hirdetés
balloons-388973_1920.jpg

„Életem egyik legjobb éjszakája volt” – ilyen egy válós buli, ahol a házasság végét ünneplik

Mire jó egy ilyen este? Kegyetlen mód arra, hogy visszavágjunk az exünknek, vagy épp a méltóság megmentésének és a továbblépésnek az eszköze?
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 25.


hirdetés

Számtalan kultúrának megvannak a rituáléi, amelyek jelzik a házas élettől az egyedülállóságba történő átmenetet.

A judaizmusban a vallási házasság felbontását kimondó levelet, úgynevezett "getet" ad át a férj a feleségnek rabbik és tanúk jelenlétében az egyesülés szellemi feloszlatásának jegyében.

A válás mellett döntő párok Japánban szétverik a jegygyűrűjüket egy kalapáccsal.

Az észak-afrikai beidáni etnikai csoport tagjai válási ünnepeket tartanak, hogy visszafogadják a nőket a közösségbe, és jelezzék a lehetséges udvarlóknak, hogy készen állnak a házasságra.

Ez csak pár példa a sok közül, azonban a nyugati kultúrákban általánosan elmondható, hogy a válást elhallgatás, suttogva továbbadott pletykák és együttérző pillantások kísérik.

Általában a válás tényét nem is szívesen említik - nemhogy ünnepelnék. Legalábbis ez volt a helyzet egészen mostanáig.

A 28 éves sminkes, Emma Barua saját válóbulijának történetét a The Guardian hasábjain osztotta meg.

A helyszín tömve volt szív alakú piñatákkal és süteményekkel. A bensőséges bulira körülbelül 50 embert hívtak meg.

A "főszereplő" hölgy hosszú, vörös bársonyruhában érkezett, amit aztán egy rövid piros darabra cserélt le, amikor táncra került a sor.

Miután felvágták a vegán vajkrémtortát, a tömeg beszédet követelt.

"Körbenéztem a teremben és azt mondtam: 'Nem tudtam, hogy ennyi barátom van.' Aztán elkezdtem sírni, a barátaim pedig elénekeltek egy dalt, ami arról szólt, hogy mennyire jól érzem magam, így a sírásból nevetés lett"

- emlékezett vissza Emma.

A lefestett ünnepély alapján bárki összetéveszthette volna a helyzetet egy esküvői partival. De közelebbről megvizsgálva azért észre lehetett venni a különbségeket. A vőlegény például nem volt jelen, a szívalakú piñata pedig fekete volt. A süteményeken pedig olyan feliratok szerepeltek, mint "friss nemházas" és "éppen elvált".

A válós bulik hulláma az Egyesült Államokban szökkent szárba.

A trendet Christine Gallagher partiszervező indította útjára Los Angeles-ben, 2006-ban, amikor egy útmutatót írt a témában.

A tippek között szerepelt pénisz-piñata vásárlása, amit a vendégek csapkodhatnak és olyan dinnye dobálása is, amelyekre az exek arcát faragták.

Azóta egy valóságos iparág alakult ki, amely kiszolgálja a válók igényeit, legyen szó például bármilyen szingliséget éltető ruhafeliratról.

"El kell ismernünk, hogy a válás rendben van és gyakran egy pozitív lépés. Nem jelenti azt, hogy kudarcot vallottál vagy hogy eldobtak"

- vallja a partiszervező, akinek katolikus nagyszülei boldogtalan házasok voltak, de soha nem váltak el; utálták egymást az utolsó éveikben is.

Az ügyfelek többsége nő, de Gallagher férfiak számára is rendez rendezvényeket, akik általában a hétvégi kirándulásokat preferálják kaszinókhoz vagy sípályákhoz.

De vajon az ünneplés egy része nem az exszel kapcsolatos gonoszkodásból áll?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
fotos.png

Egyre népszerűbb a fotós, aki az esküvők sötét oldalát örökíti meg

Szerinte nem kell annyira komolyan vennünk magunkat és életünk nagy napját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.Ian Weldon egy olyan esküvői fotós, aki számára nem fontos, hogy a lagziban készült képek a lehető legtökéletesebbek legyenek. Pontosabban: ő egészen más fotókat tart érdekesnek, mint a legtöbben. A férfi simán lefotóz eleséseket, elszakadt nadrágokat, dohányzó párokat, és követői éppen ezért szeretik.

A CNN oldalán vele készült interjúból kiderül: a férfi azt vallja, ő egyáltalán nem esküvői fotós, de nagyon szereti ezeket az eseményeket.

"Az esküvők a sokféle érzelem, a boldogság és a szomorúság olvasztótégelyei. Minden, amit sok más, egymástól különböző projektben megtalálhattam, az egyetlen helyen van az esküvői bulikon. És amikor hozzáadsz egy kis alkoholt ehhez, akkor valami teljesen más lesz az egészből" - mondja a fotós.

Weldon azt is elárulta, miért döntött amellett, hogy a sokak szerint kellemetlen pillanatokat is megörökíti:

"Az esküvői fotózás kategóriáján belül a legnépszerűbb fotósok valóban tudnak készíteni olyan képeket, amik népszerűek lesznek, és valóban kiváló minőségben dolgoznak. Nagyszerű dolog; semmi baj nincs vele. Ám számomra ez csak egyfajta kereskedelmi fényképezés, és nem igazán a nagy nap valódi bemutatása. És amikor sablonokat alkalmazunk minden esküvőre, és minden esküvő ugyanúgy néz ki, akkor nem igazán érzem, hogy a pár valami különlegeset kap" - vallja Weldon, aki szerint sokkal jobb, ha nem vesszük magunkat túl komolyan.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
noszexpixa.jpg

Szexfüggőségéről vallott egy nő: „Még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom”

A 34 éves brit nő úgy érzi, teljesen eluralkodik az életén a függősége, amit képtelen kezelni. Hiába ment el tanácsadóhoz, vele sem bírta ki testi kapcsolat nélkül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 24.A szexfüggőség ugyanolyan szenvedélybetegség lehet a komoly függők számára, mint azoknak, akik az alkohol, a kábítószer vagy a cigaretta rabjai. Sokan talán azt gondolják, hogy ez sokkal "kellemesebb", mert a függő nem terheli káros anyagokkal a szervezetét, de valójában a szexfüggőség is képes tönkretenni az ember életét.

Ezt bizonyítja egy 38 éves brit nő története is, aki Rachel Evans álnéven nyilatkozott a The Sunnak arról, milyen az élete, amely állandóan a szex körül forog.

Az ingatlanügynökként dolgozó nőnek - saját bevallása szerint - olyan komoly a függősége, hogy már számos baráti és párkapcsolata, valamint munkája is ráment.

"Az életem minden területére kihat a függőségem. Még a munkahelyemen sem vagyok biztonságban. Ha üres lakások kulcsai vannak nálam, az azt jelenti, hogy mindig lesz egy hely, ahová vihetem a szexpartnereimet"

- vallotta be.

Elmondta, hogy

évekig küzdött a "piszkos titkával". Úgy érezte, "felfalta" a lelkét és tönkretette az életét, mint egy parazita.

Több munkahelyéről is el kellett mennie, miután lefeküdt a főnökeivel, lakástulajdonosokkal, más ügynökökkel, de még az ügyfeleivel is.

"Megpróbáltam rájönni, miért érzem egyfolytában azt, hogy figyelemre és szexre van szükségem. Még fel is szedtem pár kilót, hogy a férfiak ne tartsanak vonzónak. De semmi nem működik. Senkinek nem beszélhetek róla, hiszen ki értené meg? Barátnőim se nagyon vannak, mert attól félek, hogy lefeküdnék a párjukkal"

- mondta Rachel.

Jelenleg komoly párkapcsolatban él, a vallásos családból származó barátja azonban semmit nem tud a nő kettős életéről. Számára sokat jelent a bizalom, Rachel szerint pedig az igazság teljesen kicsinálná a férfit. Ő csak annyit tud, hogy a barátnője lefeküdt egy másik sráccal, de valójában

már a nő sem tudja megszámolni, hány partnerrel csalta meg a párját.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
menyasszony-eskuvo-stroke.jpg

Az igen kimondása előtt, az esküvőn kapott stroke-ot a várandós menyasszony

Császármetszéssel világra segítették a babát, de a 30 éves brazil anyukán már nem tudtak segíteni, a kórházban meghalt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.Stroke-ot kapott az esküvőjén egy 30 éves nő Brazíliában. Az esetről több külföldi lap is beszámolt.

A lapok azt írják brazil forrásokra való hivatkozással, hogy a tragikus eset São Paulóban történt.

Jessica Guedes beszámolók szerint már a templomhoz vezető úton rosszul lett a limuzinban, szédülésre, nyaki fájdalomra panaszkodott. Ám a családja azt hitte, hogy csak az esküvő miatt izgul.

A 6 hónapos terhes nő az autóban elájult.

Vőlegénye, a 31 éves Flavio Gonçalvez már az oltárnál várta a párját. Amikor megérkezett a limuzin, a menyasszony nem szállt ki belőle, egy rokon berohant, segítséget kérve, a vőlegény pedig az autóhoz sietett. Amikor a férfi kinyitotta az ajtót, a menyasszonya visszanyerte az eszméletét. Azt mondta, minden rendben, de nagyon fáj a nyaka.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
par-hazas-pxhere-1000x667.jpg

15 vicces vallomás, amit olvasva a házaspárok magukra ismerhetnek

Nektek melyik ismerős?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 24.A házasság komoly elköteleződés, amelynek előnyei és hátrányai is vannak, vagyis jobban mondva szebb és nehezebb pillanatai is. Ezt előbb-utóbb minden házaspár megtapasztalja.

A twitterezők is szívesen osztják meg a házas élet tanulságait, ezekből idézünk most néhányat.

Férjeknek és feleségeknek egész biztosan ismerősek lesznek ezek a szituációk és tapasztalatok.

1.

Férj: "Miért lógsz MINDIG a telefonodon?"

Feleség: "Jól hangzik, éhen halok."

2.

"A feleségemmel van egy szabályunk, miszerint az kezelheti a rádiót az autóban, aki vezet. Kivéve, amikor én vezetek, mert akkor ő kezeli."

3.

"Ez hová való?"

- a férjem takarítás közben

4.

[Péntek este]

Feleség: *sorolja a terveket a hétvégére*

[Szombat reggel]

Férj: "Mit csinálunk hétvégén?"

5.

"Bárcsak egyszer, amikor a feleségem azt mondja, hogy 'beszélnünk kell', meglepne azzal, hogy a mexikói kajákról kezdene el beszélgetni."

6.

*Keresek valamit a házban*

Én: "Láttad valahol?"

Feleségem: "Igen, visszatettem a helyére."

Én: Ó, köszi!

*Még mindig nem tudom, hol van."

7.

A szerelem az, amikor hagyod, hogy előbb ő töltse fel a telefonját a töltővel.

A házasság az, amikor venned kell egy új töltőt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x