ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

nDRU - autószervizek és autós szolgáltatók számára

Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.

Link másolása

Új szolgáltatással, Magyarországon egyedülálló fejlesztéssel könnyíti meg az autósok és az autóipari szolgáltatók életét az nDRU. A startup vállalkozás egyszerűbbé teszi az autószervizek, autómosók, gumisok, műszaki vizsgabázisok és hasonló szolgáltatók napi működését: hatékonyabbá teszi a folyamatokat, kiváltja a telefonos ügyfélkommunikációt, segít az eladásokban és az ügyfélszerzésben is. Az első 100 nDRU-hoz csatlakozó szolgáltató most díjmentes tagságot is kap. Már most az induláskor több szervíz és automosó is csatlakozott a startuphoz.

Az autóipari szolgáltatók egyik legnagyobb problémája az, hogy a működés és az ügyfélkommunikáció nagy része továbbra is telefonon zajlik, ami rengeteg idő ráfordítást igényel. Ráadásul, a szervezési és HR feladatokra is jelentős erőforrás szükséges, ahelyett, hogy a szolgáltató a több, hatékonyabb munka elvégzésére koncentrálna. Az elavult adminisztratív folyamatok jelentős hátrányt jelentenek a szervizeknek és akadályozzák a bevétel termelését, valamint a növekedést. Az iparágnak nagy szüksége van egy olyan rendszerre, mely digitalizálja a folyamatokat, ezzel jelentősen növelve a hatékonyságot. Mindez nem álom többé, köszönhetően a Magyarországon úttörő online szolgáltatásnak, az nDRU-nak.

Kihagyhatatlan lehetőség az autószervizeknek

Az nDRU azon autóipari szolgáltatók jelentkezését várja, akik szeretnék jelentősen egyszerűsíteni folyamataikat és akár 40%-kal növelni hatékonyságukat.

A rendszert több évtizedes szerviz tapasztalattal alkották meg, hogy teljeskörűen optimalizálja a szolgáltatók működését a munkalapok felvételétől, az optimalizált munkafolyamatokon és emberi erőforrás menedzsmenten keresztül, egészen az ügyféllel történő, hatékony kommunikációig.

„Az ötletet többévtizednyi szervizvezetői tapasztalat inspirálta. Tapasztalt autószervizesként tisztában vagyok vele, hogy melyek azok a munkafolyamatok, amelyek a legtöbb figyelmet és időt vonják el a tényleges munkától. Ezeket a adminisztratív és értékesítési feladatokat váltja ki az nDRU. Ez nem csak a telefonos időpontfoglalás megszüntetésére vonatkozik, hanem a különböző munkafolyamatokhoz kapcsolódó adminisztrációra is, ráadásul a szervizesek és az ügyfelek is nyomon követhetik a javításifolyamat státuszának változásátt. A folyamatok így nem csak egyszerűbbé, hanem átláthatóvá is válnak, ami a felhasználókban is bizalmat ébreszt” – emelte ki Kövesdán Krisztián, a nagy múltú autószerviz, a Kövesdán Kft. ügyvezetője.

A legfontosabb szolgáltatások az nDRU világában:

Az appon keresztüli foglalásokkal kevesebb a telefoncsörgés. A telefonos ügyfélkommunikáció szinte teljesen kiiktathatóvá válik, chaten is bonyolítható az egyeztetés;

átlátható szerviznaptár munkaterületenként, nemcsak szervizeknek, hanem mosóknak, gumicsere szolgáltatóknak, műszaki vizsgabázisoknak - vagyis minden autóipari szolgáltatóknak;

új ügyfélszerzési csatorna, mivel a felhasználók könnyen rátalálnak az nDRU-ba regisztrált szervizekre és szolgáltatókra;

valós időben követhetőek a szerviz munkafolyamatai az applikációban;

minden területre kiterjedően átláthatóvá válnak ezek folyamatok, beleértve az ügyfélkiszolgálást, vagy a munkalapot;

jelentősen csökkennek az adminisztratív teendők;

transzparenssé tehető az árazás, egyszerűbbé válik az árajánlattétel;

elektronikus számlázásra és fizetésre is képes az applikáció.

 

Több mint ötven év tapasztalata került egy alkalmazásba

A Kövesdán Kft. az egyik legrégebbi múltra visszatekintő autószervíz a magyar fővárosban. A családi vállalkozást Kövesdán Krisztián édesapja, Kövesdán András autóversenyző, többszörös gyorsasági- és rallybajnok alapította 1972-ben.

„Én voltam az első már évtizedekkel a rendszerváltás előtt, aki hivatalos BMW márkaszerviz volt, és sokáig az egyetlen. Az évek során a cég vezetése mellett folyamatosan dolgoztam, a versenyautókat is én szervizeltem, nagyrészt márkafüggetlenek voltunk. Most az nDRU-val mi is egy új szintre léptünk, mivel ügyfeleink telefonálás nélkül tudnak hozzánk időpontot foglalni és az appon keresztül látják, hol tart a javítási folyamat. A szervizben dolgozó munkatársainkról pedig hatalmas adminisztratív teher került le azzal, hogy nem kell folyamatosan telefonálniuk és mind a naptárat mind pedig a munkalapokat egyszerűen tudják kezelni” – fogalmazott Kövesdán András.

Hogyan is néz ki a folyamat autós vásárlói oldalról?

Az nDRU ingyenesen elérhető Android és Apple készülékekre is. Az autós felhasználó belépését követően egy térkép jelenik meg, amelyen megtalálhatja a közelben lévő autószervizeket, szolgáltatókat. Ez önmagában hiánypótló, de az applikáció ennél sokkal többre képes. A vásárlók a szolgáltatóra kattintva részletes képet kapunk a nyitvatartásról, az elérhető szolgáltatásokról és az árakról. Sőt, az általuk keresett szolgáltatások kiválasztása után az alkalmazás felkínálja azokat az időpontokat, amikor a szerviz fogadni tudja járművüket. A kiválasztott időpontot pedig azonnal le is lehet foglalni.

„Az appon keresztül történő időpontfoglalássall jelentősen megkönnyítjük az ügyfél életét, de a sokszor nehézkes időpontegyeztetési folyamat a szerviznek is jelentős hatékonyságnövekedést hoz. Az nDRU azzal a céllal indult, hogy az online munkaszervezéssel időt spóroljunk, mivel rengeteg erőforrást von el a szervizes munkáktól az adminisztráció és a telefonos ügyfélkommunikáció” – részletezte Kövesdán Krisztián.

Az nDRU segítségével ezért nemcsak az időpontegyeztetést lehet kiváltani, hanem a szervizben lévő gépjármű javítását is nyomon tudja követni a tulajdonos. Óriási segítség, hogy az alkalmazás használója azt is előre tudhatja, várhatóan mikor készül el az autója. Az nDRU appon az autótulajdonosok a szerviz előzményeket és költségeket is egyszerűen megtalálják. Az úttörő megoldások sora itt még nem ért véget: az alkalmazást használók az appon keresztül fizethetik ki a szervizelést és e-mailen azonnal megkapják számlájukat is.

Így az nDRU digitális folyamatai jelentős adminisztrációs terhet vesznek le a szolgáltató válláról és segítenek optimalizálni a működést. Az első 100 szerviz, amely csatlakozik még díjmentesen juthat hozzá az nDRU használatához, mert a szolgáltatás most indult el, így ezzel szeretne a csapat kedveskedni azoknak a szervizeknek, amelyek már a kezdeti szakaszban támogatják részvételükkel a közösséget.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
Saját fia vérével próbál örökké fiatal maradni egy amerikai techmilliárdos
Bryan Johnson több millió dollárt költ évente arra, hogy lelassítsa az idő kerekét.

