hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
'Elsodort mint egy bábut' - hét embert gázolt el egy kanyarból kisodródó autó
A közmunkások az árokban dolgoztak, esélyük sem volt a menekülésre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Esélyük sem volt elugrani, pillanatok alatt történt minden - ezt mondta az RTL Híradóknak az a férfi, akit munkatársaival szerda délután gázolt el egy autó Papon. Hét közmunkás dolgozott az út menti árokban, amikor a kocsi közéjük vágódott. Annyit láttak, hogy az autó megcsúszott, el kezdett pörögni, majd sodródni. A férfit nagyon megviselte a dolog. Szörnyű látvány volt - mondta.

Ketten súlyos, életveszélyes állapotban kerültek kórházba. A Híradó úgy tudja, hogy intenzív osztályon ápolják őket.

Egy közeli lakó is hallotta a csattanást, és kisietett az utcára. Mindenki feküdt, mint egy csatatéren - mondta az asszony.

A sofőr feltehetően túl gyorsan hajtott, nem tudta bevenni a kanyart. A rendőrség vizsgálja az esetet.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

"A legutolsó lépés" – világszerte téma a Fidesz felfüggesztése a sajtóban és a közösségi oldalakon
A BBC, az Economist és a New York Times is beszámolt a tegnapi döntésről. Fontos politikusok is kommentálták a hírt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Mint megírtuk, március 20-án elsöprő többséggel, 190 igen és 3 nem szavazattal szavaztak a néppárti képviselők arra a javaslatra, amely tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, ennek idejére pedig a Fidesz önként felfüggeszti a tagsággal járó jogait az európai pártszövetségben.

A hírre a világsajtóban és a közösségi oldalakon is reagáltak újságírók és politikusok egyaránt.

A BBC a háttérret is bemutató, a helyzetet elemző anyagot jelentetett meg az EPP határozatáról, és arról, hogy ez a döntés mivel jár a Fidesznél, illetve a Néppártnál. Azt írják, annak ellenére, hogy Orbán Viktor a szavazás után azt mondta, "közös döntés" született, az, hogy a magyar kormánypárt határozatlan ideig nem vehet részt az Néppárt ülésein, nem szavazhat, és nem jelölheti posztokra az embereit, világos tény és ezek a rendelkezések azonnal életbe léptek.

Manfred Weber is tweetelt a tegnapi döntésről. Többek közt azt írta a közösségi oldalon, hogy az EPP elfogadta a Fidesz felfüggesztését, ez szükséges lépés volt, és hogy az értékeik nem képezhetik tárgyalás alapját.

Az Economist szerint ez a legutolsó lépés volt egy sor, az illiberális módon viselkedő Fidesszel szembeni nem megfelelő válasz után.

A La Repubblica úgy fogalmaz, hogy a felfüggesztéssel kompromisszumot kötött az EPP.

A The New York Times azt írta, hogy az EU vezető koalíciója felfüggeszti Magyarország autokratikus vezetőjének pártját. Szerintük ezek a történések veszélybe sodorják az Orbán Viktort eddig védő szövetséget. Orbán Viktor szinte minden, a hatalmát korlátozó féket lebontott már, puha diktatúrát vezetett be kormányzása alatt, és nem avatkoztak be az európai döntéshozók. Szerintük a Fidesznek kulcsszerepe van a pártcsaládban, ezért élvez védelmet.

"A német Süddeutsche Zeitung, amely szintén beszámol a Fidesz felfüggesztéséről és a "bölcsek tanácsának" felállításáról, kommentárt is fűzött a döntéshez. A véleménycikk szerint a Néppárt ugyan túl későn tisztázta a kapcsolatát a Fidesszel, de a sok rossz lehetőség közül a legjobbat szavazták meg az EPP-ben, s a döntés elsősorban a pártcsalád elnökét, Manfred Webert erősíti. Hiszen ki bízna meg abban, hogy megvédi majd Európa legjobb érdekeit Donald Trumppal szemben az Európai Bizottság elnökeként, ha kikerülné a döntéshozatalt kényelmetlen kérdésekről?" - írja a hvg.hu.

Guy Verhofstadt, aki rendszeresen bírálta az Orbán-kormány munkáját és döntéseit, és aki emiatt a kormány által megrendelt plakátokon is szerepelt, egy mémet posztolt Twitteren a Néppárt, és a szerinte az olasz szélsőségesek felé kacsintgató Fideszről. Azt a flörtölős mémpárt használta, akik legutóbb a babaváró hitelt népszerűsítő magyar plakátokon szerepeltek.


KÖVESS MINKET:Egyre több holttest bukkan elő a Mount Everesten a klímaváltozás és a gleccserek olvadása miatt
A gond az, hogy nem könnyű lehozni onnan a holttesteket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Növekszik az olvadáskor előbukkanó holttestek száma a Mount Everesten - vagyis a Csomolungmán, és a hegymászók aggódnak emiatt - írja a BBC.

