hirdetés
lakatos-zsuzsa-karacsony-cimkep-1.jpg

Élete legszebb, legszomorúbb karácsonyáról mesél a miniatűr világot készítő édesanya

Zsuzsanna karácsonyi életképeket is készít, de idén úgy döntött, kicsit szomorkásabb témát mutat be az ünnepi fények között.
Dobó Maitz Petra cikke - szmo.hu
2019. augusztus 04.


hirdetés

Pár hete készítettünk interjút Lovas (Schwarze) Zsuzsannával, akit a férje úgy becéz otthon: "az én feleségem a Karácsony".

Zsuzsanna természetesen karácsonyi életképeket is készít, de idén úgy döntött, kicsit szomorkásabb témát mutat be az ünnepi fények között. Múltjának egyik fájóbb szakaszát eleveníti fel, amely mégis annyira közel áll a szívéhez.

"Tudom, hogy sokan most valami karácsonyi igazán giccses minivilágot vártok tőlem, de ha megengeditek, helyette inkább mesélek nektek.

Elmesélem, milyen volt a legmeghatóbb karácsonyom. Néhány évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetbe kerültem, egyedül maradtam a gyerekeimmel és egy olyan helyen laktam, ahova pizzát nem szállítottak házhoz, hanem le kellett menni érte az utca elejére. A környéket csak gettónak hívták. Ha bementünk a városba és megtudták az utca nevét, az emberek szánakozón néztek rám... És mégis, a mai napig visszavágyom oda, abba a kis közösségbe, ahol az emberek szíve telve volt, de a pénztárcájuk mégis üresen kongott.

December 24-én szinte mint egy méhkas, felbolydult az egész utca. A bejárati ajtók előtt férfiak próbálták belefaragni a fenyőfákat a tartóba, a függőfolyosón, egymást bőszen biztatva. A konyhaablakokból sejtelmes gőz áradt és az egész folyosót betöltötte a káposzta, bejgli és halászlé illat.

hirdetés

Eközben én keresgéltem...tudtam, hogy eldugtam minden hónapban 500 Ft-ot a CD lemezek közé, hogy csodás karácsonyi lakomát csapjuk a gyerekekkel és még gyorsan tudjunk venni az utolsó pillanatba leértékelt fenyőfából egy kisebbet. Miközben a pénz után vadásztam eszembe jutott A hét krajcár című novella..

Mikor ráleltem az eldugott pénzre, egészen jó kedvem kerekedett, elfelejtettem minden bánatomat, az átsírt éjszakákat és eldöntöttem, hogy csodás ünnepet varázsolok abba a pici lakásba.

Estefelé, amikor már mindenhol díszben állt a karácsonyfa, és mindenki már ajándékot bontott, a szomszédok elkezdtek egymáshoz átjárni kis apró tányérokkal a kezükben.

Mindenki, aki szerette a másikat, gondolt a szomszédjára és vitt valami süteményt, ételt, a jókívánságai mellé.

Olyan csodálatos volt látni, ahogyan az asztalunk megtelik, és felemelő volt, ahogyan a szívünk is megtelt szeretettel és ez az apró gesztus boldogabbá tette azt a nehéz karácsonyt!

Azóta sok minden megváltozott. Én egy nagyvárosba költöztem, ahol alig ismerem a szomszédaimat és nincs, akinek vigyek egy tálca süteményt. Sőt, ők sem jönnek a jókívánságaikkal. Most is csillognak a díszek a fákon, sőt, eldugott pénzt sem kell keresnem. Gazdagság van körülöttem, de félek már sosem fogom azt a biztonságot érezni, mint ott a gettóban, ahol tudtam, hogy ha nem lesz a gyerekeimnek mit adnom, a szomszéd néni az utolsó szelet kenyerét is ketté fogja vágni, hogy ne feküdjenek le éhesen a gyerekeim. Aki teheti gondoljon a rászorultakra is, higgyétek el, az ilyen apróságokkal okozhatjuk egymásnak a legnagyobb örömet. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!"


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
puli.jpg

Megvan a legkínosabb ajándékpulcsi az idei karácsonyra

A nő nevetve mesélte el videójában a történetet, amiben azt is hozzátette, férje először el sem akarta hinni, hogy valójában mit vett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 29.


hirdetés

Karácsonyra pulóvert adni elég kézenfekvő - tudta ezt a texasi Dorothy Green férje is, aki egy menő kötött darabbal lepte meg az asszonyt.

Felpróbáláskor derült csak ki, hogy valami nagyon nem stimmel az ajándékkal.

Kifejezetten fura volt a hátkivágása, de azt még letudták azzal, hogy kell alá venni valamit. Az azonban sehogy sem hagyta nyugodni Dorothy-t, hogy a karkivágás szabása is nagyon nem passzol.

Lehetne még fokozni a kedélyeket, de eláruljuk: a férfi valami nagyon elnézett és kutyaruhával lepte meg feleségét az ünnepekre.

A nő nevetve mesélte el videójában a történetet, amiben azt is hozzátette, férje először el sem akarta hinni, hogy valóban kutyapulcsit vett:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyito-4.jpg

Így ünnepeltek ti: a legjobb karácsonyfa-képeitekből válogattunk

Rengeteg szuper fotót kaptunk tőletek, amit nagyon köszönünk. Íme egy válogatás a sokféle, ötletes alkotásból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 25.


hirdetés

Arra kértünk benneteket, hogy küldjétek el az idei karácsonyfátok fotóit, mutassátok meg, hogy ki milyen fát állított. Rengeteg fotót kaptunk, amit nagyon köszönünk.

A sok szép és különleges fa közül válogattunk párat, hogy megmutassuk, milyen sokszínű és érdekes fákat alkottatok. Vannak kicsik, hatalmasak, hagyományosak, fehérek, trendi színű díszekkel, játékokkal díszítettek, egyedi tervezésűek, és picik, de ötletesek.

A többi képet ITT láthatjátok.

Ötvös Szilvyék fája:

Tolnai Erika képe:

hirdetés

Fenyő és koszorú - Király Laura fotója:

Egy különleges fali-fa megoldás Novotny Gabriellától:

Nagy Andrea fája:

Kandallós, csizmás fenyőfás kép Kisari Dórától:

Saját tervezésű és saját kivitelezésű karácsonyfa Óriás Melindától:

Plüssökkel díszített fa Szekeres Györgyné képén:

Teljes szín-összhang Balogh Csabáéknál:

Színes csillogás - Nyilasné Szente Katalin képe:

Fehér karácsonyfa Farkas Éva fotóján:

Masnis fa - Parádi Katalin képe:

Herczeg Szilvia fotója:

Ágoston Brigittáék így készültek az ünnepre:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maxresdefault-3-1000x563.jpg

Kivágták Trumpot a Reszkessetek betörők 2-ből Kanadában

Az amerikai elnök kikerült a filmből.
Kép:20th Century Fox - szmo.hu
2019. december 26.


hirdetés

Nemcsak nálunk, de Kanadában sem múlhat el úgy az ünnep, hogy ne adja le valamelyik tévécsatorna a Reszkessetek betörők valamelyik részét, és ez idén sem volt másként. A kanadai CBC műsorára is tűzte a második részt, ám némi változást eszközölt a filmen:

egészen pontosan kivágták belőle azt a jelenetet, amikor feltűnik Donald Trump és útbaigazítja Kevint.

A hiányzó jelenet természetesen feltűnt a tévénézőknek, és Twitteren kezdtek konspirálni, politikai indíttatást érezve a háttérben. A ComicBook.com utolérte a csatorna illetékeseit, akik megcáfolták mindezt:

állításuk szerint azért vágták meg a filmet, hogy beleférjen az időkeretbe a reklámokkal együtt, és mivel az adott jelenet nem kulcsfontosságú, az is kikerült belőle.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
jenniferaniston_johnaniston.png

„Karácsony az egyik készítőmmel” - Jennifer Aniston akkor és most fotókat posztolt édesapjával

Már több, mint hárommillióan lájkolták a két képet.
Fotó: Instagram/Jennifer Aniston - szmo.hu
2019. december 27.


hirdetés

Egyre jobban belejön az instagramozásba Jennifer Aniston. A Jóbarátok Rachelje még október közepén regisztrált a közösségi platformra, azóta pedig szinte minden posztja újabb és újabb rekordot dönt meg.

Az 50 éves színésznő legutóbb édesapját köszöntötte fel karácsony alkalmából akkor és most fotókkal. A két fotóhoz csak annyit írt, hogy

"Karácsony az egyik készítőmmel. Akkor és most. Szeretlek, papa!"

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Christmas with one of my creators. Then and now #TBT Love you, papa ❤️

hirdetés

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés,

A Golden Globe-ra jelölt színésznő 86 éves édesapja ugyancsak színész. John Aniston szerepelt többek között a Szívek szállodájában, a Star Trek: Voyagerben és Az elnök emberei több részében is.

Aniston fotóit néhány óra alatt már 3 milliónál is többen kedvelték, és a hozzászólások száma is elérte a 14 ezret.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!