hirdetés
urban-games.jpg

„Ez nem sport, ez életstílus” – a hétvégén Budapesten lesz a World Urban Games 2019

Azok az alternatív sportok, amik a hétköznapokban hidak alá, és eldugott parkokba vannak száműzve, most hétvégén végre megkapják a nekik járó figyelmet - írják a szervezők.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 10.


hirdetés

A GAISF (Global Association of International Sports Federations) szervezésében valósul meg idén először a World Urban Games. A legmenőbb sportesemény rendezésének jogát Budapest nyerte meg, maga mögé utasítva Barcelonát, Los Angelest, és Tokiót is többek között.

Azok az alternatív sportok, amik a hétköznapokban hidak alá, és eldugott parkokba vannak száműzve, most hétvégén végre megkapják a nekik járó figyelmet.

Nem egy sportágban ez az esemény a főpróba a tokiói olimpia előtt. A fő helyszín szeptember 13-15.-én a Nagyvásártelep, a csepeli bejárónál.

Több, mint öt pályán nézhetjük végig a számtalan versenyszámot. Lesz többek között női és férfi BMX, kosárlabda, laser run (ami a lézerpisztolyos lövészet és a futás ötvözését jelenti), ugrókötél és freestyle repülőkorong (hétköznapi nyelven talán akrobatikus frizbizésként írható le). A Multisport pályán főleg kezdő és amatőr BMX-esek és gördeszkások méretik meg magukat ollie jump és egyéb trükkversenyekben.

Akinek pedig nem elég, hogy csak nézze az eseményeket, részt vehet Parkour és break dance workshopokon is.

hirdetés

A művészet szerelmesei is megtalálják, amit keresnek, firkások fújkálnak majd a három napig tartó Graffiti Jamen.

Az esemény zeneileg is ezen az alternatív, kicsit keményebb vonalon mozog majd, erősen merítve a hip-hop kultúrából is. Pénteken Deniz és a Follow the flow, szombaton Hősök és Cloud 9+ koncert. Vasárnap AWS-sel, BSW Live-val, és Talib Kweli amerikai rapper-aktivistával zárul a World Urban Games.

A Juhász Péter által rendezett 1 perces imázsfilm Budapest különböző, szignifikáns helyszínén mutatja be az ilyen underground sportokkal járó élet romantikus részleteit, a törött gördeszkákat, a szigszalaggal javított cipőket, és a szabadságot. A zenét Kalotás Csaba szerezte, az esemény hivatalos himnuszát, az ’I believe in me’-t Sena énekli.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mohacsi-busojaras-2020-mti-soki-tamas.jpg

Rekordszámú busó és maskarás űzi el a telet Mohácson: megkezdődött az idei busójárás

Minden eddiginél több, 64 busócsoport 1750 busója és egyéb maskarása szórakoztatja a közönséget a messze földön híres télűző eseményen.
MTI, fotók: MTI/Sóki Tamás - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel csütörtökön megkezdődött a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

A kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer embert vonzó eseményen február 21. és 25. között nyolcvan programmal várják az érdeklődőket. A térség legnagyobb eseményén 64 busócsoport 1750 busója és egyéb maskarása gondoskodik a résztvevők szórakoztatásáról.

A húshagyó keddi főtéri koporsóégetéssel záruló, messze földön híres programsorozat keretében a busóbemutatók mellett táncházakkal, bálokkal, kiállításokkal és gasztronómiai ízelítőkkel is készülnek a szervezők.

A csütörtök a gyerekeké volt, de mindenki számára érdekes kisfarsangi programokat is rendeztek. Pénteken a maszkfaragók és kellékkészítők kiállítását nyitják meg, a legtöbb programot felvonultató hétvégi napokon pedig Versendi Kovács József tamburaprímás és barátai adnak koncertet a busócsoportok bemutatói mellett.

