disney cim
Ezért viselnek kesztyűt a Disney-figurák
Furcsa ötletnek tűnhet, pedig nagyon egyszerű okai vannak.
Bright Side - szmo.hu
2017. február 23.Elgondolkoztál már valaha azon, hogy miért viselnek állandóan kesztyűt a Disney-rajzfilmek állathősei? Ha a válaszod igen, jó hírünk van, a Bright Side ugyanis kicsit utánanézett ennek az égető kérdésnek. :)

Először Mickey egér húzta fel az ikonikus fehér kesztyűt a The Opry House című 1929-es rövidfilmben, innentől kezdve pedig állandóan hordta, hamarosan pedig a többi híres rajzfilmfigura is kesztyűt kapott.

disney1

Hogy miért, annak 3 oka is van

Először is, a kesztyű (és a cipő) jelentősen könnyebbé tette az animátorok munkáját. Az animációs film hajnalán még minden egyes mozgásfázist egyenként kellett megrajzolniuk a filmeseknek, a kesztyű és a cipő használatával pedig kevesebb részletre kellett ügyelniük. Ezek megrajzolása ugyanis sokkal gyorsabb és egyszerűbb volt, mintha részletesen ki kellett volna dolgozniuk a kezeket és a lábakat.

Másodszor, a korai fekete-fehér rajzfilmeknél a legtöbb rajzfilmfigura (például Mickey egér) teste teljesen fekete volt, így a testük gyakran teljesen egybemosódott a végtagjaikkal. Ezen is segítettek a fehér kesztyűk, illetve lábbelik.

Harmadszor, a ruha emberibbé tette az állatfigurákat. Walt Disney ezt pontosan le is írta az önéletrajzában:

"
Nem akartuk, hogy Mickey egérnek egérmancsa legyen, mivel emberszerűnek találtuk ki. Ezért kapott hát kesztyűket.

Az egyszerű ötlet annyira sikeres volt, hogy végül más stúdiók is átvették a megoldást, például a Tapsi Hapsi-rajzfilmekben.

disney2

Ha érdekes volt a cikk, kattints a megosztásra!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x