ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

Gyakran rendelsz online, de szeretnél kevesebbet fizetni érte? Ezt a szolgáltatást neked találták ki!

Sokan szeretjük, ha 30 percen belül házhoz jön a pizza vagy a bevásárlás, de a kényelmet legyőzi olykor a spórolás. Tudunk egy kompromisszumos megoldást: egy hétig teszteltük a Wolt+-t, elmondjuk, mikor és miért éri meg neked is!

Link másolása

Január első hetei a legnehezebbek közé tartoznak az évben, mikor némi pihenő után vissza kell rázódnunk a hétköznapokba. Kapva kapunk a lehetőségen, ha valamivel időt nyerhetünk. Nálam így volt ez a főzéssel és bevásárlással. Az utolsó dolog, amihez kedvem volt, az a konyhában töltött idő. Ezért is gondoltam, hogy itt az ideje kipróbálni egy olyan szolgáltatást, ahol gyakorlatilag ingyen szállítanak hozzám a kedvenc helyeimről. Kezdetét vette tehát az egy hetes Wolt+ tesztelés.

Számtalanszor rendeltem már a Woltról, de ezúttal kíváncsi voltam, mit tud a sokak által dicsért „plusz”. Így az amúgy is kellően nyűgös első januári héten kipróbáltam, mire megyünk egymással, én és a Wolt+.

A szolgáltatás lényege, hogy 1490 Ft havidíjért cserébe a házhozszállítási díjat elengedik a Wolt+ logós éttermekből és üzletekből való rendelés esetén. Ha egy kicsit utánaszámolunk, akkor pedig azt kapjuk, hogy ez már akár két rendelés után is megtérül.

Szerdán ebédre megkívántam a sushit, és megnyitva az applikációt, az egyből egy körúti éttermet ajánlott fel. Innen a lakóhelyemig a kiszállítási díj 1099 Ft lett volna. Kosárba is tettem egy lazacos nigiri boxot szójaszósszal, és vártam. A futár 30 perc múlva már csöngetett is, én meg boldogan lapátoltam be az ebédemet, aminek a kiszállításáért most külön nem kellett fizettem. Ha maradtam volna ennél az egy rendelésnél, akkor nyilván nem érezhettem volna, hogy de jó bizniszt csináltam a Wolt+-szal.

Na de a következő rendelésemnél már meg is térült az előfizetés.

Ha te is elgondolkodtál a Wolt+-on, akkor van egy-két jó hírünk!

Te most akár úgy is tesztelheted a Wolt+-t, ha még eddig sosem regisztráltál a szolgáltatásra, hogy a havidíjat sem kell kifizetned - így 60 napig tényleg ingyen szállítják házhoz neked azt, amit megrendeltél.

Azok is találhatnak kedvező ajánlatot, akik már most is előfizetők, vagy már korábban tesztelték a szolgáltatást: a Wolt+-szal január 8. és 28. között több helyről is 25% kedvezménnyel rendelhetsz. Ez az ajánlat a szolgáltatást most először, ingyenesen tesztelőkre is vonatkozik.

További részleteket ezen a linken találsz.

Élelmiszer a bolttól az ajtóig kiszállítási díj nélkül

Csütörtök este hazaérve rájöttem, hogy nincs már elég kenyér és a tej is fogyóban, na meg valami még jól jönne a vacsorához és a reggelihez is. Vissza már nem akartam fordulni, így elővettem a Wolt appot és egy élelmiszerüzletre esett a választásom. Örömmel konstatáltam az akciókat, amiknek hála 300 Ft-tal kevesebbet fizettem a termékekért, de a Wolt+-szal még az 599 Ft-os szállítási díjat is megúsztam.

Ezzel a két első rendelésemmel pedig már bőven vissza is jött a havidíj ára.
További kalandjaim a kedvezményes házhozszállítással

Ebben az egy hétben még egyszer rendeltem étteremből, egyszer a Wolt Marketből, és egy alkalommal patikából is.

Péntek. Gyógyszertár. Covid-teszt. 599 Ft házhozszállítást spóroltam meg.

Vasárnap. Pizza vacsorára. 999 Ft helyett semmit sem fizettem a szállításért.

Kedd. Nagy bevásárlás a Wolt Marketről. 899 Ft-ért jött volna ki a futár, nekem most nem került plusz pénzbe.

Valóban ad pluszt a Wolt+?

Szerintem igen. Ezen a héten nagyon kényelmes volt, hogy a gyakran túl soknak gondolt szállítási díjjal egyáltalán nem kellett foglalkoznom, és tényleg csak az ételekért-italokért fizettem, amiket aztán elfogyasztottam. Összegzem az eredményeket, mert a számok magukért beszélnek.