Farsangvasárnap kelnek át a busók csónakkal a Dunán, vonulnak fel a belvárosban, teszik vízre a farsangi koporsót, avatnak új busókat és gyújtanak hatalmas máglyát a város főterén.

hirdetés

A rendezvény ideje alatt a közönség szórakoztatásáról mások mellett az Alma Együttes, a Poklade, a Kis Kata Zenekar és a Maszkura, valamint a Zora néptánccsoport és Menyhárt Éva gondoskodik majd.

Az UNESCO által az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára 2009-ben felvett hagyományőrző rendezvényen a családok számára is kínálnak érdekes programokat: egyebek mellett a Csizmás kandúr című színházi előadás várja majd a kisiskolásokat a Kossuth Filmszínházban, a Kanizsai Dorottya Múzeumban pedig kézműves foglalkozásokat tartanak.

A helyiek által sokacnak, a köznyelvben sokácnak nevezett népcsoport által meghonosított farsangi eseményt egy 1783-as feljegyzés említi először. A balkáni térségből a török hódoltság idején Mohács környékén megtelepedő etnikum körében élő legenda szerint furfangos őseik a török megszállás elől a Duna túlsó partján lévő Mohács-szigetre menekültek. A sokacok álruhákat öltve tértek vissza a folyón átkelve és rajtaütöttek a babonás törökökön, akik az ijesztő maskarásoktól megrémülve fejvesztve menekültek a városból.

A busójárás tradicionális elemei változatlanok: borzas busóbundákat öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel, öles kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt. A sokacok hagyományait, népművészetét, mindennapjait tavaly nyár óta egy tájház is bemutatja Mohácson.

A busójárás idei programjáról, a helyszínek megközelítéséről a rendezvény hivatalos oldalán és közösségi oldalán tudhatsz meg többet.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tatrai.jpg

Open Road Fest: itt az első 15 fellépő, rocklegendákkal fűszerezve

Június 10-14. között olyan legendás zenekarok lépnek fel, mint a Tátrai Band, a P mobil, Deák Bill Gyula, a Lord, a Bikini, Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori és a Love Band, és a Vad Fruttik is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 25.


hirdetés

A hazai rockzenei élet színe-java képviselteti magát a 21. Harley-Davidson Open Road Festen, köztük olyan legendás zenekarok, mint a Tátrai Band, a P mobil, Deák Bill Gyula, a Lord, a Bikini, de érkezik a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori és a Love Band, és a Vad Fruttik is. Első körben mindjárt 15 fellépőt jelentettek be a szervezők. A 4 nap alatt 3 helyszínen

közel 30 koncerten bulizhatnak azok, akik június 10. és 14. között ellátogatnak Alsóörsre.

A rockzenekedvelők legnagyobb örömére idén is lesz miből csemegézni hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválján, az Open Road Festen. Egymásnak adják a kilincset olyan ikonikus zenekarok, mint a Tátrai Band, a P mobil, vagy a Lord, mindegyikük a magyar zenei élet meghatározó formációi már fél évszázada.

A Liszt Ferenc-díjas magyar gitáros, zeneszerző, érdemes művész Tárai Tibor, vagy ahogy a legtöbben becézik Tátrai Tibusz egy igazi legenda, több mint 50 éve van a színpadon. A fesztiválra zenekarával, a Horváth Charlie - ének, Pálvölgyi Géza - billentyűs hangszerek, Solti János - dob, Horváth Kornél - ütőhangszerek, Glaser Péter - basszusgitár, Csiszár Péter - szaxofon, Czerovszky Heni és Vincze-Fekete Vera – vokál alkotta Tátrai Banddel és a legnagyobb slágerekkel (New York, New York, A küszöbön túl, Titkos szerelem) érkeznek, hogy egy különleges zenei utazásra hívják a közönséget.

