Élőlánccal tiltakoznak egy ferencvárosi gyerekes család kilakoltatása ellen
A Város Mindenkié csoport petícióval és csoportos akcióval szeretne véget vetni a gyerekes családok kilakoltatásának.
Fotók: A Város Mindenkié Facebook/Faragó Renáta, Papp Dóra - szmo.hu
2018. szeptember 19.


Jelentős lakbértartoztásuk miatt ki akarnak lakoltatni egy gyerekes családot Ferencvárosban, akik már 20 éve élnek a 29 négyzetméteres, penészes lakóházban.

Az ott lakó az önkormányzat felé tartozik jelentősebb összeggel, amit részben a válása, részben pedig a betegsége miatti munkanélkülisége miatt nem tud törleszteni.

Így több mint másfél millió forint adósság halmozódott fel, amire érvényes részletfizetési szerződése van, az önkormányzat mégis lakáskiürítési eljárást indított a lakókkal szemben.

A család csak múlt vasárnap értesült a kilakoltatásról, ami szerdán, azaz ma lesz. Ezt még úgy sem függesztik fel, hogy a család rokonok, illetve egy alapítvány segítségével félmillió forintot egyösszegben ki tudna fizetni a tartozásból.

A Város Mindenki csoport egy petícióval akarja elfogadtatni azt az év elején már benyújtott törvénymódosítási javaslatot, hogy egyetlen gyerekes család se kerüljün ily módon utcára.

A csoport és támogatói szerdára egy élőlánc-akciót is hirdettek a ferencvárosi család lakóházánál, ahol az önkormányzat döntésére várnak, hogy felfüggesztik-e a család kilakoltatását.

Kollégánk a helyszínen van, elmondása szerint rendőrök állnak a lakóház bejáratánál, akik nem engednek be senkit, aki pedig egyszer kijött, az nem mehet vissza.

A Város Mindenkié

‼️A ferencvárosi család és az élőlánc tagjai az önkormányzat döntésére várnak, hogy felfüggesztik-e a kilakoltatást. Ez akár órákig is eltarthat. Bár minden jelenlévő nagyon bizakodó, ideértve az...


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x