hirdetés
photo-1531746790731-6c087fecd65a.jpg

Elkészítették a robot Lajka kutyát a kínaiak – 3 órán keresztül képes sétálni

A Pekingben megrendezett, jelenleg is tartó világrobot-konferencián a robottechnológia legmodernebb fejlesztéseit mutatják be a kiállítók. Az új robotok már finom, bonyolult mozgásokra is képesek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 24.


hirdetés

A WRC-t (Világ Robot Konferenciát) idén negyedik éve rendezik a technológia előremozdításának érdekében. Idén ennek érdekében már versenyeztetik is a különböző találmányokat.

Hétszáz robotot lehet megtekinteni a konferencián, amit húsz ország 4500 szakembere fejlesztett. Már nem csak az ipari célra készülő, például autóépítő gépeket mutatnak be, hanem a háztartásban hasznos, vagy éppen szórakoztató jellegű újításokat.

Az idei konferenciának két nagy népszerűségnek örvendő találmány is van. Az egyik a vörös robothal, ami finom mozgásával olyan könnyedén úszkál egy akváriumban, mint az élő díszhalak. A másik az 1957-ben első földi élőlényként űrbe lőtt szovjet kutyára, Lajkára való reflektálása a kínai robottechnológiának, amit Laikago névre kereszteltek. A fekete kutya célközössége a gyerekek, akik még nem tudnak felelősséget vállalni egy igazi kutyáért, de mindenáron szeretnének egyet. A robotebet elég feltölteni, és utána három órán keresztül tud sétálni egyhuzamban.

A látogatók találkozhatnak továbbá robotmadárral, ami képes repülni, lebegő robotmedúzával, és olyan robotkézzel, ami képes az összes kézmozdulatunkra.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
video-rablo-fegyveres-higgadt-hidegver-ragyujt.jpg

Haláli nyugalommal cigizett a férfi a bárban, amikor fegyvert szegezett rá egy rabló

Kötélből vannak az idegei? Mutatjuk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 31.Tényleg nem tudjuk, miből vannak annak a férfinak az idegei, akire egy bárban fegyvert szegezett a rabló, ő pedig a legnagyobb nyugalommal rágyújtott.

Az eset augusztus 28-án történt az Egyesült Államokban, St. Louisban.

Az egyik kocsmába fegyveres rabló lépett be, és míg a pultos, illetve a többi vendég megrémült és a pult alá húzódott,

ez a férfi ülve maradt. A felvételen az is látszik, hogy a rabló a nyugodtan üldögélő vendég testéhez nyomja a fegyvert, el akarja tőle venni a telefonját - de a férfi nem engedi.

Majd miközben a rabló fegyvert fog rá,

még rá is gyújt.

Tényleg elképesztő, olyan, mintha egy Tarantino-film egyik jelenete volna. Az is látszik a felvételen, hogy a nyugodtan cigarettázó férfi még beszél is a rablóhoz.

VIDEÓ: Halálos nyugalom:

John Kimack

null

Via: 24.hu


KÖVESS MINKET:hirdetés
devon-divine-Mml3vlckZIM-unsplash.jpg

A menyasszony kidobta rákbeteg koszorúslányát, mert az nem akart parókát viselni az esküvőn

Attól tartott, hogy hülyén fog kinézni a nő kopasz feje a képeken. Óriási felháborodás lett belőle a neten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 31.A felháborodott koszorúslány az interneten osztotta meg történetét, miszerint egyik legjobb barátnője kidobta a koszorúslány brigádból, mert nem akart parókát viselni az esküvőn.

A nőnél az eljegyzés után diagnosztizáltak rákot. Kemoterápiára és sugárkezelésre kellett járnia betegsége miatt, aminek eredményeképp kihullott az összes haja. Azóta már felépült, de haja még mindig rövid.

Az ara ápoló, és mindenben sokat segített neki. Támogatta és biztató beszédeket mondott neki, sőt még adománygyűjtést is szervezett a drága terápiákra.

