News here
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Lehet-e kártyával fizetni a sivatagban?

Lehet. Oké, nem a Szaharában, de egyik interjúalanyunk beszámolója szerint Marokkóban ez sima ügy volt. A budapesti éjszakában szerzett keserédes tapasztalatok után utazók extrém fizetési élményeit gyűjtöttük csokorba.

Link másolása

hirdetés

Amióta csak okostelefon lehet a kezünkben, elkényelmesedtünk az utazásainknál is: miért is teregetnénk ki egy térképet az autóban, ha ott a telefonban a GPS? Miért olvasnánk el előre egy fél útikönyvet, ha két kattintással a helyszínen is rengeteg infót megtudhatunk egy nevezetességről? Vagy miért ragasztanánk fotóalbumba a vakációról készült képeinket, ha egy felhőben is tárolhatjuk őket, sőt, még zenei aláfestéssel montázst is készíthetünk belőlük?

Plusz egy kényelmes megoldás: készpénz helyett kártyával fizetni

A külföldi utazásoknál egy másik fontos faktor is előjön: Mennyi pénzt váltsunk? Hol? Milyen címletekre lehet szükség? Ezeket a dilemmákat lehet egy csapásra félretenni, ha eleve arra készülünk, hogy bankkártyával fogunk fizetni. Már ha lehet. A hazai tapasztalatokból kiindulva talán nem mindig hisszük el, hogy lehet, hiszen egyáltalán nem általános ez még Magyarországon, elég csak a piacokra gondolni.

Ezért most direkt extrém eseteket kerestünk. Megkértünk néhány utazót, hogy idézze fel nekünk, milyen helyzetekben tudott külföldi utazása során kártyával fizetni, ami számára is meglepetés volt, mert előzetesen nem számolt volna vele.

NÉZD MEG KISFILMÜNKET, HOGY MÉG JOBBAN ELKÉPZELHESD A HELYZETEKET, AMIKRŐL UTAZÓINK MESÉLNEK!

Bankkártya-terminál a sivatagban

Brigi szociálpedagógus, már főiskolásként minden nyarát más-más országban töltötte. Az utazási szenvedélye nem múlt el, most már családjával járnak felfedezni új tájakat, megismerni új kultúrákat. Két kedvencük Málta és Ciprus. De ezekben az országokban már egyáltalán nem meglepő, hogy kártyával is lehet fizetni valahol. Ellenben mikor sok évvel ezelőtt Marokkóban jártak férjével, és

hirdetés
egy taxis vitte őket kirándulni a sivatagos területekre, a kietlen tájon kiderült, hogy a sofőr nem tud visszaadni a nagy címletből, ami náluk volt. Sebaj, előkapta a kártyaleolvasó terminált.

Briginek beégett ez a momentum, mert akkoriban még Budapest utcáin sem volt általános, hogy egy taxiba szállva kártyával fizethetünk majd. Azonban ez továbbra sem jelenti azt, hogy ne lennének olyan szolgáltatások, amelyek igénybevétele előtt máig ne lenne érdemes ATM-et keresni.

Városnézés készpénzmentesen

László hajóskapitány, a munkája része az utazás. Bejárta már a fél világot Ausztráliától Dél-Amerikáig, mert ha épp nem hivatalból van úton, akkor kikapcsolódásként is szívesen utazik. Az ő sztorija is több évvel ezelőtti történet, Sri Lankán járt, ahol a városnézésnek az igazán autentikus formáját választotta: egy tuk-tuk járgányba szállt be. Meglepetten tapasztalta a túra végén, hogy a sofőrje felkínálja a bankkártyás fizetési lehetőséget – naná, hogy élt vele.

Ahol már 10 éve alap, hogy elég egy bankkártya

Kátya kommunikációs szakember, hobbija az utazás. Az ő kedvenc országa Észtország, mert még egyetemistaként hosszabb időt töltött Tallinban ösztöndíjjal. 10 éve már, hogy először járt ott, éles kontraszt volt számára, hogy ha szórakozni indultak egyetemista barátaival, tényleg elég volt egy bankkártyát magával vinnie, mert

a legeldugottabb, diákokra specializálódott kocsmában is lehetett kártyával fizetni – 10 évvel ezelőtt.

