hirdetés
kutya.jpg

Élve találtak meg egy kutyát a romok alatt a Dorian hurrikán után egy hónappal – Csodának nevezték el

Az állat teljesen lefogyott és nem tudott lábra állni, de a megmentőit farokcsóválással üdvözölte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.


hirdetés

Hihetetlen történetről számol be a CNN, miszerint egy hónappal azután, hogy a Dorian hurrikán elpusztította a Bahamák egy részét, a mentőegységek egy életben maradt kutyát találtak a romok alatt.

A Big Dog Ranch Rescue munkatársai pénteken bukkantak rá az állatra Marsh Harbourben, egy infravörös technikát használó drón segítségével. Szóvivőjük elmondta: a körülbelül egy éves kutya egy klímaberendezés és egyéb törmelékek alá szorult be és csak az esővíz tartotta életben.

Az állat teljesen lefogyott és nem tudott lábra állni, de a megmentőit farokcsóválással üdvözölte. A kutya most orvosi ellátást kap és amennyiben nem jelentkeznek érte a gazdái, örökbe lehet majd fogadni. Megmentőitől a Miracle, vagyis Csoda nevet kapta.

"A kutya a gyógyulást követően örökbefogadásra kész, kivéve persze, ha tulajdonosai előkerülnek"

- mondta Scott.

A Dorian hurrikán szeptember elején csapott le a Bahamákon, ahol tucatnyi embert ölt meg. A Big Dog Ranch Rescue eddig 139 kutyát mentett meg.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
zente.jpg

„Az orvoscsoport hozzáállása példás” – itt tart a kis Zente kezelése

Megvoltak az első vérvételek - innentől egy hónapon belül kell megkapnia a gyógyszert. Nagyon speciális kezelés következik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 05.Miután összegyűlt a 700 millió forint, amivel az SMA 1-es típusában szenvedő Zentének elkezdődhet a kezelése, és megkaphatja a világ legdrágább gyógyszerét, édesanyja leírta, hogy kezdődtek a vizsgálatok és az első lépések a gyógyulás felé vezető úton.

"Kedden Budapestre utaztunk az első érdemi tárgyalásra. Végigmentünk tematikusan az összes szálon. Van jó pár dolog aminek teljesülnie kell a magyarországi kezeléshez. Ilyen pl. az OGYÉI engedély, a Hungaropharma tevékeny részvétele ami által a gyakorlatban is ide kerül a Zolgensma, mely rendkívül kényes gyógyszer. Szállítani csak -70 fokon lehet. Aztán sok sok szerződés és jogi nyilatkozat melyeknek kidolgozása szintén folyamatban van. Az általunk felkért orvoscsoport hozzáállása példás! Kizárólag a fent leírt procedúrák függvénye a hazai kezelés. Csak ezért nem mondhatja még ki senki, hogy igen ők fogják beadni a Zolgensmát. Rajtuk ez már nem fog múlni" - írta a Facebook-csoportban az édesanya.

Lapozz a teljes Facebook-posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
xfaktor-35evutan.jpg

35 év után az X-Faktorban találkozott újra testvérével a 70 éves Antal bácsi

Ennél meghatóbb jelenetet nehezen lehetett volna összehozni...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 06.A 70 éves Balogh Antal Géza már csak megkapó személyiségének hála is a nézők szívébe zárhatná magát, ám a szombaton indult 9. széria versenyzője produkcióját is lelkesen fogadták.

Márpedig ő elsősorban egy szívszorító családi dráma feloldása reményében érkezett.

"Azért jöttem ide – tudom, hogy nem nyerem meg, énekelni nem tudok, gitározni nem tudok –, mert komoly oka van"

– kezdte a férfi, aki saját elmondása szerint 14 évesen vette először kezébe a gitárját, de 40 évre szögre is akasztotta azt. Az elmúlt tíz évben tanult meg rajta játszani és azóta nincs olyan nap, hogy ne venné elő.

Most azonban eltűnt testvére miatt lépett az X-Faktor színpadára.

