hirdetés
mallorca-pixa.jpg

Eltűnt egy magyar testvérpár Spanyolországban, ahol sorra szedi áldozatait az özönvízszerű esőzés

Egy 30 éves magyar nőt és 18 éves öccsét keresik a hatóságok a helyi sajtó szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 26.


hirdetés

Egy magyar testvérpárt is keresnek a hatóságok Mallorcán, ahol napok óta hatalmas viharok és árvizek pusztítanak - írja a Daily Mail.

Az özönvízszerű esőzés miatt kialakult áradások sorra szedik áldozataikat. Eddig egy 75 éves és egy 73 éves férfi testét találták meg még hét elején.

A helyi hatóságok négy eltűnt embert keresnek, köztük egy idős asszonyt és középkorú fiát, akiknek bungalójába tört be a víz éjszaka Vilaverd településen. Két másik embert pedig autójával együtt sodort el egy hirtelen megáradt folyó Espluga de Francolíban, ahol két híd és két vendéglátóhely is összedőlt. A gépkocsit később üresen találták meg a folyóban.

Az eltűntek között van egy magyar testvérpár is a helyi sajtó szerint. Egy 30 éves magyar nőnek és 18 éves öccsének Mallorca keleti részén veszett nyoma- Úgy tudni, Cala d'Or üdülőhelyen egy hotelben szálltak meg.

Egy szemtanú állítólag látta, ahogy két embert a tengerbe sodortak a hullámok a sziget azon részén, ezért megindult utánuk a keresés.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
109409481_essex-lorry-comp.jpg

„Haldoklom, nem kapok levegőt” – búcsú SMS-eket küldtek családjuknak a halálkamion áldozatai

A legfrissebb hírek szerint vietnámiak is utazhattak a teherautó hűtőkocsijában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 26.Most már úgy gondolják, hogy nem csak kínaiakat, hanem vietnamiakat is szállított az essexi "halálkamion" - számolt be a BBC.

A hatóságok szerint az is elképzelhető, hogy a vietnami állampolgárok hamis kínai útlevéllel utaztak.

A feltételezett utasok családtagjai több kétségbeesett búcsú SMS-t is kaptak.

Amint arról beszámoltunk, az angliai Essexben 31 férfi és 8 nő holttestét találták meg egy bolgár rendszámú kamion hűtőkocsijában.

A kamion sofőrjét, egy 25 éves észak-ír férfit október 23-án, szerdán őrizetbe vették, gyilkossággal gyanúsítják, kihallgatása még mindig folyamatban van.

Rajta kívül három másik gyanúsítottak is letartóztattak.

Egy 45 éves férfit a London–Stansted repülőtéren fogtak el, őt és egy warringtoni párt gyilkossággal és embercsempészettel vádolnak.

Jelenleg úgy gondolják, hogy az áldozatok közül többen Vietnamból származtak, annak ellenére, hogy, az essex-i rendőrség eredetileg azt állította, hogy valamennyien kínai állampolgárok voltak.

A családok, amelyek attól félnek, hogy rokonuk a kamionban utazott, kapcsolatba léptek a BBC-vel. Úgy tudják, legalább hat érintett családról lehet szó.

Illetve a VietHome nemű szervezet, amely az Egyesült Királyságban a vietnami közösségét képviseli, azt mondta, hogy az eset óta közel 20 eltűnt emberről kaptak fotókat.

A csoport szerint szerdán kezdtek jelentéseket kapni a 15 és 45 év közötti eltűntekről.

A BBC beszélt a 26 éves Pham Thi Tra My testvérével, akiről azóta nem hallottak, mióta kedden küldött egy SMS-t, amiben az állt, hogy nem tud lélegezni, illetve azóta nem lépett be a közösségi oldalára sem.

Az utolsó üzenet, amelyet a lány küldött, brit idő szerint kedden 22.30-kor érkezett, négy órával azelőtt, hogy a holttesteket felfedezték.

"Nagyon-nagyon sajnálom, anya és apa, hogy idegen földre tett utazásom kudarcot vallott."

"Haldoklom, nem kapok levegőt. Nagyon szeretlek titeket, anya és apa. Sajnálom, anyám"

- áll az üzenetekben, melyeket a család kapott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
siklok-hazban-baranya-1000x542.jpg

Ellepték a hüllők egy baranyai család házát: csak a konyhaszekrények mögött 15 is megbújt

Both Zoltán vadállatbefogó azonnal a helyszínre indult. Utólag elmondta, hogy ennyi siklóval egy helyen még ő sem találkozott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 26.Mindenhonnan csúszómászók jöttek elő a lakásból, ezért kérte segítséget egy kétségbe esett asszony Both Zoltántól. A férfi az egyetlen, aki Magyarországon veszélyeshüllő-befogással foglalkozik. A nő elmondta, hogy irtózik a kígyóktól és siklóktól is, a lakásában pedig még a konyhaszekrény alól is jöttek elő állatok.

