hirdetés
Előkerült 11 másodpercnyi sosem látott Beatles-kliprészlet
Az 1966-os Top of the Pops műsor élőfelvételén készítette egy család a mozgóképet
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 09.


hirdetés

Ritka Beatles ereklye bukkant fel, amikor egy mexikói gyűjtő jelentkezett a birminghami Kaleidoscope nevű, elveszett tévéfelvételeket gyűjtő szervezetnél.

Egy felvétel volt nála, amin 11 másodpercnyi, eddig sosem látott Beatles-kliprészlet látható, hang nélkül.

Íme a felvétel:

A BBC azt írja: az 1966-os Top of the Pops műsor élőfelvételén készítette egy család a mozgóképet. A műsort akkor nem rögzítették.

A Beatles egyébként az utolsó koncertjét 1969. január 30-án Londonban adta, és akik látták, aligha gondolták volna, duplán történelmi pillanat részesei voltak. Nagy megdöbbenéssel tapasztalták, hogy a háztetőn játszó kvartett a Beatles, amely két és fél év után így lépett újra a nyilvánosság elé, azt azonban tán még maguk a zenészek sem sejtették, hogy utoljára.

A fiúk saját döntésükkkel két és fél évvel korábban, az 1966. augusztus 29-én San Franciscóban, a Candlestick Parkban tartott koncertjükkel búcsút mondtak a színpadnak.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Egy nap alatt 56 milliószor nézték meg: ez a dal lehet a következő Gangnam Style
A Blackpink nevű formáció Kill This Love című száma villámgyorsan letarolta a YouTube-toplistát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 08.A Blackpink nevű dél-koreai popcsapat legújabb dala, a Kill This Love a Youtube-on mindössze egyetlen nap alatt több mint 56 milliós nézettséget produkált, írja az Index. 4 nap leforgása alatt már 126 607 250 megtekintést mutat a számláló (április 8-án, negyed 6 körül), és a szám egyre csak növekszik.

Az elképesztő adat egyben rekord is: a klippel sikerült túlszárnyalni a Gangnam Style-ból ismert Psy nevű előadó Gentleman című számát.

A Blackpink 2016-ban alakult, tehát még csak a harmadik évét tapossa K-pop együttesként. Ahhoz képest elég nagyot robbantottak ezzel a nótával:

A BBC gyűjtése szerint 24 óra leforgása alatt a következő dalok klipjeit nézték meg eddig a legtöbben, persze az említett Kill This Love után:

Ariana Grande - Thank U, Next: 55,4 millió

BTS - IDOL Official, 45,9 millió

Taylor Swift - Look What You Made Me Do: 43,2 milló

Eminem - Killshot: 38,1 millió


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kautzky Armand az Anyám tyúkját szavalja, miközben a háta mögött bekúszik Alien
Így ünnepelte a költészet napját a TV2.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 11.Rendkívüli produkcióval készült a TV2 Csoport a költészet napjára. A Moziverzum filmcsatorna stábja úgy döntött, hogy verseket és filmajánlókat párosítanak, és míg Kautzky Armand a legszebb költeményeket szavalja, a háttérben lejátsszák az előzeteseket.

A roppant kreatív ötlet igencsak mókás végeredményt szült. Petőfi Anyám tyúkja alatt Alien tűnik fel a háttérben, Arany Toldija alatt - a pásztortüzes hasonlattal párhuzamban - Hellboy gyújt lángra embereket, Tóth Árpád Pompázó, lusta édes alkonyatánál pedig egy Tarantino-remek képsorait láthatjuk.

A felvételek magukért beszélnek:

A rítus

Hellboy II. - Az Aranyhadsereg

Tapló Télapó 2.

Zoolander 2.

Alien

Alkonyattól pirkadatig


KÖVESS MINKET:
hirdetés
VIDEÓ: Rabok szavalnak a börtönben a magyar költészet napján
Hét elítélt mondta el József Attila 'A hetedik' című költeményét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 11.Nagyon ritkán pillanthatunk be azok életébe, akik valami miatt büntetés-végrehajtási intézményben vannak.

És azt sem tudjuk, mit éreznek, hogyan keresnek kapaszkodókat, hogy próbálnak változni és az életükön változtatni.

Kevesen tudják, hogy az elítéltek között vannak, akik szavalnak, színészettel, költészettel foglalkoznak.

A magyar költészet napjának tiszteletére négy büntetés-végrehajtási intézetből hét elítélt szavalta el József Attila A hetedik című költeményét.

A szavalók között vannak

a Tököli Országos Bv. Intézet elítéltjei is, akik tavaly megnyerték III. Országos Börtönszínház Találkozót.

A szavalatról videó is készült, amit a BV a honlapján tett közzé.

A videóhoz és a folytatáshoz, kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Magyarul szavalja kedvenc költőnője versét a brit nagykövet
Iain Lindsay Nemes Nagy Ágnes Iskola című művét adta elő a költészet napja alkalmából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 11.Amióta Iain Lindsay a magyarországi brit nagykövet, lelkesen igyekszik megtanulni magyarul, mostanra pedig már elég jól is megy neki. Mindig hangoztatja, hogy szereti a magyar verseket, a költészet napján pedig rendszeresen elszaval egy költeményt. Tavaly például József Attila Óda című versét adta elő a budapesti József Attila Emlékhelyen, két évvel ezelőtt pedig Juhász Gyula Milyen volt... című költeményét szavalta el.

UK in Hungary

Lindsay nagykövet a magyar költészet napját idén a budapesti József Attila Emlékhelyen ünnepli. Hallgassátok meg élőben rövid beszédét és egy részletet az Óda című versből amit a kultúra napján...

Idén a március 15-i ünnepen is versmondással emlékezett meg a forradalom hőseiről. Ráadásul az egyik legnagyobb magyar költeményt, Petőfi Sándor Nemzeti dalát adta elő, az erről készült videót pedig közösségi oldalain is megosztotta.

Nagyon szeretem a verseket, a Nemzeti dalban pedig különösen tetszik, hogy igazán hazafias! Nekünk skótoknak is van egy Petőfink, Robert Burns, de most szóljon ez a vers Petőfi Sándor tiszteletére. Én így emlékezem Veletek március 15-ére. ????. I love poetry and I am fascinated at how patriotic Nemzeti Dal is. We Scots have our Petőfi, Robert Burns, so let me recite this poem in honour of Sándor Petőfi and 15 March. #mik #hungary #ikozosseg #magyarinsta #ikozosseghungary #instahun #igershungary #magyarig #ig_hungary #budapest #videoftheday #mindekozben #marcius15 #március15 #marcius15?? #nemzetiunnep #nemzetiünnep #nemzetidal #talpramagyar #magyar #petofi #pilvaker

706 Likes, 48 Comments - Lindsay Nagykövet (@ambassadorlindsay) on Instagram: "Nagyon szeretem a verseket, a Nemzeti dalban pedig különösen tetszik, hogy igazán hazafias! Nekünk..."

A brit nagykövet az idei költészet napján is folytatta a hagyományát, és ezúttal is videóra vette a szavalását.

Ha kíváncsi vagy a videóra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x