Ugyancsak 50 éve tartó szerelem fűzi a P mobil tagjait is a rockzenéhez, akik a hard rock műfaj hazai megteremtői. Fél évszázad után is töretlenül mennek előre, csinálják, amihez legjobban értenek, őszinte szövegeikkel az alsóörsi publikumot is megigézik. A műfajnál maradva nem mehetünk el a Lord mellett sem, akiknek ugyan „még csak 2 év múlva lesz az aranylakodalma” a rock and rollal, a zenekar himnuszának számító Vándor című dal biztosan felcsendül majd Alsóörsön.

hirdetés

A nagyöregek sorát folytatva fellép a „legfeketébb hangú fehér énekes”, a blues magyar királya, Deák Bill Gyula, a Rudán Joe band és a Bikini zenekar is. Óriási energiákat hoz az Open Road Fest színpadára a Zorall, a heavy metal rajongók legnagyobb örömére 30 éves jubileumi koncertet ad az Omen, a legnagyobb ACDC slágereket az AB/CD, a Guns N’ Roses örökzöldeket a Dust N’ Bones, míg a kedvenc KISS dalokat a Kiss Forever Band szállítja.

A magyar pop-rock színtér legjobbjai is fellépnek, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Péterfy Bori és a Love Band és az Anna and the Barbies. Pásztor Anna ezúttal is sámánmágusként varázsolja el a hallgatóságot, kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegeikkel, lüktető és magával ragadó rockos ütemeikkel parádés show-t hoznak.

Végül, de nem utolsó sorban az alternatív rock világába kalauzol Likó Marcell, Kerekes Gergely, Hock Zoltán, Hock Attila és Győrffy Gyula ötösfogata, a Vad Fruttik. Azt nem tudni, hogy sárga Zsigulival vagy esetleg motorral érkeznek a fesztiválra, de az biztosra vehető, hogy a tőlük megszokott egyedi látványvilággal teszik teljessé a műsort.

21. Harley-Davidson Open Road Fest, 2020. június 10-14. Alsóörs

Bővebben ITT

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
utazas-Copy.jpg

Jön a 43. Utazás kiállítás: 40 ország több mint 250 kiállítója mutatkozik be

Eger és Olaszország lesz a díszvendég, lesz Boat Show, Karaván Szalon és Afrika Expo is. Itt ünnepli 10. jubileumát a Járatlan Utakon Fesztivál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 23.


hirdetés

Február 27-március 1. között rendezi a Hungexpo a 43. Utazás kiállítást és vele egy időben a 29. Budapest Boat Show-t. Idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendég Eger és térsége lesz.

Számos újdonsággal vár a Magyarország első számú turisztikai kiállítása, amely a következő szezon kínálatát és trendjeit mutatja meg, a kiállítás négy napja alatt a inspirációt gyűjthetsz utazásaidhoz és megismerheted a különböző országok kultúráját és ízeit.

A nemzetközi trendeknek megfelelően a kiállítás egyik központi témája az aktív kikapcsolódás.

Nem véletlen, hogy már harmadik alkalommal rendezik be az Utazáson az Aktív szigetet. A több standból álló együttes idén négy aktív kikapcsolódási forma köré szerveződik: a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás.

A szigeten négy napon keresztül változatos programok zajlanak; lesz fotófal, evezős ergométer, Tour de Hongrie Bringapárbaj; a látogatók ékszereket, kulcstartót készíthetnek majd kerékpáralkatrészekből, és megismerkedhetnek a hajózáshoz elengedhetetlen kötélcsomózási technikákkal is.

hirdetés

Ezúttal is a hétvégi napokon lesz a Blogger Találkozó, a Blogger Meeting Point-on. Itt ismert hazai bloggerek tartanak előadásokat, úti- és élménybeszámolókat és adnak hasznos utazási tanácsokat.

A Karaván Szalonon 75 lakókocsi és lakóautó mutatkozik be, felvonultatva a legszélesebb hazai kínálatot a témában. A járművek és kempingfelszerelést forgalmazó cégek mellett itt lesznek a legfontosabb kapcsolódó szövetségek is.

Az Utazás kiállításon ünnepli 10. jubileumát a független és extrém utazók legjelentősebb hazai eseménye, a Járatlan Utakon Fesztivál, ahol előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken ismerheted meg a különböző országok, desztinációk kultúráját, szokásait, helyszíneit. A részletes programot ITT TALÁLOD.

2020-ban ismét visszatér az Utazás kiállításra az Afrika Expo és Vásár, mely máig Közép-Kelet Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma.

