel?

Azt hiszem, a dolgokat nem összeegyeztetni kell, hanem kiszűrni a múlt által felkínált lehetőségekből a legjobbakat, a legidőtállóbbakat, a még mindig frisseket és használhatóakat pedig beépíteni a jelenbe. Én magam is azt vallom, hogy nem az őseinket kell követnünk, hanem azt, amit ők követtek! A klasszikus hagyományőrzés szép és romantikus, de nem lehet élő. Élnünk kell a kor nyújtotta lehetőségekkel, a modern kemencéktől kezdve az interneten át, az új ruhaanyagokig, ahogy őseink minden bizonnyal tették volna.

rebeka4

– Mit jelent számodra a magyarságtudat? Szerinted miért káros az, ha ez szélsőségekbe csap át?

Nehéz definiálni, hogy mi szélsőséges és mi nem az. Maradjunk inkább a „radikális” szónál. Sok előadásomban elmondtam, hogy a hétköznapi életben rengeteg példa akadhat arra, mikor az embernek radikálisan kell cselekednie, gyökeresen kell változtatnia valamin. Például kihúzni egy fogat, vakbél-műtétet végrehajtani, vagy éppen „elszenvedni” azt, ezek mind-mind radikális dolgok a nyugalmi állapothoz képest. Úgy gondolom, tévesen használja a sajtó ezt a fogalmat. Minősít vele, diszkriminál, pedig alapvető és gyors – radikális - változások kellenének, hogy komoly esélye legyen akár ennek a népnek is, de akár a civilizációnak a fennmaradásra.

A „radikális” szitokszóvá válása folytán azonban nem mondjuk ki ezt, nem nyomatékosítunk vele… Ezzel a gondolkodással én szinte egyedül vagyok a közéletben. Arra a dologra, amire sokan gondolnak a szó kapcsán, hogy gyűlöletet szítani és közvetíteni másokkal szemben, semmilyen radikalizmus nem szükséges, csak ostobaság, és rosszindulat.

– Képes lehet-e egy ennyire megosztott nemzet a megújulásra és az együttműködésre? Hiszen a történelem folyamán rendszerint széthúzást tapasztalhattunk. Milyen lehetőségeket látsz erre mégis?

Nincs romantikus elképzelésem ezzel kapcsolatban. Félreértés ne essék, nem akarom rövidre zárni az utolsó kérdést, de mégis meg kell tennem. Aki elolvassa Máraitól az „Egy polgár vallomásai” című művet, könnyűszerrel megértheti, hogy semmi sem változott, különösen nálunk. Az ember maradt az, ami: nem változott. Ebből fakadóan nem is fog. Mert nem ez az élet lényege. Sőt! Remélem elég misztikusan zárjuk ezt az interjút...

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szüzesség elvevős szex, váratlan lovaggá ütés és piálás - így töltötték a csata előtt utolsó óráikat a Trónok Harca főszereplői
...és csak beszélgetnek, beszélgetnek, beszélgetnek és beszélgetnek. SPOILERVESZÉLY!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. április 22.A Trónok Harca befejező évada sajnos a második résszel is folytatja a szappanoperásodást. Az új részben lényegében nem történik semmi. Nagyon érezni, hogy mindjárt itt a végjáték, de a maradék időt ki kell tölteni a nagy semmivel. Mindenki mindenkivel összefut, mindenki mindenkivel mindenről beszélget - bár leginkább a semmiről. Mindenki mindenkinek megbocsát, és akik még nem dugtak, azok dugnak egy jót, vagy legalábbis akarnak.

SPOILER!

Ne görgess tovább, ha még nem láttad, vagy nem akarod megtudni, miről szól a második rész!

A második rész az elsőhöz hasonló eseményekkel indít, csak most Jon Snow helyett Jaime Lannistert mentegetőzhet a tanács előtt. Egyedül érkezett, Cersei mindenkit átejtett, és ígérete ellenére nem küldte vele seregeit. Tarthi Brienne azonban jót áll Jaime-ért, így végül, bár vonakodva, de mindenki elfogadja a Királyölő segítségét.

A Jaime és Bran Stark közötti beszélgetést már nagyon vártam. Kíváncsi voltam, mégis mit lehet mondani annak, akit 8 évaddal ezelőtt kilöksz egy ablakon, és nyomorékká teszel. Hát végül is nagyon mást nem:

"Sajnálom, amit veled tettem."

Brant azonban, mióta Háromszemű holló, nem igazán hatja meg semmi, sőt meg is nyugtatja Jaime-t, hogy ha az nem történik, nem lennének ma azok, akik, és hát tudjuk, hogy ő elég jól elvan ebben a Háromszemű holló szerepben.

Daenerys is elkapja Sansát egy kis négyszemközti beszélgetésre, hogy feloldja a köztük lévő feszültséget. Biztosítja Jon iránt érzett szerelméről, és girl powerről csacsognak. Az Észak függetlenségéért kiálló Sansát azonban mégsem tudja teljesen meggyőzni.

