hirdetés
schauna_harshman_2.png

Eredeti súlyának felére fogyott le az anyuka, miután hároméves kisfia lekövérezte

A 35 éves nő addig kizárólag gyorséttermi ételeken, tésztákon és szénsavas üdítőkön élt.
Fotó: Instagram/lowcarb.godess - szmo.hu
2019. október 30.


hirdetés

Rá sem lehet ismerni arra a háromgyerekes anyukára, akit néhány éve a saját fia kövérezett le, és ezért kezdett életmódváltásba. Miután a mindössze 3 éves gyerek közölte vele, hogy kövér és még ki is nevette, a nő magára zárta a fürdőszobát és zokogásban tört ki. Mára Schauna Harshman az akkori testsúlyának közel felét leadta. A hétköznapi sikersztorit a Mirror írta meg.

Az észak-dakotai nő akkor hízott meg igazán, amikor várandós volt.

"Az első terhességem alatt szinte csak a Taco Bell és a Wendy's gyorséttermek kajáin éltem, rengeteg krumplival, és mindehhez szinte csak Mountain Dewt ittam. 26 kilót szedtem fel összesen, és 98 kiló voltam, amikor Mason megszületett" - emlékszik vissza a nő.

De még innen is tudott hízni. A következő terhessége alatt egészen 134 kilóig ment fel a súlya. Folyamatosan fájt a háta és a csípője, ráadásul magas lett a vérnyomása is. Utóbbi miatt végül három héttel korábban szülte meg harmadik gyerekét.

Schauna rettenetesen utálta magát, nyáron is csak farmerban és kapucnis pulcsiban merészkedett ki az utcára. A fiaival alig van közös képe ebből az időszakból, mert nem szerette, ha fotó készült róla. Ekkor kövérezte le Chase, és szégyellte el magát annyira, hogy radikális életmódváltásba kezdett.

hirdetés

Megváltoztatta az étrendjét, rendszeresen edzésekre járt, majd miután kezdésnek leadott 25 kilót, gyomorgyűrű műtétet hajtottak végre rajta. Ezután további 30 kilót adott le, de folyamatosan figyelt az alacsony szénhidráttartalmú diétára. A műtét óta Schauna elsősorban csirkét, pulykát és tojást fogyaszt, sok zöldséggel, magvakkal és protein turmixokkal.

A háromgyerekes nő súlya most 70 kiló.

Ma már csak távoli emléknek tűnik számára az első néhány edzés, amikor alig 10 percet bírt ki a szobabiciklin vagy az ellipszis tréneren.

A 35 éves nő több előtte-utána fotót is megosztott az Instagramon, de folyamatosan ad tanácsokat az étkezéssel és általában az életmódváltással kapcsolatban:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

296lbs ➡️ 158lbs :: size 22/24 to size 6 :: 2xl or plus size 2 to size s/m :: my shoe size even went down 9 to an 8 or 8.5 . I just want to thank you guys for all supporting me on this Instagram! Honestly I wouldn’t have the motivation to push this hard all year round if it wasn’t for the accounts I follow that seriously inspire me, the accounts I follow that keep me on track with my nutrition and trying new things, the people that message me and have genuine connections with. This has been such a great year in a much healthier and happier lifestyle and this community kept me staying strong! Instead of taking off summer regain right now I am working towards goal weight! ?♥️ . . . . . #weightlosstransformation #weightlossjourney #weightloss #fitness #extremetransformation #motivation #fitnessmotivation #healthylifestyle #fitfam #weightlossmotivation #beforeandafterweightloss #fit #workout #health #transformation #ketofam #healthyfood #fatloss #goals #keto #extremeweightloss #fitspo #healthyeating #beforeandduring #journeytofit #gymlife #obesetobeast #lapband #transformationtuesday #beforeandafter

Schauna Harshman (@lowcarb.godess) által megosztott bejegyzés,

"Három gyerekem van, teljes állásban dolgozom, de mégis jut időm arra, hogy elkészítsem a másnapi ételeimet. Ezen felül naponta járok edzeni is. Ha nekem sikerült, akkor bárki másnak is sikerülhet" - zárja gondolatait a lapban Schauna.



hirdetés
KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
norbi2.jpg

Szakorvos reagált Norbi kirohanására: „Az ostoba mindig tökéletesen meg van elégedve önmagával”

Dr. Farkas Kitti szerint azoknak a felelősségét kéne végre megvizsgálni, akik 20 éve osztják az észt az elhízásról mindenféle szakmai felkészültség nélkül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 21.


hirdetés

Alig egy nap alatt a teljes magyar interneten végigsöpörtek Schobert Norbi szavai arról, hogy rengeteg házasság tönkremeneteléért a nők felelősek, mivel nem fogynak le szülés után és így a férjük már nem kívánja őket.