Link másolása

Dollármilliókat költ évente egy 45 éves amerikai férfi arra, hogy lelassítsa az öregedést. Bryan Johnson szigorú diétát és edzésprogramot tart, melynek segítségével már eddig is sikerült néhány évet lefaragnia a valódi korából. Legújabb videójában arról számolt be, hogy tinédzser fiától levett vérrel próbál megfiatalodni, írja a LADbible.

A techmogul vérátömlesztésén részt vett 17 éves fia, Talmage és 70 éves apukája, Richard is. A család egy dallasi klinikára utazott, ahol a tinédzser véréből vérplazmát készítettek, amit befecskendeztek az apjába abban a reményben, hogy elősegítheti a fiatalítást.

Jó ideje téma, hogy a fiataloktól levett plazma segíthet az idősebb generációk egészségnek megőrzésében. Szakértők szerint ugyanakkor az erre vonatkozó kutatások semmilyen meggyőző eredményt nem szolgáltattak.

Charles Brenner Los Angeles-i biokémikus szerint az orvostudomány még nem szerzett megdönthetetlen bizonyítékot arra, hogy a módszer valóban működik.

A háromgenerációs vérátömlesztéséről szóló angol nyelvű videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Városi mindennapok, zöldebben
Az, hogy mit kezdünk a hétköznapok során felgyülemlett szeméttel, egy cigarettacsikkel, vagy éppen mennyit szellőztetünk az otthonunkban, mind hatással van a környezetünkre. Az ártalmakat pedig kis lépésekben is lehet csökkenteni, és mi is sokat tehetünk a füstmentes városokért!

Link másolása

Ha a városi mindennapokra gondolunk, sokunknak a zaj, a tömeg és a légszennyezés is eszünkbe jut. Bár sok mindent nem tudunk befolyásolni, de vannak olyan dolgok, amelyekre hatással lehetünk. Ehhez pedig nem kell feltétlenül hatalmas vállalásokra gondolni, kis lépésekkel is sokat tehetünk az egészségesebb környezetért, füstmentes városokért.

Naponta egy doboz cigi

A zsúfolt városokban a légszennyezés szintén olyan probléma, amiről sokat lehet hallani. A probléma jelentőségét mutatja, hogy tanulmányok szerint az európai városi népesség 90 százalékát érinti az egészségkárosítónak ítélt levegőminőségi szintnél magasabb koncentrációjú légszennyező anyagok jelenléte. A szennyezett levegő pedig komoly egészségügyi kockázatokkal jár: egy 2019-es tanulmány szerint a légszennyezés a dohányzáshoz hasonló mértékben képes tüdőtágulatot okozni hosszú távon. Ha a lakóhelyünkön 10 százalékkal megemelkedik az ózonszint, akkor ez a tüdőtágulat kialakulásának esélyét annyival növeli 10 év alatt, mintha 29 éven át naponta egy doboz cigarettát szívnánk el.

Nappali kontra forgalmas kereszteződés

A rossz minőségű levegő azonban nemcsak egy forgalmas úton, hanem a saját otthonunkban is gondot okozhat. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint egy átlagos forgalmú városi utca levegője adott esetben tisztább lehet, mint a levegő a nappalinkban. Már olyan apró lépésekkel is tehetünk az egészségesebb beltéri levegőért, hogy kevesebb gyertyát égetünk. A South Carolina State University kutatása például arra jutott, hogy a paraffinalapú gyertyák mérgező vegyi anyagokat, toluolt és benzolt bocsátanak ki. Alkalmanként egy-egy gyertya nem valószínű, hogy veszélyt jelent az egészségre, de ha gyakran és egyszerre sok gyertyát gyújtunk, ráadásul különösen rossz szellőzésű helyiségben, az hosszú távon komoly egészségügyi kockázattal járhat. Súlyosbíthatja például az asztmát, allergiás tüneteket okozhat, vagy irritálhatja a légzőrendszert.

Természetesen a dohányzás is kellemetlen hatással van a beltéri levegőre: a cigarettafüstből származó kemikáliák nem tűnnek el egyik percről a másikra, kutatások szerint maradványaik két hónappal azután is megtalálhatók voltak olyan ingatlanokban, ahonnan dohányos költözött ki.