A csúcs első meghódítása óta majdnem 300 hegymászó lelte halálát a hegycsúcson. Nagy részüket (a BBc szerint az elhunytak kétharmadát) még mindig hó és jég borítja.

Csakhogy azzal együtt, hogy melegszik a Földön az éves átlaghőmérséklet, a jégtakarók is olvadnak, nem csak az Északi-sarkon vagy Grönlandon, hanem a Himaláján is, a gleccserek pedig visszahúzódnak,

az olvadás miatt egyre több holttest kerül elő.

A testeket a tavaszi hegymászó szezon kezdetén az északi, kínai oldalon elszállítják. Ang Tshering Sherpa, a Nepáli Hegymászó Egyesület korábbi elnöke azt mondja, hogy az elmúlt években elhuny hegymászók közül néhánynak a testét már lehozták, ám most a korábban meghalt hegymászók holtteste bukkan fel.

Mint arról a cikk beszámol, szinte horrorfilmbe illő, hogy az utóbbi időben az elhunytak egyes testrészei kerülnek elő az alaptáborok környékén. Például az 1-es tábornál 2017-ben egy halott hegymászó keze került elő, a Khumbi gleccser felszínén pedig egy holttest. Ezen kívül több holttest is felbukkant a négyes tábor környékén, a Déli-nyeregnél.

A Himaláján elhunyt hegymászók között magyarok is vannak. Mint ismeretes, Erőss Zsolt és Kiss Péter is itt lelte halálát. 2013. május 20-án a két magyar hegymászó elérte a Kancsendzönga csúcsát, azonban a feljutás túl sok időt (közel 24 órát) és energiát vett igénybe, és a két hegymászó nem tudott visszaereszkedni a 4. táborba. A csúcs közelében, komoly védőfelszerelés nélkül eltöltött 2 nap után – az expedíció vezetője és több más hegymászó egybehangzó állítása szerint – már bizonyosnak volt tekinthető, hogy a két hegymászó nincs életben. Miután az expedíció vezetésének nem sikerült megtalálni őket, eltűntnek nyilvánították Erőss Zsoltot és Kiss Pétert is. 2018-ban emléktáblát állítottak a Kancsendzönga alaptáborában a tiszteletükre.


KÖVESS MINKET:
Eltemették a brutálisan megölt szekszárdi kislányt, kedvenc játékait is mellé helyezték
Több százan vettek részt a ceremónián.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Múlt héten brutális gyermekgyilkosság történt Szekszárdon: az 5 éves Leonettát halálra verte 19 éves unokatestvére, majd ruhájától megfosztva a pataknál hagyta.

A Blikk információi szerint a kislányt szerda délután temették, koporsója mellé személyes tárgyakat, kedvenc játékait és aprópénzt szórtak a hozzátartozók. A szertartáson több százan vettek részt.


KÖVESS MINKET:
Bajban a legnagyobb hazai magánnyugdíjpénztár - már csak 10 napjuk van, hogy elkerüljék a végelszámolást
Ha nem érik el a megszabott hetven százalékos befizetési arányt, akkor elindulhat az eljárás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Még tíz napja van az eddig még nem fizető tagoknak, hogy a szabályzat szerinti tagdíj összeget befizessék a Horizont Magánnyugdíjpénztár részére, és elérjék a legalább hetven százalékos befizetési arányt. Ha ez nem történik meg, akkor a szabályok értelmében elindulhat a végelszámolásuk.

A Horizontra is vonatkozik, hogy

el kell érniük, hogy a rendszeresen tagdíjat fizetők aránya 70 százalék fölött legyen. Ha nem tudják ezt produkálni, akkor a Magyar Nemzeti Bank elindíthatja a végelszámolást.

A jelenleg legnagyobb magyar magánnyugdíjpénztárnál ez most 63 százalék - derült ki a Facebook-bejegyzésükből.

Ha az eljárás elindulna, akkor az MNB még vizsgálja, hogy az előző hónapokban milyen volt az arány. A végelszámolás akkor lép csak életbe, ha két egymást követő hónap után az előző fél év átlagában nem volt meg az elvárt 70 százalék.

Az 56 ezres magánnyugdíjpénztári létszámból a Horizont 36 ezres tagsággal rendelkezik, és 158 milliárd forint van a számláján.

Ha megszűnne, akkor a tagok a saját megtakarításukat vagy átviszik egy másik magánnyugdíjpénztárba, vagy az állam kapja meg. Azt nem tudni, hogy a járadékot kérők mit tehetnek, mert más pénztáraknál nincs ilyen szolgáltatás - írta a Napi.hu.

A többi pénztár már elérte a kívánt százalékot, így a Budapest Magánnyugdíjpénztár és az MKB, valamint a Szövetség is elérte az idei elvárást.

A Horizont tagjainak az éves tagdíja 2400 forint, a működési támogatás pedig 9600 forint. Ez utóbbit a tagok 52 százaléka fizette már meg.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x