"Megbeszéltem vele egy időpontot, amikor el tudtam utazni hozzá.

Több mint 300 kilométert kocsiztam Vásárosbécre"

– mondta a Bama.hunak a Both Zoltán.

A ház, ahol a siklókat be kellett fogni, egy erdő szélén álló vályogépület. Azt már odaérkezésekor látta, hogy nagyon sok levedlett siklóbőr hever a ház körül.

Azt feltételezte, hogy egy sikló még a nyáron vert tanyát a házban, ott rakta le a tojásait, majd a kis hüllők a nyár végén előbújtak, levedlettek és végül téli szállást kezdtek keresni maguknak.

"Ennyi siklóval még nem találkoztam pályám során. A hűtőszekrény és a konyhaszekrény mögött 15-16-ot fogtam be, és mint megtudtam, egy nappal a megérkezésem előtt közel ugyanennyit sepregettek ki a házból"

- mesélte a szakember.

A háziasszony nagyon hálás volt, mint mondta, "soha nem várt még így férfit".

A szakszerű befogás után az állatokat Zoltán egy erdős területen engedte szabadon, így még el tudnak helyezkedni a téli pihenésre.

A siklóktól nem kell félni - mondta a szakember. Emberre ártalmatlanok. Valószínűleg a nyárias ősz miatt voltak még aktívak a hüllők, melyek nálunk védettek, az erdei sikló eszmei értéke 50 ezer forint.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
terhes.jpg

„Kaptunk négy kis csodát” – megszólalt a Debrecenben született négyes ikrek édesapja

„Több gyereket szerettünk volna, az élet pedig végül egy csomagban adta meg azt, amire mindig is vágytunk” – mondta a büszke édesapa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 26.Mint azt megírtuk, négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

Az intézmény közlése szerint a gyermekek mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében születtek meg, csütörtök este - írta az MTI.

A 26 éves, Békés megyében élő édesanya 4 hete feküdt a klinikán. A szülés spontán indult meg, a magzatokat császármetszéssel segítették világra. Az újszülötteket Sápy Tamás adjunktus és Lampé Rudolf, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója segítette világra.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek. Az anya és az újszülöttek jól vannak, várhatóan néhány héten belül már elhagyhatják a klinikát.

A négy pici - Anita, Anna, Panna és Richárd - édesapja, a 33 éves Nagy Richárd a Blikknek elmondta, hogy fel voltak készülve az ikerterhességre, mert a picik mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Az viszont őket is meglepte, hogy négy babájuk is lesz.

"Természetesen először megdöbbentünk, nem így terveztük a családalapítást. Az viszont tagadhatatlan, hogy több gyereket szerettünk volna, az élet pedig végül egy csomagban adta meg azt, amire mindig is vágytunk"

- mondta.

Az édesanya jól viselte a terhességet, és mikor elérték a 32. hetet, egyre gyakoribbak lettek a fájások, így sejtették, hogy hamarosan közeledik a szülés ideje. Minden rendben zajlott, de mivel a kicsik koraszülöttek, ezért intenzív osztályon vannak.

"Bízunk benne, hamarosan a kezünkben tarthatjuk őket, de addig is folyamatosan beszélünk hozzájuk, reméljük, így érzik és hallják, hogy velük vagyunk. Ha kiengedik őket, természetesen képet is mutatunk majd rólunk"

– ígérte Richárd, aki elárulta, hogy rengeteg felkészítő könyvet olvasott, de úgy érzi mégis, hogy nem lehet igazán felkészülni arra, hogy valaki szülővé váljon.

"Szuper érzés édesapának lenni, és rettentően büszke vagyok a feleségemre, aki elképesztően küzdött mindvégig. Kimerült, de velem együtt boldog, hiszen kaptunk négy kis csodát"

– mondta.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szmog.jpg

Három magyar városban veszélyes, négyben egészségtelen a levegő minősége – mutatjuk, kik az érintettek

Ezeken a településeken még az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek.
MTI - szmo.hu
2019. október 26.Számos településen továbbra is magas a légszennyezettség a Nemzeti Népegészségügyi Központ szombati adatai szerint.

A szervezet Facebook-oldalán azt közölte:

Kecskeméten, Nyíregyházán és Szegeden veszélyes a levegőminőség.

Négy településen egészségtelen: Debrecenben, Dunaújvárosban, Oszláron és Szolnokon,

míg további tizenhét településen kifogásolt a levegőminőség.

A veszélyes levegőminőségű városokban még az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek - emelték ki. Azt javasolták, hogy az érintett térségekben élők lehetőleg töltsenek kevesebb időt a szabadban.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!