hirdetés
schauna_harshman_2.png

Eredeti súlyának felére fogyott le az anyuka, miután hároméves kisfia lekövérezte

A 35 éves nő addig kizárólag gyorséttermi ételeken, tésztákon és szénsavas üdítőkön élt.
Fotó: Instagram/lowcarb.godess - szmo.hu
2019. október 30.


hirdetés

Rá sem lehet ismerni arra a háromgyerekes anyukára, akit néhány éve a saját fia kövérezett le, és ezért kezdett életmódváltásba. Miután a mindössze 3 éves gyerek közölte vele, hogy kövér és még ki is nevette, a nő magára zárta a fürdőszobát és zokogásban tört ki. Mára Schauna Harshman az akkori testsúlyának közel felét leadta. A hétköznapi sikersztorit a Mirror írta meg.

Az észak-dakotai nő akkor hízott meg igazán, amikor várandós volt.

"Az első terhességem alatt szinte csak a Taco Bell és a Wendy's gyorséttermek kajáin éltem, rengeteg krumplival, és mindehhez szinte csak Mountain Dewt ittam. 26 kilót szedtem fel összesen, és 98 kiló voltam, amikor Mason megszületett" - emlékszik vissza a nő.

De még innen is tudott hízni. A következő terhessége alatt egészen 134 kilóig ment fel a súlya. Folyamatosan fájt a háta és a csípője, ráadásul magas lett a vérnyomása is. Utóbbi miatt végül három héttel korábban szülte meg harmadik gyerekét.

Schauna rettenetesen utálta magát, nyáron is csak farmerban és kapucnis pulcsiban merészkedett ki az utcára. A fiaival alig van közös képe ebből az időszakból, mert nem szerette, ha fotó készült róla. Ekkor kövérezte le Chase, és szégyellte el magát annyira, hogy radikális életmódváltásba kezdett.

Megváltoztatta az étrendjét, rendszeresen edzésekre járt, majd miután kezdésnek leadott 25 kilót, gyomorgyűrű műtétet hajtottak végre rajta. Ezután további 30 kilót adott le, de folyamatosan figyelt az alacsony szénhidráttartalmú diétára. A műtét óta Schauna elsősorban csirkét, pulykát és tojást fogyaszt, sok zöldséggel, magvakkal és protein turmixokkal.

A háromgyerekes nő súlya most 70 kiló.

Ma már csak távoli emléknek tűnik számára az első néhány edzés, amikor alig 10 percet bírt ki a szobabiciklin vagy az ellipszis tréneren.

A 35 éves nő több előtte-utána fotót is megosztott az Instagramon, de folyamatosan ad tanácsokat az étkezéssel és általában az életmódváltással kapcsolatban:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

296lbs ➡️ 158lbs :: size 22/24 to size 6 :: 2xl or plus size 2 to size s/m :: my shoe size even went down 9 to an 8 or 8.5 . I just want to thank you guys for all supporting me on this Instagram! Honestly I wouldn’t have the motivation to push this hard all year round if it wasn’t for the accounts I follow that seriously inspire me, the accounts I follow that keep me on track with my nutrition and trying new things, the people that message me and have genuine connections with. This has been such a great year in a much healthier and happier lifestyle and this community kept me staying strong! Instead of taking off summer regain right now I am working towards goal weight! ?♥️ . . . . . #weightlosstransformation #weightlossjourney #weightloss #fitness #extremetransformation #motivation #fitnessmotivation #healthylifestyle #fitfam #weightlossmotivation #beforeandafterweightloss #fit #workout #health #transformation #ketofam #healthyfood #fatloss #goals #keto #extremeweightloss #fitspo #healthyeating #beforeandduring #journeytofit #gymlife #obesetobeast #lapband #transformationtuesday #beforeandafter

Schauna Harshman (@lowcarb.godess) által megosztott bejegyzés,

"Három gyerekem van, teljes állásban dolgozom, de mégis jut időm arra, hogy elkészítsem a másnapi ételeimet. Ezen felül naponta járok edzeni is. Ha nekem sikerült, akkor bárki másnak is sikerülhet" - zárja gondolatait a lapban Schauna.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tejesdobozbol-epult-haz-1000x568.png

Inspiráló példák arról, mi mindent tehet akár egyetlen ember is a Föld megmentéséért

Egy gyorsan terjedő videó olyan embereket és országokat mutat be, akik nagy lépéseket tettek a környezetünkért. Valaki például elefántürülékekből gyárt papírt a cégével, míg mások 1,5 millió tejesdobozból építettek élhető házat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 27.Egy négyperces videó terjed az interneten, aminek elkészítése összesen 1000 napot vett igénybe. A videó készítője környezetvédelmi problémákat vetettek fel, amikkel manapság a legtöbb ember már tisztában van. Ő mégis azt próbálja ezzel a néhány képsorral bemutatni, hogy van még remény.