"Van egy öcsém. Kettő volt, az egyik elment tavaly előtt, és a kisebbik öcsémet 35 éve nem láttam. Elég szűk anyagi körülmények között élt, és kért tőlem ötezer forintot kölcsön, mondta, hogy három hónap múlva visszahozza. Ez volt 35 éve, és a kis hülye lehet, nem mer jönni, de engem nem érdekel a pénz. Nem tudom, hol van. Kerestem Hernádon, mindenhol"

– árulta el Antal bácsi, majd belekezdett Bródy János Filléres emlékeim című számába, a stúdióban pedig a légy zümmögését is hallani lehetett a feszült figyelemtől. A produkció végén sokan állva tapsoltak.

ByeAlex szerint az eddigi mezőnyből ez az előadás kötötte le a legjobban, Puskás Peti pedig úgy összegezte a hallottakat, hogy "3 percben hallottuk 70 év bölcsességét".

Valamennyi meghatódott zsűritag igennel szavazott, de az igazán meghatározó pillanatok csak ezután következtek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
walk-2635038_960_720.jpg

Két barátja lett öngyilkos, 1600 kilométert sétált a fiatal nő, hogy így mentsen meg másokat ugyanettől

Szerinte a legfontosabb, hogy a rossz lelkiállapotban levők ne érezzék egyedül magukat.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. október 06.Sophia Badger Londonból Rómába sétál, miután két barátja is öngyilkos lett. A fiatal nő tehetetlenségében úgy döntött: előnyt próbál kovácsolni a tragédiákból azzal, hogy akciójával felhívja a figyelmet a mentális betegségekre.

A brit Metro azt írja: a nőt sokkolta barátai halálhíre, és azon tűnődött, vajon lehetett volna kicsit gyakrabban kapcsolatba lépni velük, és rendelkezésükre állt-e, amikor szükségük lett volna a barátságára.

"Elvesztésük hihetetlenül tragikus volt számomra"

- mondja a nő.

"Az öngyilkosság nagyon bonyolult gyászformát hoz magával. Nem igazán akarod elhinni, és küzdesz, hogy megértsd őket valahogy. Az elmúlt év napról napra hihetetlenül nagy kihívást jelentett számukra" - mondta a nő.

Sophia a lapnak elmondta: a tragédia után arra gondolt, valami pozitív dolgot kell tennie.

"Arra gondoltam, tennem kell valamit a mentális egészség tudatosítása érdekében, és pénzt kell szereznem mentálhigiénés jótékonysági tevékenységekre. Úgy döntöttem, hogy Rómába megyek, a Via Francigena nevű középkori zarándokút mentén, amelyről néhány évvel ezelőtt olvastam" - mondta a nő.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
cegled.jpg

Saját halottjának tekinti a képzőhely és az iskola a szakmai gyakorlat közben meghalt diákot

A hírt mindenki megrendüléssel fogadta.
MTI - szmo.hu
2019. október 04.Saját halottjának tekinti a gyakorlati képzőhely és a Ceglédi Szakképzési Centrum a Nagykátán szakmai gyakorlat közben halálos balesetet szenvedő gépi forgácsoló tanulót - közölte a centrum kancellárja.

Ferenczi Norbert azt írta, hogy a Nagykátai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a szerdán történteket. Az intézmény a vizsgálatban nem érintett, mert a tragédia egy külső - vállalkozás formájában működő - képzőhelyen történt.

A hírt megrendüléssel fogadta a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, az intézmény vezetése, pedagógusai és pszichológusai osztoznak a szülők fájdalmában, és mindent elkövetnek, hogy az iskolatársak feldolgozzák a gyászukat

- fogalmazott az intézmény kancellárja.

A Pest Megyei Kormányhivatal az MTI megkeresésére azt válaszolta, hogy a rendőrségtől érkezett jelzés után a kormányhivatal munkavédelmi munkatársai azonnal a helyszínre indultak az eset kivizsgálására. A vizsgálat folyamatban van, ha munkavédelmi hiányosságot tárnak fel, megindítják az eljárást és megteszik a szükséges intézkedéseket - tették hozzá.

A baleset - sajtóinformációk szerint - a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben történt. A fiú egy CNC gépen (komputer által vezérelt szerszámgépen) dolgozott, amikor végzetesen megsérült.

Az atv.hu csütörtökön azt írta: úgy tudják, egy hatalmas ütés érte a fiú testét. Valami kirepülhetett a gépből. Rohamkocsi és helikopter is érkezett az üzemhez, a mentősök hosszan küzdöttek a fiú életéért, de nem tudták újraéleszteni.

Fotó illusztráció, forrása: Google Maps


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x