hirdetés
etelosztas-a-nepligetben-krisna-tudatu-hivok-2019-karacsony-22.jpg

„Már rég éhen haltam volna, ha ők nem segítenek” – megnéztük a krisnások ételosztását

Idén is ezreket lát vendégül a Ételt az Életért Alapítvány három nap alatt. Riport a Népligetből.
Szegedi Éva - szmo.hu
2019. december 25.


hirdetés

"Ne fényképezzen, a kezemet se, ez borzasztó, hogy reklámot csinálnak a szegénységből!" – dohog egy férfi ételosztás közben. "Pont azért fényképez, hogy minél többen lássák, és jöjjenek segíteni" – szólal meg mellettem egy nő.

A többiek csendben haladnak a sorban asztaltól asztalig, ahol az ünnepi élelmiszercsomagjukhoz adják a kezükbe a babot, a szaloncukrot, a tésztát és a többit.

Sokan várakoznak Népligetben az Ételt az Életért Alapítvány, vagyis a Krisna-tudatú hívők humanitárius szervezetének karácsonyi ételosztásán.

Aki nem a sorban áll, az a közelben üldögél egy padon. A meleg ebéd és a csomagok kiadása 11-kor kezdődik, de akad, aki már reggel óta várakozik, mivel – mint azt egyikük elmondja –, először sorszámozott karszalagot kapnak, és ezzel állhatnak sorba az ételért.

A karácsonyi ételosztáson a nehéz helyzetű családoktól a kisnyugdíjasokon és munkanélkülieken át a hajléktalanokig sokan megfordulnak. "Már rég éhen haltam volna, ha ők nem segítenek" – mondja egy középkorú hölgy a sorára várva. "Annak idején regisztráltam a krisnásoknál, és ők küldtek hírlevelet az ételosztásról.

hirdetés

Azért vagyok itt, mert havi 22.800 forintból kellene megélnem. Álláskereső vagyok, még 6-7 évem van a nyugdíjig, de sehova nem vesznek fel."

Azt mondja, a csomag, amit az ebéden felül kapnak, mindenkinek jól jön, még akkor is, ha az élelmiszerek között mások számára "filléres" tételek is vannak.

"Akinek kevés van, vagy semmije sincsen, annak a kenyér, a tészta és a liszt nagy segítség."

Egy másik nő rehabilitációs ellátást kap, ez havonta 42 ezer forint, csakhogy egy korábbi közüzemi tartozás miatt ebből levonnak, és csak 28.500 forintot kap kézhez.

Az Ételt az Életért 30 éve működik, ez a harmincadik karácsonyi ételosztás.

Korábban a Blaha Lujza téren zajlott az ünnepi ételosztás, de mivel a tér jelenleg építési területnek számít, és a napi ételosztás is átkerült januártól a Népligetbe, most a Planetáriumnál várják a rászorulókat.

A Krisna-tudatúak missziója az ételosztásokkal és az ünnepi szeretetvendégséggel az, hogy a hitelveiknek megfelelően segítsenek a rászorulóknak, a bajba jutottaknak.

"Úgy gondoljuk, nagyon sok embernek az életében lehetnek hullámvölgyek, nehéz élethelyzetek, amelyből, ha mi kezet nyújtunk és segítünk nekik, kijuthatnak - mondja Fodor Kata, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének sajtóreferense. "De segítség nélkül, odafordulás nélkül ez sokkal nehezebben fog menni."

Az ünnepi szeretetvendégség mellett változatosan összeállított, több mint 20 tételből álló élelmiszercsomagot is kapnak a rászorulók. "Van olyan család, amelyiknek napokig elegendő ételt biztosít a csomag" – folytatja Fodor Kata.

"Akadnak újak és visszatérők is, ez rendszerint élethelyzettől függ. Van olyan család, ahol ha megveszik a gyerekeknek a ruhát és a tanszereket, az ünnepi asztalra már nem jut."

Karácsonykor a 3 nap alatt több ezer embernek osztanak meleg ételt és élelmiszercsomagot. A legerősebb nap a december huszonhatodika, amikorra a többi szervezet rendszerint már nem szervez akciókat.


hirdetés
KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
iskolai-zaklatas-kisfiu-ongyilkossag.jpg

„Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam” - mondta egy 9 éves ausztrál kisfiú az anyjának, miután zaklatták az iskolában

Az ausztrál édesanya videóra vette, ahogy a kisfia sírva azt ismételgeti, hogy meg akar halni. Ezzel szeretné felhívni a figyelmet az iskolai zaklatás súlyos hatásaira.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Szívszorító videóval hívja fel a figyelmet egy ausztrál édesanya az iskolai zaklatás súlyosságára.

Yarraka Bayles videóra vette, ahogy a kisfia sírva azt mondogatja neki, hogy meg akar halni, mert bántják az iskolatársai. Quaden törpenövésű, ennek a fejlődési rendellenességnek az egyik leggyakoribb fajtája, az achondroplasia alakult ki nála.

Az anya szerdán elment a gyerekéért az iskolába, és nagyon megdöbbent, amikor a kisfiú már a kocsiban ülve sírva fakadt és szörnyű dolgokat mondott neki:

"Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam... Szíven akarom szúrni magam... Azt akarom, hogy valaki megöljön.."

A nő felvette mindezt, majd megosztotta a Facebookon. A videóban azt kéri a szülőktől, hogy neveljék meg rendesen a gyereküket, mert a piszkálódások, szóbeli bántások ilyen szörnyűséget képesek kiváltani az "áldozataikból". Mint mondta, eddig próbálta ezeket a nehéz pillanatokat maguknak megtartani, de úgy érezte, a nyilvánossággal is meg kell osztania, miért veszélyes az iskolai zaklatás.

hirdetés

"Ilyen hatással van a terrorizálás egy 9 éves gyerekre, aki csak iskolába akar menni, hogy tanuljon és jól érezze magát, de minden egyes nap történik valami ilyesmi. Újabb zaklatás, újabb gúnyolódás, újabb bántások"

- panaszolta az anya.

Korábban azt nyilatkozta, hogy

kisfia már 6 évesen is végezni akart magával, ami nagyon megdöbbentette az anyát. Már akkor is elmondta neki, hogy ha egyszer meghal, nincs visszaút, ezért nem is szabad ilyenekre gondolnia, de Quadent olyan mélyen megbántják a gúnyolódások, hogy újra és újra az öngyilkosságot ismételgeti.

A megrázó felvételt már több mint 5 millióan látták, 120 ezernél is többen megosztották, és 145 ezren reagáltak rá. Anya és fia azóta rengeteg kedves üzenetet kapott ismerősöktől és idegenektől.

Yarraka Bayles - This is the impacts of bullying! I...

So I've just been quite my son up from school witnessed a bullying episode ring, the principal and I want people to know parents educators teachers. This is the effect that bullying has.

Az Indigenous All Stars ausztrál rögbicsapat, amelyben bennszülöttek játszanak, meghívta a kis Quadent a vasárnapi meccsükre, ahol a kisfiú pályára is léphetett a játékosokkal. Az egyik sztárrögbissel közös képet is készítettek róla.

9 News Queensland

A shattered community is gathering to remember devoted mother Hannah... Clarke and her three children - their lives snatched away in a despicable act of domestic violence. With every new piece of disturbing evidence uncovered, more troubling questions go unanswered.

Forrás: Daily Mail

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
quaden-jackman.png

Hugh Jackman is üzent az agyoncsúfolt ausztrál kisfiúnak – elképesztő szeretetáradat ömlik Quadenre

Sztársportolók, tévés személyiségek, és átlagos gyerekek álltak ki a törpenövésű kisfiú mellett, aki iskolatársai csúfolódása miatt öngyilkos akart lenni.
BBC - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Valóságos világméretű mozgalmat indított el az iskolai zaklatás ellen a kilenc éves ausztrál kisfiúról készült szívszorító videó, amelyen sírva könyörög édesanyjának, hogy adjon neki egy kötelet, hogy megölhesse magát. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Quaden törpenövésű, ennek a fejlődési rendellenességnek az egyik leggyakoribb fajtája, az achondroplasia alakult ki nála.

Az anya elment a gyerekéért az iskolába, és nagyon megdöbbent, amikor a kisfiú már a kocsiban ülve sírva fakadt, és szörnyű dolgokat mondott neki:

"Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam... Szíven akarom szúrni magam... Azt akarom, hogy valaki megöljön..."

Yarraka Bayles - This is the impacts of bullying! I...