A videóban több ember is feltűnik, akik apró lépéseket tett a bolygónkért:

Egy dán srác, Tobias bérbe adja a kajakját. Az emberek szemétszedéssel fizethetik ki neki a bérbeadás díját. Srí Lankán valaki kitalálta, hogy lehet elefántürülékből papírt gyártani, és egy egész céget felhúzott rá.

A tanzán Lou pedig üveghulladékból építőelemeket készített, amikből házakat építettek a környéken. Ötlete egyszerre környezettudatos, és pénztárcabarát is.

Ecuadorban néhány srác szemetet gyűjtött, majd a hulladékból használati tárgyakat készítettek. Sőt, egy élhető házat is felhúztak 1 millió 500 ezer préselt tejesdobozból.

De nem csak civilek közeledtek a környezettudatosság felé ilyen módon, egész országok is hajlandóak lépéseket tenni a bolygónkért.

Cost Rica például lemondott a hadseregről a környezettudatosság és az oktatás érdekében.

A videó narrátora egyébként a világ egyik leghíresebb vloggere, aki 1000 nap alatt körbeutazta a bolygót.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
guinea-pig-792524_960_720.jpg

Tengerimalacokat tart egy iskola a szorongó és stresszes tanulók megnyugtatására

Az igazgató először vonakodott, aztán a két lelkes hölgy meggyőzte.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. október 27.Iskolába járni sokszor még akkor is megterhelő, ha az ember egyébként tehetséges és jó tanuló. Egy-egy felelet, egy röpdolgozat mind alkalmasak arra, hogy mini stresszhelyzeteket idézzenek elő a gyerekeknél. Ezt ismerte fel egy iskola, ahol tengerimalacok segítenek megnyugtatni a nebulókat.

A Metro cikkéből kiderül: Rita és Delilah Warlingham Iskola új "alkalmazottai", akiknek feladata az, hogy "elvonják a figyelmet a gondoktól" főképp azoknál a tanulóknál, akik a stressz miatt nem teljesítenek elég jól.

A 12 hetes szőrmók páros hamar a diákok kedvence lett, és a súlyos szorongással küzdő 11–18 éves tanulók imádják az iskola háziállatait. A fiatalok külön foglalkozáson játszhatnak velük.

A gondolat, hogy kipróbálják a tengerimalac-terápiát, azután jött, hogy az egyik pedagógiai asszisztens, Helen Kurt egyik nap elvitte kutyáját az iskolába.

A 60 éves Helen később azt mondta: "Több gyermek reakciója meglehetősen pozitív volt. Nagyon izgatottak voltak, így azt gondoltuk: miért nem próbáljuk ki a tengerimalacokat?"

Kollégájával, Lucy Wakefielddel bemutatták az ötletet az iskola vezetőjének, aki kezdetben tétovázott a háziállatok gondozása miatt, ám később belement abba, hogy az intézménynek saját terápiás tengerimalacai legyenek.

„Először aggódtam, de Lucy és Helen nagyon sok kutatást végeztek a kedvtelésből tartott állatok terápiájának kapcsán, és a statisztikai adatok hamarosan meggyőztek"

- mondta Paul Kinder intézményvezető. "Megtudtam, hogy a házi kedvencek gondozása a stressz csökkentésének egyik legjobb módja"- mondta a pedagógus, kiemelve, hogy már az első nap sorban álltak a gyerekek, hogy találkozzanak az új kedvencekkel.

Lucy, aki a hétvégén hazaviszi a háziállatokat, azt mondta: „A terápiás foglalkozások valóban hasznosak a tanulók számára. Sokkal boldogabbak, nyugodtabbak és jobban tudnak összpontosítani." Azt is elárulta, hogy a két állatnak egy kicsit különbözik a személyisége is.

A Warlingham School munkatársai most már együttműködnek a térség más iskoláival is, akik szintén szeretnék a stresszcsökkentés hasonló módját bevezetni intézményeikben. A jövőben egy előadáson is bemutatják a tengerimalac-terápia előnyeit a szakembereknek.