Az öt vásárlásom házhozszállítási díja összesen 4195 Ft lett volna, amit én 1490 Ft-tal letudtam már a legelején azzal, hogy előfizettem a Wolt+-ra. 2705 Ft-ot spóroltam meg tehát, és ez csak egy hét volt.

A havidíjas hónapomból vissza van még három hét, tehát már valóban megérte az előfizetés. Szóval summa summárum, azt hiszem, maradok ennél az – immár számomra is – jól bevált módszernél. A szolgáltatást azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan gyakran kerülnek időzavarba, de legalábbi szeretik a kényelmes, gyors, online vásárlást.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
Meztelenül nyitott ajtót a pizzafutárnak egy angyalföldi nő – futársztorik
Aki futárnak áll, fel kell készülnie nem mindennapi kalandokra. Jó, ha megőrizzük a hidegvérünket.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Elképesztő történetekről számolt be a Blikk, budapesti pizzafutárok meséltek.

A világjárvány óta az eddiginél is jobban rászoktak az emberek az online rendelésre. Sokan el is szegődtek áruszállítónak, ételfutárnak és remekül meg lehet belőle élni. Azonban nem árt, ha felkészül furcsa dolgokra is, aki futárkodásra adja a fejét.

Egy 18 éves diák futár az éjszakai műszakok során rendszeresen találkozott például részeg ügyfelekkel. Egyikük például,

amikor áltvette a rendelést, leült a lépcsőre, majd a kerítésbe kapaszkodva mászott vissza az ingatlanba.

A futár elárulta, hogy már a telefonban hallható volt, hogy a megrendelő részeg. De történt vele olyan is, hogy egy üdítő kiborult a szállítás során, és mire kiérkezett a címre, eláztatta a tárolót, és amikor kivette, hogy átadja a megrendelőnek az elázott dobozból a földre borult az étel. Meglepő módon ügyfél udvariasan összeszedte, és zokszó nélkül átvette a rendelést.

Egy másik, 22 éves kiszállító Angyalföldre egy csomagot. Ahogy kell, 45 perccel az érkezése előtt telefonon értesítette a címzettet, hogy érkezik a küldemény.

Mikor megérkezett a címre, már nem telefonon kereste a hölgyet, csak felcsengetett a megadott lakásba. Amikor kinyílt az ajtó, a címzett, egy hölgy csak fehérneműt és egy meglehetősen átlátszó köntöst viselt. Amikor a nő rájött, hogy a csomagja érkezett meg, döbbenten annyit mondott annyit mondott:

„Úristen, bocsánat, azt hittem az ügyfelem vagy!”

Olyan is előfordul, hogy a futár és a megrendelő között konfliktus alakul ki. Emiatt járt úgy egy másik 22 éves futár, hogy bár az ügyfele a csomagot átvette, azonban a kijutással akadt egy kis gond. Mikor a futár felcsengetett, hogy nyomják meg az ajtónyitó gombját, bosszút állt rajta a dühös ügyfél, nem engedte ki a házból. Amikor kiszállító megpróbált a többi lakáshoz csengetni, ők azt hitték, hogy be szeretne jönni, és ők sem segítettek. Végül egy órát kellett várnia, amíg valaki kiengedte.

A tanulság csupán annyi, hogy az menjen futárnak, aki fel van készülve a néha nem is olyan kellemes kalandokra is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Tengerjáró hajón bérel apartmant, mert olcsóbb, mint a szárazföldi lakás
A távmunkában dolgozó amerikai férfi úgy számol, hogy a kedvezőbb albérleti díj mellett a rezsin is sokat spórol majd, ráadásul világot láthat a következő 12 évben.

Link másolása

A szárazföldi létet feladva a következő 12 évben egy tengerjáró hajón fog lakni a San Diegó-i Austin Wells, mert állítása szerint így sokkal kevesebbe kerül majd a lakhatása, miközben beutazhatja a világot.

Wells azt mondta, a történelmi csúcson lévő lakhatási és megélhetési költségek miatt döntött úgy, hogy hátrahagyja szárazföldi életét, és inkább egy tengerjáró hajó apartmanjába költözik. Számításai szerint így sokkal jobban jár, mintha szülővárosában, San Diegóban, az USA 8. legnagyobb városában bérelne lakást: nemcsak lakbérre kell kevesebbet költenie, de a rezsiköltségeket is megspórolja.

