hirdetés
nyito-15.jpg

Elképesztő rovarportrék: egy olyan világba léphetsz be, amelyet eddig még így soha nem láttál

Ujvári Zsolt képei fantasztikus módon hozzák közel a körülöttünk élő rovarokat, bogarakat. Nagy öröm számára, hogy akik már látták ezeket, elkezdték más szemmel nézni a világot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 21.


hirdetés

Fantasztikus bogár-rovar fotókat készít Ujvári Zsolt. Bár magát amatőr fotósnak tartja, képei lenyűgözőek. Egy olyan világba kalauzol el bennünket, amely a hétköznapokban rejtve marad előttünk.

Pedig ott élnek körülöttünk ezek a különös, szép, olykor félelmetes, néha egészen futurisztikus élőlények. A fotósnak köszönhetően mi is - szó szerint - szembe nézhetünk velük.

A sok érdekes képe közül most a portrék közül válogattunk. (Ígérjük, lesz még folytatás, és más szemszögből is találkozhattok ezekkel a kicsi, néha egészen pirinyó lényekkel.)

Ujvári Zsolt így vall magáról:

"Nem vagyok több, mint egy nyitott szemmel járó amatőr fotós, nem pályázok díjakra, nemzetközi elismerésre, egyszerűen el szeretném vinni az emberek otthonába mindazt a csodát, amivel kis hazánk tájain vagy külföldön barangolva sodor össze az élet.

hirdetés

Olyan dolgokat mutatok be a természetkedvelőknek, amik hétköznapjaink részei, mégis oly sokan elmegyünk ezek mellett az elképesztő élőlények és jelenségek mellett anélkül, hogy felismernénk a bennük rejlő tökéletességet.

Nagy öröm nekem, hogy sokan merítettek már ihletet abból, amit az oldalamon láttak, és elkezdték más szemmel nézni a világot, keresni az apró lényeket. Nagyobb siker ez számomra, mint bármilyen szakmai elismerés.

Nem csak mutatok, hanem igyekszem megosztani azt a tudást is, aminek egyetemi és akadémiai éveim alatt birtokába kerültem, illetve a tapasztalatokat, amiket fotósként szereztem. Mind a tudás, mind a tapasztalat kizárólag akkor nyer értelmet, ha az ember ezt képes továbbadni másoknak, és bárki meríthet belőle.

Épp ezért igyekszem a lehető leginteraktívabbá tenni az oldalt, bárki kérdésére válaszolok, örömömre szolgál, ha örömet okozhatok és segíthetek" - írta magáról a képek készítője.

A fotós közösségi oldalán azt is megtudhatod, hogy épp melyik rovarról-bogárról készült a kép, sőt történeteket is olvashatsz a fotó készítéséről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nyito-6.jpg

Atombunkertől az egyik legszebb bálteremig: Magyarország elhagyatott csodáinak nyomában

Még egy régi boncterem is megelevenedik Pataki Tamás különleges fotóin.
Fotók: Pataki Tamás - szmo.hu
2020. február 01.


hirdetés

Magyarországon található elhagyatott helyeiről készít fotókat Pataki Tamás. Portálunknak elmesélte, hogy másfél éve kezdte el a különböző bezárt, elhagyott, üresen álló helyek felkutatását és fotózását. Több helyen is járt már, például az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, az Óbudai Gáztározóban, a Rákosi Bunkerben is. Ezek közül válogatott most egy csokorra valót.

Egykoron az ország egyik legszebb bálterme, majd az egyik legkülönösebb filmszínháza Magyarország egy északkeleti nagyvárosában. Az utolsó vetítést 2008-ban tartották benne:

Valahol egy mezőn, a szovjet érából megmaradt 29db MiG-21 és 5 db Su-22M3K típusú vadászgépek sorakoznak:

A Kelenföldi Erőmű art déco stílusú irányítóterme. Az épület népszerű forgatási helyszíne volt több hollywoodi filmnek:

F4 objektum, azaz Rákosi-bunker. A sokáig szupertitkosnak számító atombunker 39 méterrel a föld alatt húzódik, megközelítőleg a Szabadság tér és Kossuth tér között:

hirdetés

Boncterem a 2007-ben nyarán az egészségügyi szakszervezetek és a dolgozók tiltakozása ellenére bezárt, budapesti BM Központi Kórház és Intézményei alagsorában:

Vonattemető Istvántelken. Az omladozó épületben nem egy 20-30 éves szerelvény található, köztük történelmi ritkaságok is, melyek még Auschwitzba vittek embereket:

Kápolna a Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben. Az Országház után a második legdrágább épület Magyarországon. 2007-ben, 139 évnyi működés után zárt be. Műemlék:

Óbudai Gáztározó. A Hármashatárhegy gyomrában, mintegy 125 méterrel a felszín alatt található egy sokáig államtitokként kezelt acéltartály, melynek célja feltehetően a stratégiai gáztartalék tárolása lehetett:

Az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság egykori székháza. A neobarokk palota szintén igen népszerű forgatási helyszíne a különböző hollywoodi produkcióknak:

A 2001-ben bezárt erőmű, építése idején az egyik legnagyobb ipari beruházásnak számított Magyarországon:

Ha még több fotót szeretnél megnézni, akkor Pataki Tamás Instagram-oldalán találsz továbbiakat.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nyito-2.jpg

Félelmetesen szép az elhagyott magyar erőmű, ami a Szárnyas fejvadász 2049-ben is feltűnik

Hatalmas, megdöbbentő és még így is impozáns. Néma. Ma már csak a szél fütyül benne.
Fotók: Pataki Tamás - szmo.hu
2020. február 08.


hirdetés

Létezik egy elképesztő építmény Magyarországon, amelyet már rég elhagytak, már nem termel energiát, már nem zúg, nem zajong, csak a madarak szárnycsapásait vagy a szél fütyülését lehet benne hallani. A kísérteties hely annyira különleges, hogy a filmesek is beleszerettek, és itt készültek a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) egyes jelenetei.

A fotós is csak annyit árult el róla:

"Az erőmű az 1950-es évek egyik legnagyobb magyarországi ipari beruházása volt. A hőerőmű 50 évig szolgáltatott áramot, bezárására és leszerelésére 2001-ben került sor.

Az erőmű több helyszíne is visszaköszön a Szárnyas Fejvadás 2049 című filmben".

A területre tilos és életveszélyes a belépés, ezért ezt senkinek nem ajánljuk.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
strand2019_0820_majorkata-3519.jpg

Idén is fergeteges bulit teremtettek a Strand Fesztivál sztárjai és vendégei Zamárdiban

Színes képkavalkád a 7. Strand Fesztivál forgatagából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 23.


hirdetés

Augusztus 20-24. között hetedik alkalommal stradolhatunk és fesztiválozhatunk egyszerre a zamárdi Szabadstrand idilljében, ahol a Bastille, Jason Derulo, Anne-Marie, Dimitri Vegas and Like Mike, Jonas Blue, Steve Aoki, a Modestep, Sigma, Ofenbach és számtalan magyar kedvenc szolgáltatta, vagy szolgáltatja ma is a hangulatot és az aláfestőzenét.

Íme az első három nap önfeledtsége képekbe öntve a Rockstar Photographers jóvoltából.

Lapozz a további képekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
aug-20-tuzijatek-mervai-mark-cimkep-1000x633.jpg

Lenyűgöző képek készültek az augusztus 20-i budapesti tűzijátékról

Gyönyörű, színes és rendkívül látványos show volt.
Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2019. augusztus 21.


hirdetés

Csodálatos fényekbe borult a Duna felett az ég a fővárosban az államalapítás ünnepén. Az esti tűzijáték rendkívül látványosra sikerült idén is, rengetegen csodálták meg a helyszínen.

A fényshow-t élőben közvetítettük Facebook-oldalunkon:

Fotósunk fantasztikus képeken örökítette meg a tűzijáték legszebb pillanatait.

Még több szenzációs fotóért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!