hirdetés
DSC_4736.jpg

Ezek idén a legjobb magyar startupok

12 kategóriában hirdettek nyerteseket a magyar CESA-döntőn.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. november 01.


hirdetés

Kihirdették a Central European Startup Awards idei hazai nyerteseit. Idén már harmadik éve kerül megrendezésre a kelet-közép európai régió legnagyobb startup-ökoszisztéma versenye, a Central European Startup Awards. A CESA egyike a magyar társalapítású Global Startup Awardsnak, ami jelenleg Európában és Ázsiában fut.

A hazai döntő eseményének, melynek a Hollandiából nemrég Budapestre költözött Remco Veenenberg volt a főszervezője a city.ai csapatából, a Mosaik startup központ és közösségi iroda adott helyet október 27-én. Az eseményen több, mint 300 érdeklődő előtt ismertették a hazai nyertesek névsorát, 12 kategóriában.dsc_4536dsc_4612

A CESA a régió legnagyobb startup-ökoszisztéma versenye, ami a kelet-közép európai térség 10 országában kerül megszervezésre évente egyszer. Magyarországon kívül Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária vesz részt rajta.

A szervezők kimondott célja, hogy a versennyel elősegítsék a régió startup-ökoszisztémájának becsatolását a nemzetközi körforgásba, hogy jobban megismerhessük egymást, így több együttműködést tudjuk kialakítani.

Ezt a célt azzal igyekeznek elérni, hogy a 10 nemzeti döntőn, majd a regionális főeseményen (ez utóbbinak minden évben a régió egy másik országa ad helyet) fizikailag összehozza a startup világ szereplőit.

hirdetés
dsc_4633

Többek között ezért is választották az alapítók azt a stratégiát, hogy - az Oscar-díj átadóhoz hasonlóan -

a nyertesek csak a helyszínen tudják meg, hogy ki is nyert adott kategóriában, adott évben, így szinte minden érintett képviseli magát az eseményeken személyesen is.

A nyertesek bejelentése után a hangsúly a szakmai kapcsolatok építésére, a networkingre kerül. A főesemény idén december 1-jén, a Szlovén fővárosban, Ljubljana-ban kerül megszervezésre.

Az idei kategóriák és hazai nyerteseik:dsc_4733

•Az év startupja: Synetiq

•A legjobb korai startup: CodeBerry

•A legjobb IoT (Internet of Things) startup: ThingBlox

•A legjobb indie játékfejlesztője: Black Riddles Studio

•A legjobb felhasználói élmény: Nostromo

•A legjobb inkubátorprogram: Design Terminál Tech Hub

•A legjobb fintech startup: Shinrai

•A legbefolyásosabb nő a startup-világban: Veronika Pistyur

•Legjobb közösségi iroda: Loffice Budapest

•A legjobb elért közösségi hatás: SignAlldsc_4752

•Az év befektetője: Day One Capital

•A legjobb mesterséges inteligencia-megoldás: Analogy

dsc_4646dsc_4704
Az idei év hazai zsűrijének felállása:

•Joerg Bauer, Elnök, GE Magyarország

•Horváth Krisztina, HR Igazgató, SAP Labs Magyarország

•Nicholas Magyar-Zimmermann, Operatív Ügyvezető, SAP Labs Magyarország

•Farkas Zsolt, Growth Panda Agency társalapító

•Hild Imre, Digital Factory Accelerator Partnere

•Orosz Bálint, Head of App Product, Skyscanner

•Málnay Barnabás, MMCluster, WS Cofounder, EIT Digital, Smartware.Tech

•Németh Mónika, Ügyvezető, FinTech Group

•Berta Oleg Zsolt, Befektető, startup mentor

•Honti Pál, Oktatás-technológiai Igazgató, Intellisense

•Terray Tamás, Alapító: iMind, quantified.company, JoSzaki

•Imre Antónia, InVendor ügyvezetője

•Mary Collins, Centric Digital üzletfejlesztési partnere

•Kozma Dávid, Lead Concept Artist, Gameloft

•Dobó Mátyás, Termékfejlesztési Igazgató, Magyar Telekom

•Vígh Zoltán, IT Operációs Vezető, Nextent Informatics

•Dobos Attila, Tanácsadó, Edukado

A 10 résztvevő ország nyertesi közül minden kategóriának 1-1 regionális nyertesét a több mint 50 tagot számláló regionális zsűri döntése határozza meg, ahová globálisan elismert szakemberek kerütek meghívásra.

Az idei regionális nyertesek közül néhányan meghívást kapnak majd a globális döntőn való részvételre jövőre, a Global Startup Awards többi régiójának azonos kategóriában futó nyertesével egyetemben, és közülük kerülnek majd ki az adott kategóriák globális nyertesei.dsc_4757dsc_4769

A CESA tavalyi évi nyertesei 5 kategóriában idén Malaysia fővárosában, Kuala Lumpurban jelennek meg, hogy a december 9-én ott megszervezésre kerülő globális finálén kiderüljön, valamelyikük elnyeri-e a globális nyertes díját.

Ha érdekesnek találod, oszd meg!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
eroemelo-lany.jpg

22 éves magyar lány Európa legerősebb nője

Sőt bizonyos kategóriákban világcsúcsot is tart.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

A százhatvanegy centi magas nő kétszáznegyven kilót képes mozgatni és abszolút elégedett nyolcvannégy kilós testsúlyával - mesélte el az erős nő az RTL Klub Fókusz című műsorában.

Szandi először díjugrató volt, majd átnyergelt a testépítés világába, hogy aztán meg se álljon az erőemelő címig.

Erőemelésben egy felhúzási világrekorddal kezdte nemzetközi sikersztoriját, majd 2019-ben a tiszakécskei Európa-bajokságon már két fogásnemben is a rekordot állított fel.

Ezzel korosztályában és abszolút női kategóriában is bajnoki címet nyert. Most közel 240 kilogrammot képes megmozgatni, és tervei szerint Amerikában, a US Open versenyen ismét megdönti saját legjobbját.

A Fókusz beszámolója a magyar erőemelő lányról:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mti-domokos-scaled.jpg

Magyar és amerikai kutatók igazolták Platón több ezer éves feltevését: a Föld kockákból épül fel!

Domokos Gábor, aki társával megalkotta korábban a Gömböcöt, most kutatócsoportjával újabb korszakalkotó felfedezést tett az alakfejlődési folyamatok terén.
MTI, Fotó: MTI/Mohai Balázs - szmo.hu
2020. július 19.


hirdetés

Magyar és amerikai kutatók igazolták Platón több ezer éves feltevését, miszerint a Föld kockákból épül fel - közölte az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Platón, az egyik legnagyobb ókori görög filozófus kései munkáiban úgy vélte, a világmindenséget alkotó négy elem - a föld, a víz, a tűz és a levegő - mindegyike szabályos testekből épül fel, ezek közül a föld hexaéderekből, vagyis kockákból.

A három magyar és egy amerikai tudósból álló kutatócsoport igazolta, hogy

ha véletlenszerűen választott síkokkal kellően sokszor vágunk ketté egy testet, akkor a folyamat eredményeként keletkező testek (poliéderek) lapjainak, csúcsainak és éleinek átlaga rendre 6-hoz, 8-hoz és 12-höz tart, vagyis az "átlagos alakzat" egy kocka lesz.

hirdetés

A csoport nagy léptékű számítógépes kísérletekkel megvizsgálta a kőzetekben a természetes aprózódást előidéző feszültségmezőket, és igazolta, hogy a természetben előforduló, töredezést okozó leggyakoribb feszültségmezők a testeket kettérepesztik, és ezáltal átlagos értelemben kockákat hoznak létre.

Így tehát a Földön (és más égitesteken) fellelhető töredezett sziklák és kövek geometriai átlaga maga a kocka - tették hozzá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
sara-cave-northfoto.jpg

Internet és áram nélkül, szinte a természetben nőtt fel egy nő, mégis szoftvermérnök lett belőle

Sara kisgyermekkorában még vízcsapot sem látott.
Címkép: Northfoto/Sara Cave/SWNS.COM - szmo.hu
2020. július 22.


hirdetés

Bizonyára sokan ismerik azt a mondást, amely szerint, ha Hemingway az őserdőben születik, aligha lett volna belőle világhírű író. A születési determináltság e negatív szemléletére cáfolt rá egy, a Salamon-szigeteken világra jött nő.

A 24 éves Sara Cave gyermekkorát a Csendes-óceáni szigetek egyik, mindössze 400 lelkes falujában töltötte, ahol semmilyen kapcsolat nem volt a modern világgal. Nemhogy internetjük nem volt, de a legközelebbi telefon is csak a tőlük távoli szigeten, a fővárosban, Honiarában volt. Házukban nem volt sem elektromos áram, sem vízvezeték.

Ezzel együtt úgy emlékszik első éveire, hogy azok nagyon egyszerűek és szépek voltak, és az emberek a természettel együtt éltek. Ha délután 5 órakor ment le a nap, 6 órakor már aludtak. Sara nagyanyjának volt egy részletes anatómiai könyve, amelyből segítette a falu szülő asszonyait – írta a Yahoo

Szülei azonban, bármennyire is szerettek itt élni, Ausztráliába, Brisbane-be költöztek, elsősorban a Salamon-szigeteki iskolarendszer miatt, amely vizsgarendszere miatt nagyon keveseknek tette lehetővé a továbbtanulást.

A kis Sara számára valóságos kulturális sokk volt a hipertechnicizált világ, kezdve a mosógéptől, hiszen ő még ahhoz szokott, hogy a folyóra járt a ruháját mosni. Középiskolásként azonban már informatikusként dolgozó apját segítette web-oldalak tervezésében.

hirdetés

Innen indult el szoftverfejlesztés felé. Jelenleg a Gaia Resource környezetvédelmi tanácsadó cégnél dolgozik mérnökként Perthben.

„Sok olyan gyerekkel jártam együtt iskolába, akiknek nem voltak meg ezek a lehetőségeik. Nekem megvoltak, és mindent, amit csinálok, értük teszem és azért, hogy visszaadjak valamit a hazámnak” – mondta Sara.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rasovszky_kristof.jpg

Rasovszky Kristóf óriási új csúccsal nyerte a Balaton-átúszást

A válogatott úszónak 57 perc elég volt az 5200 méteres távhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást, írja az MTI.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak.

A nőknél Olasz Anna volt a leggyorsabb, ő 1:01.37 órás eredménnyel ért célba.

Gellért Gábor, a nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, a junior- és a felnőttcsapat szinte minden tagja részt vett az eseményen, kiegészülve a medencés versenyző Késely Ajnával.

Révfülöpről reggel 8 óra óta vágnak neki az úszók a távnak, startolni 12 óráig lehet azoknak, akik előzetesen regisztráltak.

hirdetés

Rasovszky Kristóf már a felkészülés során arról beszélt, hogy kedvező feltételek esetén képes lehet megdönteni a 2016-os rekordidőt:

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!