hirdetés
pilvakernezokep_papp_szabi_fotokredit_racz_tamas.jpg

Ezért jött be nekünk a Red Bull Pilvaker

Megnéztük a két teltházas előadás egyikét az Erkel Színházban. Fluor Tomi, Papp Szabi, Kiss Ádám és a többiek hatalmas sikert arattak.
Láng Dávid, címkép: Rácz Tamás - szmo.hu
2015. március 16.


hirdetés

Az nyilvánvaló, hogy a Red Bull Pilvaker igazi sikertörténet: bár csak három éve indult, mégis annyian rajonganak érte, amit nem sok hasonló jellegű kezdeményezés mondhat el magáról. Bár ha belegondolunk, a recept már többször bevált. Vegyük például a Budapest Bárt, akik szintén egy azelőtt marginális népszerűséggel bíró műfajt, a magyar kávéházi cigányzenét emeltek be a popkultúrába és tettek maximálisan kurrenssé. Ehhez annyi kellett, hogy népszerű underground énekeseket kérjenek fel közreműködőnek.

Itt hasonló a helyzet, csak éppen a klasszikus magyar költészet remekeit értelmezik újra és adják elő teljesen új köntösben a legismertebb hiphop-zenészek. Többféleképpen: van olyan szerzemény, amit egy az egyben átvettek (például a Reményhez Csokonaitól), van aminek egy részét tartották meg szó szerint (ilyen az idén debütált Tiszta szívvel), a dalok többségénél viszont csak a téma adja az átfedést az eredetivel, vagy legfeljebb egy-két sor.

A Reményhez:

Föltámadott a tenger:

János vitéz:

hirdetés

A többmilliós YouTube-nézettségek nem meglepőek, hiszen a fiatalokat nyilván sokkal inkább megfogják az olyan sorok, mint a "Mióta Ámornál a nyílpuska, szívemnek gyöngyháza vagy Iluska / Popkorn Dzsoni ráharap a friss húsra / Bébi mondd ki már, elhitted, hogy te vagy minden mulatságom, én meg a te Brad Pitted", annál, hogy "Szivemnek gyöngyháza, lelkem Iluskája! / Kukoricza Jancsi így szólott hozzája: / Pillants ide, hiszen ezen a világon / Csak te vagy énnekem minden mulatságom."

Fellépők a Pilvakerről (a körkérdést az előadás múlt hétfői próbáján tettem fel)

Papp Szabi: "Valahogy régóta szeretnek velem dolgozni a rapper srácok, így annak ellenére rendszeresen bekerülök ebbe a szférába, hogy az én világom teljesen másról szól. Mellesleg alig két-három hónapja tudtam meg, hogy a Pilvaker egyáltalán létezik, azelőtt fogalmam se volt az egészről - pláne arról, hogy ilyen népszerű.

Elmentem demót énekelni Diazhoz, majd a többiek megírták a saját részüket az átvett refrén mellé. Ebből lett a Tiszta szívvel, szerintem egy nagyon szép és kerek dal. A szöveg mellett a hangszerelése is olyan, ami megríkatja és elgondolkodtatja az embert. Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek az egésznek, szerintem rendkívül színvonalas a helyszín és a produkció is."

Delov Jávor: "A Pilvaker indulásakor még nem élő zenekarral mentek az előadások, tavaly döntöttek úgy a szervezők, hogy szeretnének egy komolyabb szintet megugrani, ekkor kerültem én is a csapatba. Szerintem főleg a tévéközvetítés miatt volt rendkívül jó ötlet ez a lépés, hiszen a képernyőn az utóbbi időben szinte alig lehet élőzenés produkciókat látni. Ezért hatalmas dolog, hogy egy ilyen színvonalas előadást elejétől a végéig közvetítenek.

Engem egyrészt ez motivált, másrészt pedig az, hogy bebizonyítsuk az embereknek: igenis van létjogosultsága az élő zenekaros hiphopnak, amiben nem csak a DJ adja a beatet. Nekem ez dobosként óriási kihívást jelentett. Persze alapvetően megtartottuk az eredeti zeneszerzők elgondolásait, mégis ahol csak lehetett, igyekeztünk valami pluszt is hozzáadni. Nagyon izgalmas feladat volt az elmúlt két hónapos felkészülés, hiszen mindannyian különböző közegekből érkeztünk, ilyen háttérrel kellett egy zenekarrá kovácsolódnunk."

Ugyanakkor az is biztos, hogy nem csak tizen- és huszonéveseknek jön be a Pilvaker: az Erkel Színház nézőterén középkorúakat, sőt még idősebbeket is szép számmal lehetett látni. A kétszer 1848 darab jegy alig két nap alatt elfogyott, ez elég árulkodó.

A Szeptember végén élőben tegnap:

pilvakernezokep_nezoter_fotokredit_suveg_aron

Fotó: Süveg Áron

Mivel évente csak egyszer van előadás, ráadásul ilyen exkluzív helyszínen, magától értetődik, hogy megadják a módját. A tavaly bevezetett élő zenekar zseniális húzás volt, rengeteget dob a hangzáson és úgy általában az élményen. Emellett a látványvilágra sem lehetett panasz.

Az előadásnak jól felépített íve volt: igyekeztek változatosra venni, a dalok mellett több prózai betéttel, sőt tánccal is színesítették. Hasonló témájú szerzeményeket tettek egymás mellé, a Föltámadott a tenger előtt például A Tisza című verset szavalta el Petőfitől Kautzky Armand, a Mama előtt pedig a Füstbe ment tervet énekelte egy szál gitárral Járai Márk.

A hangszeres zenészek mellett a Random Trip állandó DJ-je, Q-Cee is gondoskodott az aláfestésről. Amikor a dalok alatt szkreccselt rá pluszban a zenei alapra, az teljesen jó volt, amikor viszont önálló betétet kapott két szám között, az nekem kicsit kevésbé jött át: valahogy nem illik ebbe a színházi, ülős közegbe a klasszikus DJ-zés. Szerencsére csak párperces átvezetésekről volt szó.

Fellépők a Pilvakerről II.

Halott Pénz: "Szerintem ez egy rendkívül izgalmas projekt, rengeteg olyan összetevő van benne, amitől úgy érzem, hogy fejlődni tudok. Azért is nagyon örülök a szereplésnek, mert csomó ember jó barátom a fellépők közül, vagy már korábban is dolgoztunk együtt.

Nem úgy fogalmaznék, hogy többet kell készülni rá, mint a hagyományos koncertjeimre, hiszen teljesen más jellegű a dolog. Itt sokkal többen vagyunk, ráadásul a Halott Pénz projekttel szemben, ahol én vagyok a vezéregyéniség, a Pilvakerben csak egy szelete vagyok a teljes produkciónak. Ez nagyon különböző attitűdöt igényel, mások az elvárások, de ugyanúgy élvezem csinálni."

pilvakernezokep_halott_penz_jakab_juli_fotokredit_somay_mark

Halott Pénz és Jakab juli (fotó: Somay Márk)

Fluor: "A Red Bullal már négy éve tart az együttműködésem, mondhatjuk hogy szponzorálnak engem, bár azért nem a szó hagyományos értelmében - inkább barátságnak mondanám. Csomó projektjükben szerepeltem már, így a Pilvakerben is a legelejétől fogva részt veszek. Ez persze nagyon más, mint mondjuk egy egyetemi bulin fellépni, már csak a színházi közeg miatt is. Mindenki borzasztóan izgult, még én is, bár rajtam általában nem látszik meg. A legjobban annak örülök, hogy végre tényleg méltó módon ünnepelhetem március 15-ét. Sokkal nagyobb súlya van így az életemben, mint mondjuk régen a kötelező iskolai megemlékezésekkor.

A másik tök jó dolog, hogy a gyerekeken is látom a pozitív hatását. Például a kokárda enyhén szólva nem számított túl menőnek, most meg büszkén szelfiznek vele és rakják ki a képeket Pilvaker hashtaggel a netre. Tulajdonképpen megint coollá vált az ünnep, ami óriási dolog. Vagy vegyük azt, hogy a húgom előbb hallotta a Föltámadott a tenger Pilvaker-féle verzióját, mint az eredeti verset. Így mikor eljutottak addig a tananyagban, egyből nagyobb kedve volt foglalkozni vele. Szerintem ahhoz is nagyban hozzájárulunk, hogy az iskolások felismerjék: attól, hogy valami kötelező, még nem feltétlenül unalmas és szar."

pilvakernezokep_tanc_fotkoredit_somay_mark

Fotó: Somay Márk

pilvakernezokep_kiss_adam_kautzky_armand_fotokredit_racz_tamas

Fotó: Rácz Tamás

Ami a műsorvezetőket illeti: Kautzky mellett Kiss Ádám és Szabó Simon is konferált, mindhárman végig vicceskedve szívatták egymást. Bár a dolog hitelességét némileg csökkentette, hogy a spontánnak beállított beszólásokat nagy eséllyel előre megbeszélték, így is akadt néhány jó poén. Szabó és Kiss "Szeretnél vitát nyitni? - Nyitni? Vasárnap?" párbeszédén például az egész nézőtér hangosan nevetett.

Az egész műsor kicsit kevesebb, mint másfél órás volt, a végén átütő tapsviharral. Bár azóta nem egy negatív véleményt is olvastam róla, ezek többségét valószínűleg szimplán a hosszú ideje meglévő, fix beidegződések mozgatják. Én eleve úgy vagyok vele, hogy ami a közönségnek láthatóan bejön, az egy jó előadás, függetlenül attól, hogy nekem személy szerint tetszett-e. Ez meg ráadásul az összképet tekintve még tetszett is.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
10233204_original_felesegek_luxuskivitelben_s4_2-e1605088384447-1140x641-1-1024x576-1-1000x563.jpg

Köllő Babett és Vasvári Vivi kitesz egy orosz luxusfeleséget? - elindult a Feleségek luxuskivitelben 4. évada

Ötleteink lennének, kik ugorhatnának be húzónévként a luxusfeleségek közé, ám a sorozat készítői inkább orosz nemzetiségű szereplőt újítottak be a negyedik évadra.
Fotók: Viasat 3 - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Távol álljon tőlem, hogy Vörösmartyt a luxusfeleségekkel egy kontextusban emlegessem, de elsőre a „megfogyva bár, de törve nem”-szólam jutott eszembe a látottakról, azt leszámítva, hogy sajnos kicsit azért törve is van ez így az első blikkre. Megfogyva, mert az eredeti bandából már csak egy luxusfeleség, Csősz Bogi maradt, a tavalyi évad után talán a két legnagyobb húzóerő, Köllő Babett és Vasvári Vivien is elhagyta az aranyfedélzetet. Törve, mert a kezdeti szórakoztató proliságot továbbra se igazán találja a sorozat, bár azért jobban nyomon van, mint a járvány miatt félbeszakadt előző évad.

Úgy fest, hogy a luxusfeleség Magyarországon ma hiánycikk, így a mögöttük maradó űrt most egy Oroszországból importált feleséggel igyekeznek a műsor készítői kitölteni: Anfisa Bulgakova még gyerekkorában költözött Magyarországra, menő teniszező férje van, három gyereke, és a természetesség híve.

Első látásra úgy tűnik, végre nem egy újabb vérmes egóharcost dobtak a luxusamazonok vermébe, Anfisa egyelőre csak visszafogottan kamillázik annak láttán, mi fán terem a magyar luxusfeleségvirtus. Ezt pedig a luxicsapat, azaz Csősz Bogi, Yvonne Dederick, Molnár Nini és Polgár Tünde mutatja meg neki, alkalmi mellékszereplőként Yvonne lányával, Mardollal kiegészülve.

Míg az előző évadnak négy rész után véget vetett a koronavírus, addig az újat gyorsan a szigorú korlátozások előtt leforgatták. Az érezhető rajta, hogy ismét nagyon elszeparált környezetben mozognak a szereplők, és azt hihetnénk, hogy puszit is azért nem adnak egymásnak, hogy vigyázzanak – amíg el nem hangzik egyikük szájából, hogy valójában a sminkjükre vigyáznak.

hirdetés

Ahogyan azt már az első rész felvázolja, az új évad is követi majd az előzőek receptjét, amit a vírushelyzet még indokoltabbá tesz: időről időre valamelyik luxusnő fogja az egész bagázst és meglepetéshétvégére viszi őket valamely elszigetelt vidéki létesítménybe, ahol előre megírt konfliktusokba bonyolódnak majd a főszereplők.

Az első részben Yvonne találja ki, hogy boszorkánypartit tart egy vidéki szállodában. A luxusnők persze nem a zónázóval érkeznek, hanem ki lóháton, ki lovaskocsival, Noémit azonnal le is gorombítják, hogy volt pofája fehér ruhában boszorkánynak öltözni. Később bemennek a gondosan félelmetesre díszített házba, Tündéből azonnal törne ki az ADHD, és törölgetne mindent fényesre, de inkább pár gúnyos megjegyzésbe fojtja feszültségét, ami aztán Noémin csattan. El is érkeztünk a Kötelező Összefeszüléshez, Noémi egy jósnővel megtámogatva ki is akad, amiért Tünde egy energiavámpír. A véres, pókhálós falak közt kissé nyögvenyelősen játszódik le a dráma, tekintve, hogy Noémi senkinek sem bírja igazán összefoglalni, mi Tündével a baja, de hát valamivel ki kell ugye tölteni a játékidőt.

Később azért csak kiderül annyi, hogy Tünde küldött neki még az előző évad elején egy nem túl kedves esemest. Újabb felesleges percek után kiderül, miért: mikor Tünde édesanyja alkoholizmusáról beszélt, Noémi utána csak annyit mondott, hogy lépjen már túl rajta, ne drámázzon, hisz a felnőttek dolga a múlton való továbblépés. Sosem mondtam ilyet – állítja Noémi, aki vélhetően nem a legélesebb kés a fiókban, mivel azonnal be is vágják az ominózus visszajátszást.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
bumel.jpg

Elektronikus zenei megoldások élő hangszerekkel – bemutatkozik a Bumel zenekar

Első klipjük a szakítás utáni önironikus hangulatot idézi meg drum and bass lüktetéssel, nagybőgővel, pozannal, orgonával és egyedi stílusú gitározással.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Új formációval mutatkozik be az egykori Nils zenekar dalszerző-frontembere, Pogány János. A teljesen formabontó hangzásvilágú Bumel első klipjét kicsivel lejjebb lehet megnézni, de előtte jöjjön néhány szó az előzményekről.

„A Nils után még játszottam az Indigó Utcában kb. két évig, saját zenekart már nem akartam. Aztán amikor annak is vége lett, nem szerettem volna színpadon állni többet, főleg nem basszusgitárral a kezemben.

Bő egy éve még teljesen biztos voltam benne, hogy nem zenélek többet zenekarban. Zenével foglalkozom, zeneszerzéssel, felvételek készítésével, hangszereléssel, a kreatív része megvan napi szinten, az engem ki tud tölteni.

A Bumel ott gyökerezik, hogy pár éve elvégeztem egy elektronikus zenei sulit és csináltam egy elektro formációt, a Shimát, amit imádtam, de Bálint, akivel élőben előadtuk a dalokat, közben kiköltözött Németországba. Egy teljes lemeznyi anyag készen van, de csak 2 dal jelent meg közülük.

Amikor hallottam, hogy Kathy Zsolt újra menedzsmenttel foglalkozik, elküldtem neki az anyagot. Neki baromira tetszett, úgyhogy leültünk személyesen beszélni róla, amikor is nagyjából előhozta, hogy ez tök jó, de poposabbra kellene venni. Átgondoltam utána és azt válaszoltam neki, hogy ezt nem rontom el, viszont volt egy másik zenei ötletem, amivel beleférhet, hogy poposabb legyen, miközben (számomra) érdekes is marad.”

hirdetés

Ebből nőtte ki magát a Bumel, aminek első klipje itt látható, alatta pedig a frontember részletesen is mesél arról, hogyan állt össze a formáció és milyen terveik vannak.

A stílusról és a felállásról

„Elkezdtem dalokat írni, kifejlesztettem egy teljesen egyedi módszert, amivel bármikor kvázi gyártani tudom a számokat, egy hónap alatt megírtam 10 dalt és feldemózva elküldtem az anyagot Zsoltinak, akinek tökre tetszett. A hangszerelésen nagyon sokat agyaltam közben, elektronikus zenei megoldásokat akartam mindenképp áttenni élő hangszerekre. Már régóta mocorgott bennem, hogy bőgőzni szeretnék, de mindig visszatartott a körülményesség, ami ezzel jár.

A Shimában pl. építettem egy vonós basszusgitárt, és azt használtam színpadon elektronikus basszusok helyett, úgyhogy tapasztalatból tudtam, hogy vonós bőgővel lehet “szinti-basszusozni”. Ott még side chain kompresszáltuk a lábdobhoz, de úgy gondoltam, hogy ha megtanulok rendesen vonózni, akkor kézzel ki tudom játszani azt a jellegzetes off-beatre buffogós sidechain hangzást.

Ez hosszú és melós folyamat volt, de dióhéjban: vettem egy nagybőgőt, elkezdtem tanárhoz járni, majd zeneiskolába, közben egy barátommal elindítottunk egy manouche jazz zenekart Bajusz néven, ezzel párhuzamosan próbáltunk a Bumellel és idén már az iskolai szimfonikus zenekarban is bőgőzöm, sőt most az a megtiszteltetés ért, hogy elhívtak egy görög népzenét játszó formációba is.

A dob kérdéses volt, se elektromos dobot, sem pedig élő dobszettet nem szerettem volna, egy barátom ötlete volt ez a cajon-szett. Néztem róla egy csomó videót és nagyon megfelelőnek tűnt a feladatra, elektronikus hangminta-szerű hangja van, de egyszersmind teljesen organikus is. Úgyhogy megterveztem mindent fejben meg papíron, megrendeltem a hozzávalókat és megépítettem a cuccot. Nagyon szeretjük a hangját.

Akkordozós gitározást tuti nem akartam, de csomó popzenében mostanában van ez a pilinszkázós, kipengetős RHCP-s gitározás, ami nem viszi el a zenét hagyományos irányba, úgyhogy egy rakás jó gitártémát ki lehetett találni ebben a stílusban, így szólamhangszerként használva tök jól megmarad a hangsúly a zene lüktetésén.

A szinti leadeket először úgy gondoltam, hogy hegedűn meg lehet szólaltatni jól, de kipróbáltam mintákkal és nagyon nem adta, így keresgéltem tovább és mind hangszínben, mind pedig hangtartományban a pozan volt, amire át lehetett tenni ezeket elég szépen. Úgyhogy pozan lett.

Billentyűt is szerettem volna helyettesíteni, mint hagyományos, unalmas megoldást, de sajna nem sok más autentikus hangszer van, amivel helyettesíteni lehet, maximum a tangóharmonika, de az funkcionálisan nem lett volna jó. Elsőre rhodes hangzást képzeltem el, az nagyon nyálas volt, az orgona mutatott jót, kikevertem egy saját orgona hangot és az szól most is a dalokban. Egyébként talán 4 komponensből áll a hangzás, és az érdekessége, hogy ezek közül 2 vagy 3 nagybőgő hangminta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
bekefilili-Copy.jpg

Új klip: Megérkezett Békefi Viki és YA OU várva várt, első közös dala, egy szerelmes karácsonyi szám

„A zene és a klip pedig tökéletesen tükrözi a kapcsolatunkat, ami az érzelmek mellett tele van humorral”' – mondta a pár az Egész évben ölelnélek című dalukról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Csodálatos szerelmes karácsonyi felvétellel jelentkezett a cuki páros, ami biztosan mindenki arcára mosolyt csal! Az „Egész évben ölelnélek” pontosan az az ünnepi kiadvány, amire szükségünk van: pár percre elfeledteti velünk a 2020-as év nehézségeit, és nem mellesleg azonnal meghitt, ünnepi hangulatba öltözteti szívünket.

Bár a két előadó régóta egy párt alkot, a közös zenélés ötlete nem volt ennyire egyértelmű számukra.

„Először csak mashup-okat és feldolgozásokat készítettünk. Működött a dolog, így meg is született első duettünk egy karácsonyi dal formájában. A zene és a klip pedig tökéletesen tükrözi a kapcsolatunkat, ami az érzelmek mellett tele van humorral”

- mesélte Ya Ou. „Az „Egész évben ölelnélek” a szerelem szemszögéből közelíti meg az ünnepeket néhány gyerekkori emlékkel fűszerezve. Benne van minden, ami egy kapcsolatban is, a jó és “rossz” részeket is beleértve. Hiszen attól lesz felhőtlen egy kapcsolat, hogy megtanuljuk felhőkkel is szépnek látni” - tette hozzá az énekes-dalszerző.

A végeredmény egy kedves, humorral és nem mellesleg csupa szeretettel teli újdonság lett. A rádióbarát alap és a fülbemászó, azonnal dúdolásra késztető vokál remek párost alkotnak, aminek a fantasztikus szaxofon játék ad csodás ünnepi hangulatot.

hirdetés

VIDEÓ: Békefi Viki & YA OU – Egész évben ölelnélek

A két előadó tavaly a Sztárban Sztár leszek! műsorban kápráztatták el hétről hétre a nézőket, míg végül Viki egyenesen az első, Ya Ou pedig a második helyig menetelt a versenyben. Azóta pedig több önálló dallal is jelentkeztek: az énekesnő szeptemberben mutatta be első kiadványát „Cupido” címmel, ami hamar közönségkedvenc lett. Ya Ou több zenével is jelentkezett, köztük a Pribelszki Norbival közös „Találkoznánk”-kal, ami jelenleg is a rádiók repertoárjának állandó eleme.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Screenshot_2020-12-04-The-Secret-Dare-to-Dream-Trailer.png

Decemberi streaming-ajánló: Daniel Craig hátborzongató krimiben, Meryl Streep meglepetésfilmben látható

Odatették magukat a szolgáltatók, mi legjobban David Fincher új filmjét várjuk.
Szajki-Vörös Adél, fotó: Netflix - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Karácsonyi ének - HBO GO, már elérhető

Nick Murphy filmjének címe azért ismerős, mert Charles Dickens klasszikus tanmeséjét sokan és sok formában feldolgozták már. Murphy miniszériája Guy Pierce-szel a főszerepben a thriller-dráma-fantasy elemekre koncentrálva bontja ki egy "rossz" ember, Scrooge történetét, akit meglátogat egy szellem, és morális kérdésfeltevésekre készteti: kénytelen szembenézni sötét múltjával általa, és megbánni bűneit.

Olaf karácsonyi kalandja - HBO GO - már elérhető

Listánkba azért került ez a rövid animáció, hogy felhívjuk a szülők figyelmét arra, idén karácsonykor sem hagyja cserben a Jégvarázs csodás és vicces univerzumának gyermek és felnőtt rajongót a streamingszolgáltató. Most Olaf, a szuper humorú hóember áll a sztori középpontjában.

James Bond-filmek - már elérhető

hirdetés

Az ünnepi időszakban igazi kikapcsolódást kínál a 007-es ügynök és kalandjai, a makulátlan öltönyös ügynök ugyanis, akár Pierre Brosnan, akár Daniel Craig vagy Sean Connery játssza, mindig lenyűgöz elegáns, ötletes megoldásaival, fordulatos sztorijaival és macsó humorával. 26 film!

Szabad szavak - HBO GO, premier: december 10.

Én már csak az alkotógárda miatt is izgalommal várom ezt a filmet, a színészek ugyanis egytől egyig kiemelkedő nevek: Meryl Streep, Gemma Chan, Lucas Hedges, Candice Bergen, Dianne Wiest... és még ott van a rendező, Steven Soderbergh is, aki szinte teljes titoktartás mellett készítette a mozit. A sztori szerint az ünnepelt írónő régi barátnőivel egy utazásra indul, s közben elvileg alkotnia is kéne. Velük tart az unokaöccse is, akit a Régi városból megismert fantasztikus tehetség, Lucas Hedges játszik.

Könnyek völgye - HBO GO - már elérhető

A tízrészes háborús drámasorozat valós eseményeket dolgoz fel: 1973. október 6-án az Egyiptom és Szíria vezette arab koalíció meglepetésszerű támadást indít Izrael ellen, a cél többek között Izrael elpusztítása. A három fiatal katona szemszögéből elmesélt történet fojtogatóan izgalmas és torokszorítóan szomorú.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!