cso
Elköltözik a Camponából a Csodák Palotája
A kicsiknek és nagyoknak egyaránt bámulatos tanítóélményt nyújtó Csopa Óbudán nyit ki újra.
Szeretlek Magyarország
2017. augusztus 08.

Várhatóan októbertől kezdve új helyen várja a játszva tanulni vágyókat a Csodák Palotája: a Campona helyett az óbudai Csopa Playbar alatti területen, a Kolosy térnél. Mivel már itt is van egy Csopa, a két profil össze fog olvadni, így Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre, több mint 250 játékkal - írja a vg.hu.

Az összeköltöztetést részben a kényszer szülte, miután a Camponában bérelt mintegy 1800 négyzetméteres területet kinőtték, és nem sikerült további időszakra, illetve további területeket megfelelő feltételekkel bérelniük. Emellett, bár a vidékről érkezőknek ideális helyen volt, a budapestieknek eléggé kiesett, nem érezték magukénak. Igaz, még így is sikerült az öt leglátogatottabb hazai szabadidős intézmény közé felnőnie az elmúlt huszonegy évben.

A Csodák Palotája egyébként sem állami, sem európai uniós pénzügyi támogatást nem kap, minden fejlesztést önerőből finanszíroz, a játékok egy részét pedig azok fejlesztőitől bérli.

Az 1996-ban, Közép-Európában elsőként létrejött Csodák Palotája science center ötlete Öveges professzoré volt, aki a természettudományok játékos formában történő tanításának egyik úttörőjének és legnagyobb mesterének számított. A Váci úti szülőházból 2005-ben a Millenárisra költöző kiállítás 2012 óta üzemelt a Camponában, így öt év után mozdul tovább Óbudára.

A Csopa ügyvezetője elárulta: célkitűzésük szerint két éven belül elérhetik a 300 ezer látogatót. A mindenre érvényes jegyek szabadulószobákba és interaktív számítógépek elé is helyet biztosítanak majd, délután pedig féláron tervezik árulni őket.

A tervek szerint a Camponában még augusztus 31-ig látogatható kiállítás a költözés miatt egyhónapos szünetet tart, így októbertől nyitja meg újra kapuit. Az óbudai Playbar csak egy-két napra zár majd be az informatikai rendszer összehangolása miatt.

Címkép: Facebook


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!