bp5
Ezekben az utcákban a legdrágábbak a lakások Budapesten
Megváltoztak a trendek, bár még most is keresik a budai ingatlanokat, de mára már a pesti belvárosiakért csillagászati összegeket fizetnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 14.Változás állt be a fővárosi lakásárakban. Eddig Buda egyes részei voltak a legdrágábbak, most Pest beelőzte. A legfelkapottabb és legtöbbet érő ingatlanok már az V. kerületben kaphatók - írta a hvg.

bp

Az ingatlan.com elemzéséből kiderült, hogy mely városrészek a legtrendibbek. Az elemzés az utóbbi évek ingatlanhirdetései és a hivatalos lakásértékesítési adatok feldolgozása alapján állapította meg, hogy

a belváros, a Vörösmarty tér, az Apáczai Csere János utca lakásaiért akár egymillió forint felett is elkérnek egy négyzetméterért.

Ezzel megfordult a korábbi trend, amikor még a budai kerületek vezettek. Tíz év alatt a legdrágább lakóingatlanokat a II. kerületben lehetett találni. Ám tavaly és 2014-ben már nem a II. kerület volt túlsúlyban, hanem az V. kerület. Az árrobbanás oka egyrészt a befektetési célú vásárlások növekedése, másrészt a lakáshotelek számának növekedése. A külföldi befektetők között szintén népszerű ez a terület.

bp_banyaidora

Fotó: Bányai Dóra

Az V. kerület az elmúlt két évben a tízes listából ötöt birtokolt. Az ingatlan.com szerint idén az V. kerületben a Vörösmarty téri, az Apáczai Csere János utcai, a Kossuth Lajos utcai és a Galamb utcai lakásokat hirdették a legmagasabb áron. Az I., a II. és a XII. kerület 1-2 ingatlannal szerepelt csak. A legdrágábbak között volt a III. kerületi Remetehegyi út és a II. kerületi Barlang utca is. A múlt évben minimum 700 ezer forintos négyzetméterárral lehet feljutni a top-listára.

Mivel a kereslet megnőtt, ez áremelő hatással volt a piacra. A szakértők szerint a belváros népszerűsége a jövőben is megmarad, mert jó befektetésnek számít. Mivel az igények nőhetnek, így további drágulás sem kizárt, de annak mértéke már csillapodni fog.

bp_mervai

Fotó: Mervai Márk

“Ha 2006-tól nézzük az adatokat, akkor kiderül, hogy melyek azok az utcák, amelyek többször is felkerültek a legdrágább lokációk listájára. Az V. kerületen belül többek között a Dorottya utca, a Vörösmarty tér számít a legdrágábbnak. Budán pedig az I. kerületi Orom utca, a II. kerületi Józsefhegyi utca is többször szerepelt az adott év toplistáján. Emellett a IX. kerület és a XIII. kerület Duna partján lévő részei, a Lechner Ödön fasor és a Marina Sétány lakásai is a legdrágábbak közé sorolhatók” - mondta Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

VIDEÓ: Borsi László ingatlanszakértő az árak alakulásáról

Címlapfotó: Bódis Krisztián

Ha érdekes volt az összeállítás, oszd meg másokkal is!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x