hirdetés
havazas-hoeses-mysecretbudapest-budapest-hullaho-10-1000x644.jpg

Esett a hó Budapesten

Közeleg a tél?
Címkép: illusztráció - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

Alig 1-2 hete még szikrázó napsütés és tavaszias meleg volt, most viszont úgy tűnik, közeleg a tél.

Budapesten ugyanis már pénteken este elkezdett szállingózni a hó.

Az ATV osztotta meg oldalán egyik olvasójának képét, amin látszik, hogy

hirdetés

apró pelyhekben havazott a fővárosban.

A fotót ide kattintva nézheted meg.

Az Időkép szerint a Nagy Hideg-hegyen is várható havazás, ezen a webkamerán lehet követni az ottani időjárást.

A hegycsúcsokon egyébként már október végén is esett a hó.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
diszno-rakoczi-1.jpg

A nap legbizarrabb fotója: disznó ácsorgott a forgalmas Rákóczi úton

A szabálytalanul szállított állat akkor szökött ki az úttestre, amikor a kocsi hátsó ajtaja menet közben kinyílt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 15.


hirdetés

A közösségi médiában már több oldalon és csoportban is feltűnt egy nagyon bizarr fotó, ami Budapesten, a forgalmas Rákóczi úton készült.

Az látható rajta, amint az úttesten egy jól megtermett disznó szaglássza az aszfaltot.

Az állat az előtte álló, nyitott csomagtartójú kocsiból került elő. A Bp-i Autósok közössége oldalán azt írják olvasói információk alapján, hogy pénteken 11 óra körül egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt, a kocsiban szabálytalanul szállított állatok pedig kiszöktek az útra. Remélhetőleg egyiküknek sem esett baja.

hirdetés

KÖVESS MINKET:

hirdetés
iskola.jpg

Bezárathatják a Waldorf-iskolákat egy új törvényjavaslat alapján

Palkovics László innovációs miniszter módosítócsomagja szerint csak úgy lehetne eltérni az állami előírásoktól, ha minden iskola külön-külön egyéni engedélyt kér. És akkor is csak kicsit.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. november 15.


hirdetés

Palkovics László innovációs miniszter egy törvénymódosítás-csomagot nyújtott be a parlamentnek, amelyből tüzetesebb vizsgálat után kiderült, hogy a közoktatásra is vonatkozik.

Érinti például az alternatív tanterv szerint működő óvodákat, általános- és középiskolákat, amelyeket könnyedén bezárhatnak 2020 szeptemberében.

Az van ugyanis a javaslatban, hogy megszüntetnék az alternatív tantervek alapján tartott oktatást Magyarországon, és csak úgy lehet eltérni az állami előírásoktól, ha minden iskola külön-külön egyéni engedélyt kér.

hirdetés

Április 1-ig minden alternatív iskolának fennmaradási engedélyt kell kérnie az oktatásért felelős minisztertől, aki saját belátása szerint, a törvényben nem tisztázott szempontok alapján döntheti el, hogy az adott iskola a következő tanévben is kinyithat-e - írja a 444. Az eddig megszerzett oktatási engedélyek nem érvényesek, aki nem kér engedélyt, be kell zárnia, új magániskolát szinte lehetetlen lesz nyitni.

Korábban már volt egy ilyen javaslat, akkor a Waldorf-iskolák megkongatták a vészharangot, mert úgy érezték, őket érinti a legsúlyosabban a változtatás.

/ellehetetlenitik-a-waldorf-es-mas-alternativ-iskolakat-allitja-a-szuloi-hang-kozosseg/

Nem sokkal később Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy a módosítás nem fogja hátrányosan érinteni az alternatív iskolákat, erre ő állítólag ígéretet kapott a minisztériumban.

/megusztak-a-waldorf-iskolak-az-uj-koznevelesi-torveny-nem-teszi-oket-tonkre/

A Waldorf iskolák szervezete az összes intézményükre érvényes alternatív kerettantervet nyújtott be és fogadtatott el eddig, ez a lehetőség most megszűnne, és az oktatásért felelős miniszter dönthetne minden egyes kérelemről egyenként.

A waldorfosok attól tartanak, hogy az állami oktatási rendszertől jóval kevésbé térhetnek majd el, és az ő oktatási modelljük ebbe a szűk keretbe nem fog beleférni, ki is adtak egy kétségbeesett közleményt.

Dobos Orsolya, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének alternatív iskolákat tömörítő tagozatának vezetője a 444-nek elmondta, hogy hasonlóan sötéten látják a helyzetet, mint a waldorfosok. Mintegy 80 iskola került veszélybe most. Időpontot kértek a minisztériumtól, hogy egyeztethessenek a javaslatról.

Egy oktatási szakértő azt mondta, a lapnak, hogy "ez már nyílt diktatúra lenne, ha a miniszter személyes, teljesen szubjektív döntése alapján dőlne el, hogy melyik iskola működhet tovább". Mások szerint az Alkotmánybíróság előtt köthet ki a törvény, de ez sem garancia arra, hogy ne lépjen életbe.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
bujak-eroszak.jpg

4 hónap távoltartást kér az ügyészség a volt párját összeverő tartalékos alezredes ügyében

A rendőrök a férfit elfogták, és súlyos testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 15.


hirdetés

Távoltartási indítványt terjesztett elő az ügyészség a Bujákon súlyos testi sértést elkövető férfi ügyében - közölte a Nógrád megyei főügyész pénteken.

Bóna Gyula elmondta: a Pásztói Járási Ügyészség az illetékes Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája felé indítványt tett arra, hogy rendelje el az ügy gyanúsítottjának a sértettől való távoltartását, amit, a bűnismétlés megakadályozása érdekében, négy hónapra javasolnak.

Mint ismertette, a járási ügyészségre szerdán érkezett meg a pásztói rendőrkapitányság bűnügyi osztálynak előterjesztése, amely távoltartás elrendelését javasolta azzal az 52 éves miskolci illetőségű férfivel szemben, aki november 9-én Bujákon bántalmazta nőismerősét.

hirdetés

Ezt követően a sértett jogi képviselője útján maga is indítványozta a távoltartás elrendelését az ügyészségen - tette hozzá.

A főügyész elmondta: az ügyészség indítványa arra irányul, hogy a nyomozási bíró írja elő a gyanúsított részére, hogy a sértettel - közvetlenül vagy közvetve - ne lépjen kapcsolatba, illetve tőle, vagy az ő tényleges tartózkodási helyétől, munkahelyétől, az általa rendszeresen látogatott intézményektől vagy egyéb helytől, különösen nevelési, nevelési-oktatási- vagy gyógykezelés céljából látogatott egészségügyi intézménytől, vallásgyakorlása során látogatott épülettől tartsa távol magát.

A nő a saját Facebook-oldalán fényképekkel osztotta meg a párkapcsolatában történteket. Azt írta:

a férfi - aki katonai főiskolát végzett és alezredes - nem először bántalmazta. Ezúttal eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta egy bujáki szállón múlt szombaton.

A rendőrök a férfit elfogták, és súlyos testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Honvédelmi Minisztérium szerdán közölte, hogy az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
sarvar-furdo-1000x667.jpg

Tragédia: vízbe fulladt egy hároméves kislány a sárvári fürdőben

A rendőrség már vizsgálja az esetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 15.


hirdetés

Vízbe fulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdőben - értesült a 24.hu.

A fürdő recepciósa a lap kérdésére annyit közölt, hogy a vezetők közül már senki sincs ott, ezért nem adtak tájékoztatást az esetről.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság képviselője viszont elmondta, hogy az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, azonban tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem áll módjukban adni.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!