hirdetés
69883457_2364457107105665_3769722409498705920_n.png

Életveszélyes állapotban sétált ki a kórházból egy budapesti nő – keresi a rendőrség

Életveszélyes sérülése miatt kezelték Újfalusi Katalint, amikor tegnap este 19 órakor úgy döntött, útnak indul a IX. kerületi kórházból.
Kép forrása: Budapesti Rendőr-főkapitányság - szmo.hu
2019. szeptember 11.


hirdetés

Egy 44 éves nőt keres a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Újfalusi Katalin körülbelül 160 centi magas, vékony testalkatú. Haja színe vörös, eltűnésekor fekete szoknyát és pulóvert viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képen látható nőt, vagy tudja hol lehet, illetve információja van az eltűnésének körülményeiről, az hívja a +36 80 555 111-es telefonszámot, a Telefontanú zöldszámát, vagy jelentkezzen a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számon. akár névtelenül.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
grocery-store-2619380_1920.jpg

Egy holttestet kerülgettek a vevők a temesvári Lidl-ben

Egy férfi hirtelen rosszul lett és meghalt az üzletben, de a boltot ezután sem zárták be.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Rosszul lett és meghalt szerdán egy férfi egy temesvári szupermarketben. Az üzlet ennek ellenére nem zárt be, így a vásárlóknak egy holttestet kellett kerülgetniük - írja a Maszol.ro.

Az Antena1 román kereskedelmi csatorna szerint a férfi vásárlás közben hirtelen rosszul lett és összeesett. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A később megérkező rendőrök letakarták a holttestet, és elkezdték a haláleset kivizsgálását. A bolt vezetői azonban az intézkedés idejére nem zárták be a boltot, így a vásárlóknak kerülgetniük kellett a férfi holttestét.

A Főtér.ro szerint egy 51 éves férfi halt meg a boltban, szívinfarktust kapott. A lap szerint a bolt vezetői később közleményben reagáltak az esetre. Ebben azt írják,

"együttéreznek a férfi családtagjaival, a személyzet pedig mindent megtett, amit kellett, hiszen értesítették a hatóságokat. Egyben elnézést kérnek az ügyfelektől, amiért akaratukon kívül asszisztálniuk kellett a hatósági beavatkozáshoz".

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
demeter-marta.jpg

Három évet is kaphat Demeter Márta

A képviselőnek hivatali visszaélés miatt kell bíróság elé állnia jövő héten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Jövő hét pénteken 13 órakor kell Demeter Mártának megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol az előkészítő üléssel megkezdődik a hivatali visszaélés miatt ellene indított per – értesült a Magyar Nemzet.

Az LMP-s politikus 2018-ban Facebook-posztban közölte, hogy írásbeli kérdésekkel fordult az illetékes miniszterekhez, azt tudakolva, hogy a honvédség Airbusával miért utaztatták törvénytelenül Orbán Viktor lányát. Ám mint később kiderült, egy Orbán vezetéknevű magyar katona és családja utazott a gépen, engedéllyel.

Demeter Márta akkor az Ország­gyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke volt. A Fidesz az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, ahol megállapították: a képviselő a névazonosságon kívül semmilyen körülmény miatt nem következtethetett volna arra, hogy a miniszterelnök érintett az ügyben.

Az ügy miatt az Alkotmányvédelmi Hivatal a képviselőnő személyében nemzetbiztonsági kockázatot látott, a parlament ezért felmentette bizottsági alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából. Az ügyészség ezután emelt vádat.

