rakoczi_ck
Ilyen a 4-es metró újabb állomása
Fotósunk gyönyörű képeket készített a 4-es metró Rákóczi téri állomásán. Ez a negyedik állomás, amelyre kiadták a használatba vételi engedélyt. Nézzetek szét velünk ezen a valóban csodaszép metróállomáson!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. december 06.


MTI, Fotók: Rizsavi Tamás

A Rákóczi téri állomás a Nagykörút és a Rákóczi téri vásárcsarnok közötti terület alatt van. A megállót nagy belső tér jellemzi, a belső falak burkolatának színe követi a piros-fehér-zöld trikolórt. A megálló belső terének részét képező karzatokra II. Rákóczi Ferenc birtokainak nevét vésték az építők. A megálló peronszintje 22 méter mélyen van, ahonnan négy mozgólépcső, illetve két lift vezet a galériaszintre, majd tovább, a felszínre.

Az állomás érdekessége, hogy a Rákóczi téren kialakított parkból két üvegcsövön át különleges tükrök vezetik a peronszintre a természetes fényt. A Rákóczi téri állomáshoz kapcsolódva a Vásárcsarnokkal közös beruházásban egy mélygarázs is épült, melyet a BKK működtet, és idén év eleje óta üzemel.

IMG_3034s

IMG_3039

IMG_3056s

IMG_3065s

IMG_3074s

IMG_3081s

IMG_3098s

IMG_3108s

IMG_3109s

IMG_3110s

IMG_3122s

Ez a negyedik állomás, amelyre kiadták a használatba vételi engedélyt. A Bikás park (régebbi nevén Tétényi út) megálló október 22-én, az Újbuda-központ november 11-én, A Szent Gellért téri állomást pedig november 22-én kapta meg a szükséges engedélyeket. A 4-es metró átadása 2014 tavaszán várható.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x