hirdetés
maxresdefault.jpg

"Hol van a telefonja? – Egy tó mélyén" – 12 hajmeresztő eset, amikor a vevők ostobaságának nem volt határa

Egy pincérnő mesélte, hogy az egyik vendége kifogásolta a vízébe tett jégmennyiséget, mondván, hogy ezzel felhígítja a víz ízét… És ez csak egy példa...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 23.


hirdetés

A Boredpanda elképesztő összeállításából válogattunk. Neked is van ilyen sztorid?

1.

Egy nagyáruház élelmiszerrészlegének dolgozóját egy forgalmas napon letámadott egy nő egy síró, 5 év körüli gyerekkel, és közölte vele (szó szerint): „Ez a kölyök megőrjít, figyeljen rá egy kicsit, amíg elmegyek venni néhány dolgot.” A polcokat rakodó dolgozó közölte, hogy a gyerekmegőrzés nem az ő dolga, és különben is hátra kell mennie a raktárba, ahová nem viheti magával a srácot. A hölgy azonban erősködött, hogy ő megy, a gyereket otthagyja, és ha bármi baja esik, az a dolgozó hibája lesz. Az alkalmazott viszont értésére adta, hogy leadja a gyereket az ügyfélszolgálatnak azzal, hogy elveszett, és aztán ők majd megőrzik, amíg az anya befejezi a vásárlást. El is indult az ügyfélszolgálati pult felé, kézen fogva a gyereket, amikor egyszer csak a nő a háta mögött sikítozni kezdett: „HOVÁ VISZI A FIAMAT?”. A dolgozó megdermedt, szerencsére több vásárló tanúsította az előzményeket. Végül az üzletvezető intézkedett: kizavarta az áruházból a nőt.

2.

Vannak vevők, akiket lehetetlen meggyőzni. Mint az alábbi párbeszéd is példázza.

hirdetés

„Nem kapcsol be a laptopom!”

„Bedugta a hálózatba és feltöltötte az akkumulátort?”

„Nem! Ez egy laptop! Ezt nem kell bedugni!”

„Asszonyom, az akkumulátort fel kell töl…”

„Ide hallgassom! Ez egy laptop!”big mac

3.

Vannak, akik akkor is ragaszkodnak elképzelésükhöz, ha azzal rosszabbul járnak. Jelenet egy McDonalds-ból:

„Kérek egy Big Mac-et, egy sajtos krumplit és egy nagy dupla-dupla kávét”.

„Rendben, ebből egy menüt állítok össze Önnek, úgy olcsóbb.”

„Nem akarok menüt. Egy Big Mac-et, egy sajtos krumplit és egy nagy dupla-dupla kávét akarok. Nem menüt”.

„Ez a három dolog egy menü. Külön is számolhatom Önnek több pénzért, de ha menünek számolom, akkor olcsóbb.

„Megmondtam, hogy nem akarok menüt”. Majd a vendég 4 dollárral többet fizetett ugyanazért, csak mert nem akart menüt.

4.

Mobiltelefonbolt, még az okostelefon-korszak beköszönte előtt.

Vevő: „Szükségem lenne azokra az információkra, amelyek a régi telefonomban vannak”.

Eladó: „Rendben, hol van a telefonja?”

Vevő: „Egy tó mélyén.”

5.

A gyorsétterem jégautomatája elromlott. A felszolgálók ideiglenes megoldásként kitettek egy nagy tálat tele jéggel és több csipesszel, hogy addig is lehessen jeges italokat készíteni, amíg a szerelő dolgozik. Tíz perccel később az egyik vendég panaszkodik a felszolgálónak, hogy a jégautomata nem működik. Az alkalmazott felhívja a vendég szíves figyelmét a jégtálra, de ő él a gyanúperrel: „Honnan tudom, hogy ez a jég nem állt itt egész nap?” A felszolgáló nyel egyet, és válaszol: „Onnan, hogy még mindig szilárd”. A vendég pedig az üzletvezetőt hívta, hogy rendreutasítsa a pimasz dolgozót.Ice_cubes_in_a_glass

6.

Egy másik jeges eset. Egy pincérnő mesélte, hogy az egyik vendége kifogásolta a vízébe tett jégmennyiséget, mondván, hogy ezzel felhígítja a víz ízét… Szegény lánynak válaszra sem volt ereje…

7.

