hirdetés
zggzzg.jpg

Ez a férfi halálkomolyan állítja, hogy a Föld lapos, és be is bizonyítja

Hogy hiheti az ember azt, hogy lapos a földgolyónk? Székely Sándor szakszerű magyarázatot ad rá!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. július 30.


hirdetés

Mint ahogy egy korábbi cikkünkben megírtuk, milliók hisznek még mindig abban, hogy a Föld valójában lapos - és ennek az elméletnek Magyarországon is több ezer híve van.

Meggyőződésük például, hogy a NASA photoshoppolja a képeket, és számtalan bizonyítékot találni arra, hogy egy lapos égitesten élünk. Most egy igazi "szakértő", Székely Sándor szólalt meg a témában a Komlómédiának.

Mint fogalmaz, a "gömbföld-modell ezer sebből vérzik", tehát teljességgel cáfolható. Ott van például a rengeteg vizünk.

"
A víz, ha görbül, akkor lehet gömbölyű a Föld, ha vízszintes, mint ahogy a nevében is benne van, akkor ki van zárva, hogy görbüljön

- magyarázza. Ezután a Balatonnál tett megfigyeléseit sorolja el, például a Balatonaliga és Tihany közti távolságot, amelyben a tudományos megállapítások miatt 41 méteres görbület van. Ez Sándor szerint azt jelentené, hogy a tihanyi dombnak a felét se lenne szabad látnunk Aligáról, ennek ellenére még az öbölben üldögélő pecásokat is látni lehet egy jó távcsővel.

Sándor és társai lézeres mérővel is megnézték a Balaton állítólagos görbületét, ám a lézernyaláb minden pontról teljesen egyenes irányba világított, ebből tehát arra következtettek, hogy a Balaton keresztben-hosszában vízszintes. Márpedig ha a Balaton vízszintes, akkor nagy valószínűséggel az óceánok is azok. Akkor pedig a Föld nem lehet gömbölyű.

hirdetés

Arra a kérdésre, hogy az óceánon messziről előtűnő hajónak miért az árbocát látjuk meg legelőször, azt felelte: optikai csalódásról van szó. A vízfelületen képződik egy nem egyenletes sűrűségű átmeneti zóna, aminek köszönhetően a víz, mint a délibábok esetében, feltükrözi önmagát a felülete fölé, ez pedig kitakarja a valódi hajótestet. (Ugyanezt a jelenséget láthatjuk egyébként a forró aszfalton is, ahol a kocsi kereke először nem látszik, és úgy tűnik, mintha az autó kvázi fölúszna az úttest tetejére.)lkjl

A Nap fényének útját pedig egyenes helyett éppen görbíti Sándor feltételezése.

A Pitagorasz-tételen alapuló elméletről, amely szerint az árnyékkal tudjuk kiszámolni a Nap távolságát, azt állítja, önmagában hibás.

Hiszen a fény útja nem egyenes, hanem görbül. Ennek eredményeképp a legtöbben csak egy "vélt Napot" látunk: csak az látja az igazit, aki felett pontosan 90 fokos szögben áll az égitest.

Sándor emellett azt is kifejti a videóban, hogyan manipulálják a bolygónkról készült fényképeket, és mi a bizonyíték arra, hogy ezek közül egyik sem valós (például az űrállomások egytől egyig túl közel vannak a Földhöz ahhoz, hogy teljes fotót készíthessenek róla).

Fontosnak tartja azt is hangsúlyozni, hogy a Holdat sem a Nap világítja meg, hiszen akkor nem fordulhatna elő az, hogy pontosan ugyanolyan fényerősségűnek látjuk minden egyes pontját. A Hold tehát - csakúgy, mint a Nap - saját maga bocsátja ki a fényt.

Arra is választ ad, miért látjuk görbülni a horizontot a repülő ablakán át.

A videót ide kattintva nézhetitek meg!

Nektek mi a véleményetek?

Címkép: Pinterest


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
koronavirus-donald-trump.jpg

Óriási baromságot mondott a koronavírusról Donald Trump, a Facebook és a Twitter is törölte a posztját

„Ha megnézzük a gyerekeket, azt mondhatjuk, hogy ők majdnem, hogy - és ezt majdnem teljes biztonsággal állítom - immunisak erre a betegségre” - fogalmazott az amerikai elnök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Félrevezető információt közölt a koronavírusról Donald Trump, ezért eltávolította az amerikai elnök egyik posztját a Facebook. Ezzel egy időben a Twitter is ugyanígy tett, sőt, egy időre az elnök kampánycsapatának Twitter-fiókját is befagyasztották - írja a BBC.

