hirdetés
reng.png

Erős földrengés volt Athénnál - elment az áram, a telefonok nem működnek

A görög fővárostól 22 kilométerre volt az epicentrum, az erőssége 5,1-es volt, 12 km-es mélységben. Sérültekről egyelőre nem tudni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 19.


hirdetés

Földrengés volt Athénban pénteken, számol be a BBC.

A görög fővárostól 22 kilométerre volt az epicentrum, az erőssége 5,1-es volt, 12 km-es mélységben.

A belvárosban is lehetett érezni, de főleg a város északkeleti részét érintette.

Sérültekről egyelőre nem tudni. Athén egy részében elment az áram, a telefonok sem működnek.

A rengés alatt sokan kiszaladtak az épületekből az utcára. A tűzoltóknak több tucatnyi embert kellett kimenteniük, akik liftekbe szorultak.

1999 óta most volt először földrengés Athénban. 6-os erősségű volt, 143 ember halálát okozta, 100 ház összedőlt.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
sound.jpg

Négy fiatalt vertek össze a Balaton Soundon, migránsnak és köcsög külföldinek nevezve őket

Az egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokat durván sértegették. Miután a siófoki kórházban ellátták a sérüléseiket, a fiúk még hajnalban feljelentést tettek a rendőrségen.
Fotó: Rockstar Photographers - szmo.hu
2019. július 19.A 24.hu azt írja, származásuk miatt verhettek meg négy barátot Zamárdiban, a Balaton Sound alatt, július 7-én éjfél és hajnali egy között. A csapat egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokból állt, egy nagyobb, tizenöt fős társaság verte össze őket.

A portál az egyik, magyar-egyiptomi származású fiatalt idézi, aki elmondta: az öccse hívta fel, hogy jöjjön azonnal a Sound felirathoz, mert beléjük kötött egy nagyobb csoport, addigra már körbeállták őket. A fiú állítása szerint kiabált az egyik biztonsági őrnek, hogy jöjjön segíteni, eredménytelenül.

"Megálltam az öcsém mellett és kiabáltam a balhézóknak, hogy hagyják békén őket, de három gyerek egyből nekem ugrott. Már a földön voltunk, de akkor is ütöttek, rúgtak minket, ahogy csak bírtak. Nekem az orrom tört el, az öcsémnek több öltéssel varrták össze a bőrt a szeme alatt"

- számolt be a történtekről a neve elhallgatását kérő fiú.

A bántalmazott fiatalokat a siófoki kórházban látták el, ezután, még hajnalban a rendőrségen feljelentették támadóikat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kerites.jpg

Combjába fúródott, szinte felnyársalta a kerítés az egyetemista lányt a Balatonnál

A lábánál fogva lógott a kerítésen. A sebésznek készülő lány saját maga kihívta a mentőket, és tájékoztatta őket az állapotáról is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 20.A combját átfúrva felnyársalta a kerítés a 21 éves pécsi lányt, aki Balatonföldváron nyaralt barátaival. A baleset kedden este történt, mikor az orvostanhallgató Gréta visszaérve az apartmanba nem tudott a bezárt kapun bejutni az épületbe.

Megpróbált bemászni a kerítés melletti betonoszlopon keresztül, de a betonfedél megcsúszott, ő pedig a szomszéd hegyes végű kerítésére esett.

A ház tulajdonosai a zajra mentek ki, és akkor látták meg, amint

a lány a lábánál fogva csüngött a kerítésen. A sebésznek készülő lány addigra már maga kihívta a mentőket, és tájékoztatta őket az állapotáról is.

A percek alatt kiérkező mentők, rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai segítettek a bajba jutott lányon. A lába alá téglát tettek, hogy jobban tudja tartani magát, majd rögzítették a sérült lábát, és a kerítésről levágták azt a szakaszt, amely átszúrta a combját.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rendor.jpg

Agyonverték a kutyát, és csővel ütötték a gazdáját egy kutyabarát szálláson

A siófoki szállás egyik tulajdonosa már az első napokban is fenyegette a kistestű állatot. A tragédia akkor történt, amikor a családfő békülni akart.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 20.Tragédiába torkollott egy család nyaralása Siófokon, akik az utazásra a kistermetű kutyájukat is magukkal vitték. Mivel tudták előre, hogy a kedvencük is velük tart majd, eleve olyan szállást kerestek, amely kutyabarátként hirdette magát. A siófoki szálláson azonban kiderült, hogy korántsem szeretik és tűrik meg az állatokat.

Az esetről a Kutyabarathelyek.hu számolt be, az oldalnak pedig a családfő részletesen elmesélte, hogy pontosan mi történt a nyaralásuk alatt. A család a hét elején érkezett az apartmanba, ám kiderült, hogy a szállásnak több tulajdonosa is van, ők pedig a helyszínen nem azzal találkoztak, akivel lebeszélték a foglalást.

A kutyus a kertben volt, amikor a nyaralás első napjaiban a gazdik arra lettek figyelmesek, hogy a helyszínen tartózkodó tulajdonos durván kiabált és fenyegetőzött a kiskutyával. Amikor másnap megismétlődött a jelenet és a családfő kiment, a tulajdonos azt mondta, azért kiabál az állattal mert fél, hogy megtámadja őt, így arra kérte a családot, hogy vigyék be.

A kiskutyát ezután az apartmanban tartották és, amikor sétálni vitték a családfő kezében a kutyával a tulajdonoshoz ment, hogy meg tudják beszélni a történteket. A tulajdonos viszont ekkor is fenyegetőzésbe kezdett.

Lapozz a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
elhunyt-ugyfel-takarek-level-1000x526.jpg

2,5 éve halott asszonynak küldött levelet a takarékszövetkezet, 'elhunytnak' címezve

A fia vette át az iratot, aki nagyon megdöbbent a szokatlan eseten. Panaszt is tett emiatt a banknál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 19.Döbbenetes esetről számolt be az RTL Híradó: egy csaknem három éve halott asszonynak küldött levelet az egyik egri takarékszövetkezet.

Orosz Ferencné 2016. novemberéig vezetett ott számlát, két és fél éve azonban meghalt. Ennek ellenére nemrég mégis bedobtak a postaládájába egy levelet, ami a banktól jött.

Fia vette át az iratot, aki alig akart hinni a szemének. Nemcsak magán a levelen döbbent le, hanem a címzésen is, ugyanis

édesanyja neve mellett az "elhunyt" szó is szerepelt.

A férfi szerint felháborító, hogy bár tudták a takarékszövetkezetnél, hogy az asszony meghalt, mégis kipostáztak neki egy levelet.

"Morbid módon még arra is utalnak, hogy minél előbb váltson számlacsomagot, és ehhez a kollégáik szívesen nyújtanak segítséget"

- részletezte a levél tartalmát az asszony fia.

A bank ráadásul azt is beleírta a szöveg végére, hogy bíznak benne, hogy továbbra is elégedett lesz az egykori ügyfél a szolgáltatásukkal.

A történtek miatt Orosz Ferenc panaszt írt a takarékszövetkezetnek, amely írásban azt válaszolta az RTL Híradónak, hogy egyedi hiba történt.

Az egyik kolléga véletlenül rossz helyre, a megjegyzés rovat helyett az ügyfél törzsadataihoz, a név mellé írta az elhunyt szót.

Végül elismerték a hibát és elnézést kértek az elhunyt asszony hozzátartozójától.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x