hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Ellopták a mozgássérült kisfiú műlábát, a helyiek gyűjtöttek neki pénzt egy kerekesszékre
A hároméves kisgyerek az orvosoknak és a helyi közösségnek köszönhetően többet nyert így, mint veszített.
Fotó: Brie Rainey/Facebook - szmo.hu
2019. március 10.


hirdetés

Borzalmas dolog történt egy hároméves amerikai kisfiúval, aki műlábbal élte eddig az életét. Josiah Raineynek vacterl szindrómája van, ami egy ritka veleszületett rendellenesség, melynek következtében a bal lába nélkül jött világra.

Lábprotézissel tudott járni, ám a minyonos matricákkal teli műlábát nemrég ellopták az édesanyja autójából, ami kint parkolt a házuk előtt.

Az előző este ugyanis az anya négyéves kislánya a hátsó ülésen aludt, és amíg bevitte a házba, a kocsit nem zárta be. Ezután azonban megfeledkezett erről, így az autó egész éjszaka nyitva maradt, amit ki is használtak a tolvajok. Magukkal vitték a fia hátizsákját, amiben benne volt a protézis is.

A kétségbeesett anya ezután az egész családdal kerestette a műlábat, hátha megtalálják valamelyik kukában, de sajnos hiába. Josiah mindebből semmit nem észlelt, mert fejlődési problémák miatt még nem tud beszélni.

Brie Rainey

Different is beautiful... embrace it? #motivationmonday

Az orvosok, akik két évig kezelték őt, a történtek után felajánlották, hogy készítenek neki egy új lábat. A helyiek is összefogtak a kisfiúért, így egy internetes adománygyűjtő oldalon már elég pénz jött össze ahhoz, hogy egy kerekesszéket is vegyenek neki, amit az édesanya eddig nem engedhetett meg magának. A jótékonykodók felajánlásának köszönhetően viszont alig nyolc nap alatt már több mint 1,1 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze erre a célra.

Az orvosok már megformázták az új protézis alapját, és mivel gyorsított eljárásban készítik, egy héten belül meg is kaphatja a kisfiú, akinek így nem kell már sokat kibírnia láb nélkül.

X MUSIC LIVE on Twitter

Young boy to get new prosthetic leg to replace the one stolen in car break-in: The 3-year-old Belleville, Illinois, boy whose prosthetic leg was stolen in a car break-in last week is expected to get a replacement prosthetic in a week. Josiah Rainey, was... https://t.co/QXpWKKsTfX

"Egyszerűen szörnyű, hogy valaki képes elvenni valakitől egy ilyen létfontosságú eszközt, amire támaszkodik a mozgáshoz. De nagyon sokan támogattak minket, ezért csodálatos, hogy ilyen jól jöttünk ki ebből a helyzetből"

- mondta el Brie Rainey, Josiah édesanyja.

"A fiam mindent megtesz a fejlődéséért, amit csak tud. Olyan boldog mindannak ellenére, amin keresztülment. A lopás sem volt rá hatással. Amint megkapja az új lábát, ismét teljes életet élhet."

Forrás: Metro


KÖVESS MINKET:

Fogyatékossággal élő gyerekeknek készít különleges, hasonmás babákat egy nő
Varrt már végtaghiányos vagy éppen látássérült babát is - a kicsik pedig imádják őket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

A nappalijában fabrikálja a babáit Amy Jandrisevits. Ezek azonban nem egyszerű játékszerek, nem "csak" babák.

A nő ugyanis speciális igényekkel rendelkező, valamilyen fogyatékossággal élő, illetve súlyos vagy ritka betegségekkel küzdő gyerekek számára varr hasonmás babákat.

Varrt már végtaghiányos, bőrhibás vagy látássérült babát, de olyat is, amelyik "Treacher-Collins-szindrómában szenvedett. És a gyerekek imádják a babákat!

Amy Jandrisevits korábban szociális munkásként dolgozott, és speciális igényű gyerekeknél a játékterápia volt az egyik módszere. 2014-ben indította a "A Doll Like Me" projektet, amelynek az ars poeticája az, hogy minden gyerek megérdemelne egy olyan babát, amiben saját magát láthatja viszont.