Több billiónyi csikk és műanyag

A városban élőkre nemcsak a szennyezett levegő lehet káros hatással, de a zöld területeket az eldobált szemét is elcsúfítja. Ezeknek pedig elég nagy részét a cigarettacsikkek teszik ki, felmérések szerint ugyanis évente átlagosan hatbillió csikk keletkezik. A csikkek háromnegyede végül a zöld területeken, a természetben köt ki, ami azért különösen veszélyes, mert műanyag mellett rengeteg káros anyag oldódik ki belőlük a talajba, vizekbe jutva. A cigaretták nagy része ugyanis cellulóz-acetátból készült füstszűrőket tartalmaz, ezeknek a szűrőknek pedig évtizedekre van szükségük ahhoz, hogy végleg lebomoljanak.

Így csökkenthetjük az ártalmakat

A dohányzás természetesen nemcsak a környezetre káros, hanem az emberek egészségére is. Ráadásul ma már tudjuk, hogy a dohányzás számos betegség kialakulásáért felel, és ezek a negatív hatások nemcsak magát a dohányost érik, a kifújt füst révén a környezetüket is.

A dohányzáshoz kapcsolódó kockázatok minimalizálásának legbiztosabb módja még mindig az, ha egyáltalán nem dohányzunk. Ha már dohányzunk, akkor fontos, hogy minél előbb leszokjunk. Azoknak a felnőtt dohányosoknak, akik valamilyen okból mégsem szoknak le, lehetőségük van tájékozódni az ártalomcsökkentésről. Ma már számos alternatíva áll rendelkezésre, amelyekkel csökkenthetők az ártalmak. Ilyenek a különböző füstmentes technológiák is. Az égés nélkül működő, dohányt és/vagy nikotint tartalmazó technológiák használatakor ugyanis nem jön létre sem füst, sem hamu, így ezek az alternatívák a cigarettánál akár 70-95 százalékkal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki. A károsanyagkibocsátás-csökkenés és az egészségügyi hatás közötti kapcsolatot azonban még vizsgálják. A különböző füstmentes technológiákban közös, hogy füst és égés nélkül működnek, füstmentes technológia például az elektronikus cigaretta és az egyéb, kémiai reakcióval működő vagy a különféle elveken működő dohányhevítéses technológia.

Azonban fontos tudni, hogy ezek a technológiák sem kockázatmentesek, hiszen egyrészt a hosszú távú hatásuk egyelőre nem ismert, másrészt így is jut nikotin a szervezetbe, ami amellett, hogy erős függőséget okozó anyag, megemeli a szívfrekvenciát és a vérnyomást. A legfontosabb a környezetünk és az egészségünk, az, hogy aki nem dohányzik, az ne is szokjon rá, illetve, aki már dohányzik, az minél hamarabb szokjon le. Hosszú távon ugyanis csak a nikotin- és dohánytartalmú termékek végleges elhagyásával csökkenthetők teljesen a dohányzás ártalmai.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
5 tuti stresszkezelési tipp a mindennapokra
Az életet nem kibírni lenne jó, hanem megélni, belevetni magunkat az örömteli pillanatokba és visszaadni a világnak abból, amire képesek vagyunk.
Laskai Nelli cikke a Boldognak lenni blogon, Fotók: Pexels - szmo.hu
2023. május 07.


Link másolása

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből.

Azt figyeltem meg, hogy amikor nem tudjuk jól kezelni a stresszt vagy túlfeszülünk, akkor a két végpont, azaz a vágyott élet(helyzet) és az aktuális élet(helyzet) között túl nagy a távolság. És nem is csak a távolság nagysága adja a feszültség mértékét, hanem a változás, a vágyott élet eléréséhez vezető út kirajzolódásának a hiánya. Eszköztelennek, erőtlennek, tehetetlennek érezzük magunkat. Minél jobban beszűkülünk, annál inkább fedi homály a kiutat.