Díszvendégek: Eger és Olaszország

Az idei Utazás kiállítás belföldi díszvendége Eger. 2019-ben Heves megye székhelye kapta a legtöbb szavazatot az Év Turisztikai Települése kategóriában a legnagyobb hazai szállásfoglaló oldal versenyén. A város és térsége standján színes programok várnak. Minden nap lesz borkóstoltatás az Egri Borvidék boraiból, február 29-én szombaton, pedig megízlelhetők lesznek a Hatvany Serfőzde világos, barna és búza sörei. A kóstolást követően virtuális sétára indulhatsz a városban, fotózkodhatsz az egri vitézekkel vagy részt vehetsz a város által szervezett nyereményjátékon.

Az Utazás kiállítás minden évben egy különleges külföldi turisztikai célpontnak is kiemelt bemutatkozási lehetőséget nyújt. Idén ez Olaszország. „A magyar turisták által kedvelt országunk, Olaszország örömmel vállalja el az Utazás kiállítás külföldi díszvendégségét. Tájaink szépsége, tengerpartunk, napfényes klímánk, jellegzetes olasz konyhánk, kitűnő síelő helyeink és hegyvidéki szállodáink mellett az Utazás 2020 kiemelt témája a kulturális- és vallási turizmus országunk további értékes vonzerejét is lehetővé teszi bemutatni. A kiállításon a történelmi városainkra, műemlékeinkre és zarándokhelyeinkre is szeretnénk felhívni a látogatók figyelmét” – mondja Terjék Máté, az olasz Enit Budapesti Képviseleti Iroda munkatársa.

Budapest Boat Show Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel vár. A Budapest Boat Show díszvendége a Velencei-tó, amely izgalmas programokkal készül standján.

Fontos információk

2020-ban a kiállításra történő belépés megváltozott, – a Hungexpo területén zajló építkezés miatt – idén kizárólag a III-as Fogadócsarnokon keresztül léphetnek be a látogatók.

Az Utazás kiállításra a diákok a pénteki napon díjmentesen léphetnek be, a Budapest Boat Show látogatása pedig hajóvezetőknek ingyenes vasárnap.

További információk ITT

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
aranxa-esteve-S5DEUg2yUVU-unsplash.jpg

Fesztiválok 2020

Legyen szó zenei, gasztro vagy kulturális fesztiválról, mi összeszedtük a legjobbakat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Mentes Feszt

február 29. - március 1.

Ha neked is gondot jelent, hogy a diétádnak megfelelő hozzávalókat beszerezd vagy ötleteket meríts a mindennapokhoz, akkor a Mentes Feszt a neked való hely. A Mentes Fesztivál egy könnyed, két napos fesztivál, ahol minden egészségtudatos ember megtalálhatja a számára legideálisabb étrendet. Lesz kiállítás, szakmai előadások, kispiac és gasztro udvar is. További infóért kattints ide.

Régizene Fesztivál 2020

március 4. - március 7.

Ez az év sem telhet el hazánk historikus zenei fesztiválja nélkül. A koncertsorozatot A Felvilágosodás Korának Zenekara nyitja Bach néhány különleges szépségű darabjával, a brazil származású énekes, Guilherme Roberto pedig Borsányi Márton csembalóművész társaságában európai körképnek is beillő, ritkaságokat és régizenei slágereket egyaránt felvonultató barokk műsorral érkezik. Az izgalmas utazást a néhány éve alakult Ensemble Cantilene és vezetője, a világhírű holland furulyaművésznő, Anneke Boeke kalauzolásával folytathatjuk: sokszínű műsoruk gerincét Monteverdi, Schütz és Bach kompozíciói adják. Rohmann Ditta és Olga Pascsenko estjén a cselló és a fortepiano különleges összhangját élvezhetjük: Bach, Beethoven és Schubert kiemelkedő remekműveivel varázsolják el a közönséget. Elsőként hallhatjuk hazai hangversenyteremben Händel Alexander Balus című oratóriumát, méghozzá a Kodály Kórus Debrecen, a Savaria Barokk Zenekar és kiváló énekes szólisták közreműködésével, a címszerepben Bakos Kornéliával. Természetesen az idei fesztiválról sem hiányozhat Vashegyi György két régizenei műhelye, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, akik ezúttal szintén egy itthon kevésbé ismert művel, Rameau Dardanusával lépnek színpadra olyan művészek társaságában, mint a Dardanust éneklő tenor, Cyrille Dubois vagy Judith van Wanroij szoprán. A Fischer Ádám által 1987-ben alapított Osztrák-Magyar Haydn Zenekar a 2015/16-os évad óta viseli a Haydn Philharmonie nevet: a német-francia csellista, Nicholas Altstaedt vezette nemzetközi együttes Haydn mellett Werner és Pleyel műveivel örvendeztet meg minket.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

