hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Élőben közvetítették a Facebookon a terrortámadást, nem tudták időben megszakítani
A pénteki új-zélandi terrortámadásról 17 perc élő videó került fel a közösségi oldalakra, amiket máris sokan támadnak emiatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 15.


hirdetés

Helyi idő szerint péntek délután két mecsetben összesen 49 embert öltek meg Új-Zélandon. A rendőrség négy támadót fogott el, és azt mondják, egyértelműen terrortámadás történt.

A támadás előtt több közösségi oldalra is kikerült az a link, amin később élőben közvetítették a mészárlást. Az egyik támadó a sisakkamerája képét osztotta meg.

A felvétel a kocsijában kezdődött, ahol a visszapillantó tükörben az arcát is látni lehetett. "Kezdődjön a buli!" - ezt kiáltotta a merénylő az elején, hozzátéve, "ne felejtsetek el feliratkozni Pewdiepie-ra", aki egy videojátékokkal foglalkozó Youtube-sztár. Majd az látszott, ahogy gyalog közelít az egyik mecset felé. Ezután tüzet nyit az ott imádkozókra.

A videón az is rajta van, ahogy kilép a mecsetből, és az utcán is tüzelni kezd, majd újra visszamegy. Módszeresen lő az emberekre, akik közül sokan már mozdulatlanul fekszenek. Ezután beül a kocsijába és elhajt. "Annyi célpont, hogy nem volt időm célozni" - mondja.

VIDEÓ: az ABC beszámolója a támadásról

A közösségi oldalak az elmúlt másfél évben sokat tettek azért, hogy megakadályozzák a szélsőséges tartalmak terjedését a felületeiken. Ez azonban a mostani esetben kevésnek bizonyult ahhoz, hogy időben kiszűrjék a terrortámadásról készített közvetítést. A videó, ami a támadók közleményét is tartalmazta, vagy az oda vezető link legalább egy órán át elérhető volt a Facebook, a YouTube, a Twitter és az Instagram felületein.

A közösségi oldalak később hiába távolították el azokat a bejegyzéseket, amelyek a támadókhoz kapcsolhatóak, addigra azok már szétterjedtek a neten, és jelenleg is elérhetőek. Az automatizált szűrőprogramokat sokan kijátszák azzal, hogy képeket vagy részleteket vágtak ki az eredeti felvételből, vagy a terroristák közleményét képként mentették el.

A Facebook szóvivője, Mia Garlick részvétét fejezte ki az áldozatoknak. és azt mondta, törekednek arra, hogy megakadályozzák a támadáshoz kapcsolódó tartalmak terjedését. A cég azt állítja, a rendőrségi figyelmeztetés után azonnal megszűntették a támadó Facebook és Instagram fiókját.

Ugyanakkor többen máris bírálják a közösségi oldalakat, amiért nem voltak képesek hatékonyabban és gyorsabban fellépni. Az új-zélandi rendőrség azt kéri, senki se ossza meg a felvételt, mert a terroristák pont ezt akarták elérni.


KÖVESS MINKET:
Donald Trump kedveli Kim Dzsongunt, ezért visszavonta az újabb Észak-Korea elleni szankciókat
A szóvivő szerint az elnök nem gondolja, hogy ezek a szankciók szükségesek.
MTI, fotó: Wikimedia Commons - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Donald Trump amerikai elnök pénteken elrendelte a kormánya által Észak-Korea ellen életbe léptetett legújabb szankciók visszavonását.

Az elnök Twitter-bejegyzésben közölte: "az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma bejelentette, hogy további, széleskörű szankciókkal bővíti a már érvényben lévő szankciókat Észak-Korea ellen. Utasítást adtam az újabb szankciók visszavonására".

Donald J. Trump on Twitter

It was announced today by the U.S. Treasury that additional large scale Sanctions would be added to those already existing Sanctions on North Korea. I have today ordered the withdrawal of those additional Sanctions!

A Fehér Ház nem válaszolt az újságírók részleteket firtató kérdéseire, így nem világos az sem, hogy az Egyesült Államok elnöke mely szankciókra célzott.

Sarah Huckabee Sanders szóvivő csupán annyit mondott:

Donald Trump "kedveli Kim elnököt és nem gondolja, hogy ezek a szankciók szükségesek".

Az amerikai kormány csütörtökön két kínai hajózási vállalat ellen hozott büntető intézkedéseket, azzal vádolva a cégeket, hogy segítenek Észak-Koreának kibújni az érvényben lévő szankciók alól.

A döntést azzal indokolták, hogy fenn kell tartani a nyomást Észak-Koreára annak érdekében, hogy Kim Dzsong Un feladja atomfegyver-programját.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x