ref
Elkezdték az új Néprajzi Múzeum építését
150 év után kap otthont az ország páratlan etnográfiai gyűjteménye.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 21."Hazaköltözik" a Városligetbe a Néprajzi Múzeum - még ebben az évben megkezdődik az új épület kivitelezése. Már a kivitelező is megvan: a Market Építő Zrt. nyerte a Néprajzi Múzeum mélyépítésére vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárást, miután 2,5 milliárd forintos ajánlattal ő nyújtotta be a legkedvezőbb pályázatot - írja a Portfólió. A munkálatok 2017. december 19-én megkezdődtek, így csaknem 150 év után kap otthont az ország páratlan etnográfiai gyűjteménye.

A Néprajzi Múzeum építése két ütemben zajlik: most mélyépítési munkákkal kezdenek, a második ütem közbeszerzési eljárását jövőre írják ki.

Így fog kinézni:

Az epiteszforum.hu azt írja: a Néprajzi Múzeum számára a Városliget nem új helyszínt, inkább hazatérést jelent, hiszen a gyűjtemény első jelentős bemutatkozása éppen itt, a Ligetben, az 1896-os millenniumi kiállításon történt.

A múzeum eddigi otthonát, a Hauszmann Alajos-tervezte épületet visszakapja az Országos Bírósági Hivatal és a Kúria. Az épület eredetileg is Igazságügyi Palotának készült.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x