Az epizód további részében hiába lesz szüzesség elvevős szex, és megható lovaggá ütés. Az egyik legérzelmesebb jelenet, amikor Lady Jégcsap Stark végre felolvad. Theon Greyjoy megérkezik Deresbe, és felajánlja szolgálatait a sárkánykirálynőnek, de elsősorban Sansának, aki valami hihetetlen érzelmességgel borul Theon nyakába.

Óriásvész Tormundék visszatérnek Utolsó Menedékből, és meghozzák a hírt, hogy másnap napkeltéig van idő, akkorra várható a Holtak seregének érkezése.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Újabb vérfagyasztó előzetes: kijött a Trónok Harca 3. részének trailere
Továbbra sem derül ki, hogy mire számíthatnak a film rajongói, de a látvány kegyetlen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Végéhez közeledik az amerikai fantasy-drámasorozat, a Trónok harca. A nyolcadik, egyben befejező évadjának első részét április 14-én mutatták be a HBO televíziós csatornán, a befejező epizód május 19-én kerül adásba. A legtöbb évaddal ellentétben a nyolcadik évad csak hat, egyenként egyórás részből áll.

Tovább feszítik a sorozat rajongóinak idegeit az újabb előzetessel. A múlt héten indult utolsó évad bevezető része után egyre csak csigázzák a nézőket, így volt ez a második részben is, amelyről erősen spoileres ismertetőt írtunk. Mennek a találgatások, mi lesz majd a filmsorozat vége.

Az eddig látottak alapján sokféle végre lehet számítani, éppen ezért nagy a várakozás. Az újabb képkockák sem visznek közelebb a megoldáshoz, de az izgalmat igencsak fokozzák. Tulajdonképp egyetlen olyan kocka sincs benne, amiből bármit is megtudnánk. A seregek felálltak, minden kéz a kardon vagy az egyéb fegyvereken, igazából az a kérdés, hogy ha ez a döntő csata, a harmadik részben, akkor mi lesz a hátralévő három részben majd?

Az előzetesért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Életműdíjat kapott Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera a Magyar Filmhét nyitányán
A szombatig tartó filmhétre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
MTI - szmo.hu
2019. április 23.Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el életműdíjjal a Magyar Filmakadémia Egyesület hétfőn este az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén a budapesti Corvin moziban.

A Varga Viktor ötvösművész által megalkotott életműdíjakat első alkalommal adták át. A tervek szerint a filmakadémia a jövőben minden évben életműdíjban részesít öt olyan művészt, akik nevüket beírták a magyar filmtörténelembe.

"A film fiatal művészeti ágként is kitörölhetetlen hatással bír egy ország képére" - mondta el a díjátadón Karas Monika, az NMHH Médiatanácsának elnöke. Ha a tehetség találkozik a jó csapatmunkával, abból születik meg az értékes, időtálló film. Magyarország pedig nem szűkölködik értékes filmekben. Fontosnak tartjuk, hogy szóhoz és mozgóképhez jussanak a tehetséges emberek, az ő tehetségük kibontakoztatása ugyanis közérdek, a magyar közkincset gyarapítja - tette hozzá.

Novák Emil, a filmhetet szervező Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: öt éve 30 filmes szakember alapította az egyesületet, amelynek ma már 385 tagja van. Az elmúlt öt év alatt pedig nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotásokat hozott létre. Az elnök beszédében a januárban elhunyt Andy Vajnának mondott köszönetet a pozitív változásokért.

Az est zárásaként a Camerimage operatőri fesztiválon nagy sikerrel bemutatott "Fényképezte Zsigmond Vilmos" című portréfilmet láthatta a közönség.

A Magyar Filmakadémia Egyesület által a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett, szombatig tartó filmhétre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban. Idén először az egyre népszerűbb televíziós sorozatok is helyet kaptak a filmhét programjában és díjat kapnak a sorozatok is.

Az idén 44 díjat adnak át a televíziós forgalmazású filmeknek és alkotóiknak. Az elismeréseket a Pesti Vigadóban vehetik át a díjazottak április 27-én. A játékfilmes műfajban 19 elismerést osztanak ki, a díjátadót a Vígszínházban tartják április 28-án.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Ha itt hagynák abba a filmgyártást, tökéletes lezárás lenne' – Bosszúállók: Végjáték kritika
Lezárult egy korszak a szuperhősfilmek világában. Elkészült az utolsó igazi Bosszúállók film, ami lezárja a 11 évnyi Marvel-filmfolyamot: Thanos és a Végtelen kövek történetét, illetve egy fantasztikus fináléval elköszön a nézőktől.
B.M. fotók: YouTube - szmo.hu
2019. április 25.Ha a Végtelen háború volt a Marvel Birodalom visszavágja, a Végjáték az új A Király visszatér. Nem sok mindent mondhatok a történetről spoilermentesen: egy melankolikus, lassú kezdés után próbálják a Végtelen háború túlélői összerakni az életüket és együtt élni a vereséggel. Ez keveseknek megy, de felmerül egy lehetőség, amivel talán megváltoztathatják az előző film végkimenetelét. Többet tényleg nem árulhatok el az amúgy elég összetett és bonyolult sztoriból.

Ha hibákat keresnénk, találhatnánk jó pár logikai és kontinuitási problémát a forgatókönyvben, de úgy gondolom, ezeken túl lehet lépni, s ha ez sikerül, akkor egy lassabb, elkeseredett hangvételű karakterdrámát kapunk, elképesztően látványos végkifejlettel. Az, hogy a film eleje történetvezetésileg lassabb, egyáltalán nem probléma, a játékidő 183 percéből valamennyi aranyat ér. Teljesen érthető, hogy a filmet rendező a Russo-testvérek miért akartak ilyen hosszú mozit készíteni, hiszen hiába ül le egy kicsit az első harmad vége felé a film, a karakterépítés, az interakcióik és a látvány kárpótol mindenért.

Nem csak szuperhősöknek látjuk a főszereplőket, hanem végre átlagembereknek is - és ez nagyon kellett a Végtelen háború utáni depresszív környezet bemutatásához.

A Végjáték minden Marvel-rajongó álma: tele utalásokkal, mind képregényes, mind pedig filmes és popkulturális szempontból. Apró részletekkel, amiket csak a sokadik újranézésnél vesz észre az ember. A nézéséhez egy olyan feledhetetlen érzés társul, hogy ennek is részese voltam. Nem tudom pontosan, hogy fog folytatódni a Marvel filmes univerzuma, de ha itt hagynák abba a filmgyártást – ami valljuk be, nem túl valószínű, hiszen a pénzt mindenki szereti, hát még a Disney – akkor ez egy tökéletes keserédes lezárás lenne.

Minden eredeti Bosszúállók-karakter kap egy-egy fontosabb momentumot, pillanatot, amikor is megmutathatja a nézőknek, hogy igen: is itt mindenki teszi a dolgát. Természetesen az eredeti gárdából is

kiemelkedik Robert Downey Jr. és Chris Evans, ők képviselik a kemény drámát, míg Chris Hemsworth és Paul Rudd viszi hátán a humort.

Vicces film is a Végjáték - hiába negatív a hangvétele, egyszerűen nem lehet nem nevetni az abszurd jeleneteken és beszólásokon, ezen felül pedig elképesztően epikus is. Hiába a hosszú játékidő, úgy érzem, nem minden karakter kapott egyforma bánásmódot, például Nebula és Mordály kiemelkedően hangsúlyosak voltak, míg Marvel Kapitány eléggé mellőzve volt. Ez érthető is, hiszen valamit kellett kezdeni a "félistennel" - ha a történet elejétől harcolna a Bosszúállókkal, Thanosnak esélye se lett volna. Szerencsére az igazi istenükkel máshogy bánt el a film: Thor már-már legyőzhetetlennek tűnt a Végtelen háború végén, itt ő az egyik legnagyobb humorforrás. Amit ezzel a karakterrel műveltek a készítők, nem sok „A”-listás sztár vállalta volna be, emelem kalapon Chris Hemsworth előtt.

Vizualitás szempontjából, technikailag a legújabb Bosszúállók csillagos ötös. Az egész filmet IMAX kamerákkal vették fel, így a látványra nem lehet panasz. Egy-egy kézikamerás "hatású" jelenet nem nézett ki olyan jól az IMAX-vásznon, főleg nem 3D-ben, de a többi valami döbbenetes. A film utolsó harmadát nem lehet nem imádni, igazi mozivarázs: a látványvilág, a hangok, a zenék mind-mind visszaköszönnek régi Marvel-filmekből, -képregényekből. Nem gondoltam, hogy a Thor 2-re valaha is pozitívan fogok visszaemlékezni, de a Végjáték még ezt is elérte… Míg a Végtelen háború egy remekül strukturált, tényleges háború volt, annak minden véres, mocskos elemével, addig a Végjáték egy lassú, érzelmes és kielégítő lezárása egy epikus történetnek.

Nem nagy spoiler, de a kólázók kedvéért: nem kell végig várni a stáblistát, nincs extra jelenet a végén. Őszinte leszek: nagyon régen nem ültem ilyen filmen, ami ennyire kielégítette volna a nézői elvárásokat.

Az egyik jelenet alatt a moziterem konkrétan tapsolni kezdett.

Pedig nem stábvetítésen, vagy rajongói vetítésen voltam. Az alkotók minden fontosabb szereplő történetét lezárták és elégedetten jöttünk ki a moziteremből. Utoljára a Loganen éreztem így magam, szinte elköszöntünk a Bosszúállóktól. Nem tudom, hogy fogják így folytatni a Marvel Univerzumot a Disney-nél, de ez most kit érdekel. Rajongóknak kötelező!


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x