hirdetés
swinger.png

Elhalasztják Európa legnagyobb csoportosszex-partiját, nehéz lenne ugyanis betartani a másfél méteres távolságot

A szervezők most jelentették be, hogy nem terveznek járványbiztos orgiákat rendezni, inkább akkor várnak egy évet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Az egyik legismertebb swingerfesztivál is megszenvedi a koronavírus-járványt: a szervezők bejelentették, hogy nem rendezik meg idén az Aurora Lifestyle Festivalt - írja a Mirror. Bár Európában a legtöbb országban lazítanak a járványügyi előírásokon, a szervezők úgy döntöttek, hogy

nem szervezik meg a fesztivál "gyenge utánzatát", a kötelező távolságtartással ugyanis pont az veszne el az élményből, amiért az emberek kilátogatnak.

Tény, hogy nehéz is lenne elképzelni egy olyan fesztivált, amelynek a csoportos szex a mozgatórugója úgy, hogy mindenki betartja a másfél méteres távolságot, épp emiatt a szervezők nem is gondolkodnak alternatívákban. A fesztivált csakis a korlátozások teljes feloldása után hajlandóak megtartani, így a hetedik swingerfesztivál 2021-re csúszik, ám akkorra valami igazán nagy durranást ígérnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zivatar2.jpg

Zivatarokkal jön a hidegfront, az ország nagyobb részére riasztást adtak ki

Viharos széllökések, heves csapadék, néhol jég - így köszön be a csütörtök.
Fotó: Terry McGraw/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Csütörtökön a hajnali óráktól kezdve egy hidegfront hatására északnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Szerda éjszaka mérsékelt lesz a légmozgás, majd az északnyugatira forduló szelet csütörtökön már több helyen is erős lökések kísérhetik. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok is lehetnek.

Zivatarveszély miatt Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Csütörtök napközben elsősorban az északkeleti országrészben alakulhatnak ki zivatarok, de a nyugati, délnyugati megyékben is előfordulhat egy-egy komolyabb vihar, melyekhez viharos, 60-80 kilométer/órás széllökés, napközben apró szemű jég és intenzív csapadék társulhat - néhol a 15 millimétert is elérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, csak a keleti fagyzugos helyeken lehet ennél kissé hűvösebb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 29 fok között alakul, délkeleten a magasabb értékekkel.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
koronavirus-fertozes-teszt-pixabay.jpg

A koronavírus már több helyen jelen volt a világban a járvány kitörése előtt egy oxfordi kutató szerint

Tom Jefferson professzor szerint a fertőzés melegágya nemcsak Vuhan volt.
Fotó:Pixabay - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Tom Jefferson professzor a BBC Science Focusnak adott interjúban annak a véleményének adott hangot, hogy a legújabb kutatások szerint a covid-19 már széles körben elterjedt kínai megjelenése előtt.

A bizonyítékot többek között Brazíliából, Spanyolországból és Olaszországból származó szennyvíz-minták szolgáltatták. Megtalálták például a vírus genómját 2019. március 12-én egy barcelonai szennyvíz-mintában. Vuhanban csupán kedvezőbbek voltak a feltételek a terjedésére, ezért robbant be ott először.

Jefferson és kollégája, Carl Heneghan professzor úgy vélekednek, hogy éppen a csatornahálózatok és a közös fürdők lehetnek a fertőzés potenciális közvetítői. Éppen ezért igen alaposan meg kell vizsgálni mindenütt ezeket a gócpontokat.

Nem az oxfordi professzor az egyetlen, aki erre a következtetésre jutott. Az olasz közegészségügyi intézet tavaly decemberi milánói és torinói, illetve az idén januárban vett bolognai szennyvízmintákból kimutatták a vírus jelenlétét.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maribor2.jpg

Nő a koronavírussal fertőzöttek száma több szomszédos országban

Horvátországban, Szlovéniában és Ausztriában is romlik a mutató.
MTI/Fotó: Wikipédia/CC BY-SA 3.0 - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

Közel a kétszeresével nőtt kedden az előző naphoz képest Horvátországban és Szlovéniában a napi új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok szerdai sajtótájékoztatóján.