április 3-19.

hirdetés

A Budapesti Tavaszi Fesztivál az egyik legsokszínűbb eseménysorozata Budapestnek, ahol a komolyzenétől a könnyűig, a képzőművészeten, a kiállításokon és a különféle előadásokon át a művészet szinte összes ága képviselteti magát. A Tavaszi Fesztivál részeként ismét elmerülhetsz a képzőművészetekben a Budapest Art Weeken, a világzene sokszínűségében a PONT Fesztiválon, lesz Liszt-maraton, Lajkó Félix a Győri Balettel készül izgalmas előadásra, az Akvárium a Terasz Tavasszal pedig ezúttal is ingyenes koncertek sorával vár. A kedvedre való programot itt találhatod meg.

27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2020. április 23-26.

A könyvimádók egyik legnagyobb ünnepe, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idén is a világ legrangosabb íróival és költőivel vár a Millenárison. Az idei év kiemelt vendége Szvetlana Alekszijevics, Nobel-díjas belarusz írónő lesz, aki átveheti Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat is. A Könyvfesztivál hagyománya, hogy minden évben díszvendégként mutatják be egy-egy ország, régió kultúráját, irodalmát és könyvkiadását, 2020-ban pedig ez nem lesz más, mint a sokszínű Spanyolország.

10. BUDAPEST100 Fesztivál

május 9-10.

A Budapest100 az egyik legmenőbb budapesti kezdeményezés, mely módszertanát ma már Európa szerte másolják. A Budapest100-nak köszönhetően leshettünk be 100 éves házakba, gyárakba vagy éppen a Nagykörút épületeibe, most pedig a 10. évforduló apropóján a cél, hogy megmozgassák az egész fővárost. A rendhagyó kulturális-építészeti fesztiválra ugyanis ezúttal bármelyik budapesti lakóközösség jelentkezhet ötleteivel.

Zsidó Művészeti Napok 2020

május 21-28.

A Zsidó Művészeti Napok változatos művészeti produkciókkal, a belváros több pontján mutatja be a zsidó kultúra sokszínűségét. Idén az összművészeti zsibongásban olyan programok szerepelnek, mint a Budapest Bár koncertje, Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje, Dés László és Szinetár Dóra közös estje vagy a Hegedűs a háztetőn a Beer-Sheva Színház vendégjátékaként.

Örvényeshegy Piknik 2020

május 22-24.

Az Örvényeshegy Piknik lenyűgöző, erdőszéli színpadai 2020-ban is összművészeti hétvégére hívják a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit. Május 22. és 24. között koncertekkel, előadásokkal és sok-sok gyerekprogrammal készülnek a szervezők a festői Zalacsányban.

BPBW 2020 - Budapest Beer Week

május 18-24.

Ismét a sörrajongók kedvenc fesztiválja vár a Dürer Kertben rengeteg kóstolóval, koccintással, vendéggel és természetesen zene is lesz. A részletes infókért kövesd az esemény Facebook-oldalát.

KisEgér Fesztivál

május 30. - június 01.

EGER pár nap erejéig csodabirodalommá változik. Készülj fel! A KisEgér Fesztiválra nem léphet be csak úgy akárki fia! Át kell esni az Egérigézeten - kisegérré kell változnia minden gyerkőcnek! Ne tétovázz! Kitárja kapuit az EgérLand, hajrá, kapcsold turbóra a mancsocskákat - induljon a KALAND!! "

Kiemelt művészeti ág: TÁNCMŰVÉSZET!

Az egérlyukat kinyitja az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

A KisEgér varázslat nyáron is folytatódik! Részletes programok ezen a linken!

21. Open Road Fest 2020

június 10-14.

Dörrentsd be a nyarat a hazai rockélet javával Alsóörsön! Ebben olyan zenekarok lesznek segítségedre, mint a Tátrai Band, a P.Mobil, Deák Bill Gyula, a Lord zenekar, a Bikini, zúz a Zorall zenekar, 30 éves jubileumi koncertet ad az Omen, a legnagyobb ACDC slágereket az AB/CD, a Guns N’ Roses örökzöldeket a Dust N' Bones - Guns N' Roses Tribute Hungary, míg a kedvenc KISS dalokat a Kiss Forever Band szállítja. Rajtuk kívül pedig tombolhatsz a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anna & the Barbies, a Péterfy Bori & Love Band és a Vad Fruttik zenéjére is.

Fishing on Orfű 2020

június 17-20.

A több ízben a zenészek kedvenc fesztiváljának is választott Fishing On Orfű ezúttal is egy igazán izmos névsorral várja az alternatívabb zenék rajongóit. Januárban a teljes névsort is kidobták, a hírek szerint pedig nem sok jegy maradt már, úgyhogy ha szeretnél nappal az orfűi-tóban hűsölni, élvezni a panorámát, szürcsölni a helyi borokat és idén is tombolni a kedvenceidre már nincs sok idő gondolkozni. Kedvcsinálóként azért még itt hagyunk néhány nevet az idei felhozatalból: itt lesz a HS7 egyetlen idei fesztiválfellépése, a 30Y 20 éves szülinapi koncertje, lesz hiperkarma, Kistehén, Elefánt, Krúbi, Tudósok, Kiscsillag és még sokan mások...

Kolorádó Fesztivál 2020

június 17-21.

Ezúttal is izgalmas zenekarok tucatjával vár a Kolorádó fesztivál a budai hegyekben. Nemzetközi fronton olyan előadókat sikerült 2020-ban elcsábítaniuk, mint Nilüfer Yanya, Helena Hauff, HUNEE, Ata Kak, Daniel Avery, TFS Band, The KVB, Bo Ningen, Giant Swan, AnD, The Empire Line, Erika de Casier, SHYGIRL, Roza Terenzi, La BRUJA De Texcoco, Jamie Tiller, code-therapy, Allaby vagy Mark Knekelhuis. A hazai vonalat pedig többek közt az Esti Kornél, a Bohemian Betyars, a VHK, a Csaknekedkislány, a Middlemist Red, a Freakin'Disco, a Ricsárdgír, a Caron Coma és az Analog Balaton képviselik.

Volt Fesztivál 2020

július 1-4.

A VOLT fesztivál idén is kitett magáért! A megújult helyszínen jelentkező fesztiválon olyan előadókra bulizhatunk, mint az újra összeállt My Chemical Romance, Lenny Kravitz, a Bring Me the Horizon, a The Offspring, Passenger, a The Pretty Reckless, Yunglud, Scarlxrd, Nervo, Borgore vagy a Faithless, akik egy dj szettel érkeznek. Természetesen a hazai nagyágyúk sem maradnak ki: Tankcsapda, Halott Pénz, Majka & Curtis, Kowalsky meg a Vega, Bagossy Brother Company és a 15 éves Irie Maffia.

Rockmaraton Fesztivál 2020

július 6-11.

Idén ünnepli 30. születésnapját a Rockmaraton Fesztivál, ahol a megszokott hangulat mellett pár szülinapi meglepetéssel is készülnek. Ezen a nyáron már biztosan várhatjuk a fesztiválra az ACCEEPT, a Cradle of Filth, a Sepultura, a Dark Tranquillity, az Ensiferum, a Marky Ramone's Blitzkrieg, a Sodom, az Agnostic Front, a Beast In Black, a Kataklysm, a The Black Dahlia Murder, a Chelsea Grin, a Dark Funeral, a Destruction, a Rise Of The Northstar, az Acidez és a Aephanemer csapatát. A teljes listáért irány a Rockmaraton honlapja.

Bánkitó Fesztivál 2020

július 8-12.

Az idei Bánkitó középpontjában az a kérdéskör lesz, hogy mi teszi a magyart. A beszélgetések és viták mellett lesznek szabadtéri vetítések, színházi előadások is, mindegyik célja a beszélgetés indítás. Persze, nem feledkezhetünk meg a hívogató tóról és környezetről sem, úgyhogy a vízcseppeket lerázhatod magadról az esti koncerteken és a hajnalig nyúló bulikon. Akik már biztosan ott lesznek: Kevon Morby, Thee Oh Sees, Wof Parade, COUCOU CHLOE, Analog Balaton, Mayberian Sanskülotts, Slow Village, Superflake, METEO és Perrin.

11. AlteRába Fesztivál 2020

július 14-18.

Az alter zene rajongói ezen a nyáron is az AlterRába Fesztiválon gyülekezhetnek, ahol ezúttal is a kedvenceik várják őket a nyár legjobb koncertjeivel. A fellépők között szerepel a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Vad Fruttik, a 30Y, a Bagossy Brothers Company, a Pál Utcai Fiúk, a Ricsárdgír, a Follow The Flow, a Teddy Queen és a Konyha is egy tucatnyi másik, szuper előadó mellett.

Balaton Sound

július 8-12.

fotó: Major Kata - Rockstar Photographers

A Balaton Sound az elektronikus zene rajongóinak paradicsoma. A vízpart a bulihajókkal és stégekkel ilyenkor Ibiza bulihelyeire emlékeztet és míg nappal a strandoláson és a chillen van a fókusz, estétől reggelig a legdurvább nemzetközi előadókra indul a veretés. A Balaton partjára érkezik többek közt Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Kygo, Don Diablo, Robin Schulz, Danny Tenaglia, Deborah De Luca, DJ Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies és Paul van Dyk is.

Művészetek Völgye Fesztivál 2020

július 17-26.

Magyarország leghosszabb, legsokszínűbb összművészeti fesztiválja a Művészetek Völgye idén lesz harmincéves. A jubileum kapcsán sok meglepetésre számíthatunk és ezúttal is jelen lesz a zene mellett az irodalom, a színház, az újcirkusz, a kortárs tánc, a népzene és néptánc, lesznek kézműves alkotó pontok, workshopok, beszélgetések és a családosok számára gyerekprogramok is. Ahogy korábban is, a Völgy különösen ügyel a Föld védelmére, úgyhogy idén sem maradnak el a zöld programok sem.

Campus Fesztivál 2020

július 22-26.

Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja a debreceni Nagyerdő szívében. A Campus a régió legnagyobb egyetemista fesztiválja, ahol több tucat színpad, a legváltozatosabb előadók várnak a buliba. Bár még a névsorra várunk, addig ezzel az aftermovie-val átélheted milyen is a Campus hangulata.

EFOTT

július 15-20.

Az ország legnagyobb egyetemista megmozdulása, ahol a buli és a nyaralás kéz a kézben jár. Az évek óta a Velencei-tó partján sátrat vert fesztivál minden évben igazi programdömpinggel készül. Amellett, hogy napközben mindenki napozhat és pancsolhat a tóban, rengeteg sport program, egyetemista és civil kitelepülők is várnak rád minden nap. Este pedig hajnalig tart a fékezhetetlen buli. Az eddigi fellépők pedig már most jó okot adnak a bérletvásárlásra: Flo Rida, Majka & Curtis, Follow The Flow, Blahalouisiana, Irie Maffia, Manuel, The Biebers.

East Fest 2020

július 28. - augusztus 2.

A mezőtúri fürdőben július végén öt nap minden évben csak a zenéről és a szórakozásról szól! Az East Fest február eleje óta szállítja a friss, hazai neveket, Krúbi, a BSW, Bárány Attila, YAMINA, a Wellhello, a Road, a Brains és a Tankcsapda pedig már biztosan ott lesznek.

