k1
A szombat éjszaka idén is a könyvek és az olvasás szerelmeseié
Budapesten és vidéken is számos helyszínen várják a könyvesboltok az olvasni szerető közönséget október 8-án, szombaton az Olvasás Éjszakáján.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 07.


Immár a negyedik alkalommal hívják életre az Olvasás Éjszakáját, amikor tovább tartanak nyitva egyes könyvesboltok, hogy szuper programokkal várják a betérő vendégeket. Idén október 8-án gyűlnek össze az olvasni szeretők az ország több pontján is. A Libri Budapesten és Győrben várja az érdeklődőket.

Az Olvasás éjszakáján résztvevők meg-és kibeszélhetik a műhelytitkokat, az olvasók megismerhetik a könyvek íróit, a kulisszatitkokat, a könyvek mögött meghúzódó történeteket.

libri_olvasas_ejszakaja_

Libri Könyvpalota, Rákóczi út 12.

15:30 - 17:00 Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló

Radnóti Miklós költő özvegyének naplójából hallhatunk részleteket Hámori Gabriella tolmácsolásában.

17:00 – 18:00 Jakupcsek Gabriella: Megúszhatatlan

Jakupcsek Gabriellával, a magyar televíziósás megkerülhetetlen alakjával, számtalan nagysikerű televíziós műsor házigazdájával, kampányok arcával Juhász Anna beszélget új könyvének kulisszatitkairól. A könyvben szó lesz mindenről, ami az ex-műsorvezető számára fontos, értékes, ami mellett érdemes kiállni, így a gyerekkori internethasználat és annak buktatói vagy például a magyar csapat részvétele az olimpián.

18:00 – 19:00 Belső Nóra: Sosem késő – Szerelem és újrakezdés 40 felett

A könyvről maga a szerző, Belső Nóra pszichiáter beszél, aki legújabb művében határozottan állítja: nincs az az életkor és élethelyzet, amelyben ne volna választási és lehetőségünk.

19:00 - 20:00 Szily László: Beírás

Szily Lászlóval, a 444.hu újságírójával, a Kitolás című nagysikerű könyv szerzőjével Pion István beszélget új, a beiskolázás humoros oldalát bemutató könyvéről, a Beírásról. A könyv felkészíti a szülőket minden a beiskolázással kapcsolatos helyzetre, eligazít minket abban az útvesztőben, amit iskolának hívunk, mindezt olyan életszeretettel és humorral teszi, hogy ha nem is tartunk még ott, kedvet csinál hozzá.

20:00 -21:00 Gerlóczy Márton: Elvonókúra

A szerző új könyve kapcsán Karafiáth Orsolyával. Az Elvonókúra Gerlóczy hetedik könyve. A történet szerint egy magyar pincér életének 12288. napján elutazik egy thai szigetre, hogy végre kipihenje magát és leszokjon az alkoholról. Útitársa, Márczy Lajos (A csemegepultos naplója, Check-in), napról napra dokumentálja titkos naplójában a pincér elvonókúráját, saját küzdelmét és a thai sziget valóságát: a kiábrándult helyieket és a nyugati világ dőzsölő hordáit; a görcsösen és kétségbeesetten nyugalmat és kalandot kereső nőket és férfiakat. Az Elvonókúra a szerző első olyan regénye, amit mindvégig félmeztelenül, zokni nélkül írt. Ez nagy segítség volt számára, hiszen rengeteg manapság a pulóverben és zokniban készülő regény, és látjuk az eredményét.

21:00: Trónok harca Kvíz - Minden, amit a Trónok harcáról csak egy igazi rajongó tudhat

k2k5

Libri Könyvesbolt, Győr, Baross Gábor u. 11-13.

17:00 - 18:00 Dolák-Saly Róbert: Én vagyok a kedvenc állatom

A szerző zenével mutatja be az Én vagyok a kedvenc állatom című legújabb könyvét. A dalkottákat is tartalmazó kötetben Dolák-Saly szeretné megtorolni a kutyák és macskák sok évtizeden át megtapasztalt felháborító viselkedését, kibírhatatlanul aranyos megnyilvánulásait.

18:00 - 19:00 Bajzáth Mária: Népmesekincstár – Így megyek az iskolába

A 6–8 éveseket leginkább érdeklő történeteket bemutató mesegyűjteményről így vall Bajzáth Mária.

„Olyan meséket válogattam ebbe a gyűjteménybe a világ minden tájáról, amelyek segítenek átlépni a gyerekeknek egy új életszakaszba. Az iskolába induló kisgyerekekre − az erősödő fogalmi gondolkodás mellett − még jellemző a mesevilágban létezés. Képzeletüket a varázslat és a csoda éppúgy izgatja, mint ahogy érdeklik őket a számok, a test, az élet és a halál kérdései, a barátok, az ellenfelek, és a megfejthetetlennek tűnő talányok.”

19:00 - 20:00 Bartos Margit: A forradalom és utóélete egy kamaszlány szemével

Ótott Kovács Attila, a szerző fia, és HanczGábor beszélgetnek Bartos Margit naplójáról, az ’56-os forradalom 60. évfordulója kapcsán.A naplót az 1956-ban tizenkét éves Bartos Margit, Margó írta. A könyv az ő naplóján keresztül elsősorban fiataloknak (az akkori fiatalokunokáinak) meséli el a magyar 1956-os forradalom, illetve a megtorlás időszakának történetét.

20:00 - 21:00 Sándor Erzsi: Anyavalya

A fergeteges lendülettel és iróniával írt családtörténetéről beszélget a szerzővel Hancz Gábor. Az Anyavalyában egymásba érnek a történetek a moszkvai nagyhercegeket szédítő világszép nagynéniről, egy prolicsaládról, egy értelmetlen brazíliai utazásról és egy még értelmetlenebb hazatérésről. Egy régen elmúlt család tagjairól, egy kispesti házról, egy kalapszalonról, az ítélőképesség hiányáról és a deportálásról.

21:00 - 22:00

Magyar Íróválogatott - Válogatott irodalom és kortárs magyar foci, sport az irodalomban, irodalom a sportban. A témát feszegeti: Bíró Dénes, Kukorelly Endre, Berka Attila, Erdei L. Tamás, Nagy Dániel, Belányi József.

Olvasás Éjszakája az Örkény István Könyvesboltban:

065olvejsz_2016_plakat_kossuth_b2

14.00 – 17.00 óra között

JÁTSSZUNK! NÁLUNK MINDENKI NYER! - Könyves TOTO-szelvénnyel és Szerencsekerékkel

17.00 óra

AZ IDŐ - Tárlatvezetés és beszélgetés London Katalinnal, az IDŐ című kiállítás alkotójával és portrésorozatának egyik szereplőjével, Bálint Györggyel a tárlat zárónapján.

18.00 óra

PREMIER ELŐTT - Amikor egy ismert író, közéleti személyiség az unokájával közösen ír könyvet. Lévai Katalin és Haszán Míra Át a smaragdhídon című kötetének bemutatója.

19.00 óra

EMLÉKEZÜNK! - Farkas Zoltán, Kornis Mihály, Péterfy Gergely, Szabó Ádám, Márton László és Szilágyi Ákos olvassák fel A MEGRENDÜLÉS SEGÉDIGÉI című könyvben megjelent írásaikat. A kötetben több mint hatvan író, művész emlékezése olvasható Esterházy Péterről, hangoskönyvmelléklettel. A szerzőkkel Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője beszélget.

20.00 óra

OPERABARÁTOKAT KERESEK! - Baranyi Ferenc vetítéssel egybekötött könyvelőzetese

20.45 óra

JELEN! - Felolvasószínház a Jelen! Kortárs ifjúsági novellák antológia három szerzőjével.

Közreműködnek: Dávid Ádám (szerkesztő), Bencsik Orsolya, Krusovszky Dénes és Nagy Ildikó Noémi (szerzők) A Móra Kiadó programja.

21.30 óra

A SZERELMES JÓZSEF ATTILA - Galkó Balázs előadóestje

22.15 óra

BENCE & BENCE koncertje - Kocsis Bence és Bécsy Bence műsorán saját dalok és átdolgozások hallhatók

További Olvasás Éjszakája helyszínek Budapesten:

Alexandra Irodalmi Kávéház, Budapest VII., Károly körút 3/C.

Fókusz Könyváruház és Hátsó Kapu, Budapest VII., Rákóczi út 14. és Dohány utca 13.

Könyvmoly Pop UpStore, Budapest VI., Váci út 3.; Budapest XV., Szentmihályi u. 131.

Libri Könyvpalota, Budapest VII., Rákóczi út 12.

Örkény Könyvesbolt, Budapest XIII., Szent István körút 26.

Rengeteg RomKafé, 1084 Budapest VIII., Tűzoltó u. 22.

További Olvasás Éjszakája helyszínek vidéken:

Alexandra Könyvesház, Székesfehérvár, Koronázó tér 5.

Géniusz Könyváruház, Miskolc, Szent István út 107.

Libri Győr Könyvesbolt, Győr, Baross Gábor u. 11-13.

Líra Könyváruház, Debrecen, Piac u. 57.

Parti Medve, Szentendre, Városház tér

Oszd meg a programokat az ismerőseiddel is!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x