Nem tudom, hogy neked mi a problémád, mivel kell küzdened éppen, de fontos, hogy tudj nyugodt pillanatokat, órákat szervezni magadnak, amikor rendben vagy, amikor pont jó, ahol vagy és amit teszel.

Meghálálja a tested: magasabb lesz az energiaszinted, nyugodtabb leszel, jobban át fogod látni és megérezni, hogy milyen lépésekre van szükséged a továbbiakban.

Különféle korosztályból hallom a magyarázatokat, hogy ki miért nem tud megpihenni, relaxálni. Sok a tennivaló, ott vannak a gyerekek, a munka, a szülők, a barátok, a háztartás, szóval, nincs idő arra, hogy azt tegyék, ami feltöltené őket. Ha jobban nagyító alá vesszük a napunkat, azért láthatjuk, hogy idő lenne, csak épp a fontossági sorrenddel van egy kis keveredés.

„Még bírom”

Vannak, akik észre sem veszik, hogy túl vannak terhelve, ez zömében a gyermekkorban kialakult automatikus programoknak lehet köszönhető, de nem jelenti azt, hogy valaki nem képes emlékeztetni, figyelmeztetni magát arra, hogy most már nem terhelhető büntetlenül.

Mit jelez a test?

Ha az érzéseimre, a testem jelzéseire figyelek, az iránytűként fog szolgálni annak érdekében, hogy tudjam, mikor jött el a pihenés ideje számomra. Gyomorfájdalom, izomfeszülés, gyakori fejfájás, émelygés, rossz hangulat, ingerlékenység, elegünk van mindenből érzés – csak hogy néhányat említsünk a jelek közül.

Az életet nem kibírni lenne jó, hanem megélni, belevetni magunkat az örömteli pillanatokba és visszaadni a világnak abból, amire képesek vagyunk.

Stresszkezelési tippek a mindennapokra:

1.

Izomfeszítés (Feszítsd meg a tested izmait, majd ernyeszd el. Ezt ismételgesd mindaddig, míg kellemes elernyedt állapotot nem érsz el)

2.

Légzésmeditáció (Figyelj a légzésedre néhány percig. Figyeld a befelé és a kifelé áramló levegő útját, próbáld elcsípni a váltópontot.)

3.

Vezetett meditáció (A Youtube csatornákon találsz vezetett meditációkat, próbálgasd őket, keresd a megfelelő hangot, ritmust, ami feltölt téged)

4.

Saját meditáció (Az én kedvencem ez a lazítási forma. Elképzelem, hogy egy réten sétálok, és van néhány állomás, ahol találok egy dobozt, és a dobozban valami tárgyat, könyvet, vagy üzenetet, ami segít a továbblépéshez. Előcsalogatom a számomra szükséges információkat magamból.)

5.

Mindfulness gyakorlatok (Az 5 érzékszervünket figyeljük meg ilyenkor, hogy mit tapasztalunk általuk. Ítélkezésmentes jelenben tartózkodást kínál nekünk.)

A listára még legalább másik ötven olyan lazítási megoldás kerülhetett volna fel, ami a mindennapokban hatékonyan bevethető. Nem minden gyakorlat hoz azonnali és tökéletes megnyugvást mindenkinek, de érdemes próbálgatni, hogy melyik irányzat jön be nekünk, mert a tartós túlfeszülés rossz eredményt hoz az életünkbe.

Nem leszünk hősök, akiket csodál a világ a teherbíróképességért, hanem egy valaki leszünk a sok közül, akik szomorúan, boldogtalanul, rossz hangulatban élték le az életüket. A választás a miénk, a tiéd…

Ha szeretnéd, hogy felrajzoljuk a saját boldogságtérképedet, megtaláljuk a személyre szabott lazítási formáidat, szeretettel várlak!

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni! Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Lelkes online vásárlók vagyunk, de egyre inkább az olcsóbb termékeket keressük a webáruházakban is
77,1 millió online vásárlás volt Magyarországon 2022-ben, de a második félévben már kevesebbet költöttünk nagyértékű tartós fogyasztási cikkekre, műszaki cikkekre. A Digitális Kereskedelmi Körképből más érdekességek is kiderülnek.