Horvátországban a testület jelentése szerint kedden 92-vel nőtt az új fertőzöttek száma a hétfői 52-höz képest, elérve a 3953-at,

és nem történt haláleset, így a járvány halálos áldozatainak száma 120 maradt. Pénteken még rekordszámú, 140 diagnosztizált fertőzöttet regisztráltak az országban, az elmúlt három napban azonban mérséklődött az új esetek száma. A betegek közül 132-en vannak kórházban, közülük öten lélegeztetőgépen. Az aktív betegek teljes száma 1204.

A válságstáb további szigorításokat jelentett be: kötelezővé tette a szájmaszk viselését a hivatalokban, a postán és a pénzintézetekben, valamint a szolgáltatásokat nyújtó üzletekben, mint a fodrász- és a szépségszalonok.

Egy korábbi rendelet szerint hétfőtől a közösségi közlekedési eszközökön, az egészségügyi intézetekben, a boltokban és bevásárlóközpontokban kötelező a védőfelszerelés viselése.

hirdetés

A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 19-cel 1878-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Hétfőn ez a szám 10 volt. Új halálesetet nem regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 16-an vannak kórházban, közülük egyet ápolnak intenzív osztályon.

Jelko Kacin kormányszóvivő Twitter-oldalán közölte:

ismét nőtt az új fertőzöttek száma az országban, és a nap folyamán további eredményeket várnak lehetséges új esetekről.

Ezt követően értekezik az országos közegészségügyi intézet, hogy megvitassa a járványhelyzetet az országban - tette hozzá. Továbbá aggodalmának adott hangot, hogy a vírus ismét "betört" a szeretetotthonokba, ahol összesen 24 új fertőzöttet regisztráltak.

Zágráb és Ljubljana április végétől és május elejétől szigorú óvintézkedések mellett fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több európai uniós ország állampolgárai előtt. A magyar állampolgárok mindkét országba korlátozások nélkül utazhatnak.

Mindeközben az elmúlt 24 órában 133-an fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az Egészségügyi Minisztérium szerdai jelentése szerint. Egy kedvező folyamat tört meg azzal, hogy ismét száz fölé emelkedett az új fertőzöttek száma.

Azt megelőzően ugyanis két egymást követő napon száznál jóval kevesebben, 51-en, illetve 73-an kapták meg a fertőzést. A legtöbben Bécsben (46 fő), Felső-Ausztriában (30 fő), Alsó-Ausztriában (25 fő) és Stájerország tartományban (20 fő) fertőződtek meg, ugyanakkor Burgenlandban (5 fő), Tirolban (4 fő), Salzburg tartományban (2 fő) és Karintiában (1 fő) is történtek fertőződések.

Ausztriában eddig 19 154 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, a vírus okozta megbetegedésbe 710-en haltak bele, míg 17 175-en időközben meggyógyultak. A betegek közül 96-an szorulnak kórházi kezelésre, tízen az intenzív osztályon fekszenek.

Az osztrák külügyminisztérium közölte, hogy éjféltől megszűnik az olaszországi Lombardiára kiadott utazási figyelmeztetés. Ausztria 32 országra, többek között Albániára, Bosznia-Hercegovinára, Brazíliára, Bulgáriára, az Egyesült Államokra, Portugáliára, Svédországra, Törökországra és Ukrajnára adott ki utazási figyelmeztetést, ami azt jelenti, hogy az onnan hazatérőknek vállalniuk kell a kéthetes karantént.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Évszázadok óta most először fog csökkenni a Föld népessége

Jelenleg bolygónkon mintegy 7,8 milliárdnyian élnek. A következő évtizedek növekedésének csúcsát 2064-re jósolják, akkor várhatóan 9,7 milliárdan leszünk, 2100-ra viszont ez a szám visszaesik 8,8 milliárdra.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. július 15.


hirdetés

A modern kori történelem során először fordul elő, hogy a Föld lakossága az előrejelzése szerint csökkenő tendenciát mutat. Ez a Lancet című nemzetközi orvosi szaklapban megjelent tanulmány szerint körülbelül 45 éven belül következik be.