A jelenleg gyermeket váró képviselőnő tette akár három évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
headache-1540220_1920.jpg

Ismét vény nélkül kapható az Algopyrin

Február 19-től könnyebb megvásárolni a metamizol tartalmú gyógyszereket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

2007 után ismét vény nélkül kapható az Algopyrin és kilenc másik, metamizolt tartalmazó gyógyszer

- írja honlapján az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

A magyar kormány 1992-ben döntött úgy, hogy a nem támogatott és biztonságos gyógyszereket vény nélkül is meg lehessen vásárolni a patikákban. Ezek közé tartozott az Algopyrin is. 2007-ben, a gyógyszerpiac liberalizálásakor a gyógyszerhatóság ismét receptkötelessé tette. Nem hivatalos magyarázat szerint az akkor évente 9-10 millió doboz Algopyrint értékesítő patikák jelentős piacot veszíthettek volna, ha az egyéb láz- és fájdalomcsillapítókhoz hasonlóan ez a szer is forgalmazhatóvá vált volna a benzinkutakon, illetve a drogériákban - írja a Népszava.

Az Algopyrin ma Magyarország egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapítója, évente kb. 9 millió doboz fogy belőle.

A lap szerint valószínűleg ezért kezdte el több hazai gyártó is, hogy a hatóanyagát csökkentett hatáserősségben, más márkanéven forgalmazzák. Amelyek tablettáinak a hatáserőssége csak fele akkora volt, mint az eredeti Algopyriné, azt recept nélkül is meg lehetett vásárolni. Most ez a sor bővült.

hirdetés

A szigorítás feloldásával az alábbi gyógyszerek is vény nélkül megvásárolhatóak:

• ALGOZONE 500 mg tabletta

• FLAMBORIN 500 mg/ml belsőleges oldatos cseppek

• METAPYRIN 500 mg filmtabletta

• NODORYL FORTE 500 mg tabletta

• PANALGORIN 500 mg tabletta

• SUPPOSITORIUM ANALGETICUM FoNo VII. PARMA

• SUPPOSITORIUM NORAMINOPHENAZONI 100 mg FoNo VII. PARMA

• SUPPOSITORIUM NORAMINOPHENAZONI 200 mg FoNo VII. PARMA

• TABLETTA ANALGETICA FoNo VII. PARMA

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
karacsony-gergely-kiss-laszlo-szaniszlo-sandor-mti-foto.jpg

Két fővárosi polgármester is átáll az MSZP-től a DK-hoz

Kiss László és Szaniszló Sándor várhatóan jövő héten lép be Gyurcsány Ferenc pártjába.
Címkép: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

A III. kerületi polgármester, Kiss László és a XVIII. kerület első embere, Szaniszló Sándor kilép az MSZP-ből, és átáll a DK-hoz - tudta meg az Index.

Mindkét politikus régóta tagja már az MSZP-nek, Kiss László már 1997 óta baloldali ifjúsági szervezetekben politizált, 1999-től 2002-ig az Ifjú Szocialisták budapesti szervezetének elnökségi tagja, majd elnökhelyettese volt, 2004 nyarán beválasztották az Óbudai MSZP elnökségébe, 2008 januárjától a párt óbudai szervezetének alelnöke, kongresszusi küldött is volt.

A lap szerint Szaniszló Sándor távozása is meglepő, hiszen a XVIII. kerületet ősz óta vezető polgármester korábban is meghatározó szocialista politikus volt a kerületben, 2010 előtt nyolc éven át alpolgármester volt.

„Ez annyira szürreális, mintha Baja Feri lépne át Gyurcsány pártjába”

- jegyezte meg az Index egyik informátora.

hirdetés

A lépésekkel tovább gyengülhet az MSZP fővárosi bázisa, míg Gyurcsány Ferenc pártja, amely eddig is jó teljesítményt nyújtott Budapesten, tovább erősödhet.

Kiss László és Szaniszló Sándor közös választ küldtek az Indexnek, amelyben azt írták, átlépésüknek két fő oka volt.

"ez a lépés nem személyes politikai megfontolás, de polgármesterként közvetlen közelről látjuk a méltatlan közalkalmazotti bérek és az alulfinanszírozott egészségügy minden következményét. Ennek megoldásához, akár visszafordításához éppen a DK európai politikája lehet a kulcs."

A két városrészvezető várhatóan a DK helyi pártszervezeteinek döntése után, jövő héten lép be formálisan is a pártba.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!