hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Évértékelőt tartott Orbán Viktor a Várkert Bazárban
A miniszterelnök 21. évértékelő beszédét tartja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 10.


hirdetés

Vasárnap délután tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor a Várkert Bazárban. A miniszterelnök a január 10-i csütörtöki Kormányinfón tett bejelentése szerint az évértékelőn fogja ismertetni többek közt a családok védelméről szóló, tavaly november–decemberi nemzeti konzultáció kapcsán meghozott kormányzati intézkedéseket. A konzultációban 1,38 millió kérdőívet küldtek vissza.

A miniszterelnök az európai parlamenti választásról is beszélni fog, amin szerinte a bevándorláspolitika a tét.

15.51 A kormányfő bejelenti, hogy a nyelvtanulásban is változásokat vezetnek be. Emellett pedig hétszáz milliárdot fordítanak majd a magyar egészségügy fejlesztésére is.

15.45 Orbán Viktor egy hétpontos családvédelmi akciótervet jelent be. Részletek itt!

15.43 Orbán Viktor áttér az EP-választásra. Azt mondja, Brüsszelben tele vannak tervekkel, ilyen például az, hogy a bevándorlással szeretnék benépesíteni Európát. Beszél emellett a migránsvízumról is. "Ez meghívó sok millió bevándorló számára" - mondja. Megemlíti, hogy Magyarország bevándorlás politikája szilárd marad.

15.36 A kormányfő dicséri a magyar munkásokat, szerinte gazdasági dimenzióváltás zajlik, az ipari termelés mellett a kutatásra épülő ipar részesedése is nő. Hozzáteszi, hogy nemcsak fehér köpenyesekre, hanem fizikai munkásokra is szükség van.

15.33 A miniszterelnök beszél Karácsony Gergelyről. Emellett hosszan beszél az ellenzékről is. Azt mondja, Soros György fizetett embereinek és bevándorláspárti politikusoknak tartja őket. Ezután pedig reagál az ellenzéki képviselők akciójára az MTVA székházában is.

15.20 "Fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon" - folytatja Orbán Viktor. A miniszterelnök beszédében azt ígéri, hogy "lesz mindenkinek munkája, lesz mindenkinek otthona, lesz minden gyereknek bölcsőde, óvoda, iskola".

15.15 "Győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk!" - mondja a miniszterlenök, aki szerint nem a párt nyert, hanem az ország. Úgy gondolja, Magyarországnak sikerül majd megvívnia a rá váró csatákat.

15.10 Orbán Viktor azzal folytatta, hogy magyar felemelkedés-történetet lát, ugyanis "egy ma született magyar gyermek úgy számolhat, hogy jó eséllyel meg fogja élni a XXII. századot, a házasságok száma növekszik, a foglalkoztatottságot 55-ről 70 százalékra emeltük, a munkanélküliséget harmadára csökkentettük, a minimálbért duplájára emeltük."

15.05 Tapsvihar fogadta a pulpitushoz lépő miniszterelnököt a Várkert Bazárban. Orbán Viktor viccelődve azzal indított, hogy őt is meglepte, mennyien érdeklődnek évértékelő beszéde iránt. Majd azzal folytatta,

"Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt. Harmadszor is kétharmaddal nyertük meg az országgyűlési választásokat. A magyar gazdaság pedig 5 százalékkal növekedett."

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelő beszéde:

Az épületet vasárnap reggelre fekete kordonokkal kerítették körbe.

Így érkeztek a miniszterelnök évértékelő beszédére:


KÖVESS MINKET:

Megöltek egy férfit Budapesten
Egy autó ülésén találtak rá.
MTI,fotó: Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Megöltek egy férfit Budapesten, holttestére a XIV. kerületben egy autóban találtak rá - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közlemény szerint a rendőrök bejelentés alapján mentek ki a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződéséhez, ahol egy autó első ülésén találtak rá a halott férfira.

A szemle során kiderült, hogy a 60 éves férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen

- közölte a rendőrség.


KÖVESS MINKET:
Életfogytig tartó büntetést is kaphat a bíróságról szökött rab
Az ítélethirdetését követően vette el egy fegyőr fegyverét, majd túszt ejtett, végül a rendőrök meglőtték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat a rab, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről.

Az RTL Híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint akciójával legalább 4-5 bűncselekményt követett el. A legsúlyosabb, hogy a rendőrökre lőtt, így több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt is felelnie kell.

A férfi akkor szökött meg, amikor elítélték. Fél órás üldözés után kapták el.

Még vizsgálják, hogyan szerezhette meg a fegyvert a bíróságon. Az eddigi vizsgálat szerint a bíró nem követett el hibát. A szökevényt még kórházban kezelik.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Három településen választottak új polgármestert, mindenhol független jelöltek voltak
Korlát, Mekényes és Bakonyszentiván lakói döntöttek az új vezetőről.
MTI - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Három településen választottak új polgármestert vasárnap.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korlát községben vasárnap tartott időközi választáson négy független jelölt közül Takács Krisztián nyerte el a polgármesteri tisztséget - mondta Szatmári Fruzsina aljegyző. A választási névjegyzékben szereplő 241 lakos közül 204-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt. Az időközi választást azért írták ki, mert a község korábbi polgármestere, Hriczu Imre (független) lemondott posztjáról.

Az észak-baranyai Mekényes polgármestere Schild Róbert lett, a független jelölt egyedül indult a tisztségért - közölte a helyi választási iroda vezetője. 45-vokssal választották meg, egy szavazat érvénytelen volt, a választási névjegyzékében 250-en szerepeltek. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott.

A posztért egyedüliként induló független Frum Istvánt választották a Veszprém megyei Bakonyszentiván polgármesterévé - közölte a település jegyzője. A 183 választásra jogosult polgár közül 71 járult a szavazóurnához. Egy szavazat érvénytelen volt. Azért kellett választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Karvas János - aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget - novemberben elhunyt.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:

Kommandósok őrzik a szökött rabot a kórházban, de édesanyja meglátogathatta
A bíróságról fegyverrel menekülő Sz. Károly már magához tért, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

A Blikk azt írja, bár szigorúan őrzik, de édesanyja meglátogathatta a kórházban Sz. Károlyt, ítélethirdetéskor leütve a fegyőrt, annak fegyverével szökött meg a Fővárosi Törvényszékről.

A lap szerint a menekülése során túszt is ejtő férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrök ugyanis végül hét lövéssel vetettek véget 36 percen át tartó ámokfutásának Budapesten. Másfél napig mélyaltatásban tartották, vasárnap tért magához, az állapota stabilizálódott. Édesanyja a legszigorúbb szabályok mellett, mindössze pár percig lehetett mellette a kórházban, fiára ugyanis kommandósok vigyáznak.

Sz. Károlyt még 2017-ben fegyveres rablás miatt kilenc évre ítélték, pénteken rongálás és garázdaság miatt vett részt tárgyaláson. Egy év egy hónapot szabtak ki rá, de nem fogadta el az ítéletet: kihasználva, hogy nem volt bilincsben, leütötte az őrt, elvette a fegyverét és kirohant a teremből. A Blikk megszólaltatott egy ügyvédet is, aki szintén az épületben tartózkodott pénteken egy másik tárgyalás miatt.

"Úgy tudom, a bíró abban a pillanatban megnyomta a pánikgombot, ahogy az elítélt elvette az őr fegyverét. A portán lévő biztonságiak közül az egyik legtapasztaltabb kolléga azonnal rohant, hogy megnézze, mi történt. Ekkor pont összetalálkozott a fegyverrel szökni próbáló férfival, aki túszul ejtette. Az erőszakkal szerzett pisztolyát a fejéhez tartotta, és kényszerítette, hogy kimenjenek együtt az épületből. Itt aztán egy autóba szállt, a biztonsági őrt pedig elengedte. Hiába rendelkezik szegény nagy rutinnal, rettentően megviselték a történtek"

- mondta el a lapnak dr. Gatter László.

A férfi korábban már nem egy súlyos bűncselekményt is elkövetett. 2017-ben egy kőbányai bankot próbált kirabolni, de menekülés közben elütötte őt egy kocsi. Korábbi védője, dr. Bajáky Tamás szerint azért akart így pénzhez jutni, mert az akkori élethelyzetéből nem látott más kiutat, a keze ugyanis annyira megsérült, hogy egyáltalán nem tudott munkát vállalni. Pénteki tettéért nem kizárt, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kap.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x