Eltűnt a génmódosított gyermekek születését világgá kürtölő kínai tudós
Nem lehet tudni, hol van a kínai kutató, aki múlt szerdán jelentette be génmódosított gyermekek születését.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 03.


Hi Csian-küi Hongkongban, az emberi genóma-módosítással foglalkozó második nemzetközi csúcstalálkozón tette egyszerre szenzációt, aggodalmat és felháborodást keltő bejelentését. Egyes helyi lapok úgy tudják, hogy ezt követően a tudóst a sencseni egyetem elnökének utasítására visszavitték a városba, majd miután hat óra hosszat tárgyaltak a kutatásról, Hit házi őrizetbe helyezték és jelenleg az egyetem épületeit biztonsági emberek veszik körül. A South China Morning Post című lap szerint ezeket az értesüléseket az egyetem cáfolta, de bővebb információval nem szolgált – írta a Daily Mail.

Hi egy YouTube-videóban jelentette be, hogy világra jött két kislány, akiknek embrióján sikeres génmódosítást hajtottak végre. A beavatkozást azzal indokolta, hogy ezáltal ellenállóbbak lesznek a HIV-vírusnak, amelynek éppen az apjuk is hordozója.

Hit, akit máris elneveztek „a kínai Frankensteinnek”, a nemzetközi orvosközösség felelőtlenséggel vádolta, és elítélték kínai hivatalos egészségügyi illetékesek is, akik állítólag semmit sem tudtak a kísérletről és most vizsgálatot indítanak ellene, a további kutatás tilalma mellett.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x