hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Életveszélyes az ország egyik legforgalmasabb útja
Előzni tilos tábla, de szaggatott vonal a sávok között – mindkettő frissen került ki az átalakuló M2 egyik szakaszán.
Forrás: Vezess.hu, Fotó: illusztráció, Google Street View kép a 2018 májusi állapotról - szmo.hu
2019. február 14.


hirdetés

Az M0 és Magyarország északi határa között húzódó, kamionforgalmat is bonyolító M2-es főútról ír a Vezess.hu.

A lap azt írja, hogy a KSH adatok szerint évek óta ez az egyik legveszélyesebb főút az országban. A statisztikai hivatal szerint az M2-esen csak 2016-ban 65 személyi sérüléses baleset történt.

Mivel ez az útszakasz túlterhelt, a kormányzat megkezdte a kibővítését, uniós támogatással. Egyelőre a Budapest és Vác közötti 19,6 kilométeres szakaszt teszik 2×2 sávos gyorsforgalmi úttá, burkolt leállósávokkal. Új csomópontokat is kialakítanak, felüljárókat is építenek, a tervek szerint Dunakeszi mellett körülbelül 3 kilométeren át zajcsökkentő falat húznak, és 4,5 hektárnyi csereerdőt is telepítenek a kivágott fák pótlására.

A felújítással kapcsolatban a Vezess.hu "furcsa megoldásokról" ír:

"Előzni tilos tábla, de szaggatott vonal a sávok között – mindkettő frissen került ki az átalakuló M2 egyik szakaszára. (...) Találtunk egyéb furcsaságokat is a hírhedt úton."

Az építkezés miatt a közelmúltban kialakított ideiglenes forgalmi rend a lap szerint veszélyes, mert tábla tiltja ugyan az előzést, a sávok között mégis szaggatott vonal húzódik.

"Akinek jogsija van, annak tudnia kell, hogy a szaggatott vonal és az éppen ellenkezőjét mutató tábla közül melyik a felsőbb rendű (igen, a tábla). Az előzést engedő szaggatott vonal és az előzést tiltó táblák konzekvensen együtt kísérik hosszú kilométeren át az autósokat."

A lap azt írja, hogy megkérdezték a Magyar Közút Zrt.-t, hogy "miért éppen az ellenkezőjét jelentő táblákat és felfestést használnak egyszerre kilométereken át az 1+1 sávos, frissen használatba adott szakaszon, illetve mi a magyarázata a 2+1 sávos szakaszon a szintén egymásnak ellentmondó jelzéseknek, és a nagyobb hely ellenére az előzőnél alacsonyabb sebességhatárnak?"

A Magyar Közút Vezess.hu számára adott válaszában az áll többek között, hogy az M2-es autóút építését, felújítását a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi. Az M2-es autóúton a munkák során az érvényben lévő Útügyi Műszaki Előírás szerint alakították ki a szakemberek a forgalmi rendet.

Az M2-es autóút az M0-s autóúttól a 2104 jelű útig, vagyis a Gödöllő-Vácrátót lehajtó csomópontig építési munkaterület, emiatt azon a szakaszon ideiglenes forgalmi rend van érvényben.

Az útszakaszon kint lévő KRESZ táblák is ezt jelzik: "úton folyó munkák, sebességkorlátozás, előzni tilos" stb. Helyenként veszélyre figyelmeztető tábla vagy útszűkületet jelző tábla van kint.

A válaszban azt írják, hogy a Dunakeszi és az M0-s autóút közötti szakaszon még nem a végleges felújítás utáni állapot látható, a beton elválasztóelemek is hiányoznak, és az aszfalt kopóréteg is, a sávkiosztás sem végleges, és a kialakított sávszélességek is még szűkítettek. A Dunakeszit követő szakaszon már a végleges visszatartó elemek, burkolatok és sávkiosztások is elkészültek, és ezek a különbségek indokolják az eltérő kialakítást, forgalmi rendet.


KÖVESS MINKET:

Ötmilliós kártalanítást kap az olaszliszkai lincselés fővádlottja
A meggyilkolt tanár családjához kerülhet a pénz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 19.


hirdetés

Jogerőre emelkedett az olaszliszkai lincselés fővádlottjának kártalanítása, így a férfi 5 millió forintot kap az államtól – írja a Bors. A Szögi Lajos halálával végződő lincselés elsőrendű vádlottja az illemhellyel, a melegvíz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen a börtönben, ezért kért kártalanítást a magyar államtól.

Ez azt is jelenti, hogy a férfi elkezdhet törleszteni a meggyilkolt tanár családjának: 46 millió forint kártérítést ítélt meg nekik a bíróság, azonban kártérítést a család eddig nem kapott. Olyan esetben azonban, ha van az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás, akkor azt rögtön a kártérítésre jogosult kapja meg, nem pedig a terhelt. Azaz a perben nyertes férfi helyett rögtön Szögi Lajos családjához mehet majd a pénz – írja a Bors.

Mint arról korábban már írtunk, a 44 éves földrajz-biológia szakos tanár, Szögi Lajos 2006. október 15-én Tiszavasváriból Vámosújfalu felé tartott autóján családjával. Olaszliszkán egy 11 éves kislány átszaladt szabályosan közlekedő autója előtt, majd elesett az árokparton. Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja a gyereknek. Ekkor a kislány rokonai és ismerősei rátámadtak és megölték.


KÖVESS MINKET:Az elmegyógyító intézetbe szállították a börtönből a Teréz körúti robbantót
Terrorcselekmény bűntette miatt ítélték el a férfit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 19.


hirdetés

Börtöncellájából az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították a Teréz körúti robbantót – írta a Blikk.

Ahogyan azt megírtuk, a 27 éves férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság, legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

A vád szerint a férfi 2016. szeptember 24-én este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyben tartott bírósági tárgyalások nagy részén a férfi nem is vett részt, jogerős ítéletet is nélküle hirdetett a bíró.

"A fiam rendesen evett és öngyilkossági gondolatai sem voltak, ezért sem ő, sem én nem értem, miért vitték át a börtönből az IMEI-be. Hétfőn tudtam vele beszélni, azt mondja, hogy injekciókat kap. Nagyon félek, hogy különböző kábító hatású gyógyszereket adnak neki" – mondta a lapnak P. László, az elítélt édesapja.

A Blikk megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is, akik a konkrét esettel kapcsolatban nem adhattak tájékoztatást a lapnak, csupán annyit közöltek: az elítélteket folyamatosan figyelik szakemberek, és ha úgy ítélik meg, hogy ez szükséges, a börtönből átszállítják őket az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe – mondta Orosz Zoltán sajtószóvivő a Blikk kérdésére.


KÖVESS MINKET:
Elfogták az utrechti lövöldözőt
A 37 éves Gökmen Tanist azzal gyanúsítják, hogy három embert lőtt le egy utrechti villamoson.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 18.


hirdetés

Hétfőn délután a holland rendőrség több órás hajsza után elfogta és őrizetbe vette a 37 éves Gökmen Tanist - írja a 24.hu. A férfit azzal gyanúsítják, hogy három embert lőtt le hétfő délelőtt egy utrechti villamoson.

Korábban a hatóságok azt sem zárták ki, hogy terrortámadás történt, azonban az Anadolu állami török hírügynökség értesülései szerint a férfi családi okokból lőtt rá egy női hozzátartozójára, majd azokra is rálőtt, akik a nő védelmére siettek. A török lapok szerint „becsületgyilkosságról” van szó.

A De Telegraaf szerint egy másik férfit is letírtóztattak az üggyel kapcsolatban. A hatóságok egyelőre részleteket nem közöltek.


KÖVESS MINKET:

Felhős marad az idő, de akár 15 fok is lehet
Eső nem valószínű, de megerősödhet a szél.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 19.


hirdetés

Kedden napközben erősen felhős lesz az ég, de időnként elvékonyodik, majd késő délutántól északnyugat, nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Az északias szél már csak időnként élénkülhet meg. Hajnalban északon többfelé gyenge fagy valószínű. A legmelegebb órákban 9-15 fokot mérhetünk.

Csütörtökön hajnalban országszerte fagypont közelébe hűl a levegő, gyenge fagyra is készülni kell. Továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, de időnként többfelé megnövekedhet a felhőzet. Csapadék ezen a napon sem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. 10-15 fok közé melegedhet a levegő - írja az Időkép.hu előrejelzése.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x