hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Ételkülönlegességként kapott egy tojást, majd világra jött belőle a kedvenc háziállata
Egy malajziai nő hazavitt egy tojást az étteremből...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 10.


hirdetés

Az ideális kisállat kiválasztása nem mindig könnyű feladat. Figyelembe kell venni a tényt, hogy minden nap gondoskodnunk kell majd róla, teljesítenünk kell az igényeit, talán a személyisége sem lesz kifogástalan, ugyanakkor mégis vállaljuk, hogy szinte családtagként szeretjük majd. Mindez még nehezebbé válik, ha az ember történetesen városlakó.

Egy Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban élő nő, a 39 éves Erica Lim mégis úgy döntött, hogy vállalja a kockázatot és egy egészen rendhagyó házikedvenccel lepte meg családját és barátait - egy kiskacsával.

Minden akkor kezdődött, amikor Lim Puchong városában járva betért egy vietnámi étterembe és hirtelen felindulásból megvásárolt pár megtermékenyített kacsatojást.

A balut nevezetű étel egy ellentmondásos filippínó fogás, melynek lényege, hogy a megtermékenyített kacsaembriót mindenféle főzés nélkül, a héjból fogyasztják. A nő úgy döntött, hogy elfogyasztás helyett hazacsempészi a portékát.

Kíváncsiságtól hajtva készített egy ideiglenes inkubátort egy doboz és néhány hőlámpa felhasználásával, majd belehelyezte a tojásokat. Legnagyobb meglepetésére két héttel később egy kiskacsa látott napvilágot, ő pedig "anyukává" vált.

Lim rögtön beleszeretett a kis jövevénybe, így a kísérlet végül egy gyönyörű barátsággá alakult. A kacsa először a Daisy nevet kapta, ám később át lett keresztelve Bibitre.

Nem túl meglepő módon Bibit imádja a vizet, ezért gyakran belopódzik a fürdőszobába egy kis pancsikolásért.

Ugyanakkor leginkább gazdija mellett szeret lenni, legyen szó egy hosszú nap utáni olvasgatásról vagy akár filmnézésről.

Sőt, mikor Bibit még kiskacsa volt, Lim még egy helyi moziba is elvitte és a tollas jószág remekül szórakozott és viselkedett közben.

Lim elmondása szerint Bibit 25 óránként megajándékozza őt egy tojással, így mostanra korlátlan mennyiséget tudhat magáénak.

"A kacsák csodálatos társak. Az én Bibitem bájos és figyelmes. Remélem, minél több ember rájön, mennyire szórakoztató is tud lenni, ha egy kacsa a kisállatod"

- állítja a nő.

Forrás: BoredPanda


KÖVESS MINKET:
Edzés közben, az evezőpadon csuklott össze egy fiatal nő - leállt a szíve
Az ausztrál nő esetét az edzőterem egyik kamerája is rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Egy ritka, veleszületett szívbetegségben szenvedett az a 21 éves lány, akinek a noosai Anytime Fitnessben egyszer csak leállt a szíve. A queenslandi Emily Counter az evezőpadon edzett még 2018 októberében, amikor összecsuklott és leállt a szíve. Az esetet pedig az edzőterem kamerái is rögzítették.

A fiatal lánynak szerencséje volt, ugyanis az edzőterem alkalmazottai először manuálisan kezdték meg az újraélesztést, majd defibrillátorral próbálkoztak, és végül a lány szíve újra verni kezdett - írja a Weekly Times ausztrál lap.

Emily Countert a noosai kórházba szállították, a lány három napig kómában feküdt. Végül egy héttel később szívműtéten esett át, hamarosan pedig ismét nekiállhat az edzésnek. Azóta pedig elindított egy kampányt, hogy minden konditeremben meglegyenek a szükséges életmentő eszközök, hogy mással se történhessen tragédia.


KÖVESS MINKET:
Lebénult és megsérültek a szemei - így él most a nő, aki túlélte az abortuszt
Carrie annak ellenére sem haragszik az édesanyjára, hogy még a születése előtt súlyos kárt tett benne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Carrie édesanyjának reménytelen volt az élete annak idején: társ nélkül nevelte két gyermekét, ám sajnos mégis teherbe esett Carrie-vel. Az abortusz mellett döntött, mert úgy érezte, nem tud már felnevelni egy harmadik csöppséget. A beavatkozás nem sikerült, és egy hónap múlva kiderült, még mindig várandós - írja a Life.hu.

A kislány sérült szemekkel, féloldali bénultsággal született.

Carrie anyja az SBSK kisfilmjében arról beszélt, hogy reménytelennek tűnt akkoriban az élete, ezért döntött az abortusz mellett, ám az nem sikerült.

Az abortuszt túlélő Carrie elmondta, nem haragszik az édesanyjára, és jó a kapcsolatuk

annak ellenére is, hogy a beavatkozás nyomait kénytelen örökre magán viselni. A nőre 42 évesen a szerelem is rátalált, azóta pedig férjhez is ment.


