hirdetés
swinger.png

Elhalasztják Európa legnagyobb csoportosszex-partiját, nehéz lenne ugyanis betartani a másfél méteres távolságot

A szervezők most jelentették be, hogy nem terveznek járványbiztos orgiákat rendezni, inkább akkor várnak egy évet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Az egyik legismertebb swingerfesztivál is megszenvedi a koronavírus-járványt: a szervezők bejelentették, hogy nem rendezik meg idén az Aurora Lifestyle Festivalt - írja a Mirror. Bár Európában a legtöbb országban lazítanak a járványügyi előírásokon, a szervezők úgy döntöttek, hogy

nem szervezik meg a fesztivál "gyenge utánzatát", a kötelező távolságtartással ugyanis pont az veszne el az élményből, amiért az emberek kilátogatnak.

Tény, hogy nehéz is lenne elképzelni egy olyan fesztivált, amelynek a csoportos szex a mozgatórugója úgy, hogy mindenki betartja a másfél méteres távolságot, épp emiatt a szervezők nem is gondolkodnak alternatívákban. A fesztivált csakis a korlátozások teljes feloldása után hajlandóak megtartani, így a hetedik swingerfesztivál 2021-re csúszik, ám akkorra valami igazán nagy durranást ígérnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tudo.png

Megdöbbentő fotókon mutatták meg, hogyan változott egy koronavírusos fiatal tüdeje

Két hét alatt többször is készítettek felvételeket egy 30 éves, társbetegséggel nem rendelkező férfi tüdejéről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Megdöbbentő képsorokat osztott meg a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika a közösségi oldalán. Mint írják, azért mutatnak meg rendszeresen különböző eseteket, hogy

felhívják a figyelmet a koronavírus okozta tüdőgyulladásra és a megbetegedések szövődményeire.

"30-as éveiben járó, társbetegséggel nem rendelkező férfi beteg légszomj és erős köhögés miatt jelentkezett egyetemünk sürgősségi osztályán. A beteg felvételekor készült mellkas-CT vizsgálat (1. nap) súlyos COVID-19 tüdőgyulladást mutatott. Gyorsan romló légzési státusza miatt még aznap intenzív terápiás osztályra és lélegeztetőgépre került. Antivirális és szteroid kezelés, valamint rekonvaleszcens plazma adását követően állapota javult. Kontroll CT (8. nap) felvételen javuló státusz látható, de még lélegeztetés szükséges (tubus látható a légcsőben nyíllal jelölve). A gépi lélegeztetés befejezésére a 13. nap után vált lehetségessé.

A hosszú lélegeztetést követően rehabilitáció és rendszeres légzéstorna indult.

A 2D CT képeken a sötét tüdőrész mutatja a légtartó területeket, amely a 3D képeken lila részekként ábrázolódik. A világos területek a vírus-tüdőgyulladás által érintett területek láthatók."

hirdetés

Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika

SemmelweisOKK tudomány: "Kezdeti tapasztalataink az MR-artrográf... iával" Gratulálunk dr. Kalina Ildikónak, dr. Kovács Dániel Tamásnak, dr. Huszár Andornak és valamennyi szerzőtársnak (dr. Sallai Imre dr., Nagy Ádám, dr. Szatmári Attila, dr. Kocsis György, dr. Zsiga Görgy, dr. Antal Imre, dr. Skaliczki Gábor) az Orvosi Hetilapban megjelent cikkhez, amely 17 hónap vizsgálati eredményét foglalja össze.

Nemrégiben egy másik esetet is bemutattak. A fiatal férfi beteget 3 napja tartó magas láz és száraz köhögés miatt utalták a kórházba:

Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika

SemmelweisOKK tudomány: "Kezdeti tapasztalataink az MR-artrográf... iával" Gratulálunk dr. Kalina Ildikónak, dr. Kovács Dániel Tamásnak, dr. Huszár Andornak és valamennyi szerzőtársnak (dr. Sallai Imre dr., Nagy Ádám, dr. Szatmári Attila, dr. Kocsis György, dr. Zsiga Görgy, dr. Antal Imre, dr. Skaliczki Gábor) az Orvosi Hetilapban megjelent cikkhez, amely 17 hónap vizsgálati eredményét foglalja össze.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
pusztaierzsebet.jpg

Infektológus: orvosként rengeteg tüdőgyulladás képét láttam, de ehhez hasonlót még soha

Pusztai Erzsébet szerint elképzelhető, hogy nemsokára naponta akár 20 ezer fertőzött is lehet, függetlenül a tesztelések napi mennyiségétől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Pusztai Erzsébet infektológus, egészségügyi szakértő szerint még mindig nem tudunk eleget az újonnan beszerzett koronavírus-tesztekről, nem beszélünk eleget a járvány valós helyzetéről és a hivatalos adatok szerinte nem tükrözik a valós fertőzöttek számát - erről is beszélt az ATV Start című műsorában.

A szakértő szerint nagyon valószínű, hogy a felderített fertőzöttekhez képest lényegesen magasabb a ténylegesen fertőzöttek száma. Már most nagyon megugrott a napi pozitív esetszám - kb. 1000 fő -, de

elképzelhető, hogy nemsokára akár napi 20 ezres létszám is lehetséges lesz, függetlenül a tesztelések napi mennyiségétől.

Tavaszhoz képest már többet lehet tudni a fertőzés kiterjedtségéről, és frissítik a vírustérképet is. De hasznos lenne azt is tudni, hogy a teszteltekből hányan tünetmenetesek. Ez ugyanis jól mutatná, hogy sokan nem is tudják magukról, hogy vírushordozók, de közben másokra veszélyt jelentenek.

Azt is elmondta, hogy

hirdetés

orvosként rengeteg tüdőgyulladás képét látta már, de ehhez hasonlót, mint amit a betegség kimutat, még soha.

Beszélt a járványtagadókról is, szerinte a napi igazolt ezer fő már komoly járványt jelent, mert a fel nem derített esetekkel együtt ez akár tízezer is lehet.

Veszélyesnek ítélte, hogy már a fiatalok között is vannak súlyos megbetegedések, így már nem csak az idősekre, a betegekre jelent kockázatot a koronavírus-megbetegedés.

A csütörtöki Szuperkupa mérkőzésről pedig az a véleménye, hogy rizikós volt, biztonságosnak csak akkor lehetett volna mondani, ha a nézők "berepültek" volna a stadionba. Hiszen a meccsre vezető út is kockázatos volt.

Megelőzésre a D-vitamint ajánlotta,

amit háziorvosok is felírhatnak. A tapasztalat szerint ugyanis a legsúlyosabb betegeknél komoly D-vitamin hiányt mutattak ki.

A kormány által bejelentett újabb tesztekről úgy vélekedett, hogy hiányosak még az ismeretek. Nem mindegy, milyen tesztről van szó, és az sem, hogy hogyan osztják majd szét ezeket. A kórházakról is beszélt, és mivel látszik, hogy telnek meg a részlegek, a fő gondnak a megfelelő számú szakszemélyzet hiányát látja. Azt is aggasztónak véli, hogy még csak most kezdték el felmérni, hol vannak átvezényelhető dolgozók.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kim-dzsongun.jpg

Kim Dzsongun bocsánatot kért egy dél-koreai tisztviselő lelövése miatt

A dél-koreai tisztviselőre 10 lövést adtak le. Észak-Korea szerint azért, mert nem azonosította magát és menekülni próbált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Levélben kért bocsánatot Dél-Koreától Kim Dzsongun, miután megöltek egy dél-koreai tisztviselőt.

Dél-Korea védelmi minisztériuma csütörtökön jelentette, hogy feltételezésük szerint a határzónában agyonlőtték a halászati minisztériumnak dolgozó tisztviselőjüket. A férfi egy őrnaszádról tűnt el. Az északiak találták meg a kimerült embert, majd agyonlőtték és a holttestet felgyújtották.

Fotó: MTI/AP/NEWSIS

Észak-Korea először nem reagált, majd pénteken Kim Dzsongun bocsánatot kért Mun Dzsein dél-koreai vezetőtől. Szerinte hiba volt, hogy lelőtték a tisztviselőt, és sajnálja a történteket és csalódott.

Azt is közölték, hogy több mint tíz lövést adtak le. A vizsgálat szerint nem azonosította magát és menekülni próbált. Ugyanakkor tagadták, hogy a holttestet felgyújtották, szerintük a mentőmellényt égették el - írja a BBC.

hirdetés

A lap megjegyzi, hogy a dél-koreaiak megdöbbentek és nehezen fognak megbocsátani, amiért egy fegyvertelen embert gyilkoltak meg. Ráadásul a két ország másképp ítéli meg a helyzetet. Ugyanakkor ritka dolog, hogy Kim Dzsongun személyesen kér bocsánatot, hogy jelezze, szeretné elsimítani a dolgot.