A felépülést követően a menyasszony elvitte a lányt egy gyógyfürdőbe, hogy megünnepeljék a gyógyulást. De ez az önzetlennek tűnő cselekedet rémálomba fordult. A napot egy parókaszalonban zárták.

„Ez kicsit meg is döbbentett, mert Karen, az ara tudta, hogy a munkám része a rákos betegek pszichológiai kelezése, ennek része a segítség a hajhullással járó szégyen leküzdésében” - írta a nő.

Kattints történet folytatásáért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
changi.jpg

Milliós bírságot kapott a hősszerelmes férj, aki csak azért vett egy repjegyet, hogy a kapuig kísérje feleségét

Mikor kiderült, hogy valójában nem akar elutazni, azonnal letartóztatták.
Illusztráció: Wikipédia - szmo.hu
2019. augusztus 31.A szingapúri reptéren lejátszódott alábbi jelenet akár egy romantikus filmbe is bekerülhetett volna – igaz, a végkifejlet kevésbé vicces. Történetünk hőse annyira nehezen viselte, hogy felesége elutazik, hogy vett egy repülőjegyet, hogy átmehessen vele a csak utasok számára fenntartott biztonsági zónán és elkísérhesse egészen a beszállási kapuig - írta a Mirror.

Csakhogy a reptéri hatóságok nem értékelték ezt a csillapíthatatlan kötődést. Igaz, ők előre szóltak: a biztonsági zóna előtt olvasható a figyelmeztetés, mely szerint letartóztatást von maga után, ha valaki belép a tranzítzónába úgy, hogy nem áll szándékában elutazni, és ez azokra is érvényes, akik még egy beszállókártyát is szereztek maguknak.

Szingapúrban, vélhetően a terrorizmus elleni küzdelem jegyében, idén januárban hozták meg az erre vonatkozó törvényt. Azóta 33 embert tartóztattak le a beszállókártyákkal való visszaélés címén – olvasható a helyi rendőrség Facebook-oldalán.

Így aztán a 27 éves férjre 11 ezer fontnak (3,8 millió forint) megfelelő pénzbírság, és akár két év börtön is várhat balul elsült romantikus gesztusa miatt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
yogas-design-rPzEQ7tTRr8-unsplash-1.jpg

Lúzer: egy srác Tinderen ugyanazzal a szöveggel írt rá két lányra, de nagyot koppant

Ugyanazt az üzenetet kapta válaszul tőlük - mint kiderült, szobatársak voltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 31.Egy Tinder-felhasználót sokkolta, hogy azonos válaszokat kapott két különböző nőtől, akikkel beszélgetett a társkereső appon.

A Kansasben élő Trenton azonban később rájött, mi volt az oka:

történetesen a két nő ismerte egymást.

A srác később megosztotta a történetet a Twitteren, ami azóta vírusként terjed, már többszázezren kedvelték.

A szöveg, amit a srác a lányoknak küldött, valahogy így hangzott:

„Képzeld el, hogy találkozunk egy élelmiszerboltban. Nem ismerjük egymást, de valahogy felvesszük a szemkontaktust az egyik sorban. A kezem tele citromokkal, de nem tudom megtartani. Az összes a földre esik. Odarohansz, hogy segíts, és mélyen a szemembe nézel, én pedig azt mondom: sajnálom, nehezen kapom el a fonalat.”

A két lány gyorsan válaszolt, szinte másodpercre ugyanakkor:

„Oké, ez tényleg jó. Ezért megérdemled a Snapchat-elérhetőségem vagy a telefonszámom.”

Trenton azt nyilatkozta, hogy teljesen lesokkolta a helyzet, és meg akarta ezt osztani másokkal is. A kommentelőket meg is ihlette a történet:

„Ez az, amit megérdemelsz”

– írta egy lány.

„Vicces, múlt héten én is matcheltem két lánnyal, akik szobatársak voltak” - írta egy sorstársa.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x