hirdetés
p1-horz.jpg

Egy évig minden nap pizzát evett - hízás helyett fogyott

A srác azt akarta ezzel bebizonyítani, hogy nem léteznek "hízlaló" vagy "fogyasztó" ételek, csak életmód.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. augusztus 25.


hirdetés

Pizzapokalipszis - ezt a nevet adta egy amerikai srác, Brian Northrup annak a kihívásnak, amelyet akkor teljesít az ember, ha 365 napon keresztül minden nap megeszik egy pizzát. Brian kísérlete 2016 július 30-án kezdődött, és minden nap friss Instagram-fotóval dokumentálta az aktuális pizzáját. Ez volt az első nap:

#PIZZAPOCALYPSE Day 1 of 367!!! Entire @dominos #pizza EVERY DAY for a year and a day. #TNDO #NoDaysOff #Yo

?Lord of Pizza? (@brian.northrup) által megosztott bejegyzés,

Volt, hogy a srác éjjel 11-kor látott neki a kajálásnak. Elmondása szerint az volt a lényeg, hogy az evés mellett sportoljon is az ember. Ő hetente 3-4 napot töltött konditeremben, és napi két-három órás kardió-edzéssel őrizte meg az alakját. Folyamatos volt az egészségügyi ellenőrzés is: a nátrium-bevitellel érte el azt, hogy a koleszterin szintje egészséges tartományon belül legyen végig.

hirdetés

Az akciójával

azt szerette volna bebizonyítani, hogy normális, vagy éppen sok kalória bevitele mellett is lehet egészséges az ember,

a legfontosabb dolog a rendszeres, intenzív sportolás. Ha hinni lehet neki, akkor amellett, hogy minden nap megevett egy pizzát, egy év alatt három kilót adott le.

Forrás: Konbini, Faktor.hu


hirdetés
KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
flic-everett-ujsagirono-1000x697.jpg

„Tönkretette az egészségemet és a szexuális életemet a vegán étrend”

Egy újságírónő három év után teljesen leszámolt a vegán táplálkozással, miután súlyos egészségügyi problémái lettek. Leírta, miket tapasztalt, és hogy jött rá, hogy a vegánság volt a baj.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 15.


hirdetés

Manapság divat lett vegán életmódra váltani, mert sokak szerint ez a legfenntarthatóbb. A klímaváltozás korában ugyanis fontos lenne, hogy minél kevesebb húst és sokkal több zöldséget együnk. A Greenpeace évek óta próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy jelentősen csökkentenünk kell a globális hús- és tejtermelést, és meg kell találnunk más módjait az állatok felnevelésének, kezelésének, mert a jövőnket komolyan veszélyeztetik az ipari hús- és tejtermékek. Az intenzív, nagyüzemi állattenyésztés elpusztítja erdeinket, elszennyezi vizeinket, megváltoztatja a klímát és kockázatos az egészségünkre nézve.

A vegánok teljes mértékben kerülnek minden állati eredetű terméket, legyen szó akár ételről, akár ruhaneműről - ez különbözteti meg őket a vegetáriánusoktól, akik között vannak, akik húst nem, de például tojást és tejtermékeket fogyasztanak. A vegán táplálkozás viszont semmilyen állati eredetű ételt nem enged meg, még a mézet sem. Vannak, akik szerint ez a táplálkozási forma a legegészségesebb és legkörnyezetkímélőbb, míg sokan épp ellenkezőleg gondolják.

Flic Everett újságíró is kipróbálta a vegán étrendet.

Három évig bírta, végül tavaly augusztusban teljesen leszámolt vele, mert szerinte tönkretette az egészségét.

hirdetés

A Daily Mailen közzétett cikkében részletesen leírja, miket tapasztalt a három év vegánság alatt.

A nő 2016 júniusában kapott egy állást a Vegán Életmód Magazinnál, ami egyet jelentett azzal, hogy ahhoz, hogy hitelesen tudjon cikkeket írni a témáról, neki is vegánnak kell lennie. Mivel már régóta vegetáriánus volt - igaz, sajtot és tejet fogyasztott, de húst nem -, azt hitte, ez nem jelent majd neki problémát.