Dél-Korea szerint a kétgyermekes apa a halászati osztálynál dolgozott, járőrhajóján az északi határtól mintegy 10 km-re volt, Yeonpyeong-sziget közelében, amikor hétfőn eltűnt - közölte a dél-koreai védelmi minisztérium. A dél-koreai média szerint nemrégiben elvált és pénzügyi problémái voltak. Egy észak-koreai járőrhajó kedden talált rá a mentőmellényt viselő férfire a vízben. Gázálarcot vettek fel és távolról hallgatták ki, majd agyonlőtték.

Mint azt mi is megírtuk, Észak-Korea szigorú intézkedéseket hozott, hogy megakadályozza a koronavírus bejutását az országba.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ceci0925.jpg

Müller Cecília: 4-5 hét múlva megnőhet a halálozások száma, felszálló ágban van a második hullám

Az operatív törzs szerint minden rendben volt a tegnapi Szuperkupa-döntőn.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Kiss Róbert közölte: az elmúlt 24 órában összesen 133 esetben kellett a rendőrségnek intézkednie maszkviseléssel összefüggésben. Ebből 28 alkalommal tömegközlekedési járművön, 105 esetben pedig más helyeken, ahol kötelező a maszkviselés.

A házi karanténok betartását egy nap alatt 12 285 alkalommal ellenőrizték.

Kiss hosszabban beszélt a tegnapi Szuperkupáról is, amire összesen 14032-en látogattak ki. Elmondása szerint 16 személynél mutattak a megengedettnél magasabb testhőmérsékletet a kihelyezett mérőkapuk, azonban 15 perc elteltével, a második mérésnél már egyiküknél sem. A Puskás Aréna bejáratánál egy egészségügyi sátrat is felállítottak.

A meccsre érkező külföldiek mindegyikének egy legfeljebb háromnapos negatív PCR-tesztet kellett bemutatnia.

Kiss szerint nem igazak az arról szóló sajtóhírek, hogy a meccsen nem voltak megfelelőek a járvánnyal kapcsolatos biztonsági intézkedések.

hirdetés

Ezután Müller Cecília tájékoztatója következett. A tisztifőorvos elmondta, hogy az elmúlt 24 órában meghalt 9 beteg mindegyike legalább 57 éves volt, többüknek daganatos betegsége is volt.

A második hullám felszálló szakaszában vagyunk, ezért fokozottan ügyelni kell a higiénés szabályok betartására, különösen a megfelelő kézmosásra – hangsúlyozta, hozzátéve: csak engedélyszámmal rendelkező fertőtlenítőszereket szabad használni, ez a szám a címkén található.

Müller elárulta azt is, hogy már korábban összeállt azoknak az egészségügyi intézményeknek a listája, amelyek a gyanús esetekkel foglalkoznak. Ha itt beigazolódik a betegség, a Covid-ellátó központokban kezelik a betegeket.

Végül megemlítette, hogy térítéses teszteket már alig kérnek az emberek, a mintavételek legnagyobb részét az állam állja.

Újságírói kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a fentebb említett Covid-ellátókból összesen 29 van az országban, ebből tíz Budapesten. Az egészségügyi intézményeket egymás után, sorrendben léptetik be a rendszerbe: ha valamelyik eléri a 80 százalékos telítettséget, jön a következő.

Szóba került az is, hogy ha egy iskolás gyerek tesztje pozitív lesz, akkor az osztálytársai és a vele egy háztartásban élő személyek is kontaktnak minősülnek. (Arról az egyik korábbi tájékoztatón volt szó, hogy az osztálytársak hozzátartozói viszont nem.)

A kontaktnak minősülő diákoknak 10 napig kell otthon maradniuk, ha ezalatt nem jelentkeznek náluk tünetek, akkor újra közösségbe mehetnek. Ha viszont igen, szólni kell a háziorvosnak, hogy igényeljen tesztet.

Arra a kérdésre, valóban október elejére várják a halálesetek számának emelkedését, a tisztifőorvos elmondta: matematikai modellek és járványügyi alapvetések alapján számolnak.

Ha nő a fertőzöttek száma, nő a halálozások száma is, ezért egyelőre úgy tűnik, hogy a fertőzöttek számának növekedése miatt 4-5 hét múlva valóban emelkedhet a halálozások száma is.

A tájékoztatót itt nézheted vissza:

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!