A nő minden játékszert egyedileg készít, úgy hogy az a lehető legjobban hasonlítson a leendő tulajdonosára. Mivel a babák ára 70-100 dollár, vagyis 20-30 ezer forint, egy adománygyűjtő oldal, a GoFundMe segítségével

lehetővé teszi azt is, hogy a közönség dobjon össze egy babát olyan gyereknek, akinek a szülei anyagi okok miatt nem tudják megvenni a játékszert.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Ez most a legmenőbb kihívás: szedd össze a szemetet, fotózd le, és posztold a képet!
Egyre többen csatlakoznak itthon is az erdők és mezők önkéntes takarításához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk egy olyan új kihívásról, ami nem ciki, amihez érdemes csatlakozni, ami hasznos, és ami most az egész világon a legmenőbb. Az erről írt cikkünk olyan népszerű lett, hogy eddig csaknem 7 ezren lájkoltátok.

A Facebookon és más közösségi oldalon hódító új kihívás lényege:

keress egy elhanyagolt, szeméttel borított helyet, gyűjtsd össze a szemetet, és mutasd meg másoknak is!

A TrashChallenge-hashtages kihívás Magyarországon is terjed. Nálunk egyébként évek óta megszervezik tavasszal a TeSzedd! akciót, melyre idén majdnem 240 ezer önkéntes jelentkezett.

Nemrég az egyik adminunk, Demecs Norbert is beszállt az akcióba, az erről készült képeket ki is tette Facebookra:

"Amíg mások a rohanó világ elsötétedő perceiben azon gondolkoznak, hogyan harcoljanak, én azon dolgozom, hogy a természet, amely minden bánatra bármikor gyógyírünk és menedékünk lehet, fellélegezhessen a nyomás alól.

Nem az számít, hogy piszkos lesz a ruhád, vagy kócos lesz a hajad, vagy egy picit felsérted a bőröd. Az számít, hogy segíthetsz! Akkor változhat a világ, ha teszünk érte, nem pedig úgy, hogy csak várjuk a csodát.

Ma egy nagyon kedves segítőmmel a Görgő-bikki pihenő(Mátraháza) környékén 9 zsák hulladékot gyűjtöttünk össze a 24-es főút kétoldali ároksávjaiban. Őszinte öröm a jó cél érdekében cselekedni! Hamarosan folytatjuk!

Nektek is fontos a környezetünk védelme és tisztasága? Szívesen csatlakoznátok hozzánk egy vagy akár több szemétszedő túra alkalmával? Írjátok meg kommentben!

null

null


KÖVESS MINKET:
Megvan, mikor temetik Baló Györgyöt
A család különös kéréssel fordult a gyászolókhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

Jövő szombaton, délután kettő órakor lesz Baló György temetése a Farkasréti Temetőben. Ezt a család közölte. Eszerint a búcsúztatás nem sajtónyilvános, és azt kérik, senki ne készítsen kép és hangfelvételt, de szeretettel várnak mindenkit, aki tisztelte a televíziós újságírót.

A család azt is kéri, mindenki egy szál virággal rója le kegyeletét, a csokorra vagy koszorúra szánt összeget ajándékozza nehéz sorsú családoknak vagy nemes célú szervezeteknek.

Baló György hétfőn, hosszú betegség után, 71 éves korában hunyt el.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Gyűjtenek a félárván maradt gyerekeknek, édesanyjukat elveszítették, hiába kapott új szívet
Nagyon nehéz, de folytatni kell az életünket - mondta az édesapa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Két kisgyereke ad neki erőt, hogy minden nap helyt álljon – ezt mondta az RTL Klub Híradójának az az édesapa, akinek beteg felesége nemrég halt meg.

Az asszony szív- és vesebeteg volt. Januárban új szívet kapott, de szervezete legyengült, és néhány hete meghalt. Férje most egyedül maradt két kisgyerekükkel. Azt mondja, nagyon nehéz, de folytatni kell az életüket felesége nélkül is, mert ő is ezt szeretné.

"Helyettesíteni az anyukájukat sajnos nem tudom, de mindent megteszek.. Küzdünk. A gyerekek is nagyon ügyesek. Túl hamar fel kellett nőniük" - mondta az édesapa.

VIDEÓ: az RTL Híradó riportja


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x