hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Élőben közvetítették a Facebookon a terrortámadást, nem tudták időben megszakítani
A pénteki új-zélandi terrortámadásról 17 perc élő videó került fel a közösségi oldalakra, amiket máris sokan támadnak emiatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 15.


hirdetés

Helyi idő szerint péntek délután két mecsetben összesen 49 embert öltek meg Új-Zélandon. A rendőrség négy támadót fogott el, és azt mondják, egyértelműen terrortámadás történt.

A támadás előtt több közösségi oldalra is kikerült az a link, amin később élőben közvetítették a mészárlást. Az egyik támadó a sisakkamerája képét osztotta meg.

A felvétel a kocsijában kezdődött, ahol a visszapillantó tükörben az arcát is látni lehetett. "Kezdődjön a buli!" - ezt kiáltotta a merénylő az elején, hozzátéve, "ne felejtsetek el feliratkozni Pewdiepie-ra", aki egy videojátékokkal foglalkozó Youtube-sztár. Majd az látszott, ahogy gyalog közelít az egyik mecset felé. Ezután tüzet nyit az ott imádkozókra.

A videón az is rajta van, ahogy kilép a mecsetből, és az utcán is tüzelni kezd, majd újra visszamegy. Módszeresen lő az emberekre, akik közül sokan már mozdulatlanul fekszenek. Ezután beül a kocsijába és elhajt. "Annyi célpont, hogy nem volt időm célozni" - mondja.

VIDEÓ: az ABC beszámolója a támadásról

A közösségi oldalak az elmúlt másfél évben sokat tettek azért, hogy megakadályozzák a szélsőséges tartalmak terjedését a felületeiken. Ez azonban a mostani esetben kevésnek bizonyult ahhoz, hogy időben kiszűrjék a terrortámadásról készített közvetítést. A videó, ami a támadók közleményét is tartalmazta, vagy az oda vezető link legalább egy órán át elérhető volt a Facebook, a YouTube, a Twitter és az Instagram felületein.

A közösségi oldalak később hiába távolították el azokat a bejegyzéseket, amelyek a támadókhoz kapcsolhatóak, addigra azok már szétterjedtek a neten, és jelenleg is elérhetőek. Az automatizált szűrőprogramokat sokan kijátszák azzal, hogy képeket vagy részleteket vágtak ki az eredeti felvételből, vagy a terroristák közleményét képként mentették el.

A Facebook szóvivője, Mia Garlick részvétét fejezte ki az áldozatoknak. és azt mondta, törekednek arra, hogy megakadályozzák a támadáshoz kapcsolódó tartalmak terjedését. A cég azt állítja, a rendőrségi figyelmeztetés után azonnal megszűntették a támadó Facebook és Instagram fiókját.

Ugyanakkor többen máris bírálják a közösségi oldalakat, amiért nem voltak képesek hatékonyabban és gyorsabban fellépni. Az új-zélandi rendőrség azt kéri, senki se ossza meg a felvételt, mert a terroristák pont ezt akarták elérni.


KÖVESS MINKET:
Korábbi csecsemőjét is megölhette a sárkeresztúri nő
A 23 éves nő beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyermeket, akit egy erdőben magára hagyott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyermekét.

A gyanúsított, közölte most a rendőrség, kihallgatása során beismerte, hogy 2017-ben is szült egy gyereket, akit egy Pest megyei település erdős területén magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.


KÖVESS MINKET:Döntött az EU: elhalasztják a Brexitet, de feltételekkel
A londoni parlamentnek a jövő héten el kell fogadnia a megállapodást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Haladékot kaptak a britek az Európai Uniótól: az állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójukon arról egyeztek meg, hogy 2019. május 22-éig hosszabbítják meg az Egyesült Királyság kilépésének határidejét, de csak akkor, ha a londoni parlament alsóháza elfogadja az erről szóló megállapodást a jövő héten.

A hvg.hu tudósítása szerint, ha mégsem fogadják el ezt a megállapodást, akkor az Egyesült Királyság április 12-ig továbbra is az Európai Unió tagja maradna, de eddig az időpontig értesítenie kellene az Európai Uniót, hogy részt fog-e venni a május végi európai parlamenti választáson.

Az Index.hu arra emlékeztet: a britek a mostani állás szerint nem vesznek részt az EP-választáson, a helyeiket már szét is osztották a többi tagország között. Április 12-ig tudnák legkésőbb jelezni, hogy ha mégis választást kellene náluk is tartani.

Ha nem kapnak halasztást a britek, és nem fogadnak el megállapodást sem, akkor március 29-én rendezetlen formában, egyik napról a másikra esnek ki az EU-ból. Ez komoly káoszt okozna az Egyesült Királyságban, de az EU is láthatóan el akarta kerülni ezt a forgatókönyvet - írja az Index.hu elemzése.


KÖVESS MINKET:
Napsütés és tavaszias idő után újabb hidegfront érkezik
Vasárnapig tart a jó idő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, lesznek ugyan gomolyfelhők, de esőre nem kell számítanunk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, de Borsodban és a Tiszántúlon átmenetileg megélénkülhet a légmozgás. A csúcshőmérséklet 16 és 20 fok között várható. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint szombaton nyugaton és a Tiszántúlon számíthatunk sok napsütésre, máshol valamivel több felhő lehet az égen, de azért ezeken a tájakon is készülhetünk napos időszakokra. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten élénk lehet az északias szél. Délután 17-22 fokot mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a kellemes tavaszi idő, bár időnként gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, de egy-egy gyenge zápor csak néhol északon fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmelegebb órákban 17-22 fokra számíthatunk.

Hétfőre egy hidegfront érkezik, ennek következtében feltámad az északnyugatira forduló szél, helyenként esőre, futó záporokra is számítani kell. Sokfelé visszaesik a hőmérséklet, de az Alföldön még mérhetünk 17-20 fok körüli maximumokat.


KÖVESS MINKET:
Visszavonul az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Knoch Viktor
29 évesen döntött úgy, hogy befejezi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Visszavonul az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Knoch Viktor. Ez a Nemzeti Sportnak adott interjújából derült ki.

A lapnak azt mondta: teljesnek érzi pályafutását, bár azt fájlalja, hogy egyszer sem állhatott az Európa-bajnoki dobogó felső fokán.

"Ha reálisan nézzük, a pályafutásomba még egy olimpia beleférne, viszont már így is több az enyém, mint egy átlagos karrier, hiszen tizenhat évesen már ott voltam Torinóban.

Fizikailag nem lenne olyan nagy akadálya a folytatásnak, inkább mentálisan fáradtam el: nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék mindig száz százalékot nyújtani,

és anélkül nem tudnék bekerülni a magyar válogatottba" - mondta a Nemzeti Sportnak Knoch Viktor.

Azt is elmondta, hogy már az olimpia előtt megbeszélte a szövetség vezetőivel, hogy ha folytatja, akkor sem versenyez egy évig. A győzelem után azt érezte, inkább befejezné. A döntésről nehéz volt beszélnie a szövetségben.

"Mindig oda jutottam, hogy ha a teljes képet nézem, van kedvem korizni, viszont minél jobban lebontottam a nagy egységet részekre, vagyis a nyári felkészülésre, az edzőtáborra, egy hétre, egy napra, egy edzésre, egy menetre, egy kanyarra, annál kevésbé hiányzott."

De azért azt is elmondta:

"Nyilván sok minden kimaradt az életemből, ám a sport kárpótolt. Nincs bennem hiányérzet."


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x