Link másolása

Kihívásokkal teli év után, 9,9%-os éves növekedést követően 1323 milliárd forintos forgalommal zárt 2022-ben a belföldi online kiskereskedelem. A 2020-21-es kiemelkedő évek után – igazodva a nemzetközi trendekhez – 2022-ben a magyar online piac is jelentősen vesztett a sebességéből. A magyar vásárlók azonban egyre jobban kedvelik az online vásárlást: a piac növekedésének elsődleges motorja immár a vásárlási gyakoriság folyamatos emelkedése. A vásárlókért folyó versenyben egyre nehezebb dolga van a magyar vállalkozásoknak – derül ki a GKID és a Mastercard közös, Digitális Kereskedelmi Körkép kutatásának idei első, tavaszi fordulójából.

Az e-kereskedelmet immár 10 éve kutató GKID a Mastercard-dal karöltve 2023-ban indította útjára „Digitális Kereskedelmi Körkép” néven Magyarország egyik legátfogóbb e-kereskedelmi kutatását, melynek részeként a felek három fordulóban vizsgálják a teljes digitális kereskedelmi ökoszisztémát.

2022 mérlege: 1323 milliárd forint online forgalom és 77,1 millió rendelés

A kutatássorozat első, tavaszi fordulója alapján Magyarországon az online kiskereskedelemi piac 2022-ben 1323 milliárd forintos forgalmat generált, melyhez 77,1 millió darab teljesített rendelés társult.

Az online szektor lendülete az év előrehaladtával folyamatosan csökkent: míg az első negyedév 23%-os bővüléssel zárult, addig a kiemelt időszaknak számító negyedik negyedév – az áremelkedések ellenére – már csak mindössze 4%-os forgalmi alapú bővüléssel zajlott le.

Ezzel együtt pedig éves szinten is mindössze 9,9%-kos növekedés volt mérhető az online kiskereskedelmi piacon, ami az infláció mértékét is figyelembe véve már csökkenést jelent 2021-hez képest.

„Igaz, a forgalmi bővülés üteme jelentősen visszaesett 2020 és 2021 után, de más európai országokkal ellentétben Magyarország még így is pozitív növekedési pályán tudott maradni. 2022 nyár végén ez még korántsem volt ennyire magától értetődő” – értékelte a piac 2022-es teljesítményét Madar Norbert, a GKID vezető tanácsadója. „2022 kapcsán az e-kereskedők eleve szkeptikusak voltak, és a járvány hullámaival együtt járó hipernövekedéseket követően visszarendeződésre számítottak, azonban az infláció, valamint a globális és hazai gazdasági hatások együttese erre a természetes visszarendeződésre csak még jobban ráerősítettek” – folytatta az e-kereskedői hangulat összegzését a szakember.

Online vásárláskor is az olcsóbbat keressük

Míg a hagyományos bolti kereskedelemben – élén az élelmiszerekkel és napi fogyasztási cikkekkel – az áremelkedés a fogyasztói kosarakban is tetten érhető volt, addig az e-kereskedelemben a drágulás miatt polarizálódás ment végbe. 2022 második felében – kiemelten szeptembertől kezdődően – érezhetően megnőtt az alacsonyabb árfekvésű, helyettesítő termékek iránti kereslet, ezzel párhuzamosan jelentősen apadt az árban-minőségben középkategóriás termékek vásárlása, miközben az online kereskedelemben korábban is jelentős arányt képviselő prémium igények továbbra se tűntek el.

A fogyasztói szokások átrendeződése 2022-ben összességében 2%-kal lefelé húzta az online kosárértékeket, ami tavaly így 17,2 ezer forint volt egy vásárlásra vetítve.

A kosárérték csökkenésére pedig csak ráerősített, hogy 2022 második felétől érezhetően visszább vett a lakosság a jóléti kiadásokból, ami leginkább a műszaki cikkek és nagyértékű tartós fogyasztási cikkek online piacát sújtotta.

A hagyományos boltok súlyának erősödése miatt az e-kereskedelem teljes (online + offline) kereskedelmen belüli részesedése a 2021-es – rekordnak számító – 10,4%-os szintről 2022-ben visszaesett 9,6%-ra.

Erősödnek a külföldi kereskedők, egyre vékonyabb a határ a belföldi és külföldi rendelés között

A magyar online forgalmat más megvilágításba helyezi, ha a webáruházak szemszögéből vizsgálva ketté osztjuk belföldi és külföldi kereskedőkre. Utóbbi csoportba ráadásul ma már korántsem csak az idegen nyelvű, nem forintban árazó kereskedők értendők bele, hanem a lokalizált szolgáltatással (magyar nyelvű oldallal, helyi ügyfélszolgálattal, a magyar vásárlók igényeire szabott fizetési és kézbesítési megoldásokkal) szereplők is. Ezek az európai, gyakran szomszédos vagy más kelet-európai országból üzemelő webáruházak a magyar vásárlók számára épp úgy helyinek tűnnek, de míg néhány éve a belföldi működésű áruházak rendelkeztek helyismeretből és kiszolgálási gyorsaságból fakadó üzleti előnyökkel, addig az elmúlt 1-2 évben ez a különbség gyakorlatilag megszűnt.

A felgyorsult csomaglogisztikának köszönhetően már egy nyugat-európai raktárból induló megrendelés is másnap a magyar vásárlónál lehet.

A Digitális Kereskedelmi Körkép egyik figyelemre méltó megállapítása, hogy a 2022-es évre mért 9,9%-os online kereskedelmi növekedés csak a hazai operációval rendelkező webáruházak forgalmát és rendelési számát figyelembe véve csökkenés lett volna. A magyar e-kereskedelmet tehát egyre inkább befolyásolják, formálják a már magyarként viselkedő, helyi igényeket értő, de valójában külföldi, határon túlról működő kereskedők. Ez komoly kihívást jelent a helyi, Magyarországon működő cégek számára, mivel a nemzetközi értékesítésből származó adatvagyon és a több piac között eloszló, optimalizált működési költségek összességében erősebb értékesítési pozíciót eredményezhetnek a nemzetközi cégeknek.

A belföldi piacnak ennek ellenére komoly korlátai vannak: az új vásárlók megszerzése, a vásárlási frekvencia növelése, illetve a megfelelő marketing alkalmazása mind olyan kihívást jelent, ami nagymértékben megnehezíti az online kiskereskedők fejlődését. Ennek egy lehetséges ellenszere, ha nem csak a hazai piac keretei között gondolkoznak a kereskedők, hanem külföldi vásárlókat is igyekeznek elérni.

Jelenleg minden 7. webáruház van jelen külföldi piacon is és csaknem hasonló arányban vannak a kilépést tervezők is.

A leginkább preferált országok között Románia és Szlovákia szerepel a legnagyobb súllyal, de a külföldre is értékesítő boltok harmada nem szomszédos nyugat-európai országokat is kiszolgál.

Ezen kedv erősítésére jött létre a Digitális Kereskedelmi Szövetség is, melynek a GKID mellett a Mastercard is alapító tagja. A szövetség épp a napokban jelentette be a hamarosan induló mentor programját, melyben külföldre értékesítést tervező e-kereskedők jelentkezését várják, képzés és mentorálás kapcsán.

Csökkenő kosárértékek mellett is növekvő rendelési gyakoriság jellemzi az online piacot

A forgalom 2020-ig nagyobb mértékben nőtt, mint a tranzakció (rendelésszám), majd 2021-ben a két mutató bővülési üteme kiegyenlítődött és 2022-ben már a rendelések nagyobb ütemben tudtak bővülni, mint a forgalom (11,8% vs. 9,9%). A magas bővülési ütem hátterében a 2022-re jellemző alávásárlás mellett elsősorban az áll, hogy egyre többször, több mindent és összességében bátrabban rendelünk az internetről: az egy főre eső éves rendelési gyakoriság a járvány előtti 12-13 alkalomról 2023 elejére elérte a 21 online rendelés/fő/év szintet.

„Bár ez elmúlt 9-10 hónap nagyon turbulens volt a magyar e-kereskedelem számára, de szerencsére mindez nem befolyásolta a vásárlók online rendelés iránti – egyre nagyobb – elköteleződését. Az elmúlt évek intenzív kereskedői versenyében jelentősen javult a vásárlói élmény és az általános szolgáltatási színvonal, így mára sokkal természetesebbé, ezáltal pedig rendszeresebbé vált az online rendelés a magyar vásárlók számára is. Kiemelnénk, hogy nagyot fejlődött a magyar piac a fizetési szolgáltatások területén is: fogyasztói oldalról mára alapelvárás a mentett kártyás fizetés biztosítása, amely egyre több kereskedőnél érhető el hazánkban. Ez a megoldás végső soron az ügyfélélmény mellett fontos biztonsági- és lojalitás-építő tényezővé vált az értékesítési folyamatokban” – emelte ki a kutatás egyik legfontosabb üzenetét Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A szakember mindehhez hozzátette azt is, hogy a Digitális Kereskedelmi Körkép kutatás mérései szerint Magyarországon mintegy 5,1 millió fő vásárol online. Közülük 3,9 millióan termékeket is vesznek, azaz ők jelentik a webáruházak vásárlói bázisát.

Eddig 2023 is hasonló képet fest, de a kereskedők bizakodók.

A külső hatásokra adott vásárlói reakciók 2023 első negyedévében sem változtattak a magyar online kereskedelem helyzetén: a magyar piacon működő webáruházak átlagosan 4,8%-os forgalmi növekedést tapasztaltak az első három hónapban. Ugyanakkor az e-kereskedők az elmúlt hónapok nehézségei ellenére összességében pozitívabbak a 2023-as év kapcsán és idén a 2022-es évhez hasonló, 10%-os forgalmi bővülésre számítanak.

Még mindig az utánvétes fizetés a legnépszerűbb, de a készpénz szerepe csökken

A Mastercard és a GKID kutatása alapján Magyarországon az online rendelések 63%-a már elektronikus fizetéssel kerül kiegyenlítésre. A különböző fizetési megoldások közül a legnagyobb részesedése az online fizetésnek van 35%-kal, ezt követi a bankkártyás utánvét 28%-kal.

„A digitális technológiák fejlődése, a kereskedők fejlesztései, valamint a fizetési élmény látványos javulása együttesen terelik a vásárlókat a digitális fizetési megoldások irányába. Bár a magyar e-kereskedelemben továbbra is dominál az utánvétes fizetés, 2022-ben már minden második átvételkor fizetett rendelés elektronikus tranzakcióval zárult és az arány 2023-ban tovább erősödik” – foglalta össze a fizetési szokások átalakulását Szetnics László, a Mastercard digitális szolgáltatásokért és termékekért felelős regionális vezetője.

„A fizetési megoldások elsődleges terelője, formálója a kereskedő, ezért a webáruházak edukálása kulcsfontosságú. Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy az olyan megoldásokat, mint a mentett kártyás fizetés, megismertessük az érintettekkel."

"Hiszen az, hogy a vásárló pár kattintással, néhány másodperc alatt, az adatai begépelése nélkül tud fizetni, nem csak az ügyfélélményt javítják, de a lojalitást is erősítik, ez pedig egy win-win helyzet minden fél számára. Jelenleg már 5 webáruházból 4 lehetővé teszi, hogy online fizessük ki vásárlásunk ellenértékét.Az online fizetési kedvhez azonban több tényező együtt állására van szükség, melyből a kereskedőbe vetett bizalom, a termék ára, valamint a weboldal minősége is előkelő helyen van” – mondta el a szakember.

Illusztráció: iStockPhoto

Link másolása
KÖVESS MINKET: