hirdetés
hatalmas-meduza-1000x564.jpg

Ember nagyságú medúzát vettek videóra Anglia partjainál

Ilyen nagy méretű példányt ritkán lehet látni...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 15.


hirdetés

Hatalmas medúzát videóztak le Angliában, Cornwall partjainál.

Lizzie Daly biológus szombaton búvárkodott, amikor felfedezte, hogy a közelében úszik egy gyökérszájú medúza, de abból is egy igencsak nagy darab. A videó készítője szerint az állat akkora volt, mint egy ember - és ez a felvételen is jól látszik.

A gyökérszájú medúza a a Földközi-tengerben megtalálható legnagyobb medúzafaj. Akár egy méternél is nagyobbra nőhet, de az emberre ártalmatlan. Ha véletlenül nekiúszol a tengerben, nem lesz tőle semmi bajod az ijedtségen kívül.

A biológus a Wild Ocean Week kampány keretén belül merült le a víz alá, hogy dokumentálhassa a tengerben élő gazdag élővilágot. Az elején talán még ő sem gondolta, hogy egy ilyen méretes állattal találkozik majd odalent.

A videófelvételt a The Guardian YouTube-csatornáján tették közzé:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
anyuka.png

Túl rövidnek tartotta a ruháját a légitársaság, betakarózva kellett repülnie az anyának

Az American Airlines egyik gépén történt az eset. Az afroamerikai származású Latisha Rowe szerint egyértelműen a bőrszíne miatt került megalázó helyzetbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 14.Az American Airlines egyik gépéről leszállítottak egy rövidnadrágos, pánt nélküli felsőben lévő nőt, majd közölték vele: le kéne fednie valamivel a vállát és a karjait, különben nem utazhat.

Latisha Rowe a fiával utazott Kingstonból Miamiba, június 30-án. Már feljutottak a repülőre, amikor azonban a légitársaság egyik munkatársa azt kérte tőle, lépjen ki a gépből, hogy beszélhessenek. Ezután hangzott el a kérés, aminek a teljesítéséhez

egy plédet is adtak neki, hogy azzal takarja be magát.

A Houstonban háziorvosként dolgozó nő szerint egyértelmű, hogy afroamerikai származása miatt került megalázó helyzetbe. Később Twitteren is megosztotta a történetét, fotót is mellékelve a légitársaság által problémásnak ítélt ruháról.

Rowe elmondása szerint látott olyan fehér nőket, akik sokkal rövidebb ruhában szálltak gépre, de rájuk még csak megjegyzést sem tett senki.

Az is kiderült, hogy a

nyolcéves fiát annyira rosszul érintette az eset, hogy míg utaztak, végig pokróccal a fején ült, és sírt is.

Egyelőre még nem döntöttek arról, perre viszik-e az ügyet, az American Airlines mindenesetre már elnézést kért tőle és gyermekétől is. Közlésük szerint vizsgálatot indítanak, hogy tisztázhassák, mi történt. Az útiköltségüket is megtérítik ígéretük szerint, írja a CNN.

Az American Airlines már korábban is keveredett diszkriminációs botrányokba, ennek kiküszöbölésére 2017-ben kötelezték alkalmazottaikat, hogy érzékenyítő tanfolyamon vegyenek részt.


KÖVESS MINKET:hirdetés
vecen-uldogeles-vilagrekordja-jimmy-de-frenne-1000x563.jpg

7 napig akart a vécén ülni, hogy világrekord legyen, de 116 óra után feladta a küzdelmet

Hát elfáradt, na, van ilyen! Viszont híres lett a belga férfi. Mutatjuk a képeket és a videót.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 14.Furcsa vagy egyenesen idióta világrekordok és rekordkísérltek mindig is lesznek.

Az egyik legérdekesebb kísérletet nemrég egy belga férfi hajtotta végre:

majdnem öt napig ült egy vécécsészén, hogy világrekordot állítson fel.

48 éves Jimmy De Frenne eredetileg buszsofőr. Vállalkozott rá, hogy egy kávézóban felállított vécécsészén üljön 165 órán át, vagyis majdnem 7 napig. Óránként 5 percet kapott, hogy felálljon és mozogjon egy kicsit.

Az Oostendében található Filip's Place nevű hely végig nyitva volt, így beszélgetni tudott azokkal, akik odamentek hozzá.

Amikor megkérdezték Jimmytől, miért csinálja, azt válaszolta, hogy szereti, ha az emberek szórakoznak rajta, és azt is elárulta, hogy egy helyben üldögélni egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A kísérletre egyébként nem készült.

Végül "csak" 116 órát töltött a vécén ülve,

mert elfáradt, és megfájdult a lába.

A férfi szerint a Guinness-rekord-bizottság tudott a kísérletről, és jelen voltak a hitelesítésre felhatalmazott munkatársak is, a Guinness World Recordtól azonban egyelőre nem érkezett információ a kísérletről.

A videóhoz és a képekhez kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tori.jpg

Kellemetlen tortakatasztrófa: Moanát kérte a tortára, de a cukrász marihuánát értett

Az anyuka valószínűleg nem artikulált jól, vagy cukrász gondolta, hogy 25 évesen már illik kábítószert kérni a tortára egy mesehős helyett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 14.Sosem tudjuk meg, hogy úgy általában mi járhat egy olyan cukrásznak a fejében, aki valamiért úgy hallja, hogy a moanás torta marihuánás legyen, és miért veszi természetesnek, hogy egyesek kábítószerrel/haszonnövénnyel dekoráltatják süteményeiket. Márpedig a sztori valóban megesett, méghozzá valahol Georgia-ban.

Ő itt Moana: egy csodaszép, kreol bőrű Disney-főszereplő. Nem csoda, hogy rengeteg kislány őt kéri a születésnapi tortájára.

Így tett Kensli Davis is, aki bár 25 éves, mégis nagy rajongója a virtuális sztárnak. Édesanyja rendelt is neki egy Moana fényképével dekorált tortát, ám valószínűleg nem artikulált eléggé,

a cukrász ugyanis marihuánát értett, akiről nem tudni, miért nem kérdezett vissza a minimum furcsa megrendelés hallatán.

Ami ezek után lezajlott, már cukrászipari történelemkönyvekbe illő. A derék szakember elkészítette azt, amit szerinte kértek.

Ezt kapta a lány a születésnapjára:

(Mirror)


KÖVESS MINKET:
hirdetés
halas.png

Egyben nyelte le a cápát egy hatalmas hal - a zsákmánynak esélye sem volt

A támadó hal egy roncssügér volt, ez a faj legfeljebb 100 kilogrammosra és 75 centiméter hosszúra nőhet meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 15.Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet (NOAA) csapata Dél-Karolinánál figyelte meg, ahogy egy csapat mélytengeri cápa egy tetemből lakmározik – írja az IFLScience.

A jelenetet egy kivételes esemény zavarta meg, amikor egy hatalmas hal lecsapott az egyik cápára, és egyben el is nyelte.

A szakértők egy távirányítású merülő eszközzel örökítették meg a ritka jelenetet, 450 méteres mélységben. A támadó halról a portál azt írja: az egy roncssügér volt, ez a faj legfeljebb 100 kilogrammosra és 75 centiméter hosszúra nőhet meg, és akár 70 évig is él.

A tudósok szerint a cápák sok időt töltenek táplálék keresésével, és ritkán fordul elő, hogy csoportosan tűnnek elő. Ráadásul ritkán sikerül ehhez hasonló felvételeket készíteni az óceánok véres ragadozó halairól.

Itt látható a videó a hatalmas halról és a cápáról, akinek esélye sem volt:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x