Az ügyben egymás után szólalnak meg a hírességek, férfiak és nők egyaránt. A legtöbben, mint például Kulcsár Edina férje, Csuti, Tóth Gabi, Tóth Vera vagy Nyári Dia kiakadtak az elmondottak miatt, Dér Heni ellenben kiállt a fitneszguru mellett.

Most Dr. Farkas Kitti intenzív terápiás szakorvos, aneszteziológus is elmondta a véleményét. Sorait az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Az ostoba mindig tökéletesen meg van elégedve önmagával” – ez a Bonhoeffer-idézet jut eszembe arról a magabiztosságról, mellyel a magyar fogyókúrás piac vezető szereplője a „fájó igazságra” hivatkozva igyekszik védeni kijelentését, amivel az elhízás jelenségét sikerült leszűkítenie a szülés utáni túlsúllyal küzdő nőkre, valamint a házaspárok szexuális problémáira.

hirdetés

Hiába az utólagos magyarázkodás, azt a megfogalmazást, hogy a „nők a szülésnél cseszik el” nőként és orvosként egyaránt felháborítónak tartom. Szakmai szempontból egyszerűen téves és káros útra visz az megközelítés, mely kizárólag a túlsúlyos emberek felelősségét hangsúlyozza. Miért téves és káros?

Először is a nők kipécézése miatt. Az egyik legnagyobb magyar akadémiai felmérés szerint az elmúlt évtizedekben a túlsúlyosak és főleg az elhízottak aránya jelentősen megnőtt hazánkban, de leglátványosabban a fiatal férfiaknál. A férfiaknál a túlsúlyosak aránya 40 százalék, az elhízottaké 32 százalék, míg nőknél mindkét kategória valamivel kevesebb, mint 32 százalék. A világon a negyedik legelhízottabb ország vagyunk, ez tehát aligha szülés utáni probléma.

Másodszor, a megközelítés miatt, mely az elhízást motivációs problémaként, a túlsúlyos emberek hibájaként írja le. Nem az a kérdés, hogy helyes-e, ha valaki a szexualitás emlegetésével igyekszik figyelmet irányítani magára és a fogyókúrás termékeire, hanem, hogy jó-e az a diétás módszer, amit kínál, vagy inkább káros.

Lapozz a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
flic-everett-ujsagirono-1000x697.jpg

„Tönkretette az egészségemet és a szexuális életemet a vegán étrend”

Egy újságírónő három év után teljesen leszámolt a vegán táplálkozással, miután súlyos egészségügyi problémái lettek. Leírta, miket tapasztalt, és hogy jött rá, hogy a vegánság volt a baj.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 15.


hirdetés

Manapság divat lett vegán életmódra váltani, mert sokak szerint ez a legfenntarthatóbb. A klímaváltozás korában ugyanis fontos lenne, hogy minél kevesebb húst és sokkal több zöldséget együnk. A Greenpeace évek óta próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy jelentősen csökkentenünk kell a globális hús- és tejtermelést, és meg kell találnunk más módjait az állatok felnevelésének, kezelésének, mert a jövőnket komolyan veszélyeztetik az ipari hús- és tejtermékek. Az intenzív, nagyüzemi állattenyésztés elpusztítja erdeinket, elszennyezi vizeinket, megváltoztatja a klímát és kockázatos az egészségünkre nézve.

A vegánok teljes mértékben kerülnek minden állati eredetű terméket, legyen szó akár ételről, akár ruhaneműről - ez különbözteti meg őket a vegetáriánusoktól, akik között vannak, akik húst nem, de például tojást és tejtermékeket fogyasztanak. A vegán táplálkozás viszont semmilyen állati eredetű ételt nem enged meg, még a mézet sem. Vannak, akik szerint ez a táplálkozási forma a legegészségesebb és legkörnyezetkímélőbb, míg sokan épp ellenkezőleg gondolják.

Flic Everett újságíró is kipróbálta a vegán étrendet.

Három évig bírta, végül tavaly augusztusban teljesen leszámolt vele, mert szerinte tönkretette az egészségét.

hirdetés

A Daily Mailen közzétett cikkében részletesen leírja, miket tapasztalt a három év vegánság alatt.

