Ez a dal szólt Orbán Józsi búcsúztatásán: utolsó kérését barátja, Benkő László játszotta el
Nagyon izgultam, sőt, kicsit féltem is. Fontos pillanat volt ez az életemben - mondta Benkő László.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 09.Július végén hosszú, súlyos betegség után meghalt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere. Egy ideje már küzdött a rákkal, kemoterápiás kezeléseket kapott, legutóbb júniusban került kórházba. Szervezete végül feladta a harcot.

Orbán Józsit a barátai, kollégái, ismerősei búcsúztatták a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. Kérésére a 100 Folk Celsius egyik ismert és sokak által szeretett dalával, az Országúttal búcsúztatták. A dalt Benkó László, az Omega tagja játszotta el.

"Nagyon izgultam, sőt, kicsit féltem is. Már reggel óta izgatott voltam. Józsi szerette volna, ha az Országút című dal szól a temetésen, ez volt az utolsó kérése. Fontos pillanat volt ez az én életemben is, mert csak egyszer játszhattam el, pont most, mikor régi barátomat búcsúztatjuk" - mondta Benkő László a Blikknek.

VIDEÓ: Az Országút klipje:

Az énekes 1943-ban született Pinkamindszenten. kezdetektől fogva a 100 Folk Celsius zeneszerzője és dalszövegírója volt. A zenekart 1976 nyarán alapította Littvay Imrével, Balla Gáborral és Somogyi Tiborral. Itthon főleg gyerekeknek írt szerzeményeikről voltak ismertek, az Egyesült Államokban rangos countryfesztiválokon léptek fel.

Orbán Józsi temetése Pinkamindszenten lesz, édesanyja mellé helyezik örök nyugalomra.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x