hirdetés
Ez maradt a robbantások után: felvételek a Sri Lanka-i merényletsorozatról
Romok, törmelék, tűz és vér mindenhol.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 21.


hirdetés

A húsvéti szertartás idején három templomban, és három szállodában történt a detonáció, az eddigi források szerint több, mint 100-an haltak meg, és legalább 300 a sérültek száma.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
17 éves lányával együtt tűnt el a fegyveres exrendőr
Két búcsúlevelet is hagytak maguk után, mind a kettőt a lány írta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.Remport Zoltán vasárnap délelőtt tűnt el a 17 éves lányával, Natáliával együtt. A férfi fegyveres exrendőr, eltűnésük előtt pedig két búcsúlevelet is írtak - írja a Bors. A lap információi szerint a rendőrség is keresi az eltűnt apát és lányát, hiszen vasárnap óta nem adnak életjelet magukról.

A lapnak nyilatkozó helyiek szerint az apa és lánya kapcsolata nehezen kezdődött, Zoltán ugyanis sokáig nem is tudott a lányáról és végül Natália kereste fel őt, majd hozzá is költözött. Nyáron viszont összevesztek valamin, a lány visszaköltözött az anyukájához. Később bocsánatot kért az apjától és ismét nála lakott.

Zoltán jelenlegi felesége semmit nem sejtett arról, hogy mire készül a párja és a nevelt lánya. Egy családi látogatásról ért haza szombaton, amikor megtalálta a két búcsúlevelet. A lap információi szerint az egyik az apa, a másik a lány nevében íródott, de mind a kettőt Natália készítette.

"Nem tudom, mi ütött Zoliba, sosem volt felelőtlen. A fegyverével sem bánt slendriánul, és a legjobb apa volt, akit csak el lehetett képzelni. A mindene Natália"

- mesélte az asszony, aki a lapnak azt is megerősítette, hogy a férfinek valóban van fegyvertartási engedélye, és vélhetően a pisztolyt magával is vitte.

A lapnak nyilatkozott a férfi egyik ismerőse is, aki szerint erős a kapocs apa és lánya között, szerinte biztosan Natáliával kapcsolatos az indok is, amiért eltűntek. Abban reménykedik, hogy mielőbb megtalálják őket és nem történik tragédia.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kiderült, mi okozhatta a szennyvíztartályba zuhant kétéves kisfiú halálát
Egy fiatal családtag okozhatta a tragédiát, aki valamit keresett a betonlapokkal lefedett aknában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.Ahogy korábban mi is megírtuk: családi házuk udvarán szennyvíztározóba esett egy kétéves gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Taktaharkányban. A kisfiú április 20-án, estefelé zuhant bele a tartályba és a helyszínen életét vesztette.

A Blikk úgy tudja: újabb részletek derültek ki az eseményről, melyek szerint egy fiatal családtag okozhatta a tragédiát, aki valamit keresett a betonlapokkal lefedett aknában.

Mellé ért a kisfiú, aki elvesztette egyensúlyát, és beleesett a gödörbe. A nagyobbik társa, nem szólt a felnőtteknek, inkább maga akarta kiszabadítani - elég szerencsétlenül.

Leengedett egy létrát, de a véletlen folytán úgy indította el a mentőakciót, hogy a kisfiú a létra alá került, amely így vélhetően lenyomta a víz alá.

A lap úgy tudja, a tini segítő ekkor pánikba esett, és megpróbált nem tudomást venni a bajról, és eltüntetni annak minden nyomát. Visszatolta a betonlapot az aknára, nehogy valaki meglássa, és egy rokonához ment, akivel csak késő este mentek vissza a helyszínre.

Akkor felnyitották az akna fedelét, de a kisfiú már nem élt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
5-10 év túlélést ígértek, de a beteg meghalt a terápia közben, most feljelentést tett a család
A kórház szerint minden a protokoll szerint zajlott, és a kockázatokról is tájékoztatták a beteget és a hozzátartozókat.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 23.Feljelentést tett egy budapesti kórház ellen egy család, mert egy 65 éves leukémiás nőnek azt ígérték: az immunrendszere lenullázása, majd újraépítése után még öt-tíz évig élhet. A nő azonban fertőzést kapott a kórházban, és egy tüdőgyulladás után meghalt április elején.

A történetnek az Index járt utána. A portál azt írja: kórház szerint minden a protokoll szerint zajlott, és a kockázatokról is tájékoztatták a beteget és a hozzátartozókat.

A nő fia ezzel szemben azt mondja: a budapesti kórházban azt a tájékoztatást kapták, hogy édesanyja olyan kezelést kap, amely „lenullázza” az immunrendszerét, ami ezután újra tudja építeni magát, és a csontvelő újra egészséges sejteket termelhet és a közben fellépő esetleges fertőzéseket is tudják kezelni.

A családtag beszámolója szerint a kezelés indulása után

azonnal rosszabbodni kezdett a nő állapota fáradékonyabb lett és légzés nehézségei is lettek, később egy fertőzést is elkapott.

A fiú szerint a kórterembe ki-be járhatott ott bárki, amikor ő vagy a lánytestvére nem voltak ott a betegágy mellett, ami növelhette a fertőzésveszélyt, ahogy az is hogy a takarítók koszos felmosóvízzel dolgoznak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Betiltják az éjszakai forgalmat Ferihegyen augusztustól
Éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel gépek a Liszt Ferenc-repülőtéren.
Címkép: Mervai Márk - szmo.hu
2019. április 23.Augusztustól a mélyalvási időszakban, éjfél és hajnali öt óra között bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett - értesült az MTI. Ebben az időszakban terv szerint nem szállhatnak fel majd a repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden sajtótájékoztatón. Tarlós István a sajtótájékoztató után azt mondta,

a miniszter ígérete szerint augusztustól "biztosan működik" majd az éjszakai repülési tilalom.

Hozzátette: ugyanakkor lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek.

Palkovics László pedig arról beszélt, hogy

szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek majd be, valamint az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot.

Az éjszakai zajcsökkentésről már korábban is volt szó, a miniszter és a főpolgármester pedig már március végén megállapodott, de akkor még nem mondtak konkrétumokat.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x