Szintén éttermi történet. Egy hölgy kérte a pincért, hogy ajánljon neki valami egészséges ételt, de a javasolt grill lazacot rögtön elutasította. Ezt követően sült tengerigyümölcs tálat rendelt, dupla vajjal és tejszínnel, valamint sült krumplit, salátájához pedig dupla ranch dressinget. Ennek alapja szintén vaj és majonéz…

8.

Egy üzletben, ahol lakáshoz való kiegészítőket árultak, kétféle állólétrát lehetett kapni: az egyiknek két, a másiknak három foka volt. A nagyobbik 5 dollárral drágább volt. Az egyik este beállított ide egy fickó, kérdezte, hogy milyen állólétra kapható. Az eladó megmutatta neki a két változatot. Utána jöttek a kérdések: melyiket tartja jobbnak, melyiket ajánlja, és így tovább. Az eladó hiába magyarázta neki, hogy a különbség az eggyel több lépcsőfok, és a plusz 5 dollár. A férfi gondolkodási időt kért. Legalább egy órát kérődzött még rajta, közben négyszer felhívta a feleségét. Végül nem vette meg egyiket sem, mert úgy vélte, hogy a három lépcsős létra túl nagy neki. „Őszintén szólva nem tudom, hogy egy ilyen ember hogy képes felöltözni reggel” – jegyezte meg a sztori szenvedő alanya.washington

9.

Egy idegenvezetőnek fel kell készülnie a néha legváratlanabb helyzetekre. Egy főiskolás diák nyári szünetben városnéző buszokon dolgozott Washingtonban. Amikor csoportjával éppen elhaladtak a Washington-emlékmű mellett, egy hölgy e kérdést intézte hozzá: „Hogy csinálják, hogy minden zászló ugyanabban az irányban lobog?”

10.

Egy könyvesbolti eladó kedvencei azok a vevők, akik semmit sem tudnak a keresett könyvről, sem a szerzőt, sem a címét, sem a tartalmát. De azért elvárják, hogy az eladó megtalálja a kívánt művet „megmondtam magának, piros a borítója” felkiáltással.<books

11.

Az már egy fokkal jobb eset, ami egy másik könyvesboltban történt. Egy tizenéves lány felkapott egy könyvet és így szólt a barátjához: „Biztosan a film alapján készült. Szerinted jó lehet?” Kezében a Büszkeség és balítéletet tartotta.

12.

És végül egy példa a „generációs szakadékra”: 17 éves fiatalember hősünk egy élelmiszerboltban dolgozott, és egy 60 körüli férfi megkérdezte tőle, hogy miért hord fülbevalót. A fiú azt felelte, hogy kicsit változtatni akart a külsején. Mire a férfi így felelt: „Nem akar belépni a hadseregbe? Hosszú időt el kellene töltenie ott.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
pickawood-oPcTFzIckGE-unsplash-1.jpg

Praktikus megoldások térelválasztásra

Ha térelválasztásra van szükség, de falat építeni nehézkes volna, egy gipszkarton megoldás pedig tovább szűkítené a teret egy amúgy sem túl nagy lakásban, érdemes más típusú alternatívában gondolkodni.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Számos módszer létezik arra, hogy akár egy kisebb, egyterű lakás is tágasabbnak tűnjön optikailag, legyen szó a világos falakról, a fény beengedéséről vagy a plafon színével való trükközésről. Azt azonban már nehezebb megoldani, hogy egymagában megfeleljen minden helyiség funkciójának. Lehetséges persze ízlésesen egy légtérbe helyezni például a hálószobát és nappalit, nem véletlen azonban, hogy sokan térelválasztókat hívnak segítségül. Mutatunk pár ötletet! Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Tolóajtó

Ha szeretnél egy kis rusztikus stílust csempészni otthonodba, bátran próbálkozhatsz fából készült tolóajtóval. Könnyű mozgatni, bármikor elhúzatod, amikor csak szükség van rá.

Bútordarab

Akár egy bútordarab is tökéletes lehet térelválasztásra. Az ágy mellé például tehetsz könyvespolcot vagy egy hosszabb virágosszekrényt, esetleg ez klasszikus nyitott polcot, így máris jobban elkülönül egymástól a hálórész és a nappali.

hirdetés

Paraván

A paraván egy klasszikus, ám időtálló bútordarab. Könnyű mozgatni, oda teszed, ahova szeretnéd, némelyik típusnak még kerekei is vannak. Praktikus és ad egy kis bájt a hálószobádnak.

Függöny

A függöny is remek megoldás lehet arra, hogy kicsit privátabbá tedd a hálórészt otthonodban. Legfőbb előnye, hogy nem is kell arrébb tologatni, csak elhúzni akkor, amikor szükség van rá, például, ha vendégek érkeznek hozzád.

Üvegpanel

Manapság nagyon népszerűek az üvegpanalek. Ezek az átlátszó elemek nagyon praktikusak, hiszen egyáltalán nem kicsinyítik le a teret, sőt kifejezetten ajánlott aprócska lakásokba, hiszen helytakarékosabb, mint a hagyományos fal.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
trump-michigan-mti-ap.jpg

Donald Trump szerint Ausztriában erdei városokban élnek, ahol robbanó fák vannak - az osztrákok zseniálisan reagáltak a szavaira

Nincs elírás a címben, tényleg ilyeneket beszélt az amerikai elnök a kaliforniai erdőtüzek kapcsán. Beindult a mémcunami.
Fotó: MTI/AP/Evan Vucci - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

Donald Trump az erdőtüzektől egyre jobban sújtott Kaliforniába utazott, hogy személyesen tájékozódjon a súlyos természeti csapás okozta helyzetről.

Szokásához híven azonban elsősorban inkább ő maga igyekezett megfejteni a helyzetet. Az újságírók kérdéseire még egy Trump-szinten is minimum érdekes, inkább szürreális fejtegetésbe kezdett - számol be az Independent.

„Elmennek Ausztriába, elmennek Finnországba, és nem találkoznak ilyennel [erdőtűzzel]. Egy vezető ország elnökével beszéltem, és azt mondta "Mi egy erdei ország vagyunk, erdei népként gondolunk magunkra." Ez Európában volt. Azt mondtam, "micsoda szép megfogalmazás". Azt is mondta nekem, "A mi fáink sokkal robbanásveszélyesebbek" - ezzel a robbanásveszéllyel az erdőtüzekre utalt -, "robbanékonyabbak, mint Kaliforniában, és még sincs semmilyen problémánk, mert mi karban tartjuk az erdőket"”

- fejtegette az elnök. Később mondandóját kiegészítette a Fox News tévécsatornán is:

„Tudják, Európában vannak erdei városok. Nézzék meg Ausztriát, de sok ilyen ország van, az erdőkben élnek, erdővárosokról beszélhetünk, egy csomóról. És még sincs annyi erdőtűz ott, mint nálunk, pedig sokkal robbanékonyabb fáik vannak. Olyan fáik vannak, amik könnyebben tüzet fognak. De ők kezelni tudják a tüzeiket, van egy mondásuk, hogy "Higítsuk az üzemanyagot". Üzemanyag alatt itt a földön lévő dolgokra kell gondolni, a száraz levelekre, amik lehullanak a fákról, a száraz ágak meg olyanok, mint a gyufaszál” - folytatta hasonlatát Trump.

hirdetés

Az amerikai elnök évek óta makacsul elzárkózik attól, hogy a klímaváltozást akár csak részben is felelőssé tegye az egyre gyakoribb és pusztítóbb nyugati parti erdőtüzekért. Helyette következetesen az erdőgazdálkodókat teszi felelőssé, amiért azok nem gereblyézik össze rendesen az erdők talaját.

A 444.hu zseniális mémeket talált, amik gyakorlatilag néhány órával Trump keszekusza gondolatmenete után elárasztották az internetet.

Ha érdekel, milyen képekkel reagáltak az amerikai elnök mondataira az osztrákok, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
snapshot-13.jpg

A világ végére akartak eljutni a laposföld-hívők, de eltévedtek, majd karanténba kerültek

Nem jött össze az elmélet bizonyítása, pedig nagyon igyekeztek...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 16.


hirdetés

Vannak, akik nemcsak elméletben gondolják, hogy a Föld lapos, hanem saját szemükkel is meg akarják tapasztalni.

Így volt ezzel egy velencei házaspár is.

Először azt gondolták, hogy elhajóznak egészen addig a nagy jégfalig, amely hitük szerint körülveszi a Földet, de aztán az asszony úgy gondolta, hogy az idei év nem a legalkalmasabb egy ilyen túrára.

Úgy tudták viszont, hogy a világ vége valahol a Szícilia és Észak-Afrika közötti, az utóbbi években az illegális bevándorlók révén gyakran a hírekben szereplő Lampedusa sziget körül van.

Így aztán eladták a kocsijukat, az árából csónakot vettek.

hirdetés

Azt tervezték, hogy az észak-szicíliai Termini Imereséből hajóznak az onnan délre fekvő Lampedusára. Sajátos módon a tájékozódáshoz iránytűt használtak, amelynek működése köztudottan a Föld gömbölyűségén alapul. Ennek ellenére eltévedtek és végül északi irányba mentek és Ustica szigetén kötöttek ki – írta az Indy100

Megpróbáltatásaiknak azonban ezzel még nem volt vége.

Usticán egy orvos fogadta, majd egyből karanténba helyezte őket. Kétszer is megpróbáltak megszökni, de végül megadták magukat sorsuknak és a vesztegzárnak, majd szomorúan hazautaztak egy komppal.

Így tehát nem tudták bebizonyítani, hogy a Föld lapos, de valószínűleg sem őket, sem a hasonlóan gondolkodókat ez a kudarc nem fogja eltántorítani napjaink egyik legnépszerűbb összeesküvés-elméletétől.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vikingek.jpg

Óriási meglepetést hozott, amikor kielemezték a vikingek DNS-ét

Sokkal több dél- és kelet-európai génjük volt, mint eddig becsülték.
MTI / Fotó: Gary Chambers/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

A vikingek maradványainak DNS-elemzése arra utal, hogy nem voltak annyira skandinávok, mint eddig vélték - írták kutatók a Nature tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Szerte Európában, valamint Grönlandon eltemetett 442 emberi csontváz DNS-ét szekvenálta a Cambridge-i és a Koppenhágai Egyetem vezette nemzetközi kutatócsoport. Azt találták, hogy a „viking identitás nem korlátozódott a skandináv genetikai felmenőkkel rendelkező emberekre”, vagyis a vikingek nem is annyira északiak, mint eddig vélték.

Az Európa déli részei és Ázsia felől való jelentős génáramlásra utalnak az elemzés eredményei a vikingek korának kezdete, vagyis 793, a brit lindisfarne-i monostor kifosztásának éve előtti időkből - mondta el Eske Willerslev, a kutatás vezetője.

„A vikingeknek sokkal több dél- és kelet-európai génje volt, mint előzetesen becsültük. Gyakran a világ túlsó feléről származókkal nemzettek közös gyerekeket. Inkább voltak barnák, mint szőkék, pedig ezt jellegzetes viking vonásnak tartjuk”

- tette hozzá.

hirdetés

A kutatás azt is feltárta, hogy a vikingek általában sokkal nagyobb genetikai sokszínűséget mutattak, mint azok a földművesek, akik Skandinávia belső, tengertől távolabb eső részein éltek.

„A tengerparton lakó vikingek genetikai értelemben tökéletesen más emberek voltak, mint a skandináv szárazfölön élő földművesek. Ezeknek az embereknek sokkal kevesebb közös vonásuk volt a vikingekkel, mint az akkoriban Európában élő földműveseknek. Genetikailag szinte azt mondhatjuk, a skandináv parasztok kihagyták a teljes vaskort és bronzkort” - mondta et az Eurekalert.org-nak Ashot Margaryan genetikus, a kutatás társszerzője.

A vikingek három évszázadon át kereskedelmi állomáshelyeket és városokat hoztak létre az „amerikai kontinenstől az ázsiai sztyeppéig”.

„Ötleteket, technológiát, nyelvet, hiedelmeket és gyakorlatot exportáltak erre a hatalmas területre”

- mondta Soren Sindbaek, a dán Moesgaard Múzeum régésze.

Amellett, hogy brutális portyákat vezettek szerte Nyugat-Európában és rabszolga-kereskedelmet folytattak a mai Oroszország területétől a Közel-Keletig, megalapították Dublint, egyik elnevezésük emlékét a franciaországi Normadia őrzi, valamint segítettek létrehozni a Kijevi Nagyfejedelemséget. Ezek az eredmények csodálatot válthattak ki és versenyre ösztönöztek akkor is, amikor a vikingek kegyetlenségétől rettegett Európa.

Skóciában feltárt sírokba a holttestek mellé „kardokat és más viking emlékeket” temettek még azelőtt, hogy „a skandinávokkal keveredtek volna a génjeik” - közölték a tudósok, akik szerint a sírmellékletek a viking portyázások és fosztogatásokhoz képest a kulturális kapcsolatok más oldalára utalnak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!