"Jöjjenek el öt év múlva, és lehet, hogy 15 kecskénk és egy zsiráfunk is lesz. Ki tudja?" - zárta a beszélgetést az iskola igazgatója.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
jel1.jpg

Akár 200 jellel is kommunikálhat egy kisgyerek, mielőtt elkezd beszélni - így működik a babajelbeszéd

Hatalmas segítség lehet a babajelbeszéd a kicsiknek és a szülőknek is, ugyanis különleges, egyszerűbb és sokkal élvezetesebb kommunikációt teremt, fejlesztő hatása van, sőt beszédindító terápiában is használják. Nyéki Márta pedagógussal, babajelbeszéd-oktatóval beszélgettünk.
Szabados Melinda - szmo.hu
2019. október 27.- Miért fontos, hogy egy anya megtanulja a babajelbeszédet?

- Pedagógusként és szülőként egyaránt úgy gondolom, hogy minden szülőnek meg kellene ismerkedni legalább a babajelbeszéd alapjaival és megadni a lehetőséget egy könnyedebb, egyszerűbb és hatékonyabb kommunikációra, már a beszéd elindulása előtt is. Többnyire az édesanyák feladata a gyermek gondozása, és mi anyák - főként az első időkben - szorosabb kapcsolatot ápolunk a picivel.

Az édesanya kaphat egy ilyen fantasztikus segítő “eszközt” a kezébe, melynek segítségével könnyebbé válik a napi rutin, a baba megértése, a gondozás, és sokkal több lesz a móka, játék, éneklés.

Ha egyre biztosabban tudom, hogy mit szeretne a babám, egyre jobban tudok rá úgy figyelni, hogy megértsem, akkor egyre magabiztosabb leszek, sikerélményem lesz szülőként és kompetensebbnek érzem magam mint anya, hiszen tudom, hogy képes vagyok megérteni és válaszolni a gyermekemnek, kielégíteni igényeit, megérteni érzéseit, közléseit.

Nem hiszem, hogy van ennél nagyobb vágya egy anyának.

Persze az édesapákat sem hagyjuk ki, hiszen szerencsére egyre több apuka vesz részt tevékenyen a gyermeke életében, ezt örömmel tapasztaljuk! És azt is, hogy egyre több apuka vesz részt foglalkozásainkon és sajátítja el a babajelbeszédet, mondókákat, játékosan fejlesztő tevékenységeket.

- Miért kellene jelnyelvet használni a babámmal?

- A babák sokkal előbb képesek a kezükkel, testükkel és nonverbális jelekkel kommunikálni, mint ahogy a beszédképző szerveik és idegrendszerük megérik a beszédre.

Az utánzás képességével már akár 6 hónapos kortól meg tudják tanulni a kézjeleket.

A babajelek beszéd előtti alkalmazása megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a baba és szülő közti kommunikációt, sokkal egyszerűbben megérthetjük, mit szeretne, mit gondol a gyermekünk.

Elsődleges fontosságúnak tartom azt, amit a legtöbb édesanya visszajelez, hogy a babájával egy különleges, egyszerűbb és sokkal élvezetesebb kommunikáció jön létre. A napi rutin dolgai könnyebbé válnak, játékossá tehető a legtöbb tevékenység, a gyermek együttműködőbb, örömmel vesz részt ezekben. Kevesebb lesz a frusztráció, kevesebb a sírás és több az örömteli pillanat. Viszont nem szabad megfeledkeznünk a másodlagos, rendkívüli fejlesztő hasznáról sem, amit a játék, mondókák, együttes tevékenységek közben észrevétlenül történik.

A babajelek használatával nemcsak a könnyebb kommunikációt segítjük, hanem nagyban támogatjuk a gyermek készségeinek, képességeinek fejlődését, többek közt a beszédértést, a beszédfejlődést, a kognitív (megismerő) képességeket, a logikus gondolkodást, a nyelvi és szociális készségeket, a szókincset, a memóriát, az emlékezetet.

A sikerélmény által a gyermek személyiségére komplex módon hat, támogatja az önállóságot, az önbizalmat, önismeretet, és az érzelmek kifejezésére is rendkívül megkönnyítő, pozitív hatásáról tudunk beszámolni.

- Mennyire absztraktak a jelek?

- Nagyon sok jel hasonlít az adott fogalomra, vagy tudunk rá asszociálni. Például a banánt úgy jeleljük, hogy az egyik mutatóujjunkat felfelé nyújtjuk, a másik kezünkkel pedig mintha lehúznánk a banán héját, azt a mozdulatsort utánozzuk.

A babák rengeteg ismétléssel fogják megtanulni a jeleket, és természetesen nem várjuk el tőlük, hogy ugyanolyan ügyességgel használják ujjacskáikat, mint a felnőttek. Az édesanyák a helyzetekből adódóan elég korán felismerik az adott babajelet gyermeküktől.

Ahogy növekszik a baba, finommotorikája is fejlődik, így egyre ügyesebben képesek a jeleket formálni. Egy másfél-kétéves baba akár 200 babajelet is elsajátíthat, mielőtt megérkezik a beszéd.

- Úgy gondolom, hogy a jelbeszéd a babával nagyon jó és nagyon hatékony. A kérdés csak az, vajon kell-e olyan formális program, amely megtanítja a csecsemőknek ezeket az extra jeleket?

- A baba a beszéd előtti időszakban rengeteg nonverbális jelet, jelzést, saját, kitalált jelet és a testbeszédét is használja a kommunikálásra. Ebben az időszakban nekik ez a természetes közlési forma, melyet nagyon fontos támogatnunk a beszéd és kommunikáció megfelelő fejlődésének érdekében.

A pici babák örömmel tanulnak meg integetni, ha elköszönünk valakitől, vagy tapsolnak, ha öröm éri őket. Megszaglásszuk a virágot, melyet szó nélkül is tudunk, mit jelent, és azt is megtanítjuk nekik, hogy tátog a halacska, vagy a szánk elé tesszük a mutatóujjunkat, ha kicsit halkabban legyünk. A sort folytathatnánk, mert rengeteg jelet használunk a hétköznapok során is.

Ha megtehetjük, hogy ezek mellé még többet tanítunk a babának a játékon keresztül, miért hagynánk ki? Hogy megmutathassa, ha éhes, szomjas, vagy ha almát, banánt, kenyeret szeretne enni, vizet vagy tejet inna, játszani szeretne, vagy zenét hallgatni, hintázni, lovacskázni. Ha már elég volt valamiből, vagy meghallotta az ablakon beszűrődő mentőautó szirénáját.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
addict-3978731_960_720.jpg

Detoxtábor indult az okostelefon-függő tiniknek Dél-Koreában

Az egyik résztvevő, egy 16 éves lány egyszer arra lett figyelmes, hogy 13 órája telefonon lóg, éppen hajnal van és kevesebb, mint három órán belül iskolába kellett indulnia. Ekkor már tudta, hogy valami nem teljesen oké.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. október 27.Modern betegség újszerű megoldásáról számol be a CNN. Olyan tiniket mutatnak be riportjukban, akik telefonfüggőknek szánt elvonón igyekeznek megszabadulni mobiljaik iránti rajongásuktól.

A 16 éves Yoo Chae-rin például egyik alkalommal arra lett figyelmes, hogy 13 órája telefonon lóg, éppen hajnal van és kevesebb, mint három órán belül iskolába kellett indulnia. A dél-koreai középiskolás maga ismerte fel, hogy valami baj van, ezért beiratkozott egy táborba, amit olyan tinédzserek számára szerveztek, akik nem tudják letenni a telefonjukat.

"Amikor a fejemben már tudtam, hogy abba kell hagynom az okostelefonom használatát, akkor is folytattam"

- mondta Yoo. "Nem tudtam abbahagyni, így hajnalig rajta lógtam" - tette hozzá.

Dél-Koreában a kormány adatai szerint a helyi tinédzserek több mint 98%-a használ mobilt és sokuk függőség jeleit mutatta.

Tavaly a 10–19 éves dél-koreai gyermekek mintegy 30%-át minősítették függőnek. Ez többek között azt jelenti, hogy okostelefonjuk használata életük valamilyen területén konfliktusokat, súlyos következményeket okozott, ideértve akár az önkontroll csökkenését is.

Az érintett fiatalok jogosultak arra, hogy kormányzati táborokban kezeltessék internet- és telefonfüggőségüket.

A program 2007-ben indult és 2015-ben bővítették kifejezetten okostelefon-függőségre is.

A bemutatott fiatal lánynak nem csak az éjszakáit érintette a telefonozás, a jegyeire is hatással volt:

"Úgy éreztem, hogy a valóság érzése elhalványul" - mondta Yoo. "Még akkor is, ha egy szórakoztató és eredményes napom volt, az egész álomnak tűnt." - mondta a lány. Édesanyja napi két óra telefonozást engedélyezett, de lánya még mindig talált módot arra, hogy megkerülje azt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!