So I've just been quite my son up from school witnessed a bullying episode ring, the principal and I want people to know parents educators teachers. This is the effect that bullying has.

hirdetés

Az anya, Yarraka Bayles is megszólal a videóban, elmondja, hogy azért posztolta ki a felvételt a Faceboookra, hogy az egész világ lássa, milyen hatással van a terrorizálás egy gyerekre.

Quaden szívszorító története tízmilliókhoz jutott el a közösségi médiában, és elképesztő tömegek, köztük szupersztárok mozdultak meg egy emberként, hogy vigaszt nyújtsanak Quadennek, és elmondják neki: maximálisan mellette állnak, és elítélik a csúfolódókat.

Az ausztrál származású, hollywoodi szupersztár, Hugh Jackman egy Twitter-videóben üzent neki.

A videóért és a többi üzenetért lapozz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés
mento-1.jpg

Öltönyben mentett életet a mentőfőorvos, akit az életmentő applikáció riasztott

Épp a közelben autózott, mikor látta a segítségkérést, így szinte azonnal a helyszínre érkezett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Újabb önzetlen segítségről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Egy hasznos applikáció segítségével sikerült gyorsan segíteni egy súlyos állapotban lévő idős embernek.

Az OMSZ egyik főosztályának vezetője épp autóban ült, mikor őt is riasztotta a Szív City közösségi életmentő applikáció. A történetről ezt írták:

"Jókor, jó helyen autózott a mentő-főorvos

Szolgálati autójával, a délutáni csúcsforgalomban araszolt a Mentőpalota felé az Országos Mentőszolgálat Operatív főosztályának vezetője ma a Teréz körúton, amikor

a Szív City közösségi életmentő applikáción keresztül, az önkéntesekkel együtt őt is riasztották. Pár száz méterre tőle, a másik irányba egy 70 év körüli férfi esett össze,

hirdetés

akihez már úton van egy mentőegység. A mentők parancsnoki autójához sürgősségi táska és defibrillátor is tartozik, így a riasztástól számított 2 percen belül emelt szintű segítséggel érkezett helyszínre a főorvos. Nem sokáig volt egyedül, 4 perc múlva a Központi Mentőállomás rohamkocsija is csatlakozott az újraélesztéshez.

Az öltönyben térdeplő főosztályvezető és bajtársai sokáig küzdöttek a beteg életéért az utcán, végül válságos állapotban indultak kórházba a férfivel.

Mielőbbi felépülést kívánunk! Bajtársainknak gratulálunk!

#mentők #veddészreamentőt"

hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés
galamb-csivava-baratok.jpg

Kedvencek lettek: a röpképtelen galamb és a lebénult csivava elválaszthatatlan barátok lettek

A netezők is imádják őket, sorra érkeznek az adományok nekik.
Fotók: The Mia Foundation - Love For Mia/Facebook - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Sok szívmelengető állatbarátságról hallottunk már, de Herman és Lundy története valóban megható.

A Hermannak keresztelt galambot egy évvel ezelőtt hozták el állatmentők egy New York-i autókereskedésből. Kiderült, hogy a madár idegrendszeri betegségben szenved és nem tud repülni. Három napig ült a járdán, mielőtt a megmentői rájöttek, hogy miért nem ment el onnan. Már el akarták altatni, amikor egy mentett állatokkal foglalkozó nonprofit szervezet, a Mia Foundation alapítója úgy döntött, hogy befogadja a röpképtelen galambot.

Sue Rogers egy puha takaróval kibélelt bölcsőben helyezte el a madarat, akihez később egy "szobatárs" is csatlakozott: egy csivava, aki egy rendellenesség miatt nem tudja mozgatni a hátsó lábait.

A Lundy nevű kutya Dél-Karolinából érkezett a Mia Foundation-höz, miután a gazdái lemondtak róla a mozgáskorlátozottsága miatt.

Sue Rogers meglepve tapasztalta, hogy a galamb és a csivava nagyon gyorsan és jól összebarátkoztak, mára pedig már elválaszthatatlanok lettek. Az állatmentő több képet is posztolt róluk Valentin-napon, ahogy Herman és Lundy együtt, összebújva pihennek a helyükön.

hirdetés

A fotók gyorsan elterjedtek a közösségi oldalakon, az emberek pedig annyira elolvadtak tőlük, hogy már több száz dollárt adományoztak az állatmentő szervezetnek.

The Mia Foundation - Love For Mia

I see a new friendship blooming ❤️ Herman and Lundy ?

Forrás: Good News Network

hirdetés
KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!