A 10 legjobb természetes antibiotikum
Gyulladás esetén általában természetesnek vesszük, hogy az orvos antibiotikumot ír fel, ami hamar helyrehozza a bajt. A szintetikus vírusölők hatékonyak és gyorsak, ám emellett káros mellékhatásaik is vannak. Legismertebb a bél- és immunrendszert terhelő tulajdonságuk. Ha nem túl komoly a baj, érdemes előnyben részesíteni a természetes, vírusölő hatással is bíró zöldségeket, gyümölcsöket, fűszereket. Megmutatjuk, mi mire jó!
Aloe vera
Hatóanyagok: vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, aminosavak, esszenciális zsírsavak, szaponinok, acemannán.
Alkalmazási terület: fájdalomcsillapító, immunerősítő, vértisztító, gyulladáscsökkentő. Használható még gombás fertőzésekre, bélrenyheség esetén, égési sérülések kezelésére, bőrápolásra. Hatékony ekcémák, psoriasis, neurodermatitis, acnék, különféle sebek kezelésére.
Grapefruit-mag kivonat
Hatóanyagok: bioflavonoidok, glikozidok, naringin.
Alkalmazási terület: széles spektrumú antibiotikum, mintegy 900 baktérium-, vírus és gombafajta ellenszere, ezért biztonsággal alkalmazható a legtöbb fertőzés esetén. Száj, garat, bél, hüvely területén kifejezetten jótékony, mivel ezek természetes flóráját nem károsítja, ezenkívül fogínyvérzés és -gyulladás, herpesz, acne, bőr- és körömgomba, candida albicans túlszaporodása esetén ajánlott. Mindig hígítva használandó! Általános felületi fertőtlenítéshez is kiváló.
Fokhagyma
Hatóanyag: allicin, scordinin, garlicin, fitinsav.
Alkalmazási terület: vércukor- és vérnyomás-szabályozás, arterioszklerózis, trombózis (megelőzi az artériák és vénák meszesedését és a vérrögképződést), magas koleszterinszint csökkentése, bélfertőzések, Helicobacter pylori, gyomorfekély. Segíti az epe megfelelő termelését és kiválasztását, krónikus köhögés, tuberkulózis kezelésére is kiváló.
Propolisz
Hatóanyag: flavonok, flavonoidok.
Alkalmazási terület: allergia, fül-, orr-, torok-, gégebetegségek, légúti megbetegedések, száj- és fogpanaszok, emésztőrendszer gyulladásai, fekélyei, húgyúti-, vese-, prosztata-, hüvelygyulladás, bőrbetegségek (herpesz, pikkelysömör, túlzott szarusodás, furunkulusok, szemölcs, tyúkszem, pelenkakiütés), zúzódások, fagyások, égések. Általános immunerősítésre is kiváló.
Teafaolaj
Hatóanyagok: terpin, pinén, cimén, terpinén-4-ol, cineol
Alkalmazási terület: általános felületi fertőtlenítés, acne, gyulladt bőr, herpesz, lázhólyagok, láb- és körömgomba, torokgyulladás, hörghurut.
Kakukkfű
Hatóanyagok: timol, karvakrol, borneol, tujanol, linalool, geraniol, cimol,
pinén, flavonoidok.
Alkalmazási terület: olaja igen hatékony széles spektrumú antibiotikum, teaként immunerősítő, pajzsmirigy-aktiváló, idegnyugtató, hatásos candida albicans ellen.
Vöröshagyma
Hatóanyagok: allicin, cikloallicin.
Alkalmazási terület: gyomor-, bélrendszeri panaszok, vese- és hólyaggyulladás, vesehomok, vesekő, vértisztítás, ödéma, prosztatagyulladás, arterioszklerózis, légúti megbetegedések, rákmegelőzés.
Lapacho kéreg
Hatóanyag: xiloidin.
Alkalmazási terület: gombás fertőzések (candida, bőr-, köröm, nemi szervek fertőzései), gyomornyugtató, fájdalomcsillapító.
Szegfűszeg
Hatóanyagok: eugenol, cariofillin.
Alkalmazási terület: vírusos májgyulladás, tuberkulózis, bélférgesség, száj-, és garatfertőtlenítés, fogfájás, fogínygyulladás. Olaja rendkívül erős, csak hígítva használjuk!
Fahéj
Hatóanyagok: fahéjaldehid, eugenol mint fenil-propánok.
Alkalmazási terület: általános gombásodás, bőr- és bélgomba, vérzés- és fájdalomcsillapítás.
Forrás: Énportál