A nő 2016 júniusában kapott egy állást a Vegán Életmód Magazinnál, ami egyet jelentett azzal, hogy ahhoz, hogy hitelesen tudjon cikkeket írni a témáról, neki is vegánnak kell lennie. Mivel már régóta vegetáriánus volt - igaz, sajtot és tejet fogyasztott, de húst nem -, azt hitte, ez nem jelent majd neki problémát.

Az elején izgalmas kihívásnak tekintette az életmódváltást: új dolgokat főzött, evett, vásárolt, az inspirációban pedig nagyon sokat segített új munkája, ahol minden csak erről szólt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés
madareteteo_narancsbol_ck.jpg

Menő madáretető kifacsart narancsból

Ilyenkor télen akár életmentő is lehet. Mutatjuk, hogy készítheted el.
R. Fonyó Barbara írása a Mom With Five blogon - szmo.hu
2020. január 18.


hirdetés

A Mom With Five blog sokkal több egy ötgyerekes édesanya egyszerű naplójánál, egy valóságos családi magazin. R. Fonyó Barbara végzettségét tekintve történész-egyiptológus, de az egyetem elvégzése után – némi kitérőtől eltekintve – külpolitikai újságíróként dolgozott a Magyar Távirati Irodánál. 2002 óta háztartásbeliként, főállású anyaként éli a mindennapjait öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyjaként.

Barbara posztjai középpontjában a család áll, a gyerekei, a velük átélt élmények, a gyereknevelés során szerzett tapasztalatok, kudarcok. Írásaiban azt szeretné megmutatni, hogy gyerekekkel élni nem mindig rózsaszín, habos-babos tündérmese, néha kifejezetten nehéz, de ennek ellenére minden pillanatáért megéri csinálni, küzdeni, erőn felül teljesíteni.

A téli madáretetés az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy

a gyerekeinkhez közel hozzuk a természetet, akkor is ha éppenséggel (nagy)városban élünk és felnyissuk a szemüket a másokról való gondoskodás fontosságára anélkül, hogy ezt túlságosan szájbarágós módon tennénk.

Ráadásul egy jó szabadtéri programmal is szolgálhatunk nekik azokon a napokon, amikor amúgy ki se dugnák az orrukat a lakásból, mert hát mégiscsak tél van. Hideg, fagyos, csúszós, ködös, borongós, brrrr…

Nekem a madáretetés a gyerekkorom része volt. Vidéken laktunk, a házunkhoz nagy kert tartozott, ami csak úgy burjánzott a növényektől. Ami pedig vonzotta a legkülönfélébb állatokat a madaraktól a ragadozó kisállatokig. És nem csak nyáron. Hanem télen is jöttek és kopogtattak. Mert hozzá voltak szokva, hogy ebben a kertben mindig szívesen látott vendégek. Legyen szó az év bármely szakáról.

hirdetés

És tényleg azok voltak.

A nagyszüleim, majd később a szüleim is mindig gondoskodtak a hozzánk betérő állatokról. És ez a szokás áthagyományozódott rám is.

Szívesen is csináltam, mert egyrészt jó mulatság volt madáretetőt készíteni, másrészt jó érzés volt látni, hogy milyen kevés is elég ahhoz, hogy valakivel jót tegyél, valakit boldognak/elégedettnek láss.

Aztán jött egy nagy kihagyás, amikor a fővárosba költöztem. Az első pár évben nem olyan házakban és környéken laktam, majd laktunk később Férjjel, ahol egyáltalán felmerülhetett volna – akár ötlet szintjén is – egy madáretetőnek a kihelyezése.

Utána következett a mostani lakásunk meg a környék és pluszban sorban érkeztek a gyerekek. Ez a három összetevő pedig újra beindította a régi szokásokat. Hogy télen madarakat etetünk. És madáretetőt csinálunk. És ha nem is találunk helyet neki az erkélyünkön – mert azért az veszélyes terep madáretetés szempontjából: egyrészt tekintettel kell lenni a szomszédainkra, másrészt olyan madarak is odaszokhatnak, amiknek annyira nem örül egy városlakó (i.e.: galambok) – és még a közös kert is necces, az elkészült műveket mindig szívesen fogadják az ovinkba, sulinkba és a közeli parkokban is ki lehet tenni őket.

Többféle madáretetőt is készítettünk már az évek során, de az ember mindig próbálkozik újdonságokkal, hogy még véletlenül se merüljön fel az abbahagyás gondolata a gyerekekben csak azért, mert mindig ugyanazt készítjük és az olyan uuuuncsiiiii. Volt már újrahasznosított alapanyagokra épülő projektünk, de használtunk már gyümölcsöt is kiindulási alapként.