KÖVESS MINKET:

Így még nem vette át lottónyertes a nyereményét
Nem akarta, hogy felismerjék a szerencsés jamaicai férfi, amikor elment begyűjteni a nyereményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Névtelen akart maradni a nyilvánosság előtt egy jamaicai lottónyertes, ezért valami egészen új megoldást talált, hogy elérje célját - írja a 24.hu a Daily Mail nyomán.

A magát csak A. Campbellként megnevező jamaicai férfi ugyanis nem mindennapi módon ment el a nemzeti Super Lotto irodájába, hogy felmarkolja az 1,17 millió dolláros (328,5 millió forint) nyereményét – egy Sikoly maszk mögé rejtőzött.

A karibi országokban nem ritka, hogy a nagyobb összeget nyerő játékosok anonimak maradnak, köszönhetően a térségben megfigyelhető alacsony közbiztonságnak és a magas bűnözési rátának. Campbell azonban teljesen más megfontolásból rejtette el az arcát, egész egyszerűen

nem akarja megosztani a nyereményt a pénzéhes rokonaival.

A férfi még novemberben nyert a lottón, 54 napba telt, mire kellően összeszedte magát ahhoz, hogy begyűjtse a nyereményt. Szeretne egy szép házat venni a nyereményéből, de nem akar adni belőle senkinek és kölcsönözni sem akar. Campbell az életét megváltoztató fordulat előtt egy vállalkozást vitt, a jövőben ezt fejlesztené, és egyéb helyekre is befektetné még a nyereményt. A férfi így nyilatkozott:

"Imádom, hogy ennyi pénzem van!"


KÖVESS MINKET:
A megcsalt menyasszony a vőlegény üzeneteit olvasta fel az esküvői fogadalom helyett
És boldogan, éltek, amíg... ja nem.
Humanity World, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

A Humanity World számolt be az esetről, amit igyekeztünk lenyomozni, de gyanús, hogy csak újságírói fantázia eredménye. Eszerint ahelyett, hogy elmesélte volna, miért szeretett bele az előtte álló férfiba, a menyasszony az esküvőn hangosan felolvasta azokat a bizonyító sms-eket, melyeket a vőlegénye a szeretőjének írt. A története vírusként terjedt, s ma már ő maga is szívesen elmeséli, miért hozta meg ezt a kíméletlen döntést.

Casey remegve állt az oltárnál élete - elvileg - legszebb perceiben,családja és barátai előtt. Azt senki sem sejtette, hogy épp előttük fog vége szakadni a hat éve tartó kapcsolat. A Whimn nevű oldalnak a lány elmesélte, hogy előző este a barátnőivel lazult egy hotelszobában, amikor a telefonja rezegni kezdett, jelezve, hogy kapott egy csomó üzenetet.

Amikor ránézett a mobiljára, azt látta, hogy egy sor képernyőfotót küldött neki valaki egy ismeretlen számról. Mindegyiken beszélgetést olvashatott a vőlegénye és egy nő között. "Én nem mennék hozzá - írta az ismeretlen. - Hát te?" Az üzenetek mellett közös szelfiket is küldött az idegen a pasiról és a szeretőjéről.

Casey először nem tudta, mit csináljon. "Minden szó egy késszúrás volt a szívembe, az esküvőm pedig pár órányira volt. Hogyan mondhatnám le, amikor már mindenki odautazott a helyszínre és mindent kifizettünk?" Másnapra a jövendőbeli feleség meghozta a döntést: nagy változtatások nélkül le fog menni az esküvő.

"A lábaim ólomnehezek voltak, ahogy az oltár felé haladtam az esküvői ruhámban, ami már csak egy jelmez volt. Amikor az exvőlegényem rámnézett, láthatta, hogy ez nem egy boldogságtól ragyogó nő, de fogalma sem volt, mi következik." - mesélte.

"Az esküvő elmarad - jelentette be. - Úgy tűnik, Alex nem az, akinek gondoltam." (Casey a történetben megmásította a vőlegénye nevét). Előhúzta a telefonját a csokra alól és hangosan olvasni kezdett.

"Ezen a hétvégén. te és én. Forróságra számíts és készülj a legjobb formáddal" - hangzott az üzenet, és jött utána a többi. - "A tested kib...tt elképesztő. És a fenébe is, tudod, hogyan kell használni. Bárcsak a csajomnak lenne fele ennyi képessége." "Annyira hiányzol. Csak arra tudok gondolni... - és itt nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fejezte ki a férfi, mi mindent csinálna a szeretőjével. "Még sosem volt ilyen kapcsolatom." A lány ezután a vendégek felé fordult és közölte, hogy a mai napon az őszinteséget fogják ünnepelni, s azt, hogy mindenki találja meg a számára igazit.

Casey azóta továbblépett, amiben biztosan segítségére volt a sok támogató komment, amit a története kapott.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x