13. Ördögkatlan Fesztivál

július 28. - augusztus 1.

Az Ördögkatlan fesztiválon kéz a kézben jár a színház, a zene és a jó borok. A Nagyharsány-Kisharsány-Beremend-Villánykövesd-Vylyan-Mokos helyszínein megrendezett fesztiválon a természet adja a legszebb háttereket, de az emberek, a fellépők és a látogatók hozzák létre a csodákat. Az Ördögkatlan idén lép a 13. évében, de babona helyett ők szerencsével gondolnak erre a számra, ezúttal is az egyik legsokszínűbb fesztivált varázsolva Pécs környékére.

Fezen 2020

július 29. - augusztus 1.

Ismét a keményebb zenék dominálnak a székesfehérvári Fezen Fesztiválon - legalábbis az eddig bejelentett nevekből erre következtethetünk. Érkezik az Anthrax, az idei év egyik legjobb metáldalát produkáló és ezért Grammy-díjra is jelölt Death Angelgel és a viking metal egyik megkerülhetetlen zenekara, az Amon Amarth, de azt ígérik hamarosan újabb nevekkel érkeznek, más műfajokban is.

Sziget Fesztivál 2020

augusztus 5-11.

Bár nagyon sokat vártunk az idei fellépősorra, megérte! A Sziget ezúttal is kitesz magáért és az első körben bejelentett 80 előadó ezúttal is egy izgalmas hetet sejtett számunkra. Itt lesz Calvin Harris, Dua Lipa, Kings Of Leon, Major Lazer, The Strokes, Khalid, Stormzy, A$AP Rocky, Lewis Capaldi, Foals, Mark Ronson, Foster The People, Diplo, FKA twigs, Caribou, Kaytranada, Jon Hopkins live, blackbear, Sigrid, Of Monsters And Men, Keane, Glass Animals, Daughter, Clutch... és még sokan mások, Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválján.

STRAND Fesztivál

augusztus 18-22.

Már teljes a lista, lelkesen böngészhetjük kikkel is találkozhatunk augusztus végén a Balaton partján. A STRAND minden évben széles közönségre nyit, a nemzetközi előadók közül ezúttal Ellie Goulding, Parov Stelar, a Sum 41, Timmy Trumpet, Martin Solveig, a Milky Chance, Wilkinson és DJ Fresh koncertjeire tombolhatunk a csillagok alatt, emellett pedig nem kevesebb, mint 50 hazai sztár koncertezik még Zamárdiban. A magyar vonalat a Tankcsapda, a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, a Wellhello, az Irie Maffia és Horváth Tamás is erősíti.

Fekete Zaj Fesztivál 2020

augusztus 19-22.

A Fekete Zaj nyári kiadása három napon keresztül vár a Mátrában az underground dallamaival. A Mátra-Sástón szervezett fesztivál a hazai és a nemzetközi színtér legizgalmasabb előadóit hozza el évről-évre. Ízelítőnek álljon itt Atari Teenage Riot, Green Carnation, Oranssi pazuzu, She Past Away, Linea Aspera, Antimatter, Hexvessel, SOVIET SOVIET, JuJu - Gioele Valenti, Vulture Industrie, ZAUM és a Lucidvox neve.

Szegedi Ifjúsági Napok

augusztus 26-29.

A nyár utolsó fesztiválja, a SZIN ezúttal is mediterrán hangulattal, szuper fellépőkkel és diákbarát árakkal vár. Itt lesz Jason Derulo,a lassan a fesztivál "házi zenekarának" számító, verhetetlen bulijairól híres Russkaja, Dub FX, Rudimental, míg a hazai kedvencek közül Ákos, Majka és Curtis, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Honeybeast, a Follow The Flow, a Wellhello, Horváth Tamás, a Lóci játszik, ByeAlex és a Slepp, Manuel, a Margaret Island, The Biebers és a BSW zenéjére élvezhetjük a nyár utolsó napjait.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!