Magyarországon bár sokat javult a helyzet, a korábbi állapotokhoz képest, most is előfordul, hogy kellemetlen meglepetésként el kell indulni készpénzt felvenni, mert néhány helyen még most is kihívást jelent a kártyaelfogadás.

Egy teve, egy szamár, egy terminál

Ferenc újságíró, aki különösen azóta utazik rengeteget, amióta a fapados légi járatok még elérhetőbbé tették az európai városokat. De már 18 évesen nyakába vette a kontinenst: egy barátjával InterRail vonatjeggyel utazgattak országról-országra egy hónapon keresztül. Ferenc szerint sokszor a magyar utazó számára egészen elképesztő helyeken lehet wifire bukkanni, vagy kártyás fizetési lehetőséget találni. Neki a legnagyobb meglepetést az okozta, mikor a jordániai Petrában járt:

hatalmas területen a több mint kétezeréves romok között sétálva kerülgethetjük a tevéket és szamarakat, ami nem éppen a civilizáció magas fokára utal – ellenben a főbb látványosságok közelében találunk wifi elérhetőséget, a magas lépcsőkön sorakozó árusoknál, akik tényleg a szamarak mellett kínálják a portékájukat, pedig ennek ellenére van kártyaleolvasó.

Ferenc szerint egy külföldi utat ma már többnyire megtervezhetünk úgy, hogy azzal számolunk, csak bankkártyával fizetünk mindenhol, akár már online előre. Ha Magyarországon indulunk útnak, akkor még szerinte is jobb, ha viszünk magunkkal készpénzt, mert még nem terjedt el kellőképpen a kártyaelfogadás.

Ha mára már negatív képet sugároz, ha csak készpénzt fogad el egy hely, miért nem vált mégis?

A sztorikból is az derül ki, hogy a kényelmi szolgáltatás léte vagy hiánya nyomot hagyhat: ha egy olyan helyen fizethetünk kártyával, ahol nem is számítottunk rá, akkor nyilván pozitív a benyomás, de ha valahol az a tapasztalásunk, hogy nem fogadják el a bankkártyánkat, akkor egyértelműen keserű marad a szánk íze. Sejthetik ezt a kereskedők és szolgáltatók is, és most már egyre szélesebb körben tapasztalhatjuk, hogy az elektronikus fizetési lehetőségek is elérhetőek.

És ha mégsem?

Vajon mi riasztja el a kereskedőket? Mik a legfontosabb érvek, amik számukra amellett szólnak, hogy ne féljenek a kártyás fizetés bevezetésétől?

Hideg Noémit, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment terület vezetőjét kérdeztük:

"Nem feltétlen kell külföldre mennünk, hogy érzékeljük, megváltoztak fizetési szokásaink. Az OTP Bank tapasztalatai és az MNB adatai is azt támasztják alá, hogy egyre gyakrabban és egyre többet fizetünk kártyánkkal, mobiltelefonunkkal vagy akár okosóránkkal. Tapasztalatunk szerint azonban nem csak azért érdemes biztosítani az elektronikus fizetést, mert ez a vásárlók elvárása, hanem azért is, mert ez a kereskedőknek és szolgáltatóknak is előnyére válik."

- Miért tarthatnak a vállalkozások a kártyaelfogadástól?

- Sokan azért ódzkodhatnak az elektronikus fizetési megoldásoktól, mert nem ismerik előnyeit vagy talán nem hiteles forrásból tájékozódnak. Az elektronikus fizetés biztonsági szempontból is kockázatmentesebb, valamint gyorsabb, és mindenki – mind a vásárlók, mind a kereskedők – számára jobban követhető és áttekinthető a készpénzhasználatnál. Emellett a járványhelyzet alatt az Egészségügyi Világszervezet is a készpénzmentes, például az érintéses fizetést ajánlotta, hogy csökkentse a fertőzés kockázatát.

- Melyek a leggyakoribb tévedések a vállalkozók részéről POS-terminálokkal kapcsolatban?

- Sokszor találkozunk még mindig azzal a véleménnyel, hogy a POS-terminál fenntartása sokba kerül a kereskedőnek, ám ilyenkor legtöbbször nem veszik számba az összes tényezőt, amit a költségek elemzésekor érdemes figyelembe venni. Általában ugyanis nem szokták a készpénzkezelés költségeivel összevetni, holott, annak tárolásával, szállításával, befizetési költségeivel, biztonsági kockázataival és a minderre fordított idővel és energiával volna megalapozott az összehasonlítás. A terminálok üzemeltetésének költsége pedig nagyban függ a kereskedő forgalmától és attól, hogy melyik pénzintézettel szerződött.