Donald Trump a Fox News csatornának adott interjújából osztott meg egy részletet, amiben az amerikai iskolák újranyitása mellett kampányol.

"Ha megnézzük a gyerekeket, azt mondhatjuk, hogy ők majdnem, hogy - és ezt majdnem teljes biztonsággal állítom - immunisak erre a betegségre"

- hangzik el a videóban.

A Facebook szóvivője a poszttal kapcsolatban azt mondta: "A videó azt a hamis állítást tartalmazza, hogy az emberek egy csoportja immunis a koronavírusra, ami súlyosan sérti a Covid-19-cel kapcsolatos álhírterjesztésre vonatkozó vállalati szabályainkat."

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
gulyas-gergely-korlatozasok-koronavirus-fesztivalok-mti-foto.jpg

5 millió koronavírus elleni vakcinát kötött le Magyarország, bár maga az oltóanyag még nem létezik

Az Európai Unióban 300 millió ellenszer jár a tagállamoknak, ha készen lesz.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy Magyarország ötmillió koronavírus elleni vakcinára kötött le kapacitást.

Gulyás hozzátette, nem szeretne senkiben hamis reményt kelteni, hiszen még nincs elérhető vakcina sehol a világon, és az is lehet, hogy nem is lesz.

Ugyanakkor ha kifejlesztik, hazánk lakosságának fele már biztosan kap belőle. Azt nem lehet tudni, hogy a potenciálisan elkészülő készítmények közül melyikből kap Magyarország.

Az Európai Bizottság a napokban jelentette be, hogy a Sanofi francia gyógyszergyárnál összesen 300 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le. Ezekből vásárolhat a 27 tagállam, amint a klinikai tesztek után forgalomba kerülhetnek.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
wtc-brusszel2.jpg

Kigyulladt a World Trade Center Brüsszelben

A képek egészen kísértetiesek, mivel az épületen a "Itt van a jövő!" felirat áll.
MTI - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Tűz ütött ki a brüsszeli World Trade Center (WTC) toronyháza egyik technikai helyiségében csütörtök délután, a felújítás alatt álló épületben néhány munkáson kívül mások nem tartózkodtak, a tűznek nincsenek sérültjei - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtökön.

A napilap információi szerint a tűz a belga főváros északi pályaudvara melletti üzleti negyedben álló toronyház 27. emeletén egy technikai helyiségben keletkezett. A felújításhoz előkészített szigetelőanyag kapott lángra.

A koronavírus-járvány miatt üresen álló épületet felújító vállalat munkásai épségben el tudták hagyni az épületet. A tűz oltását nehezítette, hogy a munkálatok miatt az épület vízvezetékeit elzárták, a kiérkező tűzoltóknak utcai tűzcsapokról kell vizet vezetniük a magasban felcsapó lángok eloltására. Az oltási munkálatok megkönnyítésére az állványzathoz használt emelőszerkezeteket, a felújítást végző vállalat a tűzoltóság rendelkezésére bocsátotta.

A környéken sűrű füst gomolyog, de senki sincsen életveszélyben - tette hozzá a lap. Az esetet még ijesztőbbé teszi, hogy az épületre a "The Future is Here", azaz "Itt van a jövő!" felirat volt kivetítve.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
gulyas-gergely-kormanyinfo-mti.jpg

Gulyás Gergely: zöld helyett sárga besorolású ország lett Spanyolország

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón közölte, más országok is szóba kerültek, de egyelőre kivárnak.
MTI/SZMO, Címkép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Spanyolország zöld helyett sárga besorolású ország lett - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

"A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a kormány szerdai ülésén arra jutott, hogy sajnos a helyzet Európában az országok többségében romlik, valahol elég drámai számok is vannak. Ezért egy ország, Spanyolország esetében döntött úgy a tisztifőorvos javaslatát támogatva a kormány, hogy az eddigi zöldről sárga minősítést kapjon. Szóba kerültek további országok is, de kevésbé volt radikális az emelkedés, egyelőre kivárunk

- fogalmazott Gulyás Gergely, aki azt is hozzátette,

a zöld besorolású országokba utazás is fokozott óvatosságot igényel, mindenki józanságát kéri a kormány.

Hangsúlyozta: nagyobb kockázat nélkül lehet utazni a környező országok közül Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba. A többi európai országban - a balti államok és Finnország kivételével - lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon - tette hozzá.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!