Az elején izgalmas kihívásnak tekintette az életmódváltást: új dolgokat főzött, evett, vásárolt, az inspirációban pedig nagyon sokat segített új munkája, ahol minden csak erről szólt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
madareteteo_narancsbol_ck.jpg

Menő madáretető kifacsart narancsból

Ilyenkor télen akár életmentő is lehet. Mutatjuk, hogy készítheted el.
R. Fonyó Barbara írása a Mom With Five blogon - szmo.hu
2020. január 18.


hirdetés

A Mom With Five blog sokkal több egy ötgyerekes édesanya egyszerű naplójánál, egy valóságos családi magazin. R. Fonyó Barbara végzettségét tekintve történész-egyiptológus, de az egyetem elvégzése után – némi kitérőtől eltekintve – külpolitikai újságíróként dolgozott a Magyar Távirati Irodánál. 2002 óta háztartásbeliként, főállású anyaként éli a mindennapjait öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyjaként.

Barbara posztjai középpontjában a család áll, a gyerekei, a velük átélt élmények, a gyereknevelés során szerzett tapasztalatok, kudarcok. Írásaiban azt szeretné megmutatni, hogy gyerekekkel élni nem mindig rózsaszín, habos-babos tündérmese, néha kifejezetten nehéz, de ennek ellenére minden pillanatáért megéri csinálni, küzdeni, erőn felül teljesíteni.

A téli madáretetés az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy

a gyerekeinkhez közel hozzuk a természetet, akkor is ha éppenséggel (nagy)városban élünk és felnyissuk a szemüket a másokról való gondoskodás fontosságára anélkül, hogy ezt túlságosan szájbarágós módon tennénk.

Ráadásul egy jó szabadtéri programmal is szolgálhatunk nekik azokon a napokon, amikor amúgy ki se dugnák az orrukat a lakásból, mert hát mégiscsak tél van. Hideg, fagyos, csúszós, ködös, borongós, brrrr…

Nekem a madáretetés a gyerekkorom része volt. Vidéken laktunk, a házunkhoz nagy kert tartozott, ami csak úgy burjánzott a növényektől. Ami pedig vonzotta a legkülönfélébb állatokat a madaraktól a ragadozó kisállatokig. És nem csak nyáron. Hanem télen is jöttek és kopogtattak. Mert hozzá voltak szokva, hogy ebben a kertben mindig szívesen látott vendégek. Legyen szó az év bármely szakáról.

hirdetés

És tényleg azok voltak.

A nagyszüleim, majd később a szüleim is mindig gondoskodtak a hozzánk betérő állatokról. És ez a szokás áthagyományozódott rám is.

Szívesen is csináltam, mert egyrészt jó mulatság volt madáretetőt készíteni, másrészt jó érzés volt látni, hogy milyen kevés is elég ahhoz, hogy valakivel jót tegyél, valakit boldognak/elégedettnek láss.

Aztán jött egy nagy kihagyás, amikor a fővárosba költöztem. Az első pár évben nem olyan házakban és környéken laktam, majd laktunk később Férjjel, ahol egyáltalán felmerülhetett volna – akár ötlet szintjén is – egy madáretetőnek a kihelyezése.

Utána következett a mostani lakásunk meg a környék és pluszban sorban érkeztek a gyerekek. Ez a három összetevő pedig újra beindította a régi szokásokat. Hogy télen madarakat etetünk. És madáretetőt csinálunk. És ha nem is találunk helyet neki az erkélyünkön – mert azért az veszélyes terep madáretetés szempontjából: egyrészt tekintettel kell lenni a szomszédainkra, másrészt olyan madarak is odaszokhatnak, amiknek annyira nem örül egy városlakó (i.e.: galambok) – és még a közös kert is necces, az elkészült műveket mindig szívesen fogadják az ovinkba, sulinkba és a közeli parkokban is ki lehet tenni őket.

Többféle madáretetőt is készítettünk már az évek során, de az ember mindig próbálkozik újdonságokkal, hogy még véletlenül se merüljön fel az abbahagyás gondolata a gyerekekben csak azért, mert mindig ugyanazt készítjük és az olyan uuuuncsiiiii. Volt már újrahasznosított alapanyagokra épülő projektünk, de használtunk már gyümölcsöt is kiindulási alapként.

A legújabb tervünkhöz ismét a gyümölcsök adták az alapot. Ennek pedig igen egyszerű oka volt:

a téli szünetben kezdődő nátha ütötte fel a fejét a gyerekek között, amely ellen a legjobb védekezés szerintem a frissen préselt narancslé némi citrommal elegyítve.

Amit persze nemcsak a beteg fogyaszt szívesen. Hanem mindenki más is. Aminek nyomán viszont mérhetetlen mennyiségű kifacsart narancs- és citromhéj halmozódik fel a konyhámban. És amiket nem nagyon van szívem kidobni. Többféle módon szoktam őket hasznosítani (karácsonyi füzér, illatosító), de hogy madáretetőt is lehet belőle készíteni, arra csak most döbbentem rá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés
az-év-agrárembere.jpg

Szavazz te is, ki legyen az Év Agrárembere!

Hatodszor is keresik Az Év Agráremberét, voksoddal te is segíthetsz benne! Az online közönségszavazás január 20-ig tart.
Szponzorlt tartalom (x) - szmo.hu
2020. január 15.


hirdetés

Hatodszor hirdették meg Az Év Agrárembere kitüntető díjat. Azokat a gazdálkodókat, a mezőgazdaság különféle ágazataiban dolgozó szakembereket keresik, akik társadalmi szerepvállalás, a közjó elősegítése érdekében sokat tesznek, sok jót cselekednek. Például alapítványokat támogatnak, gyerekeket nyaraltatnak és javítják a környezetükben élők életét.

Idén több mint 100 jelölésből 53 jelölt fogadta el a jelölést. A népes zsűri, akik az agrártársadalom jeles személyei, maratoni zsűrizéssel választották ki a kategóriánkénti 3 döntőst! Minden döntős jelöltről a telefonos interjú mellett, egy kisfilm is készült. A zsűri tagjai ezek és ismereteik alapján választják ki a kategóriagyőzteseket.

A jelölteket a február 8-ai gálaesten mutatják be, ahol átadják a kategóriagyőzteseknek a díjat, majd a megjelent zsűritagok ott a helyszínen szavazzák meg a fődíjast.

Mindeközben egy közönségszavazás is megy, melyben a közönség kedvencét keresik. Itt mindenki szavazhat a neki legszimpatikusabb jelöltre. Szavazni január 20-ig, 12.00 óráig lehet ezen az oldalon.

A szervezők megosztották velünk az esemény elmúlt 5 évének sikerét

Támogatói és jelölti videóinkat mintegy 1.500.000-en tekintették meg. Közönségdíjasainkra mintegy 80.000 szavazat érkezett. Weboldalunkat több mint 250.000 munkamenetben látogatták, facebook oldalunkat több mint 11.000-en kedvelik, eddig több mint 3.000.000 bejegyzéselérést és több mint 1.000.000 bejegyzéshez fűződő aktivitást értünk el. Az eddigi összesen már 5 jelölés és zsűrizés alatt 48 kategóriában 144 döntőst, mintegy 250 videót készítettünk, mintegy 1300 vendégünk volt a gálaestjeinken és több mint egymillió videómegtekintést, majd 50.000 szavazatot értünk el.

hirdetés

Számaink szerint ezzel a kezdeményezéssel ma Magyarországon biztosan az egyik legjobb módját találtuk meg, hogy a hazai mezőgazdaságnak hírét vigyük, értékét növeljük, presztízsét emeljük.

Kifejezetten nagy öröm, hogy a magyar agrártársadalom legjobb szereplői vannak velünk. Fővédnökünk Dr. Nagy István, Agrárminiszter, védnökünk (elejétől fogva) Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

Támogatóink a másik főszereplő csoport, akik nélkül a díjkiírás nem jöhetett volna létre. Ők tetemes anyagi hozzájárulással, jelöltek felkutatásával, zsűrizéssel segítik munkájukat. Ötleteik, kéréseik segítenek a díjkiírás színvonalát emelni. Idéntől új főtámogatónk van, mely a hazai piac egyik vezetőjeként vetőmag-nemesítéssel foglalkozó cég, a Saaten-Union, Rapool cégcsoport.

Az Év Agrárembere díj segít megmutatni ország-világ számára, hogy milyen kiváló emberek, szakemberek vannak köztünk. Meggyőződésem, hogy ilyen kollégák adják a vidék erejét, megtartóerejét. Védnökeink, támogatóink, zsűritagjaink és nem utolsó sorban jelöltjeink kiváló hírvivői nem csak a projektünknek, hanem az agrártársadalom szerepének, szereplőinek, és a vidék értékeinek.