Mi már az ajánlattételtől áttekinthető költségszerkezettel ismertetjük meg partnereinket, amelyet minden havi elszámolásban pontosan követhetnek. Emellett – mivel a vásárlók tapasztalataink szerint már kifejezetten keresik azokat a lehetőségeket, ahol kártyával, sőt, akár SZÉP-kártyával is fizethetnek – a forgalmat is növelheti, ha valaki lehetővé teszi az elektronikus fizetést. Volt, aki attól tartott, hogy bonyolult és időigényes a telepítés, ám a műszaki feltételek függvényében, de legkésőbb a szerződés aláírásától számított 15 munkanapon belül telepíthetők a terminálok. Így az egész folyamat mintegy két-három hét alatt végigjárható és kikerülhet a vállalkozás ajtajára is a bankkártya-elfogadóhely felirat.

A 30 millió forint feletti éves árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak az OTP Csoport POS-terminál igénylését javasolja, míg az alacsonyabb forgalmú, 30 millió forintos éves árbevétel alatti vállalkozások számára a SimpleBusiness mobilalkalmazás használatát, amivel többféle elektronikus fizetési lehetőség is felkínálható a vásárlók számára.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a tájékoztatásban szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Az ideális útitárs: segít a bajban, kényeztet, szórakoztat és elfér a zsebedben is
A bankkártyákat a kényelmes fizetés miatt használjuk. Ám a piacon található olyan prémium betéti kártya, amely díjmentes szolgáltatásai révén szinte nélkülözhetetlen útitárs lehet. Ráadásul segítségével csökkenthetők az utazással járó költségek is.

Link másolása

hirdetés

Egy külföldi út előkészítése ma már jóval több előkészületet és figyelmet igényel, mint néhány éve, de ha járványszempontból megfelelő külföldi célpontot választasz, ingyenes átfoglalást biztosító repülőjegyet veszel, és ingyenesen lemondható szállást foglalsz, bátran tervezhetsz. Főként, ha mindezt GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyával a zsebedben teszed, amelynek használata számos előnnyel, díjmentes prémium szolgáltatással jár, amivel rengeteg élményben lehet részed.

50 millió forintig térítő biztosítás az egész világra

A biztosítás baleset vagy betegség esetén 50 millió forintig téríti az orvosi segítségnyújtást, így Platinum kártyások a világ minden pontján, többek között a magas kórházi költségeiről ismert Egyesült Államokban is teljes biztonságban vannak.

További egyedi vonása, hogy több – más utasbiztosításból extrémnek tartott, ezért kizárt – nyári sporttevékenységnél is fedezi az esetleges balesetet, például a népszerű vízisportok, mint vadvízi evezés, vízisí, szörf, wakeboard, siklóernyőzés vagy éppen 40 méteres mélységet nem meghaladó könnyűbúvárkodás esetén is, amennyiben hobbi szinten űzött és nem versenysportról van szó.

Gyorsított ellenőrzés és kényeztető időtöltés reptéri VIP várókban

Mikor végre eljön az utazás napja, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kiérve a GRÁNIT Platinum kártya felmutatásával egy útitársaddal és 18 év alatti gyermekeiddel díjmentesen használhatod a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatást, kikerülve az ellenőrzés előtti hosszadalmas sorban állást.

Az így nyert időt a járat indulása előtt nyugodt körülmények között, finom italokat és ételeket élvezve töltheted el a Mastercard Airport Lounge-ban, amelyet a kártya felmutatásával korlátlanul díjmentesen látogathatsz, és ide is beviheted magaddal egy vendéged és 18 év alatti gyermekeidet.

A bécsi reptéren is bármikor beléphetsz a Platinum kártya felmutatásával két prémium váróba: a SKY Lounge-ba, és a Vienna Lounge-ba. Világszerte további, több mint 1300 repülőtéri lounge is vár, amelyeket a GRÁNIT Platinum bankkártyához járó Priority Pass kedvezménykártya felmutatásával 24 euróért tudsz igénybe venni.

hirdetés
További szuper kedvezmények

Platinum kártyásként nem szükséges az utazás előtt bankba vagy pénzváltóhoz szaladgálnod, a GRÁNIT Platinum kártyával havonta kétszer díjmentesen és limit nélkül – pontosabban a bankkártyára beállított készpénzfelvételi limit erejéig – vehetsz fel készpénzt bármely külföldi ATM-ből kedvező árfolyamon. Itthon pedig havonta négy alkalommal élhetsz a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével.

A prémium kártyához emellett többféle – belföldön (is) igénybe vehető – kedvezmény tartozik. Az igényes szórakozás eszköze lehet a korlátlanul és díjmentesen használható Pressreader applikáció, amellyel 7000 nemzetközi és magyar online magazin és újság olvasgatható.

Nők számára további előnyt jelent, hogy 15 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe a nemzetközi hírű Maternity Szülészeti- és Nőgyógyászati Magánklinika számos szűrővizsgálati csomagja.

Fotók: Gránit Bank, Mastercard

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Rosszul sült el a fenékplasztika: elfertőződött a heg, kórházba került az OnlyFans-modell

Link másolása

hirdetés

Mary Magdalene ismerős lehet az OnlyFans-felhasználóknak és az Instagramozóknak, ugyanis igen jellegzetes a külseje – ezt pedig annak köszönheti, hogy eddig körülbelül 150,000 dollárt költött plasztikai beavatkozásokra. A nő valódi plasztikafüggő: a mellei mellett a száját és a teste többi részét is megcsináltatta, de a botokolástól sem riad vissza.

Most pedig tovább dolgozott a fenekén is, ám nem az edzőteremben izzadt többet, inkább feltöltette azt.

A kezelés viszont nem éppen úgy sült el, ahogyan várta: a műtét után a heg elfertőződött, ő pedig teljesen kétségbe esett. Olyannyira nem tudta, hogy mit csináljon, hogy a követőitől kért segítséget – akik érthető módon elsősorban azt tanácsolták, hogy forduljon orvoshoz.

A 24.hu szemléje szerint egy videóban is beszámolt a betegségéről, elmondta, hogy épp Los Angelesben van, és mivel kanadai állampolgár, rengeteg pénzbe kerülne egy kórházi kezelés. Végül mégis úgy döntött, hogy befekszik a kórházba, természetesen erről is beszámolva a közösségi oldalain.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
7+1 tipp, amivel biztonságban tudhatod lakásodat a nyaralás alatt
Egyszerű és praktikus ötleteket mutatunk, hogy nyugodtabban pihenhess.

Link másolása

hirdetés

Napokra, hetekre magára hagyott otthonod könnyen válhat betörők célpontjává. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy a pihenés tényleg a gondtalanság jegyében telhessen. Persze, semmi nem garantálja a tökéletes biztonságot, de sokkal nyugodtabb leszel, ha tudod, hogy mindent megtettél az otthonod védelme érdekében.

1. Kérj meg valakit, hogy néha nézzen rá a lakásra!

Egy családi ház és egy lakás esetében is az a legfontosabb, hogy ne látszódjon, hogy üresen áll. Végig kell gondolni, mi minden jelezheti az idegeneknek, hogy nem vagy otthon, és el kell tüntetni ezeket a jeleket. Meg kell kérni egy megbízható szomszédot vagy egy barátot, hogy időnként pl. ürítse ki a postaládát vagy a családi házban húzza ki az üres kukákat, amikor viszik a szemetet. Időnként járja körbe a lakást, és ha éppen nem várható vihar akkor mozgassa a redőnyt.

2. Ne keltsen olyan benyomást a kert, mintha senki sem használná!

A kertet/erkélyt tedd rendbe, mert a hetekig ugyanott hagyott gyerekjáték vagy slag is azt mutatja, hogy már egy jó ideje nem jártak arra. De ez nem csak a betörés miatt fontos, hanem vihar esetén se túl szerencsés, ha a tárgyak szanaszét repülnek a kertben, vagy netán a szomszédnál kötnek ki.

Ha tudsz, szerezz be egy időzítőt, ami fel-le kapcsolja a villanyt a lakásban a mozgás látszatát keltve, akár éjszaka is. A mozgásérzékelő felszerelése is elbátortalaníthatja a betörőket, mert nemcsak azt mutatja, hogy a lakók figyelnek a biztonságra, de a szomszédok figyelmét is felkeltheti.

3. Mindig zárd be az ajtókat, ablakokat!

Zárd be az összes ablakot, erkély- illetve teraszajtót, de rendesen! Ha az ajtókhoz van kulcs, ne légy rest használni. A barátot, családtagot, aki a nyaralásotok alatt jár hozzátok szellőztetni, szintén kérd meg rá, hogy figyeljen oda ezekre! Ha biztosra akarsz menni, nyaralásod ideje alatt akár plusz zárakkal, lakatokkal is felszerelheted ezeket.

hirdetés
4. Ne jelentkezz be azonnal, ha éppen nem vagy otthon!

Tudjuk, erről már biztosan hallottál, de hidd el, bármennyire is egyértelmű ez az íratlan szabály, sokan fittyet hánynak rá. Ha lehet a nyaralás alatt, ne használd a közösségi oldalt naplóként, melyben minden nap, akár többször is, képekkel dokumentálod az eseményeket. Aki erre szakosodott, egyből kiszúrja, hogy lakásod szabad préda. Sőt, a helymegjelölést is érdemes kikapcsolnod, hogy szemfüleseknek még véletlenül se legyen gyanús, hol is vagy most. Oszd meg az élményeket később, otthonról, vagy ha tudod, hogy a ház nincs őrizetlenül! A közösségi média ugyanis kiváló információforrás a bűnözőknek.

5. Ne hagyj szem előtt semmit!

Különösen csábítók lehetnek a besurranó tolvajoknak az udvaron, erkélyen vagy ablakban hagyott tárgyak. Ezek megszerzéséhez még különösebb praktikára sincs szükségük, elég kivárni a megfelelő pillanatot. Még könnyebb dolguk van, ha esetleg még sűrű sövény is takarja az udvar utcafront felőli részét, hiszen ekkor amiatt sem kell izgulni, hogy a járókelőknek feltűnik, hogy idegen jár a portán.

Azokat a szerszámokat különös gonddal zárd el, amelyek segítségével könnyebben bejuthatnak a házba! Ilyen lehet a létra, de akár egy elől hagyott fúró vagy kalapács is.

6. Hívd segítségül a technikát!

Manapság már rengeteg okosotthon eszköz érhető el, amivel növelheted lakásod biztonságát. Az egyszerűen üzembe helyezhető okos kamerákkal a telefonod segítségével távolról is megnézheted, mi történik éppen otthon. Sőt, bizonyos alkalmazásokkal a távoli felügyelet is könnyen megoldható, mint például az otthoni lámpák felkapcsolása akár a világ másik feléről.

A kevésbé elterjedt, ám annál trükkösebb eszközök közé tartozik a különféle színes fényekben pompázó tv-szimulátor, ami azt az illúziót kelti, mintha valaki épp tv-t nézne az otthonodban. De létezik kutyaugatást utánzó eszköz is, amelyet a bejárati ajtó mögé rejthetsz. Ekkor ugyanis a betörő nem lehet biztos benne, hogy valóban egy harapós kutya várja-e az ajtód mögött.

7. Áramtalanítsd a készülékeidet!

Ne csak kapcsold ki, hanem áramtalanítsd is a lakásban használt készülékeidet! Pusztán a kikapcsoló gombot megnyomni ugyanis gyakran nem elegendő. A televízió vagy a számítógép gyakran készenléti módban simán tovább működik, míg a kábel csatlakoztatva van. Ugyanez érvényes a külön hálózati tápegységgel rendelkező hordozható számítógépre, rádiós ébresztőre, állólámpára vagy akkumulátor töltőre is. Mielőtt elutazol, érdemes körbejárni a lakásban, és a kábeleket kihúzni, vagy az elosztót kikapcsolni. A wifi router is örömmel veszi a pihenőt, kivéve, ha a lakás okos otthon részegységeit a szabadság alatt távolról is vezérelni szeretnéd.

+1. Köss lakásbiztosítást!

A lakásbiztosítás több tucat kár esetén nyújt anyagi segítséget, a szélsőséges időjárás okozta károktól kezdve az idegen tárgyak vagy járművek okozta sérülésekig. Az épület és a háztartási ingóságokon túl a szabadban tárolt eszközök, kerti bútorok és gyerekjátékok is biztosíthatók.

Ha már megtörtént a baj, a lakásbiztosítás anyagi biztonságot nyújt, de a legjobb, ha teszünk a megelőzésért is, hogy a lehető legkisebb kár keletkezzen, ha valami vagy valaki veszélyeztetné az otthonunkat. A fenti tippjeink ebben nyújtanak segítséget!

Köss Allianz lakásbiztosítást online, és az élmények közben sem kell az otthonod miatt aggódnod!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Az ideális útitárs: segít a bajban, kényeztet, szórakoztat és elfér a zsebedben is
A bankkártyákat a kényelmes fizetés miatt használjuk. Ám a piacon található olyan prémium betéti kártya, amely díjmentes szolgáltatásai révén szinte nélkülözhetetlen útitárs lehet. Ráadásul segítségével csökkenthetők az utazással járó költségek is.

Link másolása

hirdetés

Egy külföldi út előkészítése ma már jóval több előkészületet és figyelmet igényel, mint néhány éve, de ha járványszempontból megfelelő külföldi célpontot választasz, ingyenes átfoglalást biztosító repülőjegyet veszel, és ingyenesen lemondható szállást foglalsz, bátran tervezhetsz. Főként, ha mindezt GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyával a zsebedben teszed, amelynek használata számos előnnyel, díjmentes prémium szolgáltatással jár, amivel rengeteg élményben lehet részed.

50 millió forintig térítő biztosítás az egész világra

A biztosítás baleset vagy betegség esetén 50 millió forintig téríti az orvosi segítségnyújtást, így Platinum kártyások a világ minden pontján, többek között a magas kórházi költségeiről ismert Egyesült Államokban is teljes biztonságban vannak.

További egyedi vonása, hogy több – más utasbiztosításból extrémnek tartott, ezért kizárt – nyári sporttevékenységnél is fedezi az esetleges balesetet, például a népszerű vízisportok, mint vadvízi evezés, vízisí, szörf, wakeboard, siklóernyőzés vagy éppen 40 méteres mélységet nem meghaladó könnyűbúvárkodás esetén is, amennyiben hobbi szinten űzött és nem versenysportról van szó.

Gyorsított ellenőrzés és kényeztető időtöltés reptéri VIP várókban

Mikor végre eljön az utazás napja, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kiérve a GRÁNIT Platinum kártya felmutatásával egy útitársaddal és 18 év alatti gyermekeiddel díjmentesen használhatod a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatást, kikerülve az ellenőrzés előtti hosszadalmas sorban állást.

Az így nyert időt a járat indulása előtt nyugodt körülmények között, finom italokat és ételeket élvezve töltheted el a Mastercard Airport Lounge-ban, amelyet a kártya felmutatásával korlátlanul díjmentesen látogathatsz, és ide is beviheted magaddal egy vendéged és 18 év alatti gyermekeidet.

A bécsi reptéren is bármikor beléphetsz a Platinum kártya felmutatásával két prémium váróba: a SKY Lounge-ba, és a Vienna Lounge-ba. Világszerte további, több mint 1300 repülőtéri lounge is vár, amelyeket a GRÁNIT Platinum bankkártyához járó Priority Pass kedvezménykártya felmutatásával 24 euróért tudsz igénybe venni.

hirdetés
További szuper kedvezmények

Platinum kártyásként nem szükséges az utazás előtt bankba vagy pénzváltóhoz szaladgálnod, a GRÁNIT Platinum kártyával havonta kétszer díjmentesen és limit nélkül – pontosabban a bankkártyára beállított készpénzfelvételi limit erejéig – vehetsz fel készpénzt bármely külföldi ATM-ből kedvező árfolyamon. Itthon pedig havonta négy alkalommal élhetsz a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével.

A prémium kártyához emellett többféle – belföldön (is) igénybe vehető – kedvezmény tartozik. Az igényes szórakozás eszköze lehet a korlátlanul és díjmentesen használható Pressreader applikáció, amellyel 7000 nemzetközi és magyar online magazin és újság olvasgatható.

Nők számára további előnyt jelent, hogy 15 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe a nemzetközi hírű Maternity Szülészeti- és Nőgyógyászati Magánklinika számos szűrővizsgálati csomagja.

Fotók: Gránit Bank, Mastercard

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: