hirdetés
1_Christian-Brueckner-1.jpg

Ezen a hátborzongató helyen találtak terhelő bizonyítékokat Madeleine McCann ügyében

Az elhagyatott gyárépület a gyilkossággal vádolt Christian Brückner tulajdonában állt.
Kép: 60 Minutes/ 9News - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amelyen a Madeleine McCann meggyilkolásával vádolt Christian Brückner titkos rejtekhelye látható - írja a 60 Minutes.

Az Észak-Németországban található Neuwegerslebenben található rendkívül romos és eldugott kis birtok pontosan olyan vészjósló, amilyennek egy sorozatgyilkos titkos rejtekét gondolnánk, sőt, a rendőrök is olyan dolgokat tártak itt fel, amelyek bármilyen krimiben vagy horrorfilmben megállnák a helyüket:

itt találták meg elásva egy táskában egy halott kutya és gyermekfürdőruhák mellé azokat a pendrive-okat és külső meghajtókat, amelyeken több mint 8000 gyerekmolesztálást ábrázoló fotó volt.

A házról készült videofelvételeken látszik, hogy a gyárépület udvarán rengeteg lim-lom található: használt számítógépek, szerszámok, egy kád, rengeteg szemét és egy autó is van az elhanyagolt birtokon.

hirdetés

Hans Christian Wolters német ügyész ezzel kapcsolatban elmondta, hogy olyan terhelő bizonyítékot is találtak, amely igazolhatja, hogy valóban a férfi ölte meg Madeleine-t.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
george-floyd-rendorok-testkamera.jpg

Ezek voltak George Floyd utolsó szavai – kikerültek a rendőrök testkameráinak felvételei

Újabb információk derültek ki az afroamerikai férfi halálával kapcsolatban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 09.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy május 25-én a rendőri intézkedés során meghalt egy afroamerikai férfi Minneapolisban. George Floydot négy rendőr igazoltatta, majd egyikük leszorította az úttestre, megbilincselte, és a nyakára térdelt. A 46 éves afroamerikai férfi levegőért könyörgött, Floyd a halottkémi jelentés szerint az ötödik percben meghalt. Az esetről több felvétel is készült.

Most pedig újabb információk derültek ki az afroamerikai férfi haláláról.

George Floyd legalább hússzor szólt az eljárás közben, hogy nem kap levegőt

- többek között ez is azoknak a testkameráknak a felvételeiből derült ki, amiket az egyik közreműködő rendőr, Thomas Lane ügye miatt mutattak be csütörtökön. A rendőr ügyvédje ugyanis azt kérte, ejtsék az ellene felhozott vádakat - írja a BBC alapján az Index.

hirdetés

Thomas Lane-t két társával, J. Alexander Kuenggel és Tou Thaóval együtt emberölésre való felbujtással és emberölésben való bűnsegédlettel vádolják, míg a FLoyd nyakára térdelő negyedik rendőrt, Derek Chauvint többek között hirtelen felindulásból elkövetett gyilkossággal vádolják. A négy rendőrt az eset után azonnal elbocsátották.

A most nyilvánosságra került felvételeket a Lane és Kueng által viselt testkamerák rögzítették, egészen a két rendőr érkezésétől Floyd újraélesztéséig.

A felvételekből többek között az is kiderült, hogy a rendőrök egy bolt előtt állították meg Floydot. Azért hívták ki őket korábban, mert felmerült a gyanú, hogy Floyd egy hamis 20 dollárossal akart fizetni.

A felvételek szerint Floyd együttműködött a rendőrökkel és többször bocsánatot is kért. Lane legalább tízszer kérte meg az afroamerikai férfit, hogy mutassa a kezét, állítása szerint azért, mert Floyd kezei a szék alatt voltak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mti-gulyas.jpg

Koronavírus – Gulyás: szigorítások is jöhetnek, akár napokon belül

Cél, hogy a kedvező hazai folyamatok ne forduljanak meg.
MTI, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2020. július 09.


hirdetés

Bár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz, ezért nem zárható ki, hogy a kormány az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezet be, akár a következő napokban - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.

A határok nyitva vannak, lehet külföldre menni, de itthon biztonságosabb - jelentette ki.

Hozzátette:

ahol Magyarországon kisebb fertőzésgóc alakult ki, oda minden esetben külföldről hozták be a vírust. Hangsúlyozta: cél, hogy a kedvező hazai folyamatok ne forduljanak meg.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kocsis-mate-kaleta-gabor-ugy-mti-foto.jpg

Kocsis Máté: Kaleta nézzen szembe a gyomorforgató tettével, az ügynek még nincs vége

A Fidesz frakcióvezetője Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettét undorítónak, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja.
Címkép: MTI/Illyés Tibor - szmo.hu
2020. július 09.


hirdetés

Kaleta Gábort a bíróság egy év - végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélte gyermekpornográfia miatt. Az ügyészség elfogadta az első fokon hozott ítéletet, szerdán viszont kiderült, hogy Kaleta ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, ezért az ügy másodfokon folytatódik.

Kocsis Máté szerdán a Facebook-oldalán az üggyel kapcsolatban azt írta:

"Undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan".

A Fidesz frakcióvezetője azt is hozzátette:

hirdetés

"Kaleta ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe gyomorforgató tettével, és annak minden létező következményével, ugyanis az ügynek még nincs vége".

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
melbourne-vasarlas.jpg

Világvége-hangulatú búcsúbulik és vásárlási őrület: így telt a vesztegzár előtti utolsó nap Melbourne-ben

A hat hétre tervezett karantén előtt még utoljára megteltek a bárok és az éttermek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 08.


hirdetés

Alaposan kiélvezték a szabadság utolsó napját az ausztrál nagyváros lakói.

Az őrület néhány órával azután tört ki, hogy Daniel Andrews miniszterelnök helyi idő szerint szerdán délután bejelentette: a koronavírus miatt lezárják Victoria állam nagy részét.

A koronavírus miatt hat hétre tervezett karantén előtt még utoljára megteltek a bárok és az éttermek. Közülük lehet, hogy többen végleg bezárnak, mert a járvány már eddig is jóvátehetetlen károkat okozott az üzletmenetüknek. A szerdai napfényes téli napon viszont a vendégek sok helyütt szinte verekedtek az asztalokért, mert mindenki megpróbált a bezárkózás előtt még egyszer igazi társasági életet élni – írta a Daily Mail,

Melbourne leghíresebb pubjaiban, a Young & Jacksons-ban és Yarrában megállás nélkül hordták ki az italokat a baráti társaságoknak, vagy azoknak, akik munkahelyükről együtt mentek a sárga földig leinni magukat.

Sokan összeölelkeztek az utcán, mintegy szándékosan gúnyt űzve a közösségi távolságtartási szabályokból. Voltak, akik kedvenc edzőtermükbe rohantak. Ezektől az egyszerű örömöktől is újra megfosztja őket csütörtöktől a karantén.

hirdetés

Ugyanez a végítélet előtti hangulat jellemezte a vásárlásokat. Az emberek pánikszerűen vásárolták a WC-papírt és már létszükségleti cikkeket, lisztet, rizst, tésztát. Eltűntek a friss zöldségek és a sörösdobozok is. Voltak, akiknek szupermarketről szupermarketre kellett vándorolniuk, mire megkapták, amit akartak, mert csak üres polcokat találtak. Hasonló jelenetek játszódtak le már márciusban is. Nem használt az egyik nagyáruház-hálózat vezetőjének rádiónyilatkozata sem, mely szerint semmi ok a mértéktelen árufelhalmozásra és hogy az elmúlt hónapokban mennyit dolgoztak azon, hogy feltöltsék készleteiket a normális időkre.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!