Ismertségi számaink szerint ez a legnagyobb társadalmi ismertséggel és elismeréssel bíró kitüntető díj Magyarországon és reméljük még sok évig tudjuk hirdetni a gazdák értékeit, hazánkban és határainkon túl is!


hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés

9 egyszerű élelmiszer: ha ezeket fogyasztod, rajtad nem múlik a bolygónk jövője

Alapvető élelmiszereink és kedvenceink nagy része nem csak a mi egészségünket rombolja, hanem előállítása során a környezetet is. De mit együnk, ha jót akarunk magunknak és az emberiségnek is?
Forrás: Feszülős blog, Fotók: Pixabay - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Feszülj rá az egészséges életmódra!

Egy brit orvosi szaklap szerint a Föld még jó ideig képes lenne eltartani az egyre növekvő népességét, ehhez viszont egészen más étrendre lenne szükség, mint amit jelenleg a fejlett világ követ. Persze az egyszerű magyar embereknek nem tudtak újat mondani a brit kutatók. Hiszen mi már generációk óta fújjuk az ovitól kezdve a globálisan fenntartható étrend titkát: "csicseriborsó, bab, lencse..."

A The Lancet kutatása alapján az elhízott nyugati világnak alaposan vissza kéne vennie a hús- és cukorfogyasztásból, ha jót akar magának és a bolygónak. Különösen a marha az, aminek a tartása globális problémákat okoz, jó volna helyette a csirkefogyasztásra váltani. (Persze sokan azt is tudják, micsoda horror van egy csirke-tenyésztelepen...)

A legfontosabb, hogy minél közelebb előállított, minél kevésbé feldolgozott táplálékokat vásároljunk, hiszen a gyártás különböző folyamatai, a szállítás és a csomagolás mind-mind terhelik a környezetet.

Az alábbi ételekben az a nagyszerű, hogy nem csak a pénztárcádat és az egészségedet, de a bolygónkat is kímélik:

1. Lencse

hirdetés

A lencse egy nagyon igénytelen, sokáig eltartható, ám annál egészségesebb és tápanyagdúsabb növény. A keleti konyhából sokat tanulhatunk az elkészítéséről, hiszen ott már nagy hagyománya van. Leves, köret, de akár főétel is lehet. Nyugodtan iktassunk be minden héten egy lencsenapot! Kezdetnek egy ízletes lencse receptet találhattok ITT.

2. Bab

A bab jótékony hatásairól korábban már írtunk ITT. Ízelítőnek csak annyit, hogy a babban több antioxidáns van, mint a gránátalmában, noha a töredékébe kerül. Emellett termesztése, szállítása és tárolása is kevéssé terheli a környezetet, így semmi nem indokolja, hogy ne kerüljön hetente többször is az asztalra. Ráadásul az íze talán közelebb is áll a magyar ínyekhez, mint például az előbb említett lencse.

3. Borsó

Diszkrét ízével a borsó szinte bármilyen ételben helyet kaphat. A kisbabáktól kezdve mindenki szereti. Ha egyébként is naponta esszük már, és nagyon unjuk, ott vannak rokonai, a sárgaborsó, csicseriborsó is, amelyek levesbetétnek, köret gazdagítónak kiválóak. Ezek a növények gazdaságosan termelhetőek, sokáig eltarthatóak és könnyen szállíthatóak, ezért fontos részei egy környezetbarát, egészséges étrendnek.

4. Olajos magvak

Mogyoró, mandula, kesudió és társaik. Finomak, táplálóak, és jól el tudják nyomni a két étkezés között jelentkező nassolási vágyat.

5. Brokkoli

A zöldségek közül a brokkoli több okból is kiemelkedik. Nem csak azért, mert az egyik legtöbb módon elkészíthető, alacsony szénhidrát-tartalmú zöldség (tehát a fogyózók egyik legjobb barátja), de azért is, mert termesztése során kevés növényvédő szert igényel, és vízfogyasztása sem túl magas. Nem csak mi szeretjük, a bolygónk is. A többi alacsony szénhidrát-tartalmú zöldséget is megismerheted ITT.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!