A legújabb tervünkhöz ismét a gyümölcsök adták az alapot. Ennek pedig igen egyszerű oka volt:

a téli szünetben kezdődő nátha ütötte fel a fejét a gyerekek között, amely ellen a legjobb védekezés szerintem a frissen préselt narancslé némi citrommal elegyítve.

Amit persze nemcsak a beteg fogyaszt szívesen. Hanem mindenki más is. Aminek nyomán viszont mérhetetlen mennyiségű kifacsart narancs- és citromhéj halmozódik fel a konyhámban. És amiket nem nagyon van szívem kidobni. Többféle módon szoktam őket hasznosítani (karácsonyi füzér, illatosító), de hogy madáretetőt is lehet belőle készíteni, arra csak most döbbentem rá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:






hirdetés

9 egyszerű élelmiszer: ha ezeket fogyasztod, rajtad nem múlik a bolygónk jövője

Alapvető élelmiszereink és kedvenceink nagy része nem csak a mi egészségünket rombolja, hanem előállítása során a környezetet is. De mit együnk, ha jót akarunk magunknak és az emberiségnek is?
Forrás: Feszülős blog, Fotók: Pixabay - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Feszülj rá az egészséges életmódra!

Egy brit orvosi szaklap szerint a Föld még jó ideig képes lenne eltartani az egyre növekvő népességét, ehhez viszont egészen más étrendre lenne szükség, mint amit jelenleg a fejlett világ követ. Persze az egyszerű magyar embereknek nem tudtak újat mondani a brit kutatók. Hiszen mi már generációk óta fújjuk az ovitól kezdve a globálisan fenntartható étrend titkát: "csicseriborsó, bab, lencse..."

A The Lancet kutatása alapján az elhízott nyugati világnak alaposan vissza kéne vennie a hús- és cukorfogyasztásból, ha jót akar magának és a bolygónak. Különösen a marha az, aminek a tartása globális problémákat okoz, jó volna helyette a csirkefogyasztásra váltani. (Persze sokan azt is tudják, micsoda horror van egy csirke-tenyésztelepen...)

A legfontosabb, hogy minél közelebb előállított, minél kevésbé feldolgozott táplálékokat vásároljunk, hiszen a gyártás különböző folyamatai, a szállítás és a csomagolás mind-mind terhelik a környezetet.

Az alábbi ételekben az a nagyszerű, hogy nem csak a pénztárcádat és az egészségedet, de a bolygónkat is kímélik:

1. Lencse

hirdetés

A lencse egy nagyon igénytelen, sokáig eltartható, ám annál egészségesebb és tápanyagdúsabb növény. A keleti konyhából sokat tanulhatunk az elkészítéséről, hiszen ott már nagy hagyománya van. Leves, köret, de akár főétel is lehet. Nyugodtan iktassunk be minden héten egy lencsenapot! Kezdetnek egy ízletes lencse receptet találhattok ITT.

2. Bab

A bab jótékony hatásairól korábban már írtunk ITT. Ízelítőnek csak annyit, hogy a babban több antioxidáns van, mint a gránátalmában, noha a töredékébe kerül. Emellett termesztése, szállítása és tárolása is kevéssé terheli a környezetet, így semmi nem indokolja, hogy ne kerüljön hetente többször is az asztalra. Ráadásul az íze talán közelebb is áll a magyar ínyekhez, mint például az előbb említett lencse.

3. Borsó

Diszkrét ízével a borsó szinte bármilyen ételben helyet kaphat. A kisbabáktól kezdve mindenki szereti. Ha egyébként is naponta esszük már, és nagyon unjuk, ott vannak rokonai, a sárgaborsó, csicseriborsó is, amelyek levesbetétnek, köret gazdagítónak kiválóak. Ezek a növények gazdaságosan termelhetőek, sokáig eltarthatóak és könnyen szállíthatóak, ezért fontos részei egy környezetbarát, egészséges étrendnek.

4. Olajos magvak

Mogyoró, mandula, kesudió és társaik. Finomak, táplálóak, és jól el tudják nyomni a két étkezés között jelentkező nassolási vágyat.

5. Brokkoli

A zöldségek közül a brokkoli több okból is kiemelkedik. Nem csak azért, mert az egyik legtöbb módon elkészíthető, alacsony szénhidrát-tartalmú zöldség (tehát a fogyózók egyik legjobb barátja), de azért is, mert termesztése során kevés növényvédő szert igényel, és vízfogyasztása sem túl magas. Nem csak mi szeretjük, a bolygónk is. A többi alacsony szénhidrát-tartalmú zöldséget is megismerheted ITT.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!