A távmunkában dolgozó 28 éves férfi 300 ezer dollárt (mintegy 110 millió forintot) fizetett azért, hogy 12 évig az MV Narrative tengerjáró hajó egyik apartmanjában lakhasson. A luxushajó fedélzetén élőknek egészségügyi szolgáltatásokat és 24 órás szobaszervizt is biztosítanak, miközben többek között edzőtermek, éttermek, mozi, könyvtár, bank és egy termelői piac szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Az MV Narrative még építés alatt ál, 2025-ben helyezik majd vízre. A tengerjáró hajón közel 1000 személy bérelhet ki különböző típusú apartmanokat. Összehasonlításképpen: jelenleg San Diegóban havonta átlagosan 2500 dollárért (több mint 900 ezer forintért) lehet lakást bérelni, míg az MV Narrative-on körülbelül 2000 dollárért (740 ezer forintért).

Forrás: Ladbible

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Egy hospice nővér elmagyarázta, miért nem érdemes félni a haláltól
Julie McFadden szerint életünk befejező szakaszában testünk fokozatosan kikapcsol és endorfinszintje is megnő, amivel megkönnyíti a haldokló utolsó napjait.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 05.


Link másolása

Egy sokéves tapasztalattal rendelkező hospice nővér videóban magyarázta el, miért nem érdemes félni a haláltól, vette észre a LADbible. Sokak számára talán ijesztő lehet, hogy mi történik velünk az elmúlás után, Julie McFadden szerint azonban „az emberi test a halára van kitalálva” és „biológiailag segít a meghalásban”.

Julie a videóban elmondja, hogy a közelgő halál jelei már fél évvel korábban észlelhetők. Ilyenkor ugyanis a haldokló már „kevesebbet eszik, kevesebbet iszik és többet alszik”.

„Az agyunkban beépített mechanizmusok vannak arra, hogy éhesek és szomjasak legyünk. Amikor a szervezet érzékeli, hogy az élet vége felé közeledik, ezek a mechanizmusok kikapcsolnak, így az ember általában nem érez éhséget és szomjúságot, ami segíti a szervezet lassú kikapcsolását” – mondja a rutinos nővér.

Julie McFadden szerint azonban ez a haldokló számára teljesen normális. Életünk utolsó szakaszában ugyanis számos olyan dolog történik a testünkkel, ami megkönnyíti az elmúlást.

„A szervezet lassan ketózisba kerül, ami endorfint szabadít fel. Ezek az endorfinok tompítják a fájdalmat és az idegeket, miközben eufórikus érzést is adnak az illetőnek, aki ettől jól érzi magát” – mondta a hospice nővér.

A teljes, angol nyelvű videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Gyökeresen megváltozott a Temu, és ez nem véletlen
Rengeteg panasz érkezett a cég miatt, mert a meghirdetett akciók rendszeresen nem voltak valósak, ráadásul a weboldalon sok volt a sürgető üzenet.

Link másolása

Mi is írtunk róla nemrégiben, hogy több bejelentés után a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Temunál. A legtöbben azt kifogásolták, hogy az akciókban sok esetben 95%-os, vagy akár annál is magasabb kedvezményekkel csábították a vásárlókat, ám ezek nem bizonyultak valósnak. A GVH úgy vélte, hogy a Temut működtető vállalkozás vélhetően tisztességtelen kereskedelemi gyakorlatot folytat és megtéveszti a fogyasztókat.

Most azonban alaposan megváltozott a Temu kereskedelmi gyakorlata. Szinte teljesen eltűntek a hirdetések a neten, és megszűntek a weboldalon a sürgető üzenetek is. A GVH szerint előremutató, hogy a cég felülvizsgálja a kereskedelmi gyakorlatát - írja az Economx.

A GVH a lap megkeresésére azt közölte, hogy a vizsgálati szakaszban vannak, és ez még nem jelenti azt, hogy a vállalkozásról kimondták volna, hogy jogsértéseket követtek el. Most a tényeket tisztázzák, amire három hónapjuk van, ez pedig kétszer két hónappal hosszabbítható.

A nemzeti versenyhatóság mindig üdvözli, és a fogyasztók, valamint a tiszta piaci verseny szempontjából előremutatónak tartja, ha egy eljárás alá vont vállalkozás a hivatal eljárásának megindítását követően felülvizsgálja a kereskedelmi gyakorlatát - írták. „Természetesen mindez a jelenlegi vizsgálati szakban nem befolyásolja a GVH tényfeltárási kötelezettségét” – közölték.

A portál szerint:

2024 áprilisára a Temu 1 millió fős bázist épített Magyarországon, ezzel 25,6 százalékos súllyal bír a hazai online vásárlókon belül.

A Temu anyacége, a PDD 2023 negyedik negyedévben 88,88 milliárd kínai jüanos (12,5 milliárd amerikai dolláros) árbevételt ért el, ami 123 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakánál.

Forrás: Index

Link másolása
KÖVESS MINKET: