slowbudapestalapito
Elkészült Budapest slow-térképe
A Slow mozgalom lassitana az életünkön. Íme a helyek, ahol ez a legkönnyebb.
Fotók: a Slow Budapest Facebook oldala - szmo.hu
2014. április 24.


Úgy érzitek, felgyorsult az életetek? Túl nagy a zaj és a nyüzsgés körülöttetek? Néha az az érzésetek, hogy időnyerőre volna szükségetek, mint Hermionénak a Harry Potterben?

Mesterségesen is lelassíthatjátok a tempót és ezzel az életeteket. Nem is olyan nehéz. Néha elég ehhez egy komótos séta vagy egy ráérős kávézás. Vagy pár órás piknik egy parkban a barátokkal.

Az igazi slow élethez nyújt segítséget a Slow mozgalom nemrég elkészült térképével. Olyan helyeket kutattak fel számotokra, amelyek igazi nyugodt kis szigetek a nagyvárosban. Ahol zavartalanul ehettek, ihattok, tanulhattok, beszélgethettek vagy csak csendesen szemlélődhettek.

slowrajzos_terkep
Egy Google-térképen mi is megjelöltük számotokra ezeket a helyeket!

"A slow filozófia alapja a tudatosság, a nyitottság, az őszinteség, a közösség. A mozgalom 1986-ban indult el Olaszországból, amikor egy olasz gasztroblogger, Carlo Petrini tiltakozott egy McDonald’s megnyitása ellen. Ekkor még csupán az étkezés, a slow food volt a mozgalom fókuszában, innen ered az elnevezés is. 1999 óta találunk már lassú városokat is. A mozgalom célja, hogy a városi lét tempóját emberléptékűre lassítsa, hogy a városlakók jobban megismerhessék a közvetlen környezetüket és a helyi értékeket, ezáltal magukénak érezzék a városukat és vigyáznak rá" - olvasható a Slow Budapest honlapján.

A lelassulós helyek között ott van többek között a Károly-kert, a Gül Baba utca, a Lisznyai utcai pihenő, de még a Duna-parti padok is. Ti miket raknátok még fel a listára?

Ha tetszik a mozgalom, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x