Jelenleg bolygónkon mintegy 7,8 milliárdnyian élnek. A következő évtizedek növekedésének csúcsát 2064-re jósolják, akkor várhatóan 9,7 milliárdan leszünk, 2100-ra viszont a lélekszám visszaesik 8,8 milliárdra – idézte a tanulmányt az IflScience.

Az összlakosság utoljára a 14.század közepén csökkent a „fekete halálnak” nevezett pestisjárvány miatt. A tanulmány vezető szerzője, Stein Emil Vollset professzor szerint, ha az előrejelzés pontos, ez lesz az első olyan népességcsökkenés, amelyet a termékenység visszaesése okozhat.

Legalább 23 országban a várható lélekszám kevesebb lesz a mai felénél. Köztük van Japán, Thaiföld, Dél-Korea, Olaszország, Spanyolország, Portugália és más olyan országok, amelyekre ma is jellemző az alacsony születési arány és a népesség elöregedése. De még Kína is számolhat azzal, hogy a jelenlegi 1,4 milliárd lakosából csak 732 millió marad.

Lesznek ugyanakkor a világnak olyan részei, ahol továbbra is növekszik a lakosság. Idetartozik a Közel-Kelet és Afrika. A Szaharától délre fekvő országok népessége akár meg is háromszorozódhat: a jelenlegi 1,03 milliárdból 3,07 milliárdan élhetnek ebben a térségben.

hirdetés

A tanulmány, amelyet a washingtoni orvosi egyetem kutatói készítettek, azt vizsgálta, hogy a halálozási és termékenységi ráták, valamint a migráció hogyan érinti a globális népességet a következő 80 évben. Figyelembe vették a háborúk, természeti katasztrófák és a klímaváltozás hatásait is a Föld különböző régióira.

Vollset szerint az alacsony szülési rátának okai egyfelől a kevesebb gyermek általános trendje, másfelől pedig a nők képzése és a modern fogamzásgátló eszközökhöz való jobb hozzáférés. Számításaik szerint még 2017-ben a globális termékenységi ráta 2,37 volt, addig 1,66 lesz, vagyis nem éri el a minimális 2,1-öt, amely a népesség számának fenntartásához szükséges.

Az elöregedés, a munkaképes lakosság létszámának drámai csökkenése számos országban súlyos gazdasági következményekkel járhat, és felboríthatja a világ geopolitikai egyensúlyát is. Az előrejelzések szerint Kína 2035-re megelőzi az Egyesült Államokat a GDP-alapú gazdasági mutatók szerint, de 2098-ra Amerika visszaszerzi világelsőségét. Dr. Richard Horton, a Lancet főszerkesztője szerint a 21. század végére Európa és Ázsia befolyása csökken, ellenben Afrika és az arab országok jövőformáló erők lesznek, miközben egy olyan multipoláris világ alakul ki, amelyben az Egyesült Államok mellett India, Nigéria és Kína lesznek a vezető hatalmak.

A kutatás arra is kitér, hogy a világnak meg kell változtatnia a migrációhoz való hozzáállását.

Bár az elmúlt évtizedek során ez a jelenség nacionalista politikai vezetők hatalomra jutását és a migránsokkal szembeni erősödő ellenséges magatartást váltott ki, a tanulmány szerint számos országnak szabadabb bevándorlási politikát kell követnie egyszerűen azért, hogy fenntarthassa a lakosság lélekszámát és a gazdasági növekedést. A munkaképes lakosság elosztása sorsdöntő lesz az emberiség prosperitása vagy hanyatlása szempontjából